جهت شروع ثبت و مشاوره رایگان فرم زیر را تکمیل نمایید
هر ساعتی در روز کنار شما هستیم با کارشناسان ما مستقیم در تماس باشید در ساعات کاری پاسخگوی تلفنی شما هستیم . بعداز تایم کاری لطفا واتس اپ پیام ارسال کنید

تفاوت شرکت تعاونی با سایر شرکت ها

تفاوت شرکت تعاونی با سایر شرکت ها

تفاوت شرکت تعاونی با سایر شرکت ها یکی از مهمترین موضوعات برای کسانی است که مردد به ثبت شرکت تعاونی هستند. شاید دانستن تفاوت این شرکت با سایر شرکت ها بتواند به شما کمک کند.

بررسی تفاوت شرکت تعاونی با سایر شرکت ها

شرکت تعاونی به شرکت تولید یا مصرف گفته می‌شود. شرکت تعاونی براساس اصول شرکت سهامی و یا مطابق مقررات و قوانین مخصوصی که با تراضی شرکاء ترتیب داده شده باشد تشکیل می‌شود.

شرکت سهامی خاص شرکتی است که همۀ سرمایه آن توسط موسسین فراهم می‌شود. از این رو با دانستن تفاوت شرکت تعاونی با سایر شرکت ها می‌توانید جهت ثبت شرکت تعاونی اطمینان حاصل کنید.

در تعریف تعاونی می‌توان گفت شرکت تعاونی بین تعدادی از افراد که می‌توانند با هم فامیل باشند یا به صورتی آشنا باشند تاسیس می‌شود و دو قسم است.

شرکت تعاونی تولیدی و شرکت تعاونی مصرف، سرمایه شرکاء جهت تولید و فروش محصولات یا اشیا صرف می‌شود. شرکت تعاونی از انواع شرکت های تجارتی محسوب می‌شود.

درباره تفاوت این شرکت ها باید بگوییم که شرکت تعاونی از جهات عمده ای با شرکت های دیگر تفاوت دارد. خصوصاً از جهت هدف اصلی و اساسی، تفاوت شرکت تعاونی با سایر شرکت ها از نظر هدف، عضویت، سرمایه، سود، سهم و آثار اجتماعی می‌باشد.

یکی از انواع شرکت هایی است که در قانون تجارت به عنوان یکی از قالب های ثبتی شناخته شده شرکت های تعاونی است.

یک نکتۀ در رابطه با شرکت های تعاونی وجود دارد آن هم اینکه نوع آن به صورتی است که فعالیت معمولاً عمده است و جهت تولید و هدف نهایی شرکت کمک به اقتصاد جامعه و رسیدگی به امور بیکاران و ایجاد شغل جدید در سطح جامعه است. با این حال، به لحاظ یکسانی فعالیت های تجاری آن هرچند با سود مختصر در چهارچوب قانونی فعالیت های تجاری قرار گرفته است.

بررسی جوانب تفاوت شرکت تعاونی با سایر شرکت ها

 از دیگر موارد در خصوص تفاوت شرکت تعاونی با سایر شرکت ها هدف تأسیس شرکت های تعاونی تأمین است. که دو منظوره هست و در واقع دارای دو جنبه است :

جنبه ی عاطفی: با توجه به مشکلاتی که در جامعه وجود دارد و فقر و اختلافات طبقاتی از همه مهمتر عدم کار مناسب برای جویندگان کار و درآمد های بسیار پایین که هر بار فقر در جامعه را بیشتر و بیشتر می‌کند. تنها راه نجات این است که ما بتوانیم با استفاده از روحیه ی جمعی که در ما وجود دارد با مشارکت و سرمایه گذاری هرچند کوچک و کمک از مراکز خصوصی یک شرکت با عنوان شرکت تعاونی ثبت کنیم. تا تمامی مشکلاتی که با رویکرد عاطفی به وجود آمده برطرف گردد.

جنبه ی اقتصادی : تعاونی در واقع یکی از اصلی ترین جنبه های عاطفی هر جامعه ای است. اما یک حقیقت انکار نا پذیری وجود دارد آن هم اینکه هر شرکتی با به ثبت رسیدن جنبۀ اقتصادی آن را باید در نظر داشت؛ زیرا با ایجاد شرکت تعاونی بعد از تبدیل شدن به یک کار نمادین عاطفی با در نظر گرفتن فروش و سود دهی های حاصل شده از از فروش کالا و یا خدمات شرکت تعاونی به اقتصاد جامعه کمک و جنبه ی عاطفی را بیشتر از پیش می‌توانیم در نظر بگیریم.

از جهت تفاوت شرکت تعاونی با سایر شرکت ها اصلی که بین ثبت شرکت تعاونی با دیگر شرکت ها وجود دارد. دو جنبه ای بودن است. که در خصوص آن برای شما توضیحات مفصلی داده شد.

اما تفاوت اصلی شرکت ها این است که آنها جنبه ی اقتصادی و خدمات رسانی را در نظر می‌گیرند و سپس جنبه عاطفی جامعه را باید در نظر بگیرند.

برای ثبت شرکت تعاونی مبلغ سرمایه یا همان آورده شرکت توسط اعضاء تنها 46 الی 51 درصد است و مابقی توسط یک ارگان دولتی و یا موسسه و بانک ها مبلغی به عنوان وام به موسسین شرکت تعاونی اعطاء می‌شود تا مابقی سرمایه جبران شود و به همین منظور تحت حمایت دولت است و می‌توان در هر زمان از این حمایت ها استفاده برد البته نکته مهم اینکه در شرکت تعاونی کار اصلی ایجاد شغل است در نتیجه مورد حمایت بیشتری قرار خواهد گرفت.

تفاوت شرکت تعاونی با سایر شرکت ها

سهام در شرکت تعاونی و سایر شرکت ها

از موارد دیگر در تفاوت شرکت تعاونی با سایر شرکت ها می‌توان به سهام آن شرکت اشاره داشت. سهام در دیگر شرکت ها به این صورت است که اعضاء یک میزان سهم را با خود به شرکت آورده و براساس آن سرمایه شرکت مشخص می‌شود.

اما در شرکت تعاونی اعضاء 25% از سهام را تأمین می‌ کنند و باقی سرمایه از سوی مشارکت هایی دولتی و یا اخذ وام تأمین می‌شود. البته این سرمایه می‌تواند از طریق اخذ وام باشد. اما معمولاً با داشتن شرایط خاص داده می‌ شود و بابت نوع سرمایه دیگر نیز می‌ توان سرمایه را به صورت نقدی و یا غیر نقدی به شرکت تزریق کرد.

ولی همان گونه که در بخش بالا توضیح داده شد. می توان گفت وام جزئی از سرمایه شرکت می‌ باشد و قانون گذار تعیین می‌کند. که بدون شرکت ارگان های دولتی و بانک ها امکان تشکیل شرکت وجود ندارد.

تفاوت شرکت تعاونی و غیر تعاونی

شرکتی که میان اشخاص حقیقی برای انجام فعالیت تولیدی و توزیع با اهداف سامان بخشیدن به شرایط جامعه هدف اصلی و اساسی آن کمک به قشر کم درآمد جامعه است.

برای بالا بردن رفاه جامعه کمک تعرف شده است و این خود می‌تواند باعث سامان بخشیدن به جامعه شود. به طور معمول بیشتر در هنگامی تشکیل می‌گردد که اوضاع اقتصادی نا مساعد باشد.

بنابراین به دلیل تورم و گرانی توان خرید مردم کم می‌شود و نیاز به ثبت شرکت تعاونی است. بنابراین جهت ارائه خدمات تولید و امکانات رفاهی قشرهایی که درآمد کمتری دارند را تحت پوشش خود قرار می‌دهد.

مزایای شرکت تعاونی نسبت به سهامی خاص

در شرکت تعاونی مطالبه هایی که از اعضا گرفته می‌شود جزء مطالبه های ممتاز شمرده می‌شود. به بیان دیگر در صورتی که یکی از شرکای شرکت تعاونی ورشکسته شود. در درجه اول شرکت تعاونی قادر می‌باشد طلب خود را از دارایی بدهکار دریافت کند. شرکت تعاونی از پرداخت نمودن هزینه های ثبتی، تمبر سهام و مالیات بر درآمد معاف هستند. 

مدارک مورد نیاز جهت ثبت شرکت تعاونی

  • تفاوت شرکت تعاونی با سایر شرکت ها در خصوص مدارک تنها اساسنامه است، که باید حتماً بر اساس اساسنامه پیش فرض اداره تعاون تنظیم شود.
  • تهیه اساسنامه ای که در مجمع به تصویب رسیده است، بایستی این کار در مجمع عمومی عادی صورت گیرد.
  • ارائه مجوزی مبنی بر اینکه مورد تایید اداره تعاون هستید. (جواز از اداره ی تعاون)
  • دعوت نامه ای که در اولین مجمع عمومی اعضاء در آن دعوت شده اند.
  • صورت جلسه ای که در آن امده اساسنامه تصویب شده است و بازرسان و هیئت مدیره انتخاب شده اند.
  • سرمایه شرکت مشخص شود و همان سرمایه واریز و فیش آن ارائه شود.
  • فهرستی از اعضای شرکت که در آن اسامی اعضا ذکر شده است.
  • فهرستی از صاحبان امضاء شرکت و کسانی که  در مجمع عمومی عادی حاضر هستند.
  • صورت جلسه ای که در آن اعضاء هیئت مدیره و نائب رئیس و مدیرعامل انتخاب شده باشند.
  • فهرستی از تمام مشخصات اعضاء، بازرسان و مدیرعامل فهرستی که در آن در رابطه با میزان تحصیلات اسامی و سهام آنها توضیحاتی ارائه شده باشد.
  • اداره تعاون و یا ادارۀ مربوط به تعاون شهرستان ها مبنی بر دادن جواز به شما برای ثبت شرکت

در انتها خاطرنشان می‌شویم که چنانچه در هر کدام یک از مراحل ثبتی با هر سوال و مسئله ای روبرو شدید می‌توانید با کارشناس ما در مجتمع ثبتی پایش تماس بگیرید و با مشاوران و کارشناسان ما در ارتباط باشید.

5/5 - (1 امتیاز)
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها