جهت شروع ثبت و مشاوره رایگان فرم زیر را تکمیل نمایید
هر ساعتی در روز کنار شما هستیم با کارشناسان ما مستقیم در تماس باشید در ساعات کاری پاسخگوی تلفنی شما هستیم . بعداز تایم کاری لطفا واتس اپ پیام ارسال کنید

موارد بطلان شرکت

موارد بطلان شرکت

نتایج عدم تشکیل شرکت به سبب بطلان یا موارد بطلان شرکت، نتیجه عدم رعایت مقرراتی است که قانون گذار برای تشکیل آن وضع کرده است. در ادامه متن زیر به تمامی اصول مربوط به این موضوع می پردازیم تا راهنمای صفرتا صد شما باشد. برای مشاوره جهتن بطلان و انحلال هر یک از شرکت های تجاری به کارشناسان مجتمع ثبتی پایش تماس بگیرید.

موارد بطلان شرکت چیست ؟

ضمن بیان شرایط تشکیل شرکت گفته شد که شرکت در صورتی تشکیل می شود. که قرارداد آن به درستی تنظیم شده و سایر شرایط لازم برای تشکیل، از جمله پرداخت کل سرمایه نقدی و تقویم و تسلیم آورده غیر نقدی محقق شده باشد.

اگر این شرایط تحقق پیدا نکند، شرکت تشکیل نمی شود و به عبارت دیگر شرکت كان لم يكن و باطل است. شرایط تشکیل شرکت را در بخش های گذشته بیان کردیم. بنابراین، ذکر دوباره شرایطی که عدم شان موجب بطلان شرکت است ضروری نیست.

ابطال شرکتها

طبق یک قاعده کلی، شرکت باطل نیست مگر در مواردی که قانون به صراحت این امر را پیش بینی کرده باشد. از طرفی، قرارداد شرکت همانند قراردادهای دیگر نیست و نتایج بطلان آن نیز نباید همان نتایجی باشد که اصول کلی قراردادها مقرر می کنند.

چه کسانی که با شرکت باطلی معامله کرده اند، نباید به سبب معامله باطلی که با شرکت کرده اند متحمل خسارتی شوند. شرکایی که به رغم بطلان شرکت، با اشخاص ثالث معاملاتی انجام داده اند باید علاوه بر انجام دادن تعهدات ناشی از معاملات مزبور، خسارات احتمالی اشخاص ثالث را نیز جبران کنند.

در این بخش موارد بطلان شرکت و نتایج ناشی از آن و مسئولیت مدنی شرکا در صورت بطلان شرکت را بیان می کنیم.

موارد بطلان شرکت

خلاصه ای از موارد انحلال شرکت

به طور خلاصه موارد عمده بطلان شرکت عبارت اند از:

نامشروع بودن موضوع شرکت، نامشروع بودن جهت شرکت، عدم رضایت یک یا چند شریک در انعقاد عقد شرکت، عدم اهلیت یکی از شرکاء، قید شرط خلاف مقتضای عقد شرکت (برای مثال، حذف کامل سود یا ضرر برای یکی از شرکاء)، عدم پرداخت کل سرمایه نقدی و عدم تقویم و تسلیم سرمایه غیرنقدی در شرکتهای اشخاص.

هیچ مورد خاص دیگری، جز مواردی که در قانون مدنی و قانون تجارت سبب بطلان شرکت ذکر شده است.

باعث بطلان شرکت نمی شود و برخلاف آنچه گفته شده است، عدم ثبت شرکت در دفتر ثبت شرکتها و عدم اعلان شرکت در روزنامه ای کثیر الانتشار، موجب بطلان شرکت نیست، بلکه ممکن است مجوز انحلال شرکت باشد که با بطلان متفاوت است. (ماده ۲ قانون ثبت شرکتها)

هر ذی نفعی می تواند تقاضای بطلان شرکت را در دادگاه مطرح کند. طرح دعوا نیز تابع قواعد عام است و دادگاه، در صورت وجود شرط بطلان، چاره ای جز صدور حكم بطلان ندارد؛ بر خلاف آنچه در حقوق بعضی کشورهای پیشرفته، مانند فرانسه، وجود دارد.

این کشورها در قانون گذاری معاصر خود امکان تصحيح نقصی را که قاعدتاً موجب بطلان شرکت می شود، از طرف اشخاص ذی نفع پیش بینی کرده اند.

5/5 - (1 امتیاز)
اشتراک در
اطلاع از
guest
2 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
مصحح
مصحح
1 سال قبل

سلام. عدم ثبت شرکت در دفتر ثبت شرکتها و عدم اعلان شرکت در روزنامه ای کثیر الانتشار، موجب بطلان شرکت است. هر چند در ماده ٢ ق راجع ب ثبت شركت ها صحبتي نشده اما در ماده ١٩٨ ق تجارت كه ناظر بر دو ماده ١٩٦ و ١٩٧ همان قانون است، ضمانت اجرايش را بطلان شركت دانسته! تصحيح بفرماييد.