جهت شروع ثبت و مشاوره رایگان فرم زیر را تکمیل نمایید
هر ساعتی در روز کنار شما هستیم با کارشناسان ما مستقیم در تماس باشید در ساعات کاری پاسخگوی تلفنی شما هستیم . بعداز تایم کاری لطفا واتس اپ پیام ارسال کنید

شعبه شرکت های خارجی – نمایندگی از شرکت های خارجی

شعبه شرکت های خارجی

در این مقاله به مطالبی درباره شعبه شرکت های خارجی پرداخته شده است تا انتهای مقاله همراه ما باشید و در صورت روبرو شدن با هر سوال و مسئله ای می توانید با مشاوران و کارشناسان مجتمع ثبتی پایش در ارتباط باشید.

شعبه شرکت های خارجی

بر اساس ماده 3 قانون ثبت شرکتها این نوع تقسیم بندی به موجب قانون ثبت شرکت ها پیش بینی شده است. طبق ماده ۱ قانون ثبت شرکت ها شرکت های ایرانی، شرکتی است که در ایران تشکیل و مرکز اصلی آن در ایران باشد.

حالی که شرکت خارجی، شرکتی است که باید در مملکت اصلی خود به عنوان شرکت قانونی شناخته شده باشد. به همین دلیل شرکت خارجی نیاز نیست که قوانین ایران در خصوص نحوه تشکیل و ثبت و فعالیت شرکت را رعایت نماید. اگر قوانین کشور اصلی خود را رعایت نموده و تشکیل شده باشد. در اداره ثبت شرکت های تهران به ثبت رسیده باشد. می تواند به وسیله شعبه یا نماینده به امور تجارتی یا صنعتی یا مالی در ایران اقدام نماید.

فعالیت شرکت های خارجی در ایران

در راستای تسهیل فعالیت شرکت های خارجی در ایران، ماده واحده قانون اجازه ثبت شعبه یا نمایندگی شرکت های خارجی مصوب 21/8/76 و آیین نامه اجرایی آن در ۱۰ ماده مصوب 11/1/1377 مقرراتی را در خصوص تشریفات ثبت شعبه یا نمایندگی شرکت های خارجی و مسئولیت های شرکت خارجی و شعبه یا نمایندگی آن پیش بینی نموده است.

طبق ماده واحده قانون مذکور شرکت های خارجی که در کشور محل ثبت خود شرکت قانونی شناخته می شوند. مشروط به عمل متقابل از سوی کشور متبوع، می توانند در زمینه هایی که توسط دولت جمهوری اسلامی ایران تعیین می شود. در چهارچوب قوانین و مقررات کشور به ثبت شعبه یا نمایندگی خود اقدام کنند. با ملاحظه ماده واحده فوق الذکر تشریفات اجازه ثبت شعبه یا نمایندگی شرکت خارجی در ایران عبارتند از:

  • شرکت خارجی در کشور محل ثبت خود شرکت قانونی باشد.
  • کشور متبوع شرکت خارجی به شرکتهای ایرانی اجازه ثبت شعبه یا نمایندگی در آن کشور را اعطا نماید.
  • زمینه فعالیت شعبه یا نمایندگی شرکت خارجی مورد تائید ایران باشد.
  • شعبه یا نمایندگی مزبور قوانین و مقررات ایران را رعایت نماید.

شعبه شرکت های خارجی

فعالیت شرکت های خارجی

زمینه های فعالیت شعبه یا نمایندگی شرکت های خارجی در ماده ۱ آیین نامه اجرایی قانونی مزبور احصاء شده است.

در ماده ۲ آیین نامه اجرایی قانون مزبور، شعبه شرکت خارجی اینگونه تعریف شده است: «شعبه شرکت خارجی، واحد محلی تابع شرکت اصلی است که مستقیماً موضوع و وظایف شرکت اصلی را در محل انجام می دهد. فعالیت شعبه در محل، تحت نام و با مسئولیت شرکت اصلی خواهد بود. لذا طبق ماده ۲ آیین نامه در خصوص تعهدات شعبه خود شرکت اصلی نیز مسئولیت دارد.

ماده ۴ آیین نامه اجرایی قانون مزبور در خصوص نماینده شرکت خارجی و مسئولیت نماینده مزبور مقرر می دارد. نماینده شرکت خارجی، شخص حقیقی یا حقوقی است. که براساس قرارداد نمایندگی انجام بخشی از موضوع و وظایف شرکت طرف نمایندگی را در محل بعهده گرفته است. نمایندگی شرکت خارجی، نسبت به فعالیت هایی که تحت نمایندگی شرکت طرف نمایندگی در محل انجام می پذیرد. مسئولیت خواهد داشت، لذا طبق این ماده نماینده در خصوص تعهداتی که بواسطه نمایندگی نموده، با اصیل خود (شرکت خارجی ) مسئولیت تضامنی دارد.

در خصوص مدیران شعب و نمایندگی شرکت خارجی ماده ۹ آیین نامه مقرر می دارد. اداره امور شعبه یا نمایندگی ثبت شده طبق این آیین نامه، باید توسط یک یا چند شخص حقیقی مقیم ایران انجام گیرد.

نمایندگی شرکت های خارجی در ایران

ثبت شرکت مستقل خارجی در ایران تقریباَ مشابه ثبت شرکت داخلی است. اما ثبت شعبه یا نمایندگی شرکت خارجی مستلزم اثبات هویت قانونی شرکت مادر در کشور متبوع خود است. ارائه قوانین مربوطه به عهده شرکت متقاضی ثبت می باشد.

به موجب ماده 3 آیین نامه ثبت شرکت ها، هر شرکت خارجی برای اینکه بتواند بوسیله شعبه یا نماینده به امور تجارتی یا صنعتی یا مالی در ایران اقدام نماید. باید در کشور مورد نظر خود به عنوان شرکت قانونی شناخته می شود و در اداره ثبت تهران به ثبت رسیده باشد.

نمایندگی شرکت های خارجی در ایران

مدارک مورد نیاز شعبه شرکت های خارجی

  •  یک نسخه مصوب مجمع عمومی فوق العاده یا هیات مدیره و در صورت تفویض اختیار به هیات مدیره در مورد تاسیس شعبه شرکت خارجی در ایران در اساسنامه.
  • داشتن قرارداد با یکی از وزارتخانه یا نهادهای انقلابی و یا اجازه از یکی از وزارتخانه ها.
  • اساسنامه شرکت خارجی.
  •  اظهارنامه شرکت خارجی.
  • وکالتنامه مبنی بر تعیین نماینده عمده و اختیارات تفویض شده به آن.

مراحل ثبت شعبه شرکت های خارجی

برای ثبت شعبه شرکت های خارجی در ایران پس از تکمیل مدارک به صورت زیر عمل می نماییم.

  1. کلیه مدارک قید شده در بالا را به کارشناسان مجموعه ثبتی پایش داده و اسم شركت خارجی بوسیله ی کارشناس تعيين نام در صورتی که با قوانین تایید نام ممانعتی وجود نداشته باشد. تایید نام صورت می گیرد.
  2.  پس از تایید نام کلیه مدارک قید شده در بالا باید به واحد تاسیس شعبه شرکت خارجی در اداره ثبت شرکت ها ایران تحویل داده شود. اطلاعات در سیستم مکانیزه اداره ثبت شرکتها وارد شود.
  3.  پس از آن واحد پذیرش اداره ثبت شرکتها یک رسید مبنی بر تحویل مدارک شعبه شرکت خارجی به شما خواهد داد.
  4.  در تاریخ تعیین شده نسبت به بررسی توسط کارشناس اداره ثبت شرکت ها مراجعه نمایید.
  5.  در مرحله کارشناسی، در صورتی که موضوع فعالیت شعبه شرکت خارجی در ایران نیاز به اخذ مجوز نداشته باشد نسبت به تهیه پیش نویس آگهی تاسیس شعبه شرکت خارجی اقدام می گردد.
  6. پس از تهیه پیش نویس، هزینه های مربوط به ثبت شعبه شرکت های خارجی پرداخت می گردد.
  7. متقاضی پس از پرداخت هزینه ها نسبت به اخذ امضا رئیس اداره یا معاون وی اقدام می نماید.
  8.  در آخر پس از انجام امور اداری اداره ثبت شرکت ها، یك نسخه از آگهی تأسيس شعبه يا نمايندگی شركت خارجی به واحد روابط عمومی مستقر در اداره ثبت شركتها جهت درج در روزنامه كثيرالانتشار تحويل و رسيد اخذ می شود.
به این مقاله امتیاز دهید
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها