جهت شروع ثبت و مشاوره رایگان فرم زیر را تکمیل نمایید
هر ساعتی در روز کنار شما هستیم با کارشناسان ما مستقیم در تماس باشید در ساعات کاری پاسخگوی تلفنی شما هستیم . بعداز تایم کاری لطفا واتس اپ پیام ارسال کنید

چگونگی ثبت برند یا علائم تجاری در ایران

چگونگی ثبت برند یا علائم تجاری و صنعتی

چگونگی ثبت برند یا علائم تجاری و صنعتی یکی از متداول ترین سوالات اشخاصی است که می خواهند ثبت برند یا علائم تجاری داشته باشند.

از اسباب شاخص تملک و کسب حقوق مربوط به مارک ها یا علائم تجاری و خدماتی، به ثبت رسیدن آنها در مرجع صلاحیت دار اعم از داخلی و بین المللی است.

در این متن به تشریح چگونگی ثبت علامت تجاری در کشور اشاره می‌کنیم. پس پیشنهاد ما برای خواندن ادامه مطلب را از دست ندهید.

چگونگی ثبت برند یا علائم تجاری

برای اینکه به چگونگی ثبت برند و یا نحوه علائم تجاری آشنا شوید لازم است. بهتر است بدانید اصلاً چرا باید برند خود را ثبت کنید.

اعتبار محصول به برندی است که دارد. بنابراین اگر این برند به ثبت نرسد نمی توان اعتبار محصول را انحصاری تلقی کرد چه بسا تبعات قانونی نیز برای آن وجود خواهد داشت.

حال اگر با چگونگی ثبت برند یا علائم تجاری و صنعتی آشنا شوید. در حداقل ترین زمان می توانید از مزایا و استفاده انحصاری از نام تجاری برخوردار شوید.

چگونگی ثبت برند یا علائم تجاری و صنعتی

ثبت برند یا علائم تجاری

در حقوق ایران ماده 31 قانون ثبت اختراعات، طرح های صنعتی و علائم تجاری فردی می گوید:

« حق استفاده انحصاری از یک علامت به کسی اختصاص دارد که علامت را طبق مقررات این قانون به ثبت رسانده باشد.»

از چگونگی ثبت برند یا علائم تجاری و صنعتی برای ثبت کردن علائم تجاری یا مارک های تجارتی، صنعتی یا خدماتی فردی و جمعی در تمامی کشورهای جهان رعایت شرایطی ضروری است که به شرایط ماهوی و شکلی می توان تقسیم کرد:

شرایط ماهوی ثبت برند یا علایم تجاری

علائم یا مارک ها وقتی قابلیت ثبت خواهند داشت که واجد شرایط و اوصاف معینی باشند که مربوط به ماهیت آن ها است. از جمله این شرایط این است که

اولاً- علامت یا مارک، قدرت و خصیصه تمایز بخشی موضوع آن را با موضوعات مشابه داشته باشد.

ثانیاً- معرف و توصیف کننده مشخصات کالا یا خدمات معین موضوع علامت یا مارک باشد وسبب هدایت مصرف کننده گردد.

ثالثاً- قانوناً قابلیت ثبت داشته باشد و استعمال آن مغایر نظم عمومی و اخلاق حسنه و قواعده آمره نباشد.

رابعاً- از نظر فرم و شکل، ثبت آن امکان پذیر باشد.

در چگونگی ثبت برند یا علائم تجاری و صنعتی رعایت این اصول الزامی است. از نظر فرم و شکل امروزه مارک ها یا علائم ممکن است به اشکال مختلف صوتی، تصویری و در قالب یک طرح یا اشکال مختلف هندسی منظم یا نامنظم، دو بعدی یا سه بعدی و یا به صورت خط یا خطوط ، تک حرفی یا چند حرفی، عکس، نقاشی، اسامی مشخص یا خانوادگی، رنگ ساده یا ترکیبی و حتی پویایی و نظایر آن برای ثبت به مرجع صلاحیت دار ارائه و درخواست ثبت آن ها گردد که در مباحث قبلی راجع به این گونه علائم توضیحات کافی داده شده است.

شرایط شکلی ثبت برند

در شرایط شکلی، از تسلیم اظهارنامه، بررسی و انتشار اظهارنامه اعتراض به اظهارنامه و ثبت علامت فردی و جمعی و تمدید ثبت و ابطال ثبت علامت و هزینه ثبت علامت بحث خواهد شد.

با قواعد چگونگی ثبت برند یا علائم تجاری و صنعتی در این مطلب به صورت ماهوی و شکلی آشنا شدید. امیدواریم این مطلب مفیید بوده باشد. جهت دریافت مشاورره ثبت برند یا علائم تجاری با متخصصان ما در مجتمع ثبتی پایش تماس بگیرید.

به این مقاله امتیاز دهید
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها