جهت شروع ثبت و مشاوره رایگان فرم زیر را تکمیل نمایید
هر ساعتی در روز کنار شما هستیم با کارشناسان ما مستقیم در تماس باشید در ساعات کاری پاسخگوی تلفنی شما هستیم . بعداز تایم کاری لطفا واتس اپ پیام ارسال کنید

نحوه ثبت شرکت دانش بنیان

نحوه ثبت شرکت دانش بنیان

نحوه ثبت شرکت دانش بنیان از جمله شرکت هایی است که با رشد تقاضای ثبت آن مواجه هستیم. همان گونه که از اسم شرکت دانش بنیان مشهود می باشد. این قبیل شرکت ها بر اساس علم، تحقیقات و نوآوری و کار آفرینی تاسیس می شوند.

در مجموع هدف از ثبت شرکت دانش بنیان تمرکز این شرکت ها بر روی اجرایی ساختن و تولید یک یا چند اختراع می باشد.

در کل هدف از تشکیل شرکتهای دانش بنیان، ارتقای علم و ثروت و استفاده از اختراعات و وارد بازار کردن اختراعات می باشد.

پس می توان نتیجه گرفت لازمه ثبت شرکت دانش بنیان داشتن اختراع است تا به منظور تجاری ساختن حمایت ثبت اختراع وارد عمل شوند.

راهنمای نحوه ثبت شرکت دانش بنیان

به منظور ثبت شرکت دانش بنیان باید با مراجعه به سایت www.daneshbonyan.ir، متقاضی درصورت احراز شرایط مقرر شده در آئین نامه در بخش “مصوبات کارگروه ارزیابی و تشخیص صلاحیت شرکت ها و موسسات دانش بنیان و نظارت بر اجرا”، مطابق با فرآیندها در سایت ارزیابی شرکت ها و موسسات دانش بنیان مورد بررسی قرار می گیرد.

مهمترین معیار جهت قرارگیری یا عدم قرارگیری شرکتی در زمره شرکتهای دانش بنیان، این است که طرح ظرفیت اجرای ایده و طرح تجاری، تکنیکی و پژوهشی ( Business plan ) یا همان قابلیت تولید و تجاری سازی را دارا باشد.

سامانه ثبت شرکت دانش بنیان

برای اینکه بتوانید شرکت دانش بنیان تاسیس کنید باید در سامانه ارزیابی و تشخیص صلاحیت شرکت ها و موسسات دانش بنیان در سایت رسمی مرکز شرکت های دانشش بنیان وارد شوید.

لازم است به آیین نامه ها و قوانین این سازمان اشراف داشته باشید تا موفق به اخذ رتبه دانش بنیان براتی شرکت شوید.

در این سایت دسته بندی هایی برای محصولات مختلف وجود دارد که با انتخاب محصولات مورد نظر و ارائه اسناد و مدارک مبنی بر داشتن شرایط دانش بنیان شدن برای تاسیس این نوع شرکت اقدام نمایید.

نحوه ثبت شرکت دانش بنیان

انواع شرکت های دانش بنیان

نحوه ثبت شرکت دانش بنیان در قالب انواع شرکت های تجاری شامل دسته بندیی های موضوعی زیر قرار می گیرد.

  • شرکتهای تولید کننده کالا و خدمات
  • شرکتهای نو پا
  • شرکتهای صنعتی

شرکتهای نو پا: به شرکت هایی گفته می شود کمتر از 3 سال قبل تاسیس شده باشند.

این نکته در مورد شرکت های نوپا حائز اهمیت است که این قبیل شرکت ها برای اینکه تحت حمایت قانون قرار بگیرند بایستی دارای شرایط زیر باشند:

بایستی محصول در حد نمونه آزمایشگاهی ساخته شود که قصد با هدف تولید و فروش و عرضه در بازار را داشته باشد.

دست کم دو نفر کارمند پاره وقت را استخدام کرده باشد که یکی از آنها کارشناس زمینه کالا و خدمات دانش بنیان می باشد.

شرکت های دانش بنیان تولیدی و صنعتی که به شکل شرکت ها و صنایع بزرگ به صورت شرکت فنی مشغول فعالیت هستند، باید حائز یکی از شرایط زیر باشند:

کل در آمد شرکت در نتیجه فروش کالا و خدمات دانش بنیان در سال مالی اخیر (مشروط به قید آن در اظهارنامه مالیاتی) باید دست کم ۳ میلیون ریال باشد یا همزمان بیش از ۱۰% درآمد شرکت در سال مالی گذشته را شامل شود.

سابقه پرداخت بیمه برای دست کم ۳ تن از کارکنان تمام وقت شرکت در طی ۶ ماه گذشته را داشته باشد.

هزینه اختصاص یافته به ساخت تجهیزات یا فرآیند سازی دانش بنیان که شرکت می خواهد با استفاده از آن کالا و خدمات تولید کند، همزمان باید از لااقل ۵۰% از درآمد مالی سال اخیر بدست آمده باشد که این مبلغ باید در اظهارنامه مالیاتی شرکت درج شده است.

تجهیزات یا فرآیند سازی دانش بنیان باید لااقل در حد نمونه آزمایشگاهی ساخته شود که شرکت می خواهد با استفاده از آنها به کالا و خدمات تولید کند. همزمان بیشترین سن شرکت ۳ سال بوده و دست کم ۲ نیروی انسانی پاره وقت را استخدام کرده باشد.

شرایط انواع شرکت های دانش بنیان

در قواعد ثبت شرکت های دانش بنیان دسته بند های متعدد در نظر گرفته شده است. بسته به دارا بودن شرایط دانش بنیان می توانید شرکت خود را به این نوع شرکت تبدیل نمایید. شرکت های دانش بنیان عبارت اند از؛

  •  از انواع شرکت های تشکیل شده از اعضاء هیئت علمی دانشگاه ها: اگر می خواهید تبدیل به شرکت دانش بنیان شوید باید حدود 51 تا 100 درصد سهام یا سهم الشرکه شرکت شما به اشخاصی که عضو هیئت علمی دانشگاه ها هستند تعلق پیدا کند البته باید از اعضاء هیئت مدیره شرکت نیز باشند.
  • شرکت هایی با مشارکت های دانشگاهی: از دیگر عواملی که می توانید تبدیل به شرکت دانش بنیان شوید سهامدار بودن یکی از دانشگاه ها در سهام شرکت تان می باشد در این صورت اگر دانشگاهی از 1 تا 100% سهام شما را داشته باشد می توانید تبدیل به شرکت دانش بنیان شوید، اگر سهام دانشگاه زیر 50% باشد شرکت دانش بنیان خصوصی خواهد بود و اگر بیش 50% باشد شرکت دانش بنیان دولتی خواهد بود.
  • داشتن اختراع یا طرح صنعتی ثبت شده؛ یکی از دیگر راه های تبدیل شدن شرکت ها به دانش بنیان شدن وجود یک مخترع در اعضاء شرکت است که اختراع ثبت شده ای داشته باشد، اگر یکی از اعضاء شرکت دانش بنیان دارای اختراع ثبت شده باشد یا خود شرکتی اگر اختراع یا طرح صنعتی ثبت شده داشته باشد می تواند تبدیل به شرکت دانش بنیان شود.
  • وجود ایده های خلاق و نو آور؛ از دیگر عوامل تبدیل شرکت های تجاری به شرکت دانش بنیان داشتن رزومه قوی در زمینه های متعدد با اجرای ایده های خلاقانه و جدید می باشد.

شرایط کالاها و خدمات شرکت دانش بنیان

در سطح تکنولوژیکی: سطح کالاها و خدمات باید در زمینه های فناوری برتر یا متوسط رو به بالا باشد. بخاطر پیچیدگی های تکنیکی نتوان از آن براحتی کپی برداری کرد.

مرحله تولید : کالاهایی که عرضه شده باید در مرحله تولید یا لااقل در مرحله تولید نمونه آزمایشگاهی باشد و بتوان آن را از لحاظ تکنیکی مورد بررسی قرار داد و در مورد خدمات باید آنها اسناد فروش داشته باشند.

تسلط بر دانش تکنیکی : شرکت باید دانش تکنیکی مورد نیاز برای طراحی کالا و خدمات و انجام مراحل تولید کالا و خدمات را در اختیار گرفته باشد.

مدارک لازم جهت ثبت شرکت دانش بنیان

  • لازم است رزومه کاملی در خصوص ثبت شرکت دانش بنیان ارائه نمایید.
  • شرکت مورد تقاضا لازم است آخرین اظهارنامه مالیاتی را که به سازمان امور مالیاتی کشور ارائه شده را در دست داشته باشد.
  • آگهی روزنامه رسمی اعم از ثبت یا تغییرات را باید ارائه دهد.
  • رونوشتی از اساسنامه و شرکت نامه و اظهارنامه ثبتی شرکت دانش بنیان را باید ارائه دهید.
  • کپی مدارک شناسایی و سوابق تحصیلس اعضاء و شرکاء شرکت باید ارائه شود.
  • آخرین لیست بیمه شرکت باید به  خلاصه وضعیت دستمزد و مزایا کارکنان نیز ارائه شود.

مدارک لازم جهت ثبت شرکت دانش بنیان 

اعتبار دانشگاهی در تاسیس شرکت دانش بنیان

دانشگاهها و موسسات آموزش عالی و پژوهشی دولتی و غیر دولتی در صورتی می توانند شکل دانش بنیان پیدا کنند که مجازند با ایجاد و مشارکت شرکتهای دانش بنیانی را تاسیس کرده یا در آنها شریک شوند که حداکثر ۴۹% سهام آن شرکت به دانشگاهها و موسسات پژوهشی و دیگر واحدهای دولتی تعلق داشته باشد و باقیمانده سهام به اعضای هیات علمی و دانشجویان و سایر سهامداران با بخش خصوصی تعلق داشته باشد.

اگر دانشگاه بیش از ۵۰% سهام را در اختیار داشته باشد شرکت دانش بنیان دولتی قلمداد می شود و چنانچه دانشگاه کم تر از ۵۰ % را در تملک داشته باشد شرکت دانش بنیان خصوصی محسوب می شود.

شرایط شرکت دانش بنیان نوپا

تقسیم بندی جدید از شرکت های دانش بنیان به شرکت نوع یک و نوع دو می باشد. در واقع شرکت های دانش بنیانی که کمتر از سه سال سابقه تاسیس دارند گفته می شود. شرکت های نو پا دانش بنیان دارای اظهارنامه مالیاتی نسیتند و در آمد آنها در اظهارنامه مالیاتی سالانه صفر رد می شود. اصولاً پرسنل این شرکت ها 3 الی 4 نفر هستند.

مراحل ثبت شرکت دانش بنیان

بر اساس موارد ذکر شده در فوق برای تشکیل شرکت دانش بنیان ابتدا باید شخصیت حقوقی شکل بگیرد برای شکل گیری شخصیت حقوقی نیز بر اساس قانون تجارت باید عمل شود.

یکی از شرکت های نام برده شده در این قانون ثبت شوند، سپس باید یکی از موارد عنوان شده در مبحث قبل در شرکت وجود داشته باشد تا بتوانیم ثبت شرکت دانش بنیان داشته باشید.

موضوع این شرکت هم باید تبدیل فناوری و اطلاعات به محصول دانش بنیان باشد، قدم بعدی این است که به یکی از مراکز علمی پژوهشی یا پارک های علم و فناوری جهت ارائه مدارک ثبتی شرکت و مد ارک دانش بنیان شدن شرکت مراجعه کنید.

شرکت های دانش بنیاد باید توسط یکی از مراکز علمی پژوهشی که توسط دولت تعیین شدن ایجاد شوند در واقع این شرکت ها در اداره ثبت شرکت ها ثبت نمی شوند، شرکت های رشد نیز اگر دارای یکی از موارد عنوان شده باشند می توانند تحت عنوان شرکت دانش بنیان فعالیت کنند.

نکته: تبدیل شرکت تجاری به دانش بنیان منوط به داشتن دفاتر قانونی و اثبات فعالیت تجاری می باشد.

هزینه ثبت شرکت دانش بنیان

اگر از قبل شرکت ثبتی داشته باشید هزینه ثبت شرکت دانش بنیان برای تشکیل پررونده و انجام مراحل آن می باشد. اما اگر شرکت ثبت شده نداشته باشید لازم است هزینه ثبت شرکت تجاری را پرداخت نمایید.

نحوه تأسیس شرکت دانش بنیان
نحوه تأسیس شرکت دانش بنیان

نحوه تأسیس شرکت دانش بنیان

برای اینکه یک شرکت دانش بنیان ایجاد شود ابتدا باید شخصیت حقوقی شرکت در قالب یکی از شرکت های نام برده شده در قانون تجارت به ثبت برسد.

اما برای دانش بنیان شدن شرکت شرایط متعددی وجود دارد، شرکت های دانش بنیان شرکت هایی هستند که فعالیت اصلی آنها تبدیل ایده و طرح به محصول دانش بنیان است، هر محصولی نمی تواند در دسته محصولات دانش بنیان قرار بگیرد اما محصولاتی که در زمینه فناوری هستند می توانند محصول دانش بنیان شوند.

حتماً از امتیاز های شرکت های دانش بنیان شنیده اید این شرکت ها حدود 15 سال از پرداخت مالیات معاف هستند. این امتیاز به دلیل این است که محصولات دانش بنیان محصولات شناخته شده ای نیستند که توسط مردم بلافاصله خریداری شود و این شرکت ها باید محصولات شان را به مشتریان معرفی نمایند.

مزایای ثبت شرکت دانش بنیان

  • شرکت دانش بنیان می تواند امتیاز و ارتقاء رتبه اعضاء هیئت علمی را در حدود بین ده تا پانزده امتیاز افزایش دهد.
  • معافیت مالیاتی شرکت دانش بنیان تا 15 سال
  • شرکت های دانش بنیان در مناقصات نیز از امتیاز بین 10 تا 15 درصد برخوردار خواهند بود.
  • شرکت های دانش بنیان یکی از امتیاز های ویژه ای که دارند اولویت و حق تقدم است. از این رو به جهت مستقر شدن در پارک های علم و فناوری یا پژوهشکده های علمی دارند.
  • این شرکت ها بدون حضور در مناقصه دولتی تنها با اخذ قرارداد می توانند 15% از بودجه نهاد دولتی را برخوردار شوند.
  • همچنین از امتیاز حق اولویت برای واگذاری سهام مراکز پژوهشی دولتی می توانند پوشش بیمه ای ریسک تحقیق و توسعه نیز برخوردار شوند.

نکات مهم در نحوه ثبت شرکت دانش بنیان

پس از کسب اطلاع نهاد مجری حمایت کمیته دبیرخانه کارگروه ارزیابی و شناسایی شرکتها و موسسات دانش بنیان و نظارت بر اجرا و در صورت تایید این نهاد، شرکت دانش بنیان می تواند مشمول از حمایت های مربوطه قرار گیرد.

درصورت مشاهده تخلف و یا استفاده غیر قانونی از تسهیلات یعنی عدم استفاده از آنها جهت تولید فناوری، شرکت مذکور به موجب ماده ۱۱ قانون حمایت از شرکتهای دانش بنیان مجازات خواهد شد.

بخاطر داشته باشید شرکتهای تأیید شده هیچ مجوز و یا گواهی خاصی دریافت نمی کنند.

قانوناً شرکت های دانش بنیان معاف از پرداخت مالیات هستند اما باز هم برای تعیین سرانه در آمد خالص و ناخالص باید اظهارنامه مالیاتی بدهند بدین رو شرکت ها دانش بنیان نیز باید ترازنامه سال مالی خود را تصویب کنند و هر ساله پیش از شروع سال مالی باید دفاتر تجاری را جهت ثبت صورت های مالی دریافت کنند و اطلاعات را در این دفاتر ثبت و نگهداری کنند.

مزایای ثبت شرکت دانش بنیان

  • شرکت دانش بنیان می تواند امتیاز و ارتقاء رتبه اعضاء هیئت علمی را در حدود بین ده تا پانزده امتیاز افزایش دهد.
  • معافیت مالیاتی شرکت دانش بنیان تا 15 سال
  • شرکت های دانش بنیان در مناقصات نیز از امتیاز بین 10 تا 15 درصد برخوردار خواهند بود.
  • شرکت های دانش بنیان یکی از امتیاز های ویژه ای که دارند اولویت و حق تقدم است. از این رو به جهت مستقر شدن در پارک های علم و فناوری یا پژوهشکده های علمی دارند.
  • این شرکت ها بدون حضور در مناقصه دولتی تنها با اخذ قرارداد می توانند 15% از بودجه نهاد دولتی را برخوردار شوند.
  • همچنین از امتیاز حق اولویت برای واگذاری سهام مراکز پژوهشی دولتی می توانند پوشش بیمه ای ریسک تحقیق و توسعه نیز برخوردار شوند.
شرکت دانش بنیان چیست ؟
شرکت دانش بنیان چیست ؟

شرکت دانش بنیان چیست ؟

به شرکتی گفته می شود که می توانند بواسطه فروش تکنولوژی (خدمات) بتوانند کمترین درآمد را برای مدت کوتاهی بدست آورند.

این شرکت ها با استفاده از این روش می توانند از شاخص های اختصاصی جهت اخذ تسهیلات و مزایا بهره ببرند.

این نکته را بخاطر داشته باشید در هنگام ثبت شرکت دانش بنیان نمی توان شرکتهای دولتی – موسسات و نهادهای عمومی و غیر دولتی و همچنین شرکتها و موسساتی که قسمت دولتی مالک بیش از نیمی از آنها است، را در زمره شرکتهای دانش بنیان قرار داد و از مزایا و حمایت های قانون دانش بنیان برخوردار شوند.

ارائه تمامی اطلاعات سهامداران و اعضای هیئت مدیره بهمراه رزوومه شرکت و مشخصات اشخاص درون سازمان جهت ثبت شرکت دانش بنیان ضروری است تا پس از بررسی آنها مشخص شود آیا شرکت مذکور جزء شرکت دانش بنیان محسوب می شود یا نه.

شرکتهای مستقر در پارک علم و فن آوری، نیز باید مورد ارزیابی قرار بگیرند. درصورت حاضر بودن اعضای هیات علمی در شرکتها، این امر جهت ارزیابی شرکت دانش بنیان کمک بسزایی خواهد بود.

حمایت ها و تسهیلات پس از ثبت شرکت دانش بنیان

تسهیلات و حمایت های ارائه شده عبارتند از: معافیت از پرداخت مالیات، عوارض، حقوق گمرکی، سود بازرگانی ،عوارض صادراتی برای ۱۵ سال و ارائه وام های کم بهره و غیره

تسهیلات نظام وظیفه تخصصی برای افراد فعال در شرکت‌های دانش بنیان

خوشبختانه افراد تحت پوشش بنیاد ملی نخبگان که مشمول خدمت نظام وظیفه شده اند در طی چند سال اخیر حمایت هایی ارائه شده (مانند برگزیدگان المپیادها، برگزیدگان کنکور و …) این افراد، پس از طی کردن دوره آموزش سربازی، لزومی ندارد به شکل تمام وقت در پادگان‌ها حاضر باشند و درصورت انجام موفق یک پروژه تحقیقاتی درواست شده از طرف دستگاه‌های دفاعی و دولتی و کار در شرکتهای دانش بنیان موفق به اخذ کارت پایان خدمت خواهند شد. از دیگر مزایا و حمایت های ارائه شده می توان به موارد زیر اشاره کرد :

  1. ارائه تسهیلات بانکی با بهره کم
  2. اعطای اراضی در شهرکهای صنعتی
  3. مستقر شدن در محدوده کاربری مسکونی شهر تهران
  4. کسب تخفیف برای دوره های آموزشی شرکتهای دانش بنیان
  5. حمایت از محصولات ساخت ایران

نحوه عضویت دانشگاه برای تبدیل شرکت های به دانش بنیان

دانشگاه ها و واحدهای پژوهشی بعد از تصویب مشارکت خود در شرکت ها در آیین نامه مالی و معاملاتی خود در هیئت امناء می توانند تبدیل به شرکت دانش بنیان شوند.

از جهت ابتدا باید در نظر داشت دانشگاه ها تنها در مواردی می توانند در شرکت های دانش بنیان عضو شوند. که هدف این شرکت ها در راستای موارد پژوهشی و علمی باشد. که برای این امر باید بخشی از سهام شرکت به نام دانشگاه شود. این امر توسط هیئت علمی دانشگاه تصویب شده باشد.

این مقاله در خصوص ثبت شرکت دانش بنیان بود و شرایط این شرکت ها و امتیاز هایی که دارند برای تبدیل شرکت تجاری به شرکت دانش بنیان هم اکنون می توانید با کارشناسان و متخصصان ما در مجتمع ثبتی پایش تماس بگیرید.

برای ثبت شرکت دانش بنیان بهتر است شرایط شما مورد ارزیابی کارشناسان و متخصصان ما در مجتمع ثبتی پایش صورت گیرد تا در صورت تایید درخواست ثبت شرکت دانش بنیان را داشته باشید.

5/5 - (2 امتیاز)
اشتراک در
اطلاع از
guest
4 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
سیمادارابی
سیمادارابی
1 سال قبل

سلام شرایط ثبت شرکت های دانش بنیان رو لطف میی کنید ؟؟

مهرانگیز نجفی
مهرانگیز نجفی
1 سال قبل

سلام برای ثبت شرکت دانش بنیان اعضا حتما باید مدرک تحصیلی داشته باشن