جهت شروع ثبت و مشاوره رایگان فرم زیر را تکمیل نمایید
هر ساعتی در روز کنار شما هستیم با کارشناسان ما مستقیم در تماس باشید در ساعات کاری پاسخگوی تلفنی شما هستیم . بعداز تایم کاری لطفا واتس اپ پیام ارسال کنید

وظایف مجمع عمومی موسس در ثبت شرکت سهامی عام

وظایف مجمع عمومی موسس

متن زیر را برای آشنایی هرچه بیشتر شما عزیزان در رابطه با دانستن وظایف مجمع عمومی موسس در ثبت شرکت سهامی عام ارائه می کنیم تا یاری رسان شما عزیزان در این مسیر باشد. در ادامه با ما همراه باشید.

وظایف مجمع عمومی موسس و موسسن شرکت سهامی

پیش از هر اقدامی، افراد موسس شرکت باید 20% سرمایه را تعهد کنند و 35% از مبلغ تعهد شده به حسابی واریز کنند که به نام شرکت در شرف تاسیس در یکی از بانک ها افتتاح شده است.

به عنوان مثال اگر سرمایه تاسیس شرکتی یکصد میلیون ریال باشد حداقل 20.000.000 ریال آن را موسسین تعهد کرده و دست کم 7.000.000 ریال که 35% مبلغ تعهد شده است را باید به شکل نقدی به حسابی واریز کنند که به حساب شرکت سهامی در شرف تاسیس افتتاح شده است. (با ذکر نام شرکت)

در صورتی که کل یا بخشی از تعهد موسسان نقدی نباشد. (مانند امتیاز یا ملک) لازم است که عین آن یا اسناد مالکیت آن را در همان بانکی بسپارند که جهت سپرده های نقدی شرکت افتتاح شده است.”

پس از آن مطابق قانون، اظهارنامه چاپی بهمراه طرح اساسنامه و طرح اعلامیه پذیره نویسی سهام که تمامی موسسان امضا کرده اند را به انضمام گواهینامه بانکی مبنی بر وجود و افتتاح حساب سپرده مذکور و نیز اسناد مرتبط با سپرده های غیر نقدی که موسسان تعهد نموده اند، باید به مرجع ثبت شرکت ها ارائه و تحیل داده شود. تمامی مدارک فوق را موسسان باید امضا کرده باشند.

اداره ثبت شرکت ها در تهران، مرجع ثبت شرکت ها بوده و شعب ثبت شرکت در شهرستان ها مرجع ثبت شرکت ها می باشد. چنانچه در مناطقی شعب این اداره وجود نداشته باشند مرجع ثبت، اداره ثبت اسناد محل خواهد بود.

مرجع ثبت شرکت ها تنها هنگامی اجازه انتشار اعلامیه پذیره نویسی را می دهد که اظهارنامه و مدارک پیوست شده آن را مورد بررسی قرار داده و انطباق مفاد آن با قانون احراز شود.

وظایف مجمع عمومی موسس

مجمع عمومی موسس و وظایف آن ها در شرکت سهامی عام

پس از اتمام فرصت مقرر جهت پذیره نویسی و یا در صورت اتمام مدت تمدید شده پذیره نویسی، موسسین حداکثر تا یک ماه مهلت دارند تا تعهدات پذیره نویسان را مورد بررسی قرار داده و پس از اینکه مطمئن شدند کل سرمایه شرکت به درستی تعهد گردیده و دست کم 35% آن پرداخت شده، از مجمع عمومی موسسان پس از تعیین و اعلام تعداد سهام هر یک از تعهد کنندگان دعوت به عمل آورند.

نحوه دعوت از مجمع عمومی موسسین به این صورت می باشد که در روزنامه مشخص شده در اعلامیه پذیره نویسی، آگهی موعد برگزاری مجمع تاریخ تشکیل مجمع منتشر می شود و در کنار آن دعوتنامه های مجزایی با قید روز و ساعت دعوت و دستور جلسه مجمع عمومی موسسان برای هر یک از تعهدکنندگان سهام ارسال می شود .

وظایف مجمع عمومی موسس در ثبت شرکت سهامی عام چیست ؟

مجمع عمومی موسس در تاریخ و مکان مشخص شده برگزار می گردد و موارد زیر را مورد بررسی و توجه قرار می دهد:

  • بررسی تمامی اوراق تعهد سهام و پذیره نویسی ها
  • پرداخت لااقل 35% تعهد پذیره نویسان را احراز می کند و چنانچه در اساسنامه یا اعلامیه پذیره نویسی بیش از سی و پنج درصد، تعیین شده باشد، لازم است از پرداخت آن مبلغ اطمینان حاصل شود.
  • تصویب اساسنامه شرکت و در صورت وجود پیشنهاد جهت تغییر اساسنامه، باید مطابق مقررات قانونی مرتبط به آن رسیدگی شود.
  • تعیین اولین مدیران شرکت و نیز بازرس یا بازرسان شرکت اعلام پذیرش این پست ها توسط مدیران و بازرسان باید به شکل مکتوب باشد.
  • تعیین و انتخاب روزنامه کثیرالانتشاری که کلیه آگهی های دعوت و اطلاعیه های سهامداران را تا تشکیل مجمع عمومی سالیانه منتشر خواهد کرد. ( ماده 17)

لازم به ذکر است طبق ماده واحده ای که در 29 بهمن 1353 تصویب شد” انتشار هرگونه آگهی دعوت و اطلاعیه برای صاحبان سهام تا تشکیل مجمع عمومی سالانه باید در دو روزنامه کثیرالانتشار صورت گیرد، که یکی از روزنامه ها را مجمع عمومی موسس و روزنامه دیگر را وزارت اطلاعات و جهانگردی انتخاب می کنند.

پس از تصویب مجمع عمومی ، شرکت تشکیل شده محسوب می شود.

ذکر دو موضوع در این قسمت ضروری است:

1. نمی توان از وجوه دریافتی به نام شرکت سهامی در شرف تاسیس استفاده نمود مگر ایتکه شرکت به ثبت رسیده باشد و یا از تاریخ تحویل اظهارنامه، 6 ماه سپری شده باشد ولی هنوز به ثبت نرسیده باشد؛ در چنین حالتی وجوه پرداختی مطابق قانین و با کسب تصدیق از مرجع ثبت شرکت ها مسترد می شود.

2- مسئولیت موسسین شرکت در خصوص تمامی اعمال و اقدامات صورت گرفته جهت تاسیس و به ثبت شرکت به صورت تضامنی می باشد.

مجمع عمومی موسس در ثبت شرکت سهامی عام

ماهیت مجمع عمومی موسس در شرکت سهامی عام

شرکت سهامی عام به شرکتی گفته می شود که موسسین آن از طریق فروختن سهام به مردم، بخشی از سرمایه شرکت را تهیه کرده اند.

بدین شکل که 20% سرمایه را موسسان از قبل تعهد کرده اند و حداقل 35% مبلغ تعهد شده به حسابی واریز می شود که در یکی از بانک ها به نام شرکت در شرف تاسیس افتتاح شده است سپس اظهارنامه به انضمام طرح اساسنامه شرکت و طرح اعلامیه پذیره نویسی سهام، به مراجع ثبت شرکت ها تحویل داده می شود.

کامل ترین نوع شرکت سهامی، شرکت سهامی عام است که از زمره مهمترین شرکت های تجاری قلمداد می شود. شرکت های سهامی قادر به اجرای پروژه های بزرگ صنعتی و تجاری نظیر سدها، استخراج معدن ها، شهرک ها، آسمان خراش ها و کارخانجات بزرگ خودرو، هواپیما و کشتی سازی هستند.

چرا که چنین پروژه هایی با در اختیار داشتن سرمایه هنگفتی اجرایی می گردند که قاعدتا سرمایه های خصوصی قادر به اجرای آن نیستند. این درحالی است که این شرکت ها از تعداد زیادی از شرکا و با سرمایه گذاری کم هر یک از آنها تشکیل شده و ریسک ورشکستگی هر یک از شرکا کم و قابل جبران می باشد چراکه هر یک از شرکا به اندازه سهام خود، مسئولیت محدودی به عهده دارد.

افرادی که اجرای پروژه ای را مد نظر دارند و یا دارای مهارت یا مطالعات اقتصادی خاصی هستند، اغلب فکر تاسیس شرکت را مطرح می کنند: مثلاً خواهان کسب امتیاز استخراج معادن یا ساخت راه آهن هستند.

در این صورت آنها به رایزنی با افراد همفکر و یا سرمایه دار پرداخته و پس از کسب موافقت آنها، شرکت سهامی عام را تشکیل می دهند.

به این مقاله امتیاز دهید
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها