جهت شروع ثبت و مشاوره رایگان فرم زیر را تکمیل نمایید
هر ساعتی در روز کنار شما هستیم با کارشناسان ما مستقیم در تماس باشید در ساعات کاری پاسخگوی تلفنی شما هستیم . بعداز تایم کاری لطفا واتس اپ پیام ارسال کنید

مالکیت اختراع

مالکیت اختراع 

مالکیت اختراع متمایز از اختراع است. برای ارائه راهنمایی های لازم در این خصوص تیم ثبتی پایش با بیش از 12 سال سابقه شما را راهنمایی خواهد کرد تنها کافی است با شماره های مجموعه تماس گرفته و یا در قسمت مشاوره رایگان سوالات خود را از ما بپرسید. لازم به ذکر است تنها کسانی می توانند از مالکیت اختراع بهرمند شوند که اقدام به ثبت اختراع کرده باشند.

اختراع یعنی :

منظور از اختراع شناسایی کسی است که در حقیقت موضوع مورد ادعا در اظهارنامه ی اختراع را ابتکار و به وجود آورده است و برای اولین بار آن را ارائه کرده و باید برای ثبت آن در ادارات مربوطه اقدام کرده و از تمامی مزایای آن بهره ببرد.

مالکیت اختراع 

مالکیت اختراع

در حالی که منظور از مالکیت اختراع، شناسایی شخصی است که عنوان مالکیت قانونی نسبت به موضوع ثبت شده در گواهی نامه ی اختراع را داراست؛ زیرا به موجب گواهینامه ی اختراع، اوصاف و امتیازات اموال شخصی بوجود خواهد آمد.

اصولا شخصی که در نهایت دارای حقوق مالکانه نسبت به موضوع اختراع باشد، الزاما همان کسی نخواهد بود که در حقیقت آن موضوع را اختراع کرده است. جز در مواردی که قانون یا قرارداد، ترتیب خاصی مقرر کرده باشد، قاعده آن است فردی که اختراع را به وجود آورده است.

مالک اولیه ی همان اختراع بوده و حقوق مقرر در قوانین حق اختراع در خصوص همان اختراع از قبیل حق ثبت اظهار نامه ی آن اختراع، اعمال و استیفای حقوق غیر عینی و انحصاری همان اختراع به وی تعلق خواهد داشت (صدر ماه ۴۸ ق.ث.ط. ص. ع. ت.)، در صورتی که مخترع یک نفر باشد، وی دارای همه ی حقوق مربوط به اختراع است و در صورتی که اشخاص متعددی، مشتركاً آن موضوع را اختراع کرده باشند، هر یک از آنان در هر یک از آن دسته حقوق مقرر بوسیله قوانین مربوط، دارای امتیازات و منافع مشاع و حقوق غیر قابل تقسیم هستند.

دارنده ی حق اختراع

گواهی نامه ی اختراع علاوه بر این که دارای اختصاصات اموال شخصی است تمامی حقوق مالی مندرج و برآمده از آن و همچنین منافع ناشی از آن به موجب اسناد رسمی قابل انتقال به غیر می باشد و بهره برداری و استفاده از آن مختص به مخترع نمی باشد.

دارنده ی حق اختراع همچنین می تواند حقوق انحصاری ناشی از اختراع را به صورت کلی یا جزیی به دولت یا مؤسسه ی عمومی یا نهاد غیردولتی واگذار نماید.

دارنده ی حق اختراع نیز محدود به شخص دریافت کننده ی گواهی نامه ی حق اختراع نمی باشد؛ وراث قانونی دارنده ی حق اختراع نیز دارای همین وصف و برخوردار از تمام حقوق مالی ناشی از اختراع می باشند.

بنابراین شخص حقوقی که گواهی نامه ی اختراع با رعایت تشریفات قانونی به وی منتقل شده است، مالک قانونی اختراع محسوب است؛ هر چند که هیچ گونه ملازمه ای با مالکیت بر اختراع ندارد، اما هر گاه تشریفات قانونی در انتقال رعایت نشده باشد، بين مخترع و مدعی انتقال اختراع، آن انتقال معتبر خواهد بود، ولی به دلالت صدر ماده 48 قانون ثبت اختراعات، طرح های صنعتی و علایم تجاری در مقابل دیگران، آن انتقال قابل استناد نبوده و مؤثر نخواهد بود؛ بر این اساس دارنده ی حق اختراع همان کسی است که دارنده ی قانونی گواهینامه ی اختراع محسوب می شود.

5/5 - (1 امتیاز)
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها