جهت شروع ثبت و مشاوره رایگان فرم زیر را تکمیل نمایید
هر ساعتی در روز کنار شما هستیم با کارشناسان ما مستقیم در تماس باشید در ساعات کاری پاسخگوی تلفنی شما هستیم . بعداز تایم کاری لطفا واتس اپ پیام ارسال کنید

ثبت تغییرات شرکت

ثبت تغییرات شرکت

ثبت تغییرات شرکت یکی از مهم‌ترین مراحل در فرآیند تاسیس و اداره شرکت است. تغییرات شرکت می‌تواند شامل تغییر در نام، موضوع فعالیت، نشان تجاری، سرمایه، اعضاء هیئت مدیره، محل شرکت و سایر موارد باشد. ثبت تغییرات شرکت در اداره ثبت شرکت‌ها انجام می‌شود و نیازمند رعایت برخی شرایط و مدارک است. بهتر است در ادامه با ما همراه باشید.

انواع تغییرات شرکت فوری

بعد از ثبت یک شرکت ممکن است اعضاء آن بلافاصله بعد از ثبت یا مدتی بعد از ثبت بخواهند تغییراتی مانند؛ تغییر در اعضاء هیئت مدیره، سرمایه، اسم، موضوع و… را بخواهند در شرکت ایجاد کنند، هر تغییری در شرکت زمانی ایجاد می شود. که شرکاء یا سهامداران بخواهند ان تغییر را ایجاد کنند.

اما هر نوع تغییری در ساختار شرکت باید به اطلاع اداره ثبت شرکت ها برسد. تا ملاک اعتبار قرار گیرد در غیر این صورت تغییر مورد نظر برای اشخاص ثالث ملاک اعتبار نخواهد بود. به همین دلیل لازم است به شیوه تنظیم صورتجلسه تغییرات آشنا شوید که این مقاله به شرح این موضوع پرداخته است. اگر از نکات و جزئیات در ثبت تغییرات شرکت اطلاعی ندارید، همراه ما باشید.

رایج ترین نوع ثبت تغییرات شركت

برای تغییرات در شرکت‌ها و موسسات انواع مختلفی راه وجود دارد. که رایج ترین نوع تغییرات می تواند شامل تصمیم گیری اعضاء مجمع عمومی فوق العاده و مجمع عمومی عادی باشد. که توسط اعضا تصمیم‌ها گرفته و به امضای اعضاء می‌رسد.

مراحل ثبت تغییرات شرکت
مراحل ثبت تغییرات شرکت

مراحل ثبت تغییرات شرکت

برای ثبت صورتجلسه تغییرات شرکت ابتدا باید مجمع مورد نظر تشکیل شود. در مجمع مربوطه باید بر حسب توافق اکثریت لازم صورت جلسه تغییرات شرکت تنظیم شود. بعد از تنظیم صورت جلسه اعضاء در جلسه باید زیر برگه صورت جلسه را امضاء نمایند. در صورتی که شرکت دارای مجوز از ارگانی باشد باید به تایید و مهر ارگان مربوطه برسد.

در این مرحله باید ثبت سامانه ای صورت جلسه در سامانه اداره ثبت شرکت ها و موسسات غیر تجاری ورود اطلاعات شود. متن صورت جلسه در این سامانه وارد شود، اطلاعاتی که در سامانه وارد می شود. باید کاملاً بر اساس اطلاعاتی باشد که در صورتجلسه وارد شده است. بعد از این مرحله نوبت به پست مدارک به اداره ثبت شرکت ها می باشد.

اداره کارشناسان ثبتی به بررسی صورت جلسه می پردازند تا مغایرتی در اطلاعات صورت جلسه با قواعد ثبت شرکت نباشد. در صورت نبود اشکالی پیش نویس آگهی در سامانه ای که اطلاعات ثبتی را وارد کردید قرار می گیرد. از این رو که در اطلاعات وارد اشکال و یا نقصی باشد صورت جلسه رد می شود و مجدد باید سیر ثبت صورت جلسه را انجام دهید.

گام نهایی را وکیل یا مدیر عامل شرکت با پیشنویس آگهی به اداره ثبت شرکت های حوضه ثبتی جهت دریافت آگهی ثبت تغییرات مراجعه می کند. بر اساس شماره مکانیزه درج شده بر روی آگهی باید اقدام به پرداخت هزینه روزنامه رسمی و کثیرالانتشار آگهی مربوطه را پرداخت نمایید.

مدارک لازم برای ثبت تغییرات شرکت
مدارک لازم برای ثبت تغییرات شرکت

مدارک لازم برای ثبت تغییرات شرکت

مدارکی که باید به اداره ثبت شرکت ها جهت اعمال تغییرات پست گردد به شرح زیر می باشد.

  • یک نسخه از آگهی ثبت شرکت
  • در صورتی که شرکت در طول فعالیت خود تغییرات دیگه ای داشته است باید آگهی آخرین تغییراتی که در شرکت انجام شده را ارائه نماید.
  • دو نسخه از شماره پذیرش ثبت باید دریافت شده باشد.
  • در صورتی که تغییرات مربوط به اعضاء یا سهام آنها است باید مدارک شناسایی این اعضاء نیز ارسال شود.
  • در صورتی که شرکت مربوطه دارای مجوز از ارگانی است باید تایید ثبت از مرجع صادر کننده مجوز دریافت نماید.
  • دو نسخه از صورت جلسه تنظیم شده با امضاء اعضاء باید دریافت شود.
  • پاکت پستی مربوط به تغییرات شرکت ها

مدارک مورد نیاز جهت تنظیم صورتجلسه

  • شناسنامه و کارت ملی تمامی شرکا و اعضا هیئت مدیره و بازرسین
  • آگهی تاسیس و روزنامه رسمی به همراه تغییرات در شرکت و اساسنامه شرکت
  • نوع تغییرات توسط متقاضی تعیین می‌گردد.

مجتمع ثبتی و حقوقی پایش صورتجلسه تغییرات را در کوتاه‌ترین زمان تنظیم نموده و در صورت وجود اشکالات احتمالی در آن نسبت به اصلاح صورت جلسات نیز به شما یاری می‌رساند.

هزینه ثبت تغییرات شرکت

هزینه ثبت تغییرات شرکت به تعداد تغییرات مورد نظر شما بستگی دارد، هزینه تغییرات شامل هزینه ثبت، هزینه روزنامه رسمی، هزینه روزنامه کثیرالانتشار، هزینه پست تقسیم می شود.

جهت ثبت تغییرات شرکت در کرج به مقاله اختصاصی که توسط تیم ثبتی پایش تدوین شده است مراجعه نمایید.

شرایط ثبت تغییرات در شرکت

بعد از اینکه ثبت شرکت خود را انجام دادید در صورتی که تمایل دارید در شرکت ثبت شده تغییراتی ایجاد کنید. به راهنمایی یک کارشناس با تجربه‌ای نیازمندید باید این تغییرات که شامل موارد زیر است را قانونمند اجرا کنید:هرگونه ثبت تغییرات شرکت از قبیل تغییر نام، تغییرآدرس، تغییر یا الحاق به موضوع، انحلال، ورود و خروج شریک، افزایش یا کاهش سرمایه، تبدیل سهام بانام به بی نام، تعیین اعضاء هیئت مدیره، انتخاب بازرس، تعیین حق امضا و غیره در مجامع ذیل قابل تصویب است.

که همۀ این‌ها نیازمند این است که شما اقدام به تنظیم یک صورتجلسه کنید و مشخص کنید چه تغییراتی می خواهید ثبت کنید. تعیین کنید تغییرات جدید شامل چه مواردی خواهند بود.

همچنین امضاء تمامی اعضاء زیر صورتجلسه و ارائه آن به اداره ثبت تغییرات همچنین موافقت این اداره و نهایی شدن آن که اینکار با آگهی شدن تغییرات اعمال می‌گردد.

 

مجامع اخذ تصمیمات تغییرات شرکت

برای ثبت تغییرات شرکت شما باید یکی از مجامع را تشکیل دهید. اینکه چه مجمعی تشکیل شود به این بستگی دارد که چه تغییری را بخواهید در شرکت داشته باشید. به طور کلی سه مجمع برای اخذ تصمیم در خصوص تغییرات شرکت وجود دارد. بر حسب موضوعی که مورد نظر برای تغییرات است باید یکی از مجامع عمومی یا هیئت مدیره تشکیل شوند.

تنظیم و ثبت صورتجلسه شرکت ها

پس از اتمام مراحل ثبت شرکت، شرکت شما دارای شخصیت حقوقی می‌ گردد و در این مرحله شما می‌توانید نسبت به اعمال تغییرات شرکت خود در چارچوب اساسنامه اقدام نمایید.

اما جهت ثبت و معتبر بودن این تغییرات لازم است که آنها را طی یک صورت جلسه به رشته تحریر در آورده و به اداره ثبت شرکت‌ ها ارائه نمایید.

پس از آن صورت جلسه تغییرات شما به ثبت رسیده و وجه قانونی پیدا می کند. اگر فقط شرکتی نیاز به تحریر صورت جلسه دارد و خود قصد پیگیری کار خود در اداره ثبت شرکت‌ها را دارد، مجتمع ثبتی و حقوقی پایش این خدمت را ارائه می دهد.

انواع مجمع عمومی ثبت شرکت ها

مجمع عمومی عادی: این مجمع که در 4 ماه اول سال شمسی ممکن است بر گذار شود. تغییرات مربوط به انتخاب اعضاء هیئت مدیره، انتخاب صاحبان حق امضاء، تصویب ترازنامه سود سالانه شرکت از جمله تغییراتی است که در این مجمع در چهار ماه اول سال رسیدگی می شود.
مجمع عمومی عادی به طور فوق العاده: اگر تغییرات مربوط به انتخاب اعضاء هیئت مدیره و بازرسین، انتخاب دارندگان حق امضاء، تصویب تراز نامه سود سالانه شرکت بعد از 4 ماه اول سال باشد. یعنی از اول مرداد تا آخر اسفند بخواهید این تغییرات را انجام دهید. باید مجمع عمومی عادی به طور فوق العاده تشکیل شود.

مجمع عمومی فوق العاده: برخی تغییرات شرکت در اساسنامه آن عنوان شده است یعنی اگر تغییرات شرکت مربوط به تغییر مواد اساسنامه باشد. باید مجمع عمومی فوق العاده تشکیل شود.

موضوعاتی که در این مجمع رسیدگی می شود عبارت است از؛ تغییر نام، تغییر اعضاء هیئت مدیره، ورود و خروج شریک، نقل و انتقال سهام، تغییر موضوع یا الحاق به آن، تغییر سهام، افزایش و کاهش سرمایه، تأسیس شعبه برخی از این تغییراتی است که در مجمع عمومی فوق العاده بررسی می شود. اگر در اساسنامه شرکت برخی از موضوعات مطروحه در صلاحیت هیئت مدیره قرار گیرد. تغییرات مربوطه باید در جلسه هیئت مدیره در خصوص آن تصمیم گرفته شود.

صورت جلسه هیئت مدیره: صورت جلسه هیئت مدیره در مواردی مانند؛ تعیین سمت، تعیین دارندگان حق امضاء می باشد. بنابراین هیئت مدیره شرکت می تواند در این خصوص جلسه هیئت مدیره تشکیل دهد و این تغییرات را اعمال نماید.

صورت جلسه مجامع عمومی و فوق العاده شرکت ها
  • اگر آورده برخی شرکاء به صورت غیرنقدی باشد. صورت جلسه ارزیابی آن و قیمت توافقی ذکر و به امضاء کلیه شرکا ضمیمه گردد.
  • در صورت تشکیل جلسه با اکثر رعایت تشریفات دعوت وفق اساسنامه و ارائه مستند‌های مثل آگهی دعوت شدن.

برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه ثبت تغییرات شرکت‌ها می‌توانید بر تجارب کارشناسان ثبتی پایش تکیه کنید. این را بدانید ما بهترین و سریع‌ترین روش را برای ثبت تغییرات به شما ارائه می‌کنیم.

نکات مربوط در تنظیم صورت جلسه و ثبت آن

  • در صورت جلسه تغییرات شرکت قید تاریخ و ساعت جلسه الزامی می باشد. نوع مجمع تشکیل شده باید در صورت جلسه ذکر شود.
  • در شرکت های سهام خاص حتماً باید منشی جلسه نیز حضور داشته باشد، جلسه باید با حضور اکثریت عددی به همراه 50+1 درصد سهام داران تشکیل و تایید شود، رئیس مجمع عمومی رئیس هیئت مدیره می باشد.
  • همه اطلاعات و جزئیات در جلسه باید در صورت جلسه شرکت آورده شود، امضاء اعضا در ذیل جلسه الزامی است.
  • در صورتی که یکی اعضا غائب باشد باید دعوت به مجمع از طریق روزنامه انجام شود و اگر تغییرات مربوط به سهامداران است سایر اعضاء به شرط اکثریت عددی و سهامی می توانند در این خصوص اتخاذ تصمیم کنند و چنانچه تغییر عضو غائب باشد شرکت مجاز به انجام چنین عملی نمی باشد.
  • در ثبت اطلاعات در سامانه باید همه گام ها بر اساس گزینه های ستاره دار تکمیل شود.</li>

 

نحوه به ثبت رساندن آگهی تغییرات شرکت

شرکت های نام برده شده در قانون تجارت باید هر اقدامی را که در ماهیت شرکت ایجاد می شود را در اداره ثبت شرکت ها به ثبت برسانند در ابتدای تأسیس شرکت که منجر به صدور آگهی ثبت از اداره ثبت شرکت ها می شود و بعد از آن ثبت هر تغییری در اداره ثبت شرکت ها منجر به صدور آگهی تغییرات شرکت می شود.

اما چگونه می توانید آگهی تغییرات دریافت کنید برای دریافت آگهی تغییرات ابتدا باید بدانید چه تغییراتی باید ثبت شود و چگونه به ثبت برسد تا نسبت به آن آگهی تغییرات صادر شود. در ادامه بیشتر در این خصوص می خوانید.

آگهی تغییرات شرکت چیست ؟

آگهی تغییرات برگه ای است که از سوی اداره ثبت شرکت ها نسبت به درخواست ثبتی در سامانه و ارسال اوراق آن از این اداره صادر می شود و در حکم اسناد رسمی می باشد.

برای هر تغییراتی آگهی تغییرات مجزا صادر می شود و تمامی موارد که در زمان ثبت شرکت جزء درخواست های متقاضیان بوده می تواند ملاک تغییر قرار بگیرد. آگهی تغییرات زمانی معتبر است که ممهور به مهر اداره ثبت شرکت ها باشد.

در چه مواردی آگهی تغییرات شرکت صادر می شود ؟

در مواردی که شرکت اقدام به دعوت از یکی از مجامع عمومی کند تا بخواهد تغییراتی را در شرکت ایجاد کند، موارد زیر را باید انجام دهد تا بتواند تغییرات شرکت را به ثبت برساند.

تغییرات شرکت در یکی از مجامع باید انجام شود یا در مجمع عمومی عادی یا در مجمع عمومی فوق العاده و یا در مجمع هیئت مدیره، بر حسب موضوع تغییر هر یک از مجامع ممکن است ایجاد شوند.

مثلاً تمامی موضوعات در اساسنامه باید در مجمع عمومی فوق العاده تصمیم گیری شوند مواردی مانند تغییر اسم، آدرس، موضوع شرکت و غیره بر این اساس از مجمع مربوطه دعوت به عمل می آید دعوت نیز ممکن است از طریق تماس یا اطلاعیه شرکت باشد و یا اینکه در صورت در دسترس نبودن شرکاء باید در روزنامه کثیرالانتشار شرکت آگهی دعوت به مجمع مربوطه با روز و تاریخ و ساعت تشکیل مجمع و محل اجرای آن منتشر شود.

در جلسه مربوطه نیز باید حد نصاب اکثریت حاضر در شرکت رعایت شده باشد و در جلسه نسبت به اعمال تغییرات و ثبت آن در اداره ثبت شرکت ها باید صورت جلسه تغییرات تنظیم شود بعد از تنظیم صورت جلسه اعضاء حاضر در جلسه باید بر روی برگه صورت جلسه را امضاء نمایند.

در قدم بعدی باید صورت جلسه تغییرات در سامانه ثبت شرکت ها ورود اطلاعات شود تا بعد از ارسال مدارک به اداره ثبت شرکت ها آگهی ثبت تغییرات صادر شود.

بنابراین در سامانه ثبت شرکت ها گزینه ای تحت عنوان ثبت تغییرات تعریف شده است تا بتوانید ثبت تغییرات خود را در این سامانه انجام دهید.

 

الزام دریافت آگهی تغییرات

هر زمانی شرکت نیازمند تغییراتی باشد مانند، تغییر آدرس شرکت یا تغییر اعضاء هیئت مدیره و یا اینکه شخصی در شرکت بخواهد سهام خود را واگذار نماید یا اینکه بخواهد حساب سود و زیان سال مالی شرکت را به ثبت برساند باید نسبت به تغییرات آنها آگهی ثبت صادر شود و تغییرات مربوطه در اداره ثبت شرکت ها ثبت شود.

در غیر این صورت تغییرات مربوطه در برابر اشخاص دیگر ملاک اعتبار نخواهد بود. شما برای انجام سایر اقدامات شرکت نیازمند این هستید که آخرین تغییرات ثبت شود و به نوعی شرکت به روز رسانی شود.

در چه مواردی آگهی ثبت تغییرات صادر نمی شود ؟

تنها در یک حالت است که اگر تغییراتی را در اداره ثبت شرکت ها به ثبت برسانید نسبت به تغییرات شما آگهی صادر نمی شود.

در خصوص نقل و انتقال سهام در شرکت های سهامی آگهی تغییرات از سوی اداره ثبت شرکت ها صادر نمی شود، یعنی تغییرات شرکت باید در اداره ثبت شرکت ها ثبت شود اما این تغییرات در اداره ثبت شرکت ها بایگانی می شود و نسبت به آن آگهی ثبت تغییراتی  صادر نمی شود.

بنابراین شرکت های سهامی باید دفتر سهام داشته باشند تا هر نوع نقل و انتقالی را در دفتر سهام خود وارد کنند و تغییرات مربوطه در این زمینه را همانند سایر تغییرات باید در اداره ثبت شرکت ها به ثبت برسانند.

همچنین می توانید ثبت تغییرات شرکت در تهران را نیز با مقاله اختصاصی آن انجام دهید.

5/5 - (4 امتیاز)
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها