جهت شروع ثبت و مشاوره رایگان فرم زیر را تکمیل نمایید
هر ساعتی در روز کنار شما هستیم با کارشناسان ما مستقیم در تماس باشید در ساعات کاری پاسخگوی تلفنی شما هستیم . بعداز تایم کاری لطفا واتس اپ پیام ارسال کنید

سرمایه شرکت های سهامی

سرمایه شرکت های سهامی

گاهی موسسین نمی دانند برای سرمایه شرکت های سهامی باید چه مبلغ را در نظر بگیرند. جالب است بدانید تنها شرکتی که قانونگذار حداقلی برای سرمایه ثبت شرکت آن تعیین نموده، شرکت سهامی می باشد.

شما برای ثبت شرکت سهامی خود تا کنون اقدامی کرده اید ؟ اگر نیاز به اطلاعات تکمیلی در این زمینه دارید به مقاله مناسبی مراجعه کردید زیرا ما تمامی اصول و قوانین را به صورت کاملاً رایگان در این متن در اختیار شما خواهیم گذاشت تا راهنمای شما باشد.

انواع سرمایه شرکت های سهامی

ماده ۵ لایحه اصلاحی در این خصوص مقرر می دارد که در موقع تأسیس، سرمایه شرکت های سهامی عام از پنج میلیون ریال و سرمایه شرکت های سهامی خاص از یک میلیون ریال نباید کمتر باشد.

این سرمایه در زمان تصویب لایحه اصلاحی، سرمایه متناسبی بوده ولی الان با گذشت چندین سال از تصویب لایحه و پایین آمدن سالیانه ارزش پول ملی، این حداقل سرمایه مضحک به نظر می رسد و این ماده باید سریعاً اصلاح شود.

البته حداقل سرمایه مندرج در ماده ۵ قاعده کلی بوده و در خیلی از موارد طبق قانون خاص حداقل سرمایه شرکت های سهامی مخصوصأ  عام از میزان مقرر در ماده ۵ تبعیت نمی کند مثل بانک ها و بیمه و غیره.

سرمایه شرکت های سهامی

سرمایه شرکت های سهامی چقدر است

در شرکت های سهامی نه تنها در هنگام تأسیس بایستی حداقل سرمایه مندرج در ماده ۵ موجود باشد بلکه پس از تأسیس شرکت نیز بایستی این حداقل سرمایه موجود باشد.

اگر به هر علتی سرمایه شرکت پس از تأسیس از حداقل مذکور کمتر شود ماده ۵ راه حل هایی را مقرر می دارد «باید ظرف یک سال نسبت به افزایش سرمایه تا میزان حداقل مقرر اقدام به عمل آید یا شرکت به نوع دیگری از انواع شرکت های مذکور در قانون تجارت تغییر شکل یابد و گرنه هر ذی نفع می تواند انحلال آن را از دادگاه صلاحیت دار درخواست کند.»

بنابراین در صورت کاهش سرمایه از حداقل قانونی به هر علت بایستی با ظرف یک سال نسبت به افزایش سرمایه شرکت تا میزان حداقل مقرر در ماده ۵ اقدام شود (افزایش سرمایه اجباری)

اگر افزایش سرمایه انجام نشد بایستی ظرف یک سال شرکت به شرکت تجاری دیگری تبدیل شود. اگر یکی از این دو اقدام انجام نشود هر ذی نفع (اعم از سهامدار و ثالث) می تواند انحلال شرکت را از دادگاه صلاحیت دار تقاضا نماید. (انحلال به حکم دادگاه)

تبدیل شرکت های سهامی و سرمایه شرکت

از امکان تبدیل شرکت سهامی به سایر شرکت های تجاری دو نکته مهم استنباط می شود :

1- حداقل سرمایه در سایر شرکت های تجاری از یک میلیون ریال کمتر است.

۲- شرکت سهامی قابلیت تبدیل به سایر شرکت های تجاری را دارد.
در انتهای ماده ۵ قاعده ای کلی وضع شده که می تواند در سایر موارد انحلال حتى بطلان شرکت نیز مورد استفاده قرار گیرد. بنابراین «هر گاه قبل از صدور رأی قطعی موجب درخواست انحلال منتفی گردد دادگاه رسیدگی را موقوف خواهد نمود.»

بنابراین قانونگذار در شرکتهای سهامی می خواهد از انحلال و بطلان شرکت جلوگیری نماید و حتی اگر شرایط انحلال نیز فراهم شده و حتی حكم مبنی بر انحلال نیز صادر شده باشد، در صورتی که مدیران شرکت موجبات انحلال را رفع نمایند.

دادگاه تجدیدنظر حکم صادره را نقض و دعوى انحلال را رد خواهد نمود و در خصوص موجبات بطلان نیز در مواد ۲۷۱ و ۲۷۲ لایحه اصلاحی این قاعده تکرار قرار شده است.

البته در حالتی که شرکت سهامی بدون رعایت حداقل سرمایه مندرج در ماده ۵ تشکیل شود به نظر می رسد که موضوع مشمول ماده ۲۷۰ لایحه اصلاحی بوده و از آنجا که مقررات قانونی (ماده ۵ لايحه) در خصوص تشکیل شرکت سهامی رعایت نشده است بنا به درخواست هر ذی نفع (سهامدار و ثالث) بطلان شرکت توسط حکم دادگاه اعلام خواهد شد. (ماده ۲۷۰ لایحه اصلاحی)

البته در ماده ۵ لایحه اصلاحی اگر شرکت همراه با کم شدن سرمایه از حداقل قانونی، متوقف نیز باشد در این صورت از آنجا که مقررات ورشکستگی آمره می باشد لذا شرکت مزبور به علت ورشکستگی خود به خود منحل خواهد شد (بند ۳ ماده ۱۹۹ لایحه اصلاحی و افزایش سرمایه) با تبدیل آن دیگر موضوعیت نخواهد داشت.

5/5 - (1 امتیاز)
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها