جهت شروع ثبت و مشاوره رایگان فرم زیر را تکمیل نمایید
هر ساعتی در روز کنار شما هستیم با کارشناسان ما مستقیم در تماس باشید در ساعات کاری پاسخگوی تلفنی شما هستیم . بعداز تایم کاری لطفا واتس اپ پیام ارسال کنید

ثبت شرکت تضامنی

ثبت شرکت تضامنی

آیا می‌دانید شرکت تضامنی چیست؟ و یا چگونه می‌توان ثبت شرکت تضامنی داشت. ما در این مقاله کلیه شرایط و ضوابط و باید‌ها و نباید‌های ثبت شرکت با آثار حقوقی شرکت تضامنی را برای شما شرح خواهیم داد همراه ما باشید تا بیشتر در این خصوص بدانید.

ماهیت ثبت شرکت تضامنی

تضامنی شرکتی است که اعضاء این شرکت در حکم ضامن هستند. یعنی اگر دارایی این شرکت برای پرداخت دیون آن کافی نباشد طلبکاران می‌توانند به دارایی‌ های شرکاء رجوع کنند.

از این جهت مسئولیت شرکاء در برابر شرکت به مانند ضامن است. حتماً پیش آمده ضامن کسی باشید یا کسی برای اخذ وام ضامن شما شود.

بعد از عدم پرداخت چند قسط توسط مدیون اصلی بانک به ضامن او مراجعه می‌کند و مبلغ وام را دریافت می‌کند. به این عمل ضمان نقل ذمه به ذمه می‌ گویند با این مثال شاید بیشتر ماهیت شرکت تضامنی را درک کنید.

از این جهت که مسئولیت اعضاء این نوع شرکت از همه شرکت‌های قانون تجارت بیشتر است. بدین جهت کسی تمایل به ثبت این شرکت ندارد.

مگر اینکه بخواهند با موضوعی ثبت شرکت داشته باشند که از نظر ارگانی که می‌خواهند مجوز دریافت کنند. ثبت شرکت تضامنی اجباری باشد.

مثل ثبت شرکت صرافی که برای ثبت آن باید از بانک مرکزی مجوز دریافت شود و بر اساس بانک مرکزی مجوز در خصوص صرافی تنها در بین شرکت های تجاری به تضامنی‌ ها داده می‌شود.

شرایط ثبت شرکت تضامنی

شرایط ثبت شرکت تضامنی به شرح زیر است:

  • اعضاء آن حداقل دو نفر هستند. که همه اعضاء باید بالای 18 سال باشند. بنابراین اهلیت قانونی یعنی عاقل و بالغ و رشید نیز محسوب شوند.
  • در شرکت‌های تضامنی چیزی به عنوان تعهد به تأدیه مبلغ سرمایه وجود ندارد و باید از اول اعضاء شرکت تمام سرمایه نقد را در حساب شرکت سپرده کنند و در حالتی که سرمایه غیر نقد نیز وجود دارد باید آن را تسلیم کنند.
  •  به محض تشکیل مجمع عمومی موسسین و وجود حداقل اکثریت برای رسمیت و نیز وجود آراء مثبت اعضاء شرکت، این شرکت تأسیس می شود.
  • یعنی ایجاد شرکت نیاز به ثبت ندارد اما برای اینکه رسمیت یابد و در برابر اشخاص توافقات اعضاء معتبر باشد. باید در اداره ثبت شرکت‌ها به ثبت برسد.
  • هیئت مدیره آن می‌تواند یکی از اعضاء باشد و یا هر دو و یا در صورت توافق هیئت مدیره خارج از شرکاء شرکت باشند.
  • اسم شرکت  باید بعد از آوردن واژه شرکت تضامنی به همراه اسم یکی از شرکاء ضامن انتخاب شود.

مدارک ثبت شرکت تضامنی

  • شرکت نامه مبنی بر اطلاعات ارائه شده شرکت که در دو نسخه تهیه شده و به امضاء اعضاء برسد.
  • تقاضانامه مبنی بر تقاضای ثبت شرکت تضامنی که در دو نسخه تهیه شده و به امضاء اعضاء شرکت رسیده باشد.
  • اساسنامه هم باید در دو نسخه به امضاء اعضاء آن برسد.
  • صورت جلسه مجمع عمومی موسسین و هیئت مدیره که در دو نسخه تنظیم و به امضاء اعضاء شرکت برسد.
  • ارائه مجوز لازم از مرجع ذی صلاح برای موضوعاتی نظیر صرافی
  • مدارک شناسایی اعضاء شرکت که شامل کپی شناسنامه و کارت ملی می‌شود.
  • در شرایطی که امور ثبتی شما توسط وکلا انجام شود ارائه وکالت نامه نیز الزامی است.

سرمایه لازم برای تأسیس

سرمایه شخصیت حقوقی تضامنی توسط موسسین آن تأمین می‌شود و ممکن است بر حسب آورده شرکاء شامل سرمایه نقد و غیر نقد شود.

اگر سرمایه آورده نقدی است باید پیش از ثبت شرکت در حسابی به نام شرکت در شرف تأسیس بلوکه شود.

اگر سرمایه آورده غیر نقدی است باید توسط کارشناس رسمی دادگستری قیمت گذاری شود تا معادل نقد آن مشخص شود. کل سرمایه غیر نقد نیز باید پیش از ثبت شرکت تضامنی تسلیم شود.

ثبت شرکت تضامنی

نحوه ثبت شرکت تضامنی

برای تأسیس نیز همانند سایر شرکت‌ های مندرج در قانون تجارت، از سامانه اداره ثبت شرکت‌ ها مراحل لازم برای ثبت انجام می‌شود.

بنابراین ابتدا باید مدارک لازم را تکمیل نمایید. سپس در سامانه ثبت شرکت‌ها، اطلاعات جهت تأسیس شرکت را وارد کنید. لازم است نام این نوع شرکت بر اساس قواعد انتخاب اسم شرکت تضامنی انتخاب شود.

در ثبت سامانه ای در قسمت تأسیس شخصیت حقوقی عنوان شرکت تضامنی را انتخاب نمایید و بر اساس چارت مربوطه اطلاعات اعضاء، موضوع و غیره را وارد نمایید.

بعد از ثبت سامانه ای برگه پذیرش نهایی را دریافت کنید و مدارک و مستندات ثبت شرکت تضامنی را به آدرس اداره ثبت شرکت‌ های حوضه ثبتی شرکت پست کنید.

با بررسی کارشناسان در خصوص نبود مانع قانونی پیش نویس آگهی را در سامانه قرار گیرد. که مدیر عامل یا وکیل قانونی شرکت با دریافت آن می‌تواند به اداره ثبت شرکت‌ های حوضه ثبتی برای دریافت آگهی ثبتی اقدام کند.

پس از ثبت شرکت های تجاری می تونید با کارشناسان ثبتی مجرب در تماس باشید و اموری به مانند پلمپ دفاتر تجاری که جزو موارد اجبار به حساب می آید را در کم ترین زمان به سرانجام رسانید.

موضوع تأسیس تضامنی

ممنوعیتی در خصوص موضوع شرکت‌ های تضامنی وجود ندارد و شما با هر موضوعی می‌توانید تضامنی تأسیس کنید.

لگن به دلیل اینکه شرکت‌ های تضامنی از جمله شرکت‌ هایی هستند که در قانون تجارت با مسئولیت ترین شرکت‌ها برای اعضاء تعریف شده اند. کسی ریسک ثبت تأسیس شخصیت حقوقی در قالب تضامنی را بر عهده نمی‌گیرد.

به جز مواردی که مجبور به ثبت شوند. در تأسیس شخصیت حقوقی برای صرافی‌ ها چنین شرایطی مطرح است.

بر اساس قواعد بانک مرکزی برای ایجاد شخصیت حقوقی باید ثبت شرکت در قالب تضامنی برای موضوع صرافی انجام شود. یعنی برای فعالیت با موضوع صرافی فقط می‌ توانید ثبت شرکت داشته باشید.

ویژگی شرکت تجاری در قالب تضامنی

  • مسئولیت شرکاء این شرکت به صورت نا محدود است یعنی مسئولیت اعضاء در مقابل طلب‌های شرکت به صورت کامل همانند ضامن است.
  • مالکیت مشترک دارایی‌ ها بین شرکاء شرکت وجود دارد و در زمان انحلال میزان سرمایه مانده به نسبت میزان مانده حساب سرمایه شرکاء، به آنها تعلق می‌گیرد.
  • شرکت تضامنی مختص به شرکاء آن است بنابراین اگر شریکی فوت یا از شرکت خارج شود با ورود شریک جدید شرکت قبلی انحلال می‌ یابد و شرکت تضامنی جدید با شرکت نامه جدید تأسیس می‌شود.
  • مسئولیت شرکاء شرکت مسئولیت متقابل است بنابراین اگر یکی از اعضاء شرکت به نمایندگی شرکت با شخص ثالثی قراردادی داشته باشد. سایر شرکاء نیز در مقابل شرکت مسئولیت دارند.

مسئولیت در شرکت تضامنی

مسئولیت شرکاء شرکت همان طور که پیش از این هم در این مقاله اشاره داشتیم مسئولیت صد در صد است. یعنی در شرکت‌های دیگر مسئولیت اعضاء به نسبت سهامی است که تعهد کرده اند.

یعنی اگر بدهی شرکتی بیشتر از دارایی‌های آن بود، طلبکاران نمی‌ توانند به اموال اعضاء شرکت مراجعه کنند. اما در شرکت تضامنی هرگاه میزان سرمایه متعهد شده اعضاء یا سرمایه شرکت برای پرداخت دیون آن کافی نباشد، طلبکاران می‌توانند به اموال اعضاء شرکت رجوع کنند.

هم می‌ توانند کل طلب را تنها از یک شرییک ضامن بگیرند و یا به نسبت تعهدی که دارند به آنها مشترکاً رجوع کنند.

تیم ثبتی پایش از برترین مجتمع های ثبت شرکت در ایران در زمینه ثبت شرکت تضامنی می‌باشد. تنها با یک تماس می توانید در تمامی زمینه های حقوقی و ثبتی اطلاعات کسب کنید.

5/5 - (1 امتیاز)
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها