جهت شروع ثبت و مشاوره رایگان فرم زیر را تکمیل نمایید
هر ساعتی در روز کنار شما هستیم با کارشناسان ما مستقیم در تماس باشید در ساعات کاری پاسخگوی تلفنی شما هستیم . بعداز تایم کاری لطفا واتس اپ پیام ارسال کنید

تنظیم طرح توجیهی

تنظیم طرح توجیهی

اگر به دنبال دریافت مجوز برای کسب و کارتان باشید یا اینکه بخواهید وام بانکی برای کسب و کارتان دریافت کنید حتما با عنوان طرح توجیهی در لیست مدارک قابل ارائه مواجه شده اید. اینکه طرح توجیهی چیست و چگونه می توان تنظیم طرح توجیهی را انجام داد؟ در ادامه به آن می پردازیم.

اما اگر بخواهید کسب و کاری داشته باشید باید خیلی از آیتم ها را پیش بینی کنید. طرح توجیهی نه تنها برای مراکز دولتی و دریافت برخی خدمات دولتی و بانکی نیاز است، بلکه برای اینکه یک کسب و کار به صورت منظم و دقیق صفر تا صد عملکرد خود را پیش بینی کند الزامی است.

بنابراین طرح توجیهی می تواند کل مسیر عملکرد راه اندازی تا تامین منابع و آماده سازی و امور فنی پروژه را برای بهره برداری خدمات یا محصولات در نظر بگیرد و یک اطلاعات جامعی را از آنچه که می خواهید انجام دهید در اختیار سازمان های دولتی و بانک ها و حتی سرمایه گزاران ارائه دهد.

 طرح توجیهی چیست و چگونه تهیه می شود ؟

طرح توجیهی یک روش کاملا علمی و آماری برای ارزیابی یک پروژه به صورت کاملاً عملی می باشد. تنظیم طرح توجیهی برای جلوگیری از اتلاف سرمایه و زمان است. سرمایه گذارانی که قصد سرمایه گذاری در یک پروژه ای را دارند ابتدا به مطالعه طرح توجیهی آن می پردازند و در صورت نداشتن طرح توجیهی هرگز در پروژه های نا مشخصی سرمایه گذاری نمی کنند.

گزارش طرح توجیهی باید به گونه ای تدوین شود که سرمایه گذار و تصمیم گیرنده های مرتبط با راه اندازی کسب و کار موجود، بر اساس اطلاعات درست ترغیب به سرمایه گذاری در پروژه طرح توجیهی مربوطه شوند.

در طرح توجیهی هزینه های ورودی و بازاریابی یک پروژه و میزان تحقیقات لازمی که باید صورت گیرد بر اساس قیمت های ورودی الزامی می باشد. خروجی این اطلاعات باید هزینه نهایی که برای رسیدن به هدف مورد نظر است را مشخص کند. در تهیه طرح توجیهی میزان کار بررسی شده با میزان منابع موجود باید همخوانی داشته باشد و باید تمامی جوانب توسط طراح طرح مورد بررسی قرار گیرد.

تدوین گران طرح صنعتی افرادی هستند که مطالعه بازار دقیقی دارند و از تمامی منابع و ابعاد مختلف طرح با اطلاعاتی که به دست می آوردند و مطالعه جامعه آماری مورد هدف برای تنظیم طرح صنعتی اقدام می کنند.

 طرح توجیهی چیست
طرح توجیهی چیست

تعریف طرح توجیهی

طرح توجیهی گزارشی است که طرح یا پروژه ای را به صورت دقیق بررسی می کند و در خصوص جنبه های مختلف یک طرح یا پروژه از نظر فنی، منابع مالی، ظرفیت های اقتصادی و بازاریابی و مطالعه بازار و فروش مورد بررسی قرار می دهد.

انواع طرح توجیهی

یکی از مهمترین موضوعات نوع طرح توجیهی است. طرح توجیهی را می توان از لحاظ ساختار و موضوع به چند شاخه تقسیم کرد که هر یک از این شاخه ها خود نیز دارای موضوعات جزئی تری هستند.

  • طرح توجیهی فنی: طرح توجیهی فنی تنها به بررسی جوانب فنی پروژه و کلیه اصول فنی یک طرح و تجهیزات و نحوه راه اندازی تجهیزات فنی و مواردی از این قبیل می پردازد.
  • طرح توجیهی مالی: در بخش بعدی طرح جنبه مالی طرح یا پروژه را مورد بررسی قرار می دهیم. مواردی که به امور مالی پروژه باشند را می توان با مطالعه دقیق بازار آمار های مالی دقیق را پیدا و ثبت کرد و هر یک را در جای درست به کار برد. البته در اکثر طرح های توجیهی مطالعه بازار یکی از مهمترین قسمت هاست و تمام اعداد و ارقام باید به صورت دقیق در طرح توجیهی وارد شود.
  • طرح توجیهی اقتصادی: هر پروژه و کسب و کاری دارای ابعاد اقتصادی مختلف است که باید تمامی این ابعاد را در طرح توجیهی وارد کنند.
  • طرح توجیهی بازاریابی: بخشی از طرح توجیهی بررسی مطالعه بازار می باشد و بسیار اهیمت دارد که بازاریابی پروژه یا طرح نیز مورد مطالعه قرار گیرد و بر اساس آمار هایی که متخصصان حوزه بازاریابی تهیه می کنند گزارش کاملی را در طرح توجیهی عنوان کنید.

مراحل تهیه طرح توجیهی

تهیه و تنظیم طرح توجیهی مقدماتی بین 30 الی 40 صفحه، طرح های توجیهی کامل 100 تا 200 صفحه می باشد. از این رو طرح توجیهی دارای چند بخش کلی که هر یک از این بخش ها نیز خود دارای بخش های گوناگونی می باشد.

در وحله اول باید خلاصه طرحی را تنظیم کنید. این خلاصه طرح پیش مطالعه طرح اصلی است و در این پیش طرح است که سرمایه گذار ترغیب برای همکاری در طرح مورد نظر خواهد شد. در این خلاصه طرح حتما تلاش کنید روی اصولی که مورد تاکید سرمایه گذار است توجه نمایید.

طرح توجیهی دارای سه مرحله اصلی می باشد. در مرحله اول جمع آوری اطلاعات که اهمیت به سزایی دارد. کلیه اطلاعات فنی و مالی و اقتصادی و بازاریابی نیز ابتداعاً باید جمع آوری شود. منابع اطلاعات باید به طور دقیق موثق باشد تا اطلاعات آماری به صورت صحیح محاسبه شود.

بعد از اینکه اطلاعات جمع آوری می شود لازم است تحلیل اطلاعات صورت گیرد و پالایش اطلاعات در این مرحله انجام خواهد شد. یعنی اطلاعاتی که در مرحله اول جمع آوری شده است در این مرحله با تحلیل های تخصصی یک خروجی مشخص و دقیق و قابل استناد به ما ارائه می دهد.

در مرحله بعد طرح توجیهی باید تدوین شود، بعد از اینکه اطلاعات پالایش شدند بر اساس دسته بندی طرح توجیهی با نرم افزار کامفار نوشته خواهد شد.

نکات مهم در تنظیم طرح توجیهی

  • استفاده از آمار های به روز با استناد دقیق
  • به صورت کامل و جزئی باید محصول یا خدمات را به درستی مطرح کنید. (محصول یا خدماتی که ارائه می دهید باید با مجوزی که در رابطه به آن اخذ کردید مرتبط باشد.)
  • امکان سنجی بازار یکی دیگر از موضوعاتی است که به شدت اهمیت دارد و لازم است در زمان بررسی اطلاعات، اطلاعات مورد استفاده بازار قابل دفاع باشند.
  • امکان سنجی در خصوص امور فنی پروژه باید به طور دقیق و بر اساس نوع پروژه، ظرفیت تولید، مکان احداث، روش تولید به طور دقیق عنوان شود.
  • بر اساس نرم افزار کامفار مطالعات مالی طرح توجیهی صورت می گیرد. مشاور باید تسلط کافی به این نرم افزار را داشته باشد تا خروجی صحیحی از محاسبات انجام شده استخراج کند و بسیار اهمیت دارد که تمام موارد مربوط به امور مالی باید به صورت کامل عنوان شده باشد.

مزایای تهیه طرح توجیهی

موارد زیادی را می توان به عنوان مزایای طرح توجیهی عنوان کرد اما آنچه که سبب شکل گیری و راه اندازی یک پروژه می شود عبارت است از:

  • با طرح توجیهی می توان تصمیم گیری بهتری برای اجرای طرح یا پروژه داشت.
  • به راحتی می توان ریسک ها و چالش های احتمالی طرح یا پروژه را پیش بینی و شناسایی و رفع کرد.
  • با طرح صنعتی می توانید سرمایه گذار و شرکاء تجاری جذب کنید.

تنظیم طرح توجیهی برای دریافت وام

بانک ها و موسسات مالی اعتباری برای مشارکت، وام بانکی، تسهیلات ساخت و …. در پروژه های مختلف در ابتدا طرح توجیهی را مورد بررسی قرار می دهند بنابراین لازم است طرح توجیهی قابل قبولی را به بانک ارائه دهید. موسسات مالی اعتباری و کلیه بانک های دولتی و خصوصی بر اساس توجیه پذیر بودن طرح توجیهی امکان دریافت تسهیلات مورد درخواست را فراهم می کنند.

طرح توجیهی بهین یاب

طرح توجیهی برای استفاده خدمات سازمان صمت الزامی است. این سازمان خدمات خود را از طریق سامانه بهین یاب ارائه می دهد و می توانید با وارد شدن به سایت بهین یاب از خدمات مربوطه در این زمینه استفاده کنید. بررسی طرح توجیهی برای صدور پروانه بهره برداری و اخذ تسهیلات سازمانی تنها از این سایت صورت می گیرد.

سخن پایانی

طرح توجیهی یک ابزار مهم و کلیدی برای تصمیم گیری در اجرای طرح یا پروژه می باشد. با تهیه طرح توجیهی می توانید تمام ابعاد و جنبه های مختلف یک طرح را مورد بررسی قرار دهید از این رو لازم است با افرادی که در این زمنیه تجربه و دانش دارند تماس بگیرید. در مجتمع ثبتی پایش ما با داشتن تیم طراحان حرفه ای طرح توجیهی، در کمترین زمان و بدون وجود خطا کلیه طرح شما را بررسی و تدوین می کنیم اطلاعات بیشتر در این خصوص را می توانید از کارشناسان حقوقی پایش هم اکنون دریافت کنید.

5/5 - (1 امتیاز)
اشتراک در
اطلاع از
guest
10 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
ریحانه قاسمی
ریحانه قاسمی
1 سال قبل

سلام ممنون از ثبت پایش

شماره موبایل
9125682385
سميرا آماده
سميرا آماده
1 سال قبل

تنظيم طرح توجيهي براي همه مجوز ها لازم أست ؟

سحر مخبری
سحر مخبری
1 سال قبل

سلام ممنون از مشاوره خوبتون

شماره موبایل
9331506690
سميرا صالحي
سميرا صالحي
1 سال قبل

سلام وقت بخير براي جواد ميخوام طرح تنظيم كنيد

مهرانگیز فرجام
مهرانگیز فرجام
1 سال قبل

سلام ارائه طرح توجیهی برای جواز الزامی هستش؟