جهت شروع ثبت و مشاوره رایگان فرم زیر را تکمیل نمایید
هر ساعتی در روز کنار شما هستیم با کارشناسان ما مستقیم در تماس باشید در ساعات کاری پاسخگوی تلفنی شما هستیم . بعداز تایم کاری لطفا واتس اپ پیام ارسال کنید

ثبت شرکت مادر – ثبت شرکت هلدینگ

ثبت شرکت هلدینگ

برای دانستن موضوع و شروط ثبت شرکت هلدینگ به متن مفیدی مراجعه کرده اید که راهنمای اصولی و صفرتا صد شما در این زمینه خواهد بود. همچنین مجتمع ثبتی پایش با بهره مندی از مشاوران و وکلای مجرب در تمامی مسیر ثبت شرکت شما را راهنمایی خواهد کرد. در ادامه همراه ما باشید.

ثبت شرکت هلدینگ

ثبت شرکت هلدینگ یکی از گزینه‌ های بسیار عالی برای اشخاصی است که می‌خواهند با سرمایه کلان در سرمایه گذاری‌های سودمند سهیم شوند و در آمد بالایی را داشته باشند.

شرکت هلدینگ یک شرکت مادر است از این جهت که این شرکت زیر مجموعه‌های متعددی دارد که با ثبت شرکت هلدینگ با موضوع سرمایه گذاری می توانند ایجاد شوند. این شرکت‌ها در دسته بندی قانون تجارت از جمله شرکت‌های سهامی هستند.

در واقع این شرکت‌ها خدمات یا محصول خاصی عرضه نمی‌کنند و تنها به عنوان شرکت‌های سرمایه گذار 50% سهام شرکت‌های زیر مجموع خود را دارا هستند و در مدیریت این شرکت‌ها نیز نقش دارند.

شرکت‌های هلدینگ بزرگ در بورس و فرا بورس نیز فعال هستند. جالب است بدانید در سال 1311 که قانون تجارت تصویب شد. در هیچ کجای قانون از شرکت‌های هلدینگی تعریفی به عمل نیامد و این شرکت‌ها جدیداً ظهور پیدا کردند.

البته شرکت‌های هلدینگ یا مادر در دهه اول قرن بیستم شکل گرفتند، در این نوع شرکت‌ها یعنی ثبت شرکت هلدینگ نصف یا بیشتر سهام شرکت توسط هلدینگ خریداری می‌شود.

این هلدینگ در تمام تصمیم گیری‌های شرکت تاثیر گذار است یعنی شرکت‌های زیر مجموع استقلال حقوقی خود را دارند اما به هیچ عنوان استقلال مالی ندارند.

ثبت شرکت هلدینگ

ثبت شرکت هلدینگ بدون دریافت مجوز

همان طور که تا کنون با مطالعه این مقاله فهمیدید شرکت‌های هلدینگ برای اینکه بخواهند از اسم هلدینگ استفاده کنند باید از بورس یا فرا بورس مجوز دریافت کنند.

اما این تنها راه‌حلی نیست که شرکت هلدینگ تأسیس شوند. این شرکت‌ها با مشارکت‌های خصوصی نیز می‌توانند ایجاد شوند.

راهی که می‌توانید یک هلدینگ باشید اما با توجه به شرایط فوق نخواهید الزاماً مجوز دریافت کنید می‌توانید در موضوع شرکت به نوعی شرایط مشارکت‌های هلدینگی را داشته باشید.

اما مجاز به استفاده از واژه هلدینگ در اسم شرکت نخواهید بود. می‌توانید با خرید سهام شرکت‌های دیگر نیز سرمایه‌گذار این شرکت‌ها باشید. شرکت‌های با مسئولیت محدود نیز می‌توانند در این مورد نیز با عنوان شرکت هلدینگ فعالیت نمایند.

نحوه دریافت مجوز از سازمان بورس برای ثبت شرکت هلدینگ

شرکت‌های هلدینگ برای دریافت مجوز بورس برای ثبت باید شرایط کامل این سازمان را در زمان تأسیس لحاظ کنند و مدیر عامل یا هیئت مدیره شرکت درخواست کتبی خود را مبنی به تشکیل شرکت هلدینگ به سازمان بورس و اوراق بهادار ارسال نماید، این سازمان اگر تایید ثبت شرکت را دهد این شرکت‌ها می‌توانند با موضوعات متعدد ایجاد شوند.

موضوع فعالیت ثبت شرکت هلدینگ

اصلی‌ترین موضوعی که فعالیت این شرکت در مجموع تحت عنوان آن می‌باشد موضوع سرمایه گذاری می‌باشد، شرکت‌های هلدینگ اصولاً از سرمایه بالایی برخوردار هستند.

می‌خواهند در زمینه‌های مختلف مثل بازرگانی، تجارت، صنعتی و پیمانکاری و سایر زمینه‌ها فعالیت داشته باشند، اما اصل اساسی این شرکت‌ها سرمایه گذاری است. تا سود بالایی دریافت نماید.

از این رو با خرید نصف بیشتر سهام شرکت این امتیاز انحصاری را ایجاد می‌کند و نمایندۀ این شرکت مادر در شرکت زیر مجموع تصمیم گیری‌های مورد نظر را می‌دهد.

با مشارکت شرکت هلدینگ در شرکت زیر مجموع درست انحصار تصمیم گیری برای شرکت هلدینگ می‌باشد اما با مشارکت‌های این نوع شرکت‌ها ریسک سهام سایر سهامدارن شرکت نیز کاهش میابد، شرکت‌های هلدینگ یا شرکت مادر بخش مهمی از تأمین سرمایه شرکت‌های زیر مجموع خود را دارند.

موضوع فعالیت ثبت شرکت هلدینگ

از مهمترین ویژگی های ثبت شرکت های هلدینگ

  1. شرکت‌های هلدینگ برای اینکه بخواهند در نام شرکت خود از واژه هلدینگ استفاده کنند. نیازمند دریافت مجوز از سازمان بورس یا فرا بورس هستند در غیر این صورت هم اگر بخواهد باز هم در قالب شرکت‌های سهامی عام هم ثبت شوند و حتی از واژه هلدینگ در نام شرکت شان استفاده نشود نیز باید از بورس یا فرا بورس مجوز دریافت کنند.
  2. این شرکت‌ها موضوع اصلی برای فعالیت ندارند و بیشتر شرکت‌های سرمایه گذار محسوب می‌شوند.
  3. برای تصمیم گیری انحصاری در شرکت‌های زیر مجموع باید حداقل 50% سهام شرکت را دارا باشند.
  4. این شرکت‌ها حتماً در هیئت مدیره شرکت‌های زیر مجموع خود نیز حضور دارند.
  5. برای اینکه تحت عنوان هلدینگ فعالیت کنند باید حتماً از واژه هلدینگ در اسم شرکت به کار رود.
  6. این شرکت‌ها باید تحت عنوان شرکت‌های سهامی عام یا خاص به ثبت برسند.
  7. سرمایه شرکت مادر یا هلدینگ در زمان ثبت این شرکت اگر در قالب شرکت سهامی عام باشد ده میلیارد تومان و برای شرکت سهامی خاص پنج میلیارد تومان است.
  8. سهامی که شرکت مادر دارد باید از سهام ممتاز شرکت زیر مجموع باشد.

نحوه ثبت شرکت هلدینگ

همان طور که در مقدمه هم بیان شد شرکت‌های هلدینگ یا شرکت مادر در قانون تجارت چیزی در خصوص آنها عنوان نشده است.

اما بر حسب ماده 1 قانون بازار اوراق بهادار در بند 21 این ماده ثبت شرکت هلدینگ را شرکتی سرمایه گذار معرفی کرده است که با خرید سهام شرکت‌های سرمایه پذیر از سرمایه بالایی برخوردار هستند.

که در کنترل شرکت‌های سرمایه پذیر انتخاب هیئت مدیره با تایید این نوع شرکت مادر انجام می‌شود.

اگر بخواهیم تعریف دقیق‌تری از این شرکت‌ها ارائه دهیم این شرکت‌ها به دلیل سرمایه بالایی که در شرکت‌های زیر مجموع دارند. حق رای بیشتری نیز در شرکت دارند و نتیجه مجامع عمومی شرکت به تایید شرکت مادر بستگی دارد.

در واقع شرکت‌های زیر مجموع هلدینگ از لحاظ شخصیت حقوقی مستقل خود را دارند ولی از لحاظ مالی و تصمیم گیری‌های اصلی متکی به شرکت مادر می‌باشند.

نکته: شرکت های هلدینگی برای هر سازمان باید دفاتر پلمپ جدا دریافت کنند. 

در پایان:  از همراهی شما عزیزان با مجتمع ثبتیی پایش متشکر هستیم، برای ثبت شرکت هلدینگ چه از طریق مجوز سازمان بورس و اوراق بهادار و چه شرکت‌های هلدینگ بدون مجوز می‌توانید با کارشناسان و متخصصان حرفه‌ای ما در تیم ثبتی پایش تماس بگیرید.

5/5 - (1 امتیاز)
اشتراک در
اطلاع از
guest
4 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
سميرا نجاد
سميرا نجاد
1 سال قبل

مراحل ثبت چندتا شركت اعلام كنيد

مهرانگیز عاشوری
مهرانگیز عاشوری
1 سال قبل

سلام وقت بخیر برای ثبت هولدینگ باید همه اعضا حقوقی باشن؟