جهت شروع ثبت و مشاوره رایگان فرم زیر را تکمیل نمایید
هر ساعتی در روز کنار شما هستیم با کارشناسان ما مستقیم در تماس باشید در ساعات کاری پاسخگوی تلفنی شما هستیم . بعداز تایم کاری لطفا واتس اپ پیام ارسال کنید

ضرورت ثبت شرکت

ضرورت ثبت شرکت

هر شخصی که قصد ثبت شرکت را دارد دلایلی در این زمینه دارد؟ اما آیا تا کنون به ضرورت ثبت شرکت فکر کرده اید؟ آیا می دانید ثبت شرکت چه کمکی به شما خواهد کرد؟ در ادامه این مطلب را توضیح خواهیم داد.

ضرورت ثبت شرکت در مرجع ثبت شرکتها

مقررات ثبت شرکتها، هم در قانون تجارت پیش بینی شده اند و هم در قانون ثبت شرکتها. هر یک از این قوانین نیز در مورد ثبت شرکتها، آیین نامه یا نظامنامه ای دارند که جزئیات تشریفات ثبت را بیان می کند.

از آنجا که این مقررات به تفصیل در قوانین ذی ربط پیش بینی شده است و بررسی آنها به تحلیل حقوقی نیاز ندارد، در اینجا فقط از نکات اساسی راجع به ثبت شرکتها، آن هم شرکتهای اشخاص صحبت خواهیم کرد.

در این باره، ابتدا ضرورت ثبت و سپس تشریفات ثبت شرکتها را مورد بررسی قرار می دهیم. تخصصی ترین امور ثبت شرکت را به مجتمع ثبتی پایش بسپارید هم اکنون با کارشناسان ما تماس بگیرید.

ضرورت ثبت شرکت

درباره ضرورت ثبت شرکت

ماده ۱۹۵ قانون تجارت مقرر کرده است: «ثبت کلیه شرکتهای مذکور در این قانون الزامی و تابع جميع مقررات قانون ثبت شرکتها است. از این ماده بعضی چنین نتیجه گرفته اند که در صورت انجام ندادن این دستور قانونی، شرکت باطل خواهد بود.»

اما این عقیده درست نیست. چه ماده مورد اشاره هیچ ضمانت اجرایی برای عدم ثبت مقرر نکرده است و چون ماده مزبور و مواد دیگر قانون تجارت، عدم ثبت را موجب بطلان شرکت معرفی نکرده اند و بطلان قراردادها نیز امری استثنایی و نیازمند وجود نص است، نمی توان گفت که نتیجه عدم ثبت شرکت در مرجع ثبت شرکتها، بطلان شرکت است.

قانون ثبت شرکتها نیز که ماده ۱۹۵ قانون تجارت به آن اشاره کرده است، هیچ اشاره ای به این مطلب ندارد که اگر شرکت ثبت نشود باطل تلقی خواهد شد.

در واقع، ماده ۲ قانون ثبت شرکتها مقرر کرده است که شرکتهای موضوع قانون تجارت باید به ثبت برسند. اما برای عدم ثبت آنها ضمانت اجرای بطلان قرار نداده است. قانونگذار در این ماده، دو ضمانت اجرا برای عدم ثبت مقرر کرده است.

پرداخت جریمه توسط مدیران شرکت ثبت نشده و انحلال شرکت به حکم دادگاه در صورت درخواست دادستان در نتیجه، اولاً اگر دادستان تقاضای انحلال نکند.

شرکت ثبت نشده، موجود تلقی می شود، مشروط بر اینکه مطابق مقررات قانون تجارت تشکیل شده باشد. ثانياً در صورتی که دادستان تقاضای انحلال کند، شرکت از تاریخ صدور حکم، منحل تلقی خواهد شد، بنابراین انحلال شرکت از زمان تشکیل آن نمی باشد.

اقدامات ضروری پس از ثبت شرکت

هر گاه برای ثبت شرکت نیاز به تخصص داشتید تنها کافی است روی تخصص ما حساب کنید و در کم ترین زمان امور دارایی را مانند تنظیم اظهارنامه مالیاتی و پلمپ دفاتر قانونی را در ادارات مربوطه به سرانجام رسانید.

ضرورت ثبت شعبه و نمایندگی

در مورد انحلال شرکت بیشتر بدانید هم اکنون کلید نمایید.

آنچه بیان شد در مورد شرکتهای خارجی نیز صادق است. ماده 3 قانون ثبت شرکتها مقرر می کند؛ «هر شرکت خارجی برای اینکه بتواند به وسیله شعبه یا نماینده به امور تجارتی یا صنعتی یا مالی در ایران مبادرت نماید باید در مملکت اصلی خود، شرکت قانونی شناخته شده و در اداره ثبت اسناد تهران به ثبت رسیده باشد.»

هر گاه اشخاصی که باید به عنوان نماینده با مدیر شعبه شرکت خارجی، شرکت را به ثبت برسانند به این امر اقدام نکنند، به تقاضای دادستان و به حکم دادگاه، به جزای نقدی از پنجاه تا هزار تومان محکوم خواهند شد.

به علاوه دادگاه برای هر روز تأخیر، پس از صدور حکم، متخلف را به تأدیه پنج تا پنجاه تومان محکوم خواهد کرد و هر گاه حکم فوق قطعی شود و تا سه ماه پس از تاریخ ابلاغ آن، تخلف ادامه یابد، دولت از عملیات نماینده با مدیر شعبه شرکت متخلف جلوگیری خواهد کرد.

این مقررات که در ماده ۵ قانون ثبت شرکتها آمده است، هیچ اشاره ای به این ندارد که شعبه شرکت تشکیل شده، در صورتی که ایجاد شده باشد، محکوم به بطلان است و یا حتی منحل شده تلقی می شود.

البته، نفع اشخاص ثالث در این است که شرکت به ثبت برسد. چه در این صورت، این اشخاص می توانند با مراجعه به اداره ثبت شرکتها، از میزان مسئولیت شرکا، نوع شرکت و اقامتگاه آن آگاه شوند. اما عدم ثبت شرکت، مانع تشکیل شرکت نمی شود.

5/5 - (1 امتیاز)
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها