جهت شروع ثبت و مشاوره رایگان فرم زیر را تکمیل نمایید
هر ساعتی در روز کنار شما هستیم با کارشناسان ما مستقیم در تماس باشید در ساعات کاری پاسخگوی تلفنی شما هستیم . بعداز تایم کاری لطفا واتس اپ پیام ارسال کنید

انحلال شرکت تضامنی

انحلال شرکت تضامنی

آیا می دانید انحلال شرکت تضامنی چگونه انجام می شود؟ به شرکتی که تحت اسم مخصوص، جهت انجام امور تجارتی میان دو یا چند نفر، با مسئولیت تضامنی تشکیل می شود شرکت تضامنی گفته می شود.

در این نوع از شرکتها چنانچه دارایی شرکت برای پرداخت تمام قروض کافی نباشد، هر یک از شرکاء مسئول پرداخت تمام دیون شرکت می باشد.

این نوع از شرکتها نیز می توانند با توجه به شرایط و الزامات خود اقدام به انحلال شرکت نمایند. در ادامه به نکات مهم و ضروری در راه انحلال شرکت تضامنی می پردازیم تا راهنمای مناسب شما باشد.

انحلال شرکت تضامنی

اطلاع از انحلال شرکت تضامنی

  1. انحلال شرکت تضامنی در موردی که برای شرکت اهدافی در نظر گرفته شود ولی به موفقیت قطعی نرسد.
  2. از موارد دیگر انحلال شرکت تضامنی در حالی رخ می دهد که در زمان تاسیس مدت محدودی در نظر گرفته شده باشد و تاریخ آن گذشته شده باشد ولی شرکا تمایلی به تمدید ان نداشته باشند.
  3. در صورتی که مجمع عمومی فوق العاده شرکت به منظور منحل شدن شرکت تصمیمی گرفته باشد.
  4. در صورتی که شخصی از شرکاء براساس م 137 شرکت را منحل نماید.
  5. در صورتی که شرکت ورشکسته شود.
  6. در صورتی که تمام شرکاء رضایت داشته باشند.
  7. در صورتی که حکم منحل شدن شرکت با در خواست یکی از شرکا به وسیله ی دادگاه صادر شده باشد.
  8. در صورتی که یکی از شرکاء فوت یا ورشکسته شود به شرط این که در اساسنامه ذکرشده باشد.
  9. اگر شخصی از شرکاء ورشکسته شود و سهم ورشکسته از شرکت به منظور پرداخت بدهی او کافی نباشد می تواند درخواست نمایند تا شرکت منحل شود منوط به این که 6 ماه قبل از درخواست منحل شدن شرکت نیت و هدف خود را از طریق ارسال اظهار نامه شرکت را مطلع کرده باشد

فسخ و انحلال شرکت تضامنی

به صورت کلی همه شرکت های تجاری برای فسخ و انحلال خ

ود باید مقرراتی را در نظر گیرند و در مواردی که در متن شرکت نامه یا در اساسنامه تنظیم شده شرکتها پیش بینی نشده ، قانون مقررات کلی برای این موضوع در نظر گرفته است.

البته باید بین انحلال و فسخ شرکت تفاوتی قائل شد، انحلال در موردی است که طبق قانون با تراضی شرکاء شرکت از بین می رود در صورتی که فسخ از طرف یکی از شرکاء به عمل می آید و در بعضی موارد ملازمه با انحلال شرکت تضامنی ندارد و ممکن است بعد از فسخ شرکت به کار خود ادامه دهد.

قانون تجارت و فسخ شرکت تضامنی

در مواردی که شرکت برای منظور معینی تشکیل می شود، اگر منظور شرکت عملی گردد یا اینکه انجام منظور شرکت غیر ممکن گردد، شرکت منحل می شود. زیرا عقد شرکت برای امر معین بوده و به غیر از آنچه شرکاء در نظر داشته اند، شرکت اختیار ندارد به امر دیگری مبادرت کند.

بنابراین بعد از انجام عمل موضوع عقد پایان یافته است، به همین ترتیب اگر انجام عمل غیر ممکن گردد چون دیگر وجود شرکت بلاموضوع است، شرکت منحل می گردد.

در صورتی که شرکت برای مدت معینی تشکیل شده باشد، پس از سپری شدن مدت شرکت منحل می گردد. زیرا در این مورد رضایت شرکاء برای مشارکت با یکدیگر محدود به مدت معینی بوده است و بعد از اتمام مدت مزبور دیگر شرکت بلاموضوع است.

در صورت ورشکستگی شرکت – تجار عموماَ در صورتی که نتوانند از عهده تعهدات خود برآیند، طبق قانون تجارت ورشکسته اعلام می شوند و طبق مقررات ورشکستگی تصفیه امور آنان انجام می گیرد. چون شرکت نیز بازرگان محسوب می گردد در صورت ورشکستگی منحل می شود و دارایی آن طبق مقررات تصفیه امور ورشکستگی بین طلبکاران تقسییم می گردد.

5/5 - (1 امتیاز)
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها