جهت شروع ثبت و مشاوره رایگان فرم زیر را تکمیل نمایید
هر ساعتی در روز کنار شما هستیم با کارشناسان ما مستقیم در تماس باشید در ساعات کاری پاسخگوی تلفنی شما هستیم . بعداز تایم کاری لطفا واتس اپ پیام ارسال کنید

مراحل اخذ پروانه ساختمان

مراحل اخذ پروانه ساختمان

در این مقاله که با موضوع مراحل اخذ پروانه ساختمان می باشد، به طور کامل شرح داده شده که چگونه و از کجا پروانه برای ساخت و ساز های شهری و روستایی را دریافت کنیم.

برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید با مجتمع ثبتی پایش در تماس باشید و از مشاوره کارشناسان ما در خصوص اخذ پروانه بهره برداری بهره مند شوید. در ادامه به نکات مهمی در زمینه دریافت پروانه ساختمان می پردازیم تا راهنمای شما در این مسیر حقوقی باشد. پس برای کسب اطلاعات در کم ترین زمان در ادامه با ما همراه باشید تا اصولی امور را انجام دهید.

مراحل اخذ پروانه ساختمان

مراحل اخذ پروانه ساختمان

  1. گام اول، مالک یا وکیل ملک (فرد دارای وکالت از طرف مالک یا مالکین) با تسلیم مدارک زیر درخواست پروانه خود را در دفاتر خدمات الکترونیک شهر ثبت می‌ کند :اصل و رونوشت سند یا سندهای ملک، حاضر شدن تمامی صاحبان یا یک نفردربردارنده ی وکالت از دیگران ، کارت شناسایی (کارت ملی)، برگه تسویه‌ حساب عارضه های نوسازی شهرداری سال‌های پیشین و سال جاری ارائه گردد.
  2. بعد از گام دوم گذشته پرونده تشکیل می شود و بعد از تشکیل، ‌بایستی بازرسی صورت گیرد. در بازرسی مواردی از قبیل ابعاد ملک، عرض خیابان، بنای موجود، موقعیت همسایه و هم جوار در صورتی که مواردی از قبیل پخ در بنا مشخص و گزارش شده باشد.
  3. دستور نقشه به صورت یک اتوماسیون اداری برای ملک موردنظر صادر می شود و اطلاعاتی مانند ابعاد باقی ‌مانده ملک بعد ازتنقیج های موردنظر شهرداری، مساحت پس از تنقیح، تعداد طبقات و سطح دربرگیرنده هر طبقه در دستور نقشه قید می گردد.به طور معمول بر اساس گستره ‌ای که ملک در آن بنا شده ، متراژ سند (نه متراژ وضع موجود زمین) و عرض‌ گذر، گنجایش ساختمان مشمول تعداد طبقات و سطح در برگیرنده آن ‌ها مشخص می ‌شود.
  4. در گام مرحله نقشه معماری با توجه به بندهای مورد اقدام شهرداری و دستور نقشه صادرشده برای ملک طراحی می شود. در مراحل صدور پروانه، طراحی نقشه معماری مهم ترین مرحله می باشد تا بیشترین توانایی طرح از دیدگاه متراژ، تعداد پارکینگ و کیفیت فضاها ارائه گردد.
  5. بعد از برطرف نمودن اشکالات و ضوابط بیان شده از جانب دفاتر خدمات الکترونیک و پایانی شدن نقشه معماری، از طرف واحد صدور پروانه هر منطقه عارضه های انباشته شده ی شهرداری با توجه به متراژهای موجود در هر طبقه و نوع کاربری آن،ارزیابی و مشخص می‌ شود.
  6. پس از دریافت نمودن گواهینامه اداره درآمد منطقه شهرداری حاکی بر پرداخت و تصفیه حساب عارضه های اختصاصی، برنامه به مرحله پیش ‌نویس پروانه می ‌آید. در صورت نیاز (ساختمان بیش از ۵ طبقه) گزارش آزمایش مکانیک خاک در این مرحله و مصادف با تهیه و تدوین نقشه‌های سازه، برق و مکانیک تهیه می شود و از سازمان نظام‌ مهندسی گواهی و تایید نامه دریافت می شود.
  7. تقاضا ی مشخص نمودن متصدی در دفاتر خدمات ثبت و بعد از بستن قرارداد با متصدی یا متصدیان بایستی ورقه‌ های سهمیه آن ‌ها به پیوست قرارداد بینابین به‌ عنوان معیار تکمیلی پیش‌ نویس پروانه به دفتر خدمات الکترونیک تسلیم گردد ‌علاوه بر موارد ذکر شده برگه تعهد رعایت اصلاحی، تعهد دریافت تایید نامه نما و غیره  نیز از جمله مدارک پیش‌ نویس می باشد که بایستی به وسیله ی مالک (نه وکیل) تهیه و تدوین شود.
  8. پرونده‌هایی که متراژ زیر بنایی آن‌ ها بیشتر از ۲۰۰۰ مترمربع باشد شامل اجرای ماده ۳۳ نظام‌ مهندسی ساختمان می شوند. این بدین معنا می باشد که نقشه‌های چهار رشته معماری، سازه، برق و مکانیک بایستی به‌شکل اجرایی با داشتن کلیه ی جزئیات (اصطلاحاً نقشه‌های فاز ۲) طراحی شود. از طرف سازمان نظام‌ مهندسی ساختمان مورد تایید قرار بگیرند. شایان ذکر است که این فرآیند زمان زیادی را صرف می کند و این امکان وجود دارد که نقشه ‌ها چندین دفعه نیاز به تصحیح داشته باشند. پیشنهاد بر این است که در نقشه‌های اولیه (فاز یک) این چنین طرح ‌هایی به ضروریات و شرایط نظام‌ مهندسی توجه شود تا در صورت تبدیل شدن نقشه‌ ها به فاز ۲ اصلاحیه ها کمتر شود و در زمان صرفه‌ جویی شود.
  9. مدارک پیش ‌نویس پروانه که باید توسط مالک تهیه و به دفتر خدمات الکترونیک ارائه شود شامل موارد زیر می‌ باشد: نقشه ‌های سازه و تأسیسات برق و مکانیک همراه با برگه های سهمیه خدمات مهندسی (اصطلاحاً برگه سبز چهار رشته) ممهور به مهر مهندسین حسابدار، قرارداد مالک و کارگزار و برگه سهمیه کارگزار، برگه تعهد رعایت اصلاحی، برگ تعهد نشانگر تائید، فایل‌های نقشه های سازه، برق و مکانیک، قباله فهرست ‌های مرتبط مانند مبحث ۱۹، مبحث ۶ و بارگذاری، زلزله و غیره، ورقه تعهد مشاور ژئوتکنیک و برگه گواهی نامه ی گزارش خاک و چند مورد دیگر که باتوجه به طرح های خاص ممکن است نیاز شود.
  10. پس از تایید نمودن نقشه ‌های چهار رشته فرآیند دریافت گواهینامه ‌های دفتر خدمات الکترونیک، طرح مشروح و بر و کف، رئیس صدور پروانه، معاون شهرسازی و معماری و در نهایت گواهی نامه شهرداری به‌ شکل دستگاهی انجام می شود و پروانه ساختمان چاپ و منتشر می شود. این امکان وجود دارد که در مرحله اولیه و پس از صدور دستور نقشه، به برهان هایی مانند مشخص نمودن کد صفر ملک، عرض بیشتر در ورودی و مانند این عوامل وجو داشته باشد که مستلزم به دریافت نظر شورای معماری هر منطقه می باشد و حقوق ملک تحکیم می شود.
  11. نکته آخر این است که زمان اعتبار پروانه ساختمان از تاریخ صدوربه مدت ۲ سال می باشد که تا ۲ سال دیگر هم قابلیت تمدید را دارد. فرصت به پایان رسیدن عملیات ساختمانی هم با متراژ و تعداد طبقات جدولی محاسبه می شود. به‌ عنوان یک ملاک کلی حدود ۴ سال در نظر گرفته می شود. این امکان وجود دارد که در هنگام ساخت به دلیل های متفاوتی نقشه معماری اولیه با تغییر مواجه شود. در این صورت مراحل متشابه ی مانند صدور پروانه اولیه اما به‌ عنوان پروانه تغییر نقشه با تشکیل پرونده در دفتر خدمات الکترونیک مربوطه سپری می‌شود و پروانه جدیدی صادر می‌شود. در هنگام اجرا این امکان وجود دارد که علاوه بر متراژ پروانه، اضافه بنا هم داشته باشیم. در این صورت مراحل گواهی عدم خلاف سپری می ‌شود و در صورت عدم تجاوز از مقدار های مجاز خلاف عوارض برابر آن دریافت می شود و گواهی عدم خلاف آن صادر می ‌شود. در غیر این صورت در کمیسیون ماده ۱۰۰ مورد بحث قرار می گیرد و به طور معمول به تخریب رای داده می‌ شود.
5/5 - (1 امتیاز)
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها