جهت شروع ثبت و مشاوره رایگان فرم زیر را تکمیل نمایید
هر ساعتی در روز کنار شما هستیم با کارشناسان ما مستقیم در تماس باشید در ساعات کاری پاسخگوی تلفنی شما هستیم . بعداز تایم کاری لطفا واتس اپ پیام ارسال کنید

اشکال مختلف علایم تجاری

اشکال مختلف علایم تجاری

از اشکال مختلف ثبت علایم تجاری اطلاع دارید ؟ میدونید چه علایمی را می توانید به صورت قانونی ثبت کنید و از مزایای ثبت آن بهره ببرید ؟ ما تمامی نکات ثبتی و مهم را در متن زیر به شما ارائه خواهیم داد تا دیگر با مشکلی برخورد نداشته باشید.

اشکال مختلف علایم تجاری چیست ؟

برای علایم تجاری، صنعتی و یا خدماتی از جهت شکل ظاهری به علائم تصویری، صوتی و بویایی یا شمی به شرح زیر قابل تقسیم است که هرکدام را می توان جزو اشکال علایم تجاری دانست و برای ثبت آن در اداره مالکیت صنعتی اقدام کرد.

در ایران تنها علامت تجاری مانند نام و اشکال قابلیت ثبت را دارند از این رو برای دانستن نحوه ثبت آن ها بهتر است در ادامه متن همراه ما باشید تا نکات لازم را به شما ارائه دهیم.

مجتمع ثبتی پایش در تمامی مراحل ثبت علایم تجاری و انتخاب بهترین علامت تجاری همراه شما خواهد بود تا با گزینش خاص ترین و بهترین علامت تجاری خود را مطرح کنید.

علایم تجاری تصویری

علایم تصویری عبارت از علایمی هستند که با شکل و تصویر مخصوص ارائه می گردند، شکل یا تصویر ممکن است به صورت عکس واقعی از اشیاء یا حیوان یا افراد انسان باشد مثل عکس کوه، جنگل، دره، درخت، آهو، شتر، گاو، پلنگ یا شیر و همچنین ممکن است. عکس یک انسان یا اشکال طراحی و نقاشی شده اعم از طراحی یا نقاشی از جسم واقعی و یا جسم خیالی نظیر پری دریایی و امثال آن باشد.

علائم تصویری، علائم غیر نوشتاری هستند هر چند ممکن است در علائم تصویری، نوشته، حروف یا اعداد نیز مورد استفاده قرارگیرد که در این صورت چنین علائمی را علائم مرکب گویند مثل آرم یا علامت تجاری هواپیمایی ایران ایر که دارای یک طرح خیالی سیمرغ و نوشته لاتین ایران ایر و مشخصات دیگر است و امثال آن.

در علایم تصویری معمولاً نقوش انتخابی با نوع تولید یا خدمات موضوع فعالیت اقتصادی هماهنگی دارد ولی این ارتباط یا تناسب از نظر قانون، اجباری نیست.

ممکن است علامت تصویری به صورت لفاف ظروف و به صورت سه بعدی مانند شیشۀ ادکلن یا ترکیبی از اشکال و رنگ ها و اعداد باشد و یا از حروف استفاده شود و همچنین ممکن است علامت های اختصاری انتخاب و مورد بهره برداری قرار گیرد.

استفاده از علایم مرکب ممکن است علامت مشخصۀ کامل تری باشد و کمتر در معرض تقلید قرار گیرد. از گمراهی مصرف کنندگان یا مشتریان نیز کاسته شود. در اظهارنامۀ علایم سه بعدی، عبارت «سه بعدی» ذکر خواهد شد.

علامت صرفاً تصویری و یا علامت مرکب، مانند سایر علائم در فعالیت های تجاری، تحت عنوان علامت بازرگانی و در فعالیت تولید تحت عنوان علامت صنعتی و کشاورزی و همچنین در زمینۀ فعالیت عرضۀ خدمات اقتصادی مورد استعمال و استفاده قرار می گیرد و از این جهت تفاوتی بین انواع فعالیت اقتصادی و خدماتی وجود ندارد.

 

اشکال مختلف علایم تجاری چیست ؟
اشکال مختلف علایم تجاری چیست ؟

علایم تجاری صوتی

علامت صوتی، علامتی است که دارای صدا، جملات صدادار، جملات دارای آهنگ خاص و یا موزیک و امثال آن باشد. این گونه علائم نیاز به طراحی خاص از جمله نیاز به طراحی یک نت موسیقی توأم با طیف مخصوص دارد.

این نوع علائم به ترتیبی در کالا و یا تولیدات یا بر روی کارت های تبلیغاتی نصب می شوند که مشتری و مصرف کننده می تواند از طریقی، مثلاً با تماس دست یا فشار بر نقطه ای از علامت صدا یا نت مخصوص را بشنود و این طریق به خواستۀ خود دست یابد. محصول یا خدمات اصیل را از مشابه به آن تشخیص دهد و در انتخاب آن گمراه نشود.

همان طور که قبلاً اشاره شد، امروزه در قوانین اکثر کشورهای صنعتی از جمله در بند سوم مادۀ 1-711 قانون مالکیت فکری و صنعتی فرانسه، علایم صوتی به عنوان علامت تجاری، صنعتی یا خدماتی پذیرفته شده وثبت آن به موجب قانون جدید مصوب سال 1992 مورد قبول واقع شده است ولی طبق قوانین قبلی فرانسه علامت صوتی قابل ثبت نبود.

ثبت علامت صوتی به عنوان علامت تجاری، صنعتی یا خدماتی از نظر بین المللی با توجه به مادۀ 9 پروتکل مادرید پذیرفته شده است و در متن اظهارنامه بین المللی ثبت علایم صوتی باید عبارت «علامت صوتی» قید گردد.

در نظام حقوقی ایران با این که کشور ما عضو کنوانسیون پاریس است و به پروتکل مادرید و آئین نامه آن ملحق شده است، طبق بند الف مادۀ 30 قانون جدید ثبت علائم مصوب 1386، ثبت علایم صوتی پذیرفته نشده است که قبلاً مورد بحث قرار گرفت و از تکرار آن خودداری شد.

علایم بویایی یا شمی

علامت شمی یا بویایی علامتی است که از طریق حس شامه یا بویایی، کالایی معرفی و عرضه شود و آن را از کالای مشابه متمایز گرداند.

امروزه مواد غذایی با طعم های مختلف برای فروش وارد بازار می شود. به طور مثال پنیر با طعم زیره یا فرآورده های گوشتی با طعم سیر و همچنین تولید مرغ با طعم جعفری و نظایر آن ممکن است در معرض داد و ستد قرار گیرد که در این صورت مشتری از طریق حس شامه خود می تواند محصول با طعم خاصی را از محصولات مشابه تمیز داده و بهترین آنها را جهت مصرف انتخاب و خریداری کند.

حال این مسأله قابل طرح است که این گونه علائم چگونه قابل ثبت است ؟ به نظر می رسد همانند علایم صوتی می توان در اظهارنامه در خواست ثبت علامت بویایی، عنوان: «علامت بویابی یا ذکر طعم خاص» را درج کرده و با این مشخصات هر علامت بویایی را به ثبت رساند.

در حقوق ایران ثبت چنین علامتی همانند علامت صوتی، مقدور نیست و در قانون مالکیت فکری و صنعتی فرانسه نیز چنین علایمی پیش بینی نشده و انستیتوی ملی مالکیت صنعتی فرانسه تا کنون چنین علامتی را به ثبت نرسانده است هر چند از نظر تئوری مورد توجه قرار گرفته است.

به نظر می رسد همان طور که در تبلیغات برای معرفی محصولات از بو یا طعم استفاده می شود. مصرف کنندگان را به محصولات با طعم یا بوی مطلوب آنان سوق می دهد. ثبت علایم بویایی یا استفاده از عکس یا طرح مادۀ مولد بوی معین مثل شکل پیاز و امثال آن امکان پذیر است.

5/5 - (1 امتیاز)
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها