جهت شروع ثبت و مشاوره رایگان فرم زیر را تکمیل نمایید
هر ساعتی در روز کنار شما هستیم با کارشناسان ما مستقیم در تماس باشید در ساعات کاری پاسخگوی تلفنی شما هستیم . بعداز تایم کاری لطفا واتس اپ پیام ارسال کنید

کاربرد صنعتی اختراع

کاربرد صنعتی اختراع

اختراع علاوه برخصیصه ابتکار جدید یا جدید و ابتکاری بودن، باید خاصیت کاربرد صنعتی نیز داشته باشد.

طبق ماده 2 قانون جدید التصویب ثبت اختراع ایران، ازنظر صنعتی اختراعی کاربردی محسوب می شود که در رشته ای از صنعت قابل ساخت یا استفاده باشد.

یعنی به کمک اختراع و پدیده ابداعی جدید، کالایی ساخته شود یا محصولی تولید گردد یا خدمات تجاری و امثال آن را بتوان ارائه کرد. کاربرد صنعتی منحصر به ساخت کالا و اشباء مصنوعی، نظیر اتومبیل، یخچال و امثال آن نیست بلکه در زمینه کشاورزی، پرورش دام و طیور و ارائه انواع خدمات نیز می تواند به کار رود و مشکلی را در یک حرفه یا فن وفناوری و انواع صنایع حل کند.

قسمت اخیر ماده مذکور می گوید:

«مراد از صنعت معنای گسترده آن است و شامل مواردی نظیر صنایع دستی، کشاورزی، ماهیگیری و خدمات نیز می شود.»

کاربرد صنعتی اختراع

کاربرد صنعتی اختراع

در بند 2ماده 27 قانون ثبت علائم تجاری و اختراعات سابق ایران مصوب 1310 عنوان شده بود:

« کشف هر وسیله جدید یا اعمال وسایل موجوده به طریق جدید برای تحصیل یک نتیجه یا محصول صنعتی یا فلاحتی.»

به عنوان اختراع قابل ثبت است و منظور از کشف وسیله جدید، اختراع یا ابداع وسیله جدیدی بوده است که در قلمرو صنعت یا کشاورزی کاربرد می داشت ولی در قانون جدید التصویب قلمرو اختراع توسعه بیشتر پیدا کرده است.

تعریف مالکیت صنعتی

دربند 3 ماده 1 قرارداد پاریس برای حمایت مالکیت صنعتی مورخ 1883 عنوان شده است:

مفهوم مالکیت صنعتی گسترده است. یعنی تنها شامل صنعت و بازرگانی به مفهوم خاص نیست، بلکه صنعت کشاورزی، صنایع استخراج شیره گیاهان و نباتات و تمام محصولات مصنوعی، محصولات طبیعی نظیر، انواع شراب، دانه ها و برگ توتون و انواع میوه ها، پرورش دام و طیور، معادن آب های معدنی، آبجو، انواع گل ها و انواع آردها را نیز دربر می گیرد.

در نظام حقوقی ایران، طبق ماده 2 قانون جدید التصویب، اختراعی قابل ثبت است که علاوه برداشتن خصیصه ابتکاری جدید، دارای کاربرد صنعتی باشد.

به این معنی که پدیده ابداعی خلق شده در امور صنایع و امور بازرگانی مورد استفاده قرار گیرد. در غیر این صورت به عنوان اختراع قابل ثبت و صدور ورقه اختراع نخواهد بود.

منظور از شرط یا خصیصه کاربردی اختراع به طور کلی این است که اختراع باید بتواند در قلمرو صنعت و تجارت فعلی مشکلی را حل کند. از این جهت برای یک جامعه یا حتی جوامع بشری مفید واقع شود.

5/5 - (1 امتیاز)
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها