جهت شروع ثبت و مشاوره رایگان فرم زیر را تکمیل نمایید
هر ساعتی در روز کنار شما هستیم با کارشناسان ما مستقیم در تماس باشید در ساعات کاری پاسخگوی تلفنی شما هستیم . بعداز تایم کاری لطفا واتس اپ پیام ارسال کنید

صورتجلسه کاهش سرمایه

صورتجلسه کاهش سرمایه

نکته قابل توجهی که در زمان تغییرات شرکت باید به آن توجه کرد تنظیم تغییرات از نوع صورتجلسه کاهش سرمایه است که در این متن با ارائه مشاوره رایگان مجتمع ثبتی و حقوقی پایش نمونه ای از این صورتجلسه و قالب کلی را برای ثبت تغییرات شرکت به شما آموزش می دهیم.

انواع کاهش سرمایه شرکت

کاهش سرمایه شرکت می تواند به سود شرکت باشد هنگامی که شرکت در شرایط نامطلوب مالی و یا حتی شرایط سودآوری قرار داشته باشد.

در حالت اول یعنی در شرایطی که شرکت متحمل ضرر شده، احتمال اتلاف مقداری از سرمایه شرکت وجود دارد و دیگر شرکا سودی بدست نمی آورند تا بین خود تقسیم کنند. بنابراین سرمایه شرکت به مقدار واقعی دارایی کنونی کاهش می یابد تا زمانی که شرکت به سود دست یابد شرکا بتوانند آن سود را تقسیم کنند بدین مفهوم که کاهش سرمایه مستلزم تحقق یافتن سرمایه از دست رفته نمی باشد.

البته اقدام محتاطانه این است که مقداری پس انداز احتیاطی قبل از تقسیم سود کنار گذاشته شده شود. چنانچه شرایط مالی شرکت به صورت مطلوبی باشد لازم نیست سرمایه شرکت کاسته شود ضمن این که کاهش سرمایه مزایایی در پی خواهد داشت بدین صورت که کاهش سرمایه موجب تسویه بدهی های شرکت در زمانی می شود که پرداخت قسمتی از مبلغ اسمی سهام انجام نشده باشد.

در این راستا صورتجلسه ای با عنوان کاهش سرمایه شرکت (اجباری یا اختیاری) تنظیم می شود. بعد از اینکه در سایت اداره ثبت شرکتها به ثبت رسید و صورتجلسه کاهش سرمایه به امضا رسید، به اداره ثبت شرکتها تحویل داده می شود.

 

انواع کاهش سرمایه شرکت
انواع کاهش سرمایه شرکت

کاهش سرمایه اجباری

شرکتهای سهامی تحت شرایط خاص و قانونی مجبور می شود که سرمایه خود را کاهش دهند. از موارد قانونی مذکور می توان به شرایطی اشاره کرد که نصف سرمایه شرکت بواسطه ضررهای متحمل شده از بین رفته باشد و هیئت مدیره ملزم می گردد با برگزاری مجمع عمومی فوق العاده در خصوص موضوع انحلال یا ابقای شرکت تصمیم مقتضی را اتخاذ نماید.

چنانچه مجمع به ابقای شرکت رای دهد، آنگاه باید در همان جلسه کاهش سرمایه مورد تایید قرار گیرد ولی مشروط به این که این کاهش سرمایه شرکت نباید از حداقل قانونی تجاوز کند.

کاهش سرمایه اختیاری

به استثنای موارد قانونی که شرکتهای سهامی ملزم به کاهش سرمایه می گردند، آنها مجاز هستند در صورت تمایل به شکل اختیاری سرمایه خود را کاهش دهند.

انواع روشهای کاهش سرمایه

کاهش سرمایه با کاهش تعداد سهام شرکت

در این روش کاهش تعداد سهام موجود شرکت بدون کاستن مبلغ اسمی سهام صورت می گیرد. مثلاً پس از انتشار سهام جدید توسط شرکت، تصمیم گرفته می شود که هر دو سهم با یک سهم جدید جایگزین شود.

در این روش صاحبان سهام به شرکت مراجعه کرده و می توانند سهام جدید را به نسبت مقرر شده دریافت کنند با ذکر این نکته که مبلغ اسمی سهام جدید با سهام قدیم مساوی و برابر می باشد. در این روش سهم به شکل منفرد باقی است.

کاهش سرمایه با کاهش مبلغ اسمی سهام

دراین روش با ابطال سهام قدیم شرکت و با کاهش مبلغ سهام شرکت و انتشار سهام جدید که دارای مبلغ اسمی کمتری است، سهام بر اساس تعداد سهام هر فرد بین سهامداران شرکت تقسیم می شود.

صورتجلسه کاهش سرمایه

بسمه تعالی

 

نام شرکت………………………………………   شماره ثبت……………………   و شناسه ملی ………………………. سرمایه ثبت شده ……………………….   ریال در تاریخ ……………………………..  .ساعت ……………………….  مجمع عمومی فوق العاده شرکت با حضور کلیه شرکاء / اکثریت شرکاء در محل شرکت تشکیل و نسبت به کاهش سرمایه و خروج شریک اتخاذ تصمیم شد.

 

  نام شرکاء                             میزان سهم الشرکه

1ـ خانم / آقای …………………………. دارای …………………………. ریال سهم الشرکه

2ـ خانم / آقای …………………………. دارای …………………………. ریال سهم الشرکه

3ـ خانم / آقای …………………………. دارای …………………………. ریال سهم الشرکه

4ـ خانم / آقای …………………………. دارای …………………………. ریال سهم الشرکه

 

پس از تبادل نظر در خصوص دستور جلسه :

  • خانم / آقای ………………………………………… به شماره ملی …………………… با دریافت …………………………….. ریال سهم الشرکه خود از صندوق شرکت از شرکت خارج و دیگر هیچ گونه حق و سمتی ندارد.
  • خانم / آقای …………………………………………. به شماره ملی ……………………… با دریافت …………………………….. ریال سهم الشرکه خود از صندوق شرکت از شرکت خارج و دیگر هیچ گونه حق و سمتی ندارد.

در نتیجه سرمایه  از ……………………………………. ریال به …………………………………. ریال کاهش یافت و  ماده…………. اساسنامه به نحو مذکور اصلاح می گردد.

به خانم / آقای …………………………………………. احدی از شرکاء یا وکیل رسمی شرکت وکالت داده می شود که ضمن مراجعه به اداره ثبت شرکتها نسبت به ثبت صورتجلسه و پرداخت حق الثبت وامضاء ذیل دفاتر ثبت اقدام نماید.

  • خانم / آقای ………………………………. امضاء
  • خانم / آقای ………………………………. امضاء
  • خانم / آقای ………………………………. امضاء

تذکرات :

  1. کلیه صورتجلسات می بایست روی سربرگ شخصیت حقوقی مربوطه پس از امضاء اشخاص ذی سمت و با مهر آن شخصیت حقوقی تهیه و ارسال گردد.
  2. اشخاصی که با دریافت سهم الشرکه خود از شرکت خارج می شوند باید ذیل صورتجلسه را امضاء نمایند. در وقت مقرر با در دست داشتن شناسنامه یا اسناد معتبر که هویت وی را مشخص نماید. در اداره ثبت شرکتها حاضر شده و شخصاً یا توسط وکیل رسمی خود (با ارائه وکالت نامه رسمی) ذیل دفاتر ثبت را امضاء نمایند.
  3. در صورتیکه جلسه با اکثریت شرکاء تشکیل شده باشد رعایت دعوت شرکاء وفق اساسنامه شرکت یا قانون تجارت با ارائه مستندات الزامی است.
  4. 4 شرکاء اصالتاً یا وکالتاً یا ولایتاً نام خود را همراه با ذکر سمت و میزان سهم الشرکه در صورتجلسه نوشته و امضاء نمایند. در صورتی که وکالتاً امضاء می نمایند ارائه وکالت نامه رسمی (اصل رونوشت برابر اصل شده) الزامی است.
  5. در صورتیکه تعداد شرکاء از  12 نفر بیشتر باشد انتخاب هیأت نظار مرکب از سه نفر الزامی و در ابتدا صورتجلسه نام اعضای هیأت نظار نوشته شود و  ذیل  صورتجلسه را امضاء نمایند.
  6. تمام شرکاء ذیل تمام صفحات صورتجلسه را امضاء نمایند.
  7. صورتجلسه درسه نسخه تهیه و تمام آنها امضاء و یک نسخه از آن ظرف مدت سه روز پس از پذیرش نهایی در سامانه از طریق پست به اداره ثبت شرکتها ارسال و سپس بارکد پستی در سیستم درج گردد.
  8. کلیه اقدامات پذیرش صورتجلسات ازطریق سامانه اینترنتی به آدرس http://irsherkat.ssaa.ir صورت می گیرد.
  9. جهت دسترسی به کلیه اطلاعیه ها و بخشنامه ها و آخرین راهنمایی های مربوط به چگونگی پذیرش و ثبت درخواست تاسیس و تغییرات اینترنتی علاوه بر مراجعه به راهنمای سایت فوق می توان از پایگاه اطلاع رسانی ثبت شرکتها به آدرس http://sherkat.ssaa.ir نیز جهت بهره برداری لازم استفاده نمود.
5/5 - (1 امتیاز)
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها