جهت شروع ثبت و مشاوره رایگان فرم زیر را تکمیل نمایید
هر ساعتی در روز کنار شما هستیم با کارشناسان ما مستقیم در تماس باشید در ساعات کاری پاسخگوی تلفنی شما هستیم . بعداز تایم کاری لطفا واتس اپ پیام ارسال کنید

جوینت ونچر

جوینت وینچر

اگر تا کنون واژه جوینت ونچر به گوش تان خورده باشد می دانید که برخی پروژه های بزرگی که به مناقصه گذاشته می شوند تا شرکت ها با مشارکت در این مناقصه برنده شوند، پروژه های جوینت ونچر بعد های مختلفی را در بر می گیرد بنابراین تنها یک شرکت نمی تواند کل پروژه را قبول کند، مثلاً پروژه ساخت پل صدر در تهران نمونه ای از یک قرارداد جوینت ونچر بود، که نیازمند مشارکت چند شرکت برای ساخت آن بود، یک شرکت برای تجهیزات و ماشین آلات راه سازی و پل سازی، شرکتی برای تأمین مواد ساخت پل و شرکتی هم برای اجرای پروژه ساخت پل صدر که مشارکت چند شرکت ایرانی و خارجی را در بر داشت.

بنابراین با مشارکت دو یا چند شرکت در زمینه های انواع معامله یا ساخت و پیگیری یک پروژه که هدف نهایی ساخت یا تکمیل یک پروژه به صورت صفر تا صد است را جوینت ونچر می گویند.

انواع مشارکت جوینت ونچر

جوینت ونچر که به معنای سرمایه گذاری مشترک است ممکن است بر حسب نوع پروژه یا انتفاع مربوطه تحت دو عنوان مطرح شود.

  • مشارکت انتفاعی با عنوان ثبت شرکت ونچر
  • مشارکت انتفاعی با تنظیم قرارداد ونچر

در مشارکت انتفاعی یعنی همه کسانی که در آن سهیم هستند در نهایت منافعی از آن پروژه عاید شان خواهد شد، اما برای رسیدن به هدفی که منظور آن پروژه می باشد.

نحوه ایجاد جوینت ونچر

برای اینکه مشارکت بین دو یا چند شخص حقیقی و حقوقی، ایرانی یا غیر ایرانی با داشتن هدف مشترک انجام شود. یعنی یک یا چند شرکت خارجی با یک یا چند شرکت ایرانی یا اینکه با مشارکت اشخاص حقیقی، اقدام به ثبت این نوع شرکت نمایند که این شرکت باید برای انجام هدف خاصی تشکیل شود. که پس از انجام آن هدف ممکن است منحل شود و یا با دریافت پروژه ی دیگری و افزودن به موضوع شرکت مجددا فعالیت در پروژه دیگری را انجام دهد.

شرکت جوینت ونچر با رویکرد های متعددی فعالیت خود را آغاز کند، این شرکت باید قراردادی ما بین خود ببندند. که مورد تایید همه آنها باشد این قرارداد در واقع اساسنامه شرکت جوینت ونچر خواهد بود. که توسط خود موسسین نوشته می شود و به ثبت اداره ثبت شرکت ها می رسد.

این نوع شرکت در برخی موارد نیازمند دریافت مجوز از ارگان ذی ربط خود هستند. این شرکت با توافق متقابل شرکت ها و با دریافت مجوز های مربوطه می توانند به صورت مستقل به فعالیت خود ادامه دهند و پس از انجام پروژه مد نظر نیز انحلال یابند.

جوینت وینچر

انواع مشارکت انتفاعی

مشارکت انتفاعی به دو گروه کلی قابل تقسیم است:

  • مشارکت انتفاعی در قالب شرکت
  • مشارکت انتفاعی در قالب قرارداد

با بررسی کلی تعاریف قانونی، به طور خلاصه می توان گفت که مفهوم مشارکت انتفاعی با مفهوم شرکت که در ماده 571 قانون مدنی ایران تعریف شده شباهت بسیار دارد.

البته وجه تمایز مفهوم مشارکت انتفاعی با مفهوم شرکت عبارت از این است که مشارکت انتفاعی مشارکتی است به قصد فعالیت برای رسیدن به منفعت در آینده.

مشارکت انتفاعی در قالب شرکت (Equity joint venture)

یک سری فعالیت اقتصادی و سرمایه گذاری شرکت های خارجی در ایران وجود دارد که برای انجام این سرمایه گذاری ها ثبت شرکت جوینت ونچر می نمایند و با شرکت های ایرانی از همین طریق مشارکت می کنند.

برای تشکیل این نوع شرکت ها با رویکرد جوینت ونچر باید شرکتها یک نوع قرار دادها بین خودشان می بندد که باید مورد تایید طرفین قرار بگیرد. این قرار داد همان اساسنامه شرکت جوینت ونچر است که توسط اعضا نوشته و به تایید اداره ی ثبت شرکت ها می رسد.

بعد از دریافت مجوز برای تاسیس شرکت جوینت ونچر شرکت ها به صورت کاملا مستقل شروع به فعالیت می کنند.

شرکت های جوینت ونچر با توافق متقابل شرکت ها و پس از دریافت مجوزهای لازم می توانند به صورت شرکت هایی کاملا مستقل به فعالیت پرداخته و مستقلاً اقدام به انعقاد قرارداد کنند. به موجب مقررات و قوانین فعلی ، میزان آورده یا سرمایه طرف خارجی در این شرکت ها محدودیتی وجود ندارد و حتی تا میزان 100 درصد نیز قابل قبول است.

مشارکت قراردادی جوینت وینچر

مشارکت قراردادی جوینت ونچر

یکی دیگه از راه های مشارکت اشخاص حقیقی و حقوقی در داخل و خارج از کشور، انجام مشارکت انتفاعی یا جوینت ونچر می باشد، در این نوع مشارکت قراردادی تنظیم می شود که مورد قبول همه اعضاء آنها می باشد اما تحت عنوان شخصیت حقوقی نیستند بلکه قراردادی ما بین این اشخاص تنظیم می شود که حدود اختیارات هر شخص را بیان میکند و این اشخاص باید بر اساس وظایف تعریف شده ای که دارند فعالیت نمایند.

در صورتی که اطلاعی از قراردادهای جوینت وینچر ندارید می توانید با مجتمع ثبتی پایش تماس بگیرید و تنها در یک جلسه تمامی اطلاعات را از کارشناسان و وکلای حقوقی این مجتمع اخذ کنید.

به این مقاله امتیاز دهید
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها