جهت شروع ثبت و مشاوره رایگان فرم زیر را تکمیل نمایید
هر ساعتی در روز کنار شما هستیم با کارشناسان ما مستقیم در تماس باشید در ساعات کاری پاسخگوی تلفنی شما هستیم . بعداز تایم کاری لطفا واتس اپ پیام ارسال کنید

اهمیت نظام راهبری شرکتی

اهمیت نظام راهبری شرکتی

گسترش روز افزون فعالیت های اقتصادی و تجاری در دهه های اخیر موجب شده است. اهمیت نظام راهبری شرکتی ایجاد شود. که اداره و هدایت شرکت های تجاری پیچیده شود. تنش بین حقوق سهامداران در شرکت های سهامی عام و قدرت بنگاه ها و سازمان های اقتصادی و مالی یکی از مشکلات بنیادی جوامع معاصر بوده است. برای بالا رفتن سطح اطلاعات شما در این زمینه مجتمع ثبتی پایش متن زیر را گردآوری کرده که بهترین راهنمای شما خواهد بود. با ما در ادامه همراه باشید.

اهمیت نظام راهبری شرکتی چیست ؟

هم اکنون در سراسر جهان بازارهای مالی و شرکت های قدرتمند سهامی به نحوی شگفت انگیز رشد کرده اند. در برابر این رشد باید ابزارهای قانونی و نظارتی برای مسئولیت پذیری و پاسخگویی شرکت ها بوجود آید.

از طرفی جهانی شدن اقتصاد، روی بسیاری از شرکت ها بخواهند تا سهام خود را در بورس های معتبر دنیا عرضه نمایند. اعتبار جهانی کسب نمایند. از طریق بتوانند سرمایه های کم هزینه و بلند مدتی را جذب کنند. عواملی از جمله وجود یک برنامه منظم، مدون و الزام آور تحت عنوان راهبری شرکتی ضرورت دارد.

یک شرکت سهامی پذیرفته شده در بورس باید بداند تا چه اندازه خود را با نظام راهبری شرکتی مطلوب وفق داده است. آیا این اصول و ضوابط با مبانی پذیرفته شده در بورس باید بداند تا چه اندازه خود را با نظام راهبری شرکتی مطلوب وفق داده است.

آیا این اصول و ضوابط با مبانی پذیرفته شده بین المللی انطباق دارد یا خیر ؟ تبیعت از اصول و شیوه های مناسب نظام مزبور باعث افزایش اعتماد سرمایه گذاران می شود. هزینه های سرمایه را کاهش و موجب تقویت بازارهای مالی می گردد.

نظام راهبری شرکتی بر عملکرد رقابتی شرکت ها نیز تأثیر گذاشته و شرکت ها را وادار می نماید. تا در جهت کارایی بیشتر در محیط های رقابتی وارد و از این طریق سودی قابل توجه را نصیب خود نمایند. (کلاسینس”، ۲۰۰۲)

اهمیت نظام راهبری شرکتی

اهداف نظام راهبری شرکتی

از بعد داخلی نیز امروزه پراکندگی سهام، افزایش تعداد سهامدارن و بعضا تمرکز سهام در دست گروه های خاص و نیز وجود تعارض منافع بین مدیران و سهامداران، اهمیت یک نظام شرکتی موثر و کارآ را در نظارت و هدایت شرکتهای سهامی به اثبات رسانده است.

حاکمیت شرکتی روشی برای اعمال بر شرکت ها و سازمان ها است، فرآیندی که بر اساس آن شرکت های عام اداره و کنترل می شوند. هدف اصلی نظام راهبری شرکتی پاسخگویی مدیران در مقابل سهامداران و سایر ذینفعان اعم از طلبکاران، کارگران، مصرف کنندگان است.

در این نظام سعی می شود روشی برای به حداکثر رساندن ثروت شرکت در دراز مدت یافت شود که طی آن هزینه هایی نامناسب بر اشخاص ثالث یا جامعه تحمیل نشود. (مجله بورس، ۱۳۸۵)

این نظام، به اصلاح ساختار درونی شرکت ها در جهت بهره وری بیشتر و نیز حمایت از حقوق سهامداران بویژه سهامداران اقلیت می پردازد.

این نظام به مالکان واقعی شرکت یعنی سهامداران امکان می دهد که به طور منظم و سیستماتیک فعالیت های شرکت خصوصاً عملکرد مدیران را تحت کنترل و نظر قرار دهند.

هدف نظام راهبری شرکتی این است که با تدوین اصول و ضوابط و مقررات، ضمن ارائه رهنمودهای استراتژیک برای شرکت، نظارت موثر بر هیأت مدیره و پاسخگویی آنان نسبت به شرکت و سهامداران را نهادینه نمایند.

وجود یک نظام راهبری شرکتی مناسب، عملیات بیرونی شرکت ها را بهبود بخشیده و باعث تخصیص بهینه منابع در شرکت می گردد.

که این امر در دراز مدت موجب افزایش ثروت سهامداران می شود. حاکمیت شرکتی میزان دسترسی به منابع مالی را تسهیل و باعث کاهش هزینه های سرمایه در شرکت ها گردیده که نتیجه آن باعث افزایش دارایی های شرکت می گردد.

همچنین در نظام راهبری شرکتی، فرهنگی پاسخگویی، امانتداری در شرکت ها تقویت و مدیران خود را در مقابل سهامداران ملتزم و مسئول می بیند.

در این سیستم تقسیم سود به عنوان یک منفعت موهوم منتفی بوده و با توجه به پراکندگی سهام و تعداد بی شمار سهامداران از تمامی صاحبان سهام بطور یکسان و بدون هر گونه تبعیض حمایت گردیده و شفافیت و افشا درست و به موقع اطلاعات خصوصاً اطلاعات مربوط به معاملات مهم و صورتهای مالی حسابرسی شده اعم از ترازنامه، حساب سود و زیان و عملکرد سالیانه مدیران و دیگر موارد مهم بایستی برای سهامداران بدرستی افشاء و شفاف سازی شود تا جلوی سفته بازی، دستکاری در سود و نهایتاً عواملی که ممکن است موجب فساد اداری شود گرفته شود.

در نهایت نظام راهبری شرکتی با اهداف مزبور به دنبال سازماندهی و بازسازی داخلی شرکت ها و نیز اصلاح و تعدیل ساختار قدرت در شرکت ها و نیز اصلاح و تعدیل ساختار قدرت در شرکت ها بوده و به مسائلی از قبیل ساختار مالکیت شرکت و روابط متقابل میان مدیران، سهامداران و سایر ذینفعان توجه دارد. (هويته ، ۱۹۹۸)

به این مقاله امتیاز دهید
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها