اطلاعات تکمیلی در خصوص ثبت بین المللی علامت تجاری برای درک مفهوم قوانین حقوقی بهتر است در ادامه متن زیر با ما همراه باشید. در صورت پیش آمدن هر سوالی تنها کافی است با ما تماس بگیردید. ثبت علامت تجاری را زمانی می توان به صورت بین المللی انجام داد که در داخل کشور ابتدا ثبت شده باشد.
ثبت بین المللی علامت تجاری
به موجب ماده 1موافقت نامه مادرید1891، اتحادیه ویژه ای برای ثبت بین المللی علائم در دفتر بین المللی تشکیل گردید تا اتباع هر کشور متعاهد، بتوانند در تمام کشورهای دیگر طرف موافقت نامه، حق مالکیت علائم قابل استفاده برای کالاها و خدمات خود را که در هر کشور مبداء به ثبت رسیده است از طریق ثبت آنها در دفتر بین المللی قرار گیرند.
در این ماده گفته شده است کشوری از دیدگاه موافقتنامه مادرید به عنوان کشور مبداء شناخته می شود که متقاضی در آن کشور دارای مقر واقعی و موثری صنعتی و تجاری باشد. اگر دارای چنان مقری در یک کشور عضو اتحادیه ویژه نداشته باشد، کشوری از اتحادیه که اقامتگاه وی در آن کشور قرار دارد، کشور مبدا خواهد بود. در غیر صورت های اشاره شده، اگر تبعه یکی از کشورهای عضو اتحادیه باشد کشور متبوع وی کشور مبدا محسوب خواهد بود.
بنابراین اگر تبعه یکی از کشورهای متعاهد، در کشوری غیر از کشور خود یا یکی از کشورهای متعهد فعالیت تجاری و اقتصادی داشته باشد. علائم تجاری یا صنعتی خود را در کشور متبوع خود به ثبت رسانده باشد، می تواند از مزایای ثبت بین المللی علائم با ثبت آن ها در دفتر بین المللی برخوردار گردد. کشورهای عضو اتحادیه موظفند از علائم مزبور در کشور خود حمایت کنند.
البته طبق ماده 2 موافقت نامه مادرید، با توجه به ماده 3 کنوانسیون معروف پاریس 1883 پذیرفته شده است با اتباع کشورهایی که جزو اتحادیه مادرید نباشند ولی در یکی از کشورهای اتحادیه اقامت داشته یا در آن جا دارای موسسات صنعتی یا تجاری واقعی و معتبر باشند، به مانند اتباع کشورهای عضو اتحادیه از جهت ثبت بین المللی علائم رفتار خواهد شد.
ثبت بین المللی علامت تجاری در ایران
در نظام حقوقی ایران، ثبت بین المللی علامت تجاری، براساس موافقت نامه و پروتکل مادرید که به موجب ماده واحده مصوب سال 1380 و با توجه به تصویب نامه شماره 6921 ت، 24305 هـ- مورخ 22/2/1380 هیات وزیران، دولت ایران اجازه یافته است به موافقت نامه مادرید راجع به ثبت بین المللی علائم 14 آوریل 1891(25 فروردین 1270) و پروتکل 27 ژوئن 1989 (6 تیر 1386) و آئین نامه مشترک موافقت نامه مادرید، راجع به ثبت بین المللی علائم و پروتکل مربوط به موافقت نامه مذکور (قابل اجراء از اول نوامبر 2000) ملحق گردد و سند الحاق را به امین اسناد مربوط بسپارد، ثبت بین المللی علائم امکان پذیر شده است.
کلام نهایی: ثبت برند و علامت تجاری را می توانید به آسانی در کشور های عضو وایپو که معاهده جهانی مادرید را پذیرفته اند داشته باشید. اططلاعات بیشتر و جامع تر را از کارشناسان متخصص پایش ثبت دریافت کنید.