جهت شروع ثبت و مشاوره رایگان فرم زیر را تکمیل نمایید
هر ساعتی در روز کنار شما هستیم با کارشناسان ما مستقیم در تماس باشید در ساعات کاری پاسخگوی تلفنی شما هستیم . بعداز تایم کاری لطفا واتس اپ پیام ارسال کنید

انواع شرکتهای سرمایه

انواع شرکتهای سرمایه

چنانچه دو یا چند نفر تصمیم بگیرند به فعالیت تجاری بپردازند و سرمایه را به صورت سهام بین یکدیگر قسمت کنند و تعیین کنند سود و زیان طبق مفاد قرارداد چگونه بینشان قسمت شود، در این مسائل به تفاهم برسند می توانند یک شرکت تجاری تشکیل بدهند. به بیان دیگر هرگونه امور تجاری که پس از گذاشتن سرمایه شرکا و طبق قرارداد و مشخص شدن سود و زیان باشد فعالیت شرکت تجاری خواهد بود.

راهنمای انواع شرکتهای سرمایه

شرکت های سرمایه شامل شرکت های سرمایه دار و شرکت های سرمایه گذاری می باشد.

شرکت‌های سرمایه‌گذار فعالیتشان در خصوص تولید یا ارائه دادن خدمات می باشد و سود حاصل از درآمدشان را در امور مختلفی بکار می گیرند. به صورت غیر تخصصی سهام شرکت های دیگر را خریداری می کنند. تفاوت شرکت های سرمایه گذاری با شرکت های سرمایه دار کسب سود هر چه بیشتر حاصل از درآمد جهت سرمایه گذاری و خرید سهام دیگر شرکتها با هدف کسب سود بیشتر می باشد.

این شرکتها اشخاص ماهری را استخدام میکنند که می دانند به طور تخصصی و حرفه ای چه زمانی باید وارد بازار شوند و چه سبدی انتخاب کنند. چه مسایلی را قبل از ورود شرکت به بازار سهام را کاملاً در نظر گرفته و بررسی می کنند. زمانی که برای خرید هر سهم صرف می شود از چند ساعت تا چند ماه می تواند در نوسان باشد، اما بیشتر اوقات، این شرکت ها بصورت کوتاه مدت روی یک سهم تمرکز می کنند.

در صورتی که نیاز به مطالعه بیشتر در زمینه ثبت شرکت دارید به مقاله ی آن مراجعه نمایید.

انواع شرکتهای سرمایه

تفاوت شرکت های سرمایه و شرکت های اشخاص

تفاوتهای مهم بین انواع شرکتهای سرمایه و اشخاص به شرح ذیل می باشد:

الف) در شرکتهای سرمایه سهامداران به نسبت آورده ی خود به شرکت مسئولیت بر عهده دارند و چنانچه شرکت ورشکست شود و نتواند بدهی خود را پرداخت نماید نمی تواند از اموال شخصی سهامداران و یا شرکا جهت پرداخت بدهی خود استفاده نماید. به این ترتیب چنان که بعضی از سهامداران مقدار سرمایه ای که مورد تعهد آنهاست را به شرکت پرداخت نکرده باشند، طلبکاران می توانند به میزان سرمایه پرداخت نشده به شرکت از سهامداران مطالبه طلب خود را بنمایند.

در صورتی که در شرکتهای شخصی این منوال وجود ندارد:

در شرکتهای تضامنی هر یک از شرکا به هر میزان هم سرمایه داشته باشد در صورت بدهکار شدن شرکت می بایست کل مبلغ بدهی شرکت را پرداخت نماید حتی اگر میزان سرمایه او محدود بوده باشد. بنابراین یک شریک ممکن است سهمش از شرکت یک درصد کل سرمایه شرکت باشد ولی ناچار است تمامی بدهی های شرکت را که چندین برابر سهم او در شرکت است را بپردازد.

در شرکت نسبی همچنین شریک بدهکار در مثال ذکر شده موظف است یک درصد از مبلغ کل بدهی شرکت را پرداخت کند زیرا او مالک یک درصد کل سرمایه شرکت می باشد.

ب) چیزی که در شرکتهای سرمایه مهم است و بین افراد ثالث مرکز توجه قرار دارد، سرمایه و مقدار آن است و میزان اعتبار شرکا و شخصیت آنان دارای اهمیت خاصی نمی باشد. در صورتی که در شرکتهای اشخاص، چیزی که حائز اهمیت است شخصی و اعتبار شخصی می باشد و این مورد بیشتر از مقدار سرمایه شرکت در جلب نظر اشخاص ثالث دارای اهمیت می باشد.

ج) در شرکتهای سرمایه نقل و انتقال سرمایه به راحتی انجام می شود و از مقدمات و تشریفات پیچیده و خاصی پیروی نمی کند. در حالی که در شرکت های اشخاص انجام این کار دارای محدودیت های سختگیرانه ای می باشد.

مثلاً در شرکتهای سهامی برای واگذاری سهام باید در دفتر ثبت مراحل ثبت و درج امور انتقال انجام شود. چنان که شرکت سهامی عام باشد و در بازار بورس مورد قبول واقع شده باشد می توان کارهای انتقال سهام را در این بازار انجام داد همچنین خارج از بازار بورس نیز سهامداران می توانند سهام خود را به فروش برسانند.

شایان ذکر است که در شرکت با مسئولیت محدود جهت نقل و انتقال سهام افرادی که دارای سه چهارم سرمایه هستند و از نظر تعدادی هم غالب هستند باید موافقت خود را اعلام کنند. همچنین در این نوع شرکت پس از تنظیم سند رسمی انتقال سهم الشرکه صورت می گیرد.

در قیاس با شرکتهای سرمایه در شرکتهای اشخاص فقط با موافقت تمامی شرکا انتقال سهم الشرکه وجود دارد.

د) در شرکتهای سرمایه مخصوصا سهامی عام سهامداران از چگونگی اداره شرکت اطلاعی ندارند و در امور و مدیریت شرکت دخالت نمی کنند. در صورتی که در انواع شرکتهای سرمایه اشخاص نقش سهامداران بیشترو محسوس می باشد. دلیل این کار فقط بخاطر خطر بر عهده گرفتن بدهی های اضافه بر دارایی شرکت بر شرکا نیست بلکه به دلیل این است که در این نوع از شرکتها شرکا معمولاً از اعضا یک خانواده بوده و رابطه ای نزدیک با همدیگر دارند و مسلماً از عملکرد و امورات و کارهای اداری شرکت باخبر خواهند بود.

موضوعی که شاید شرکتهای سرمایه ای پس از ثبت به آن توجه کنند بحث امور مالی به مانند پلمپ دفاتر تجاری باشد که انجام آن جزو الزامات قانونی به حساب می آید. اگر اطلاعاتی در زمینه انجام امور مربوطه ندارید ما در مقاله مرتبط با این موضوع تمامی امور را شرح می دهیم.

5/5 - (1 امتیاز)
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها