به مجوزی جواز تاسیس جهاد کشاورزی گفته می شود که افراد حقیقی یا حقوقی در زمان انجام سرمایه گذاری های داخلی یا خارجی یا اشتغال در زمینه های مختلف کشاورزی و صنایع تبدیلی کشاورزی باید در اختیار داشته باشند. مرجع ذی صلاح صدور جواز تاسیس براساس ماده 8 قانون تشكيل وزارت جهاد كشاورزي مصوب 1379 و همچنين مصوبه 39107 ـ 29/7/1383 هيئت وزيران و الحاقيه 20551-18/4/84، برای صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی و گسترش طرح های صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی در ابعاد کوچک ، وزارت جهاد کشاورزی می باشد.
جواز تاسیس جهاد کشاورزی مجوزی است جهت سرمایه گذاری های داخلی و خارجی و مشخصا فعالیت در حوزه های مختلف کشاورزی که به اشخاص حقیقی و یا حقوقی اعطا می شود.
با توجه به ماده ۸ از قانون تشکیل وزارت جهاد کشاورزی که در سال ۱۳۷۹ به تصویب رسید ونامه شماره ۳۹۱۰۷ ـ ۲۹/۷/۱۳۸۳ هیئت وزیران و الحاقیه آن، امکان صدور جواز تاسیس و توسعه و بهره برداری جهت طرحهای صنایع تکمیلی و تبدیلی در مقیاس و اندازه کوچک به وزارت جهاد کشاورزی داده شده است.
جواز تاسیس جهاد کشاورزی نوعی موافقت اولیه و اصولی می باشد ، که به متقاضیان جواز تاسیس در حوزه های مختلف کشاورزی، دامپروری و دامداری و پرورش وحتی حوزه های تولید و بسته بندی داده می شود. و پس از اخذ جواز امکان فعالیت در محدوده ای که سازمان جهاد کشاورزی مشخص می کند فراهم می شود.
در واقع جواز تاسیس جهاد کشاورزی نوعی توافق اصولی و اولیه تلقی می شود که به درخواست کننده جواز تاسیس کشاورزی اجازه می دهد در حوزه های تولیدی،بسته بندی، و کلا فعالیت های مختلف کشاورزی،دامداری، دامپروری،پرورش ماهی و غیره در منطقه مشخص شده توسط سازمان مربوطه به فعالیت مشغول گردد.
پس از ثبت شرکت ، دو نوع جواز تاسیس جهاد کشاورزی بنام های حقیقی و یاحقوقی با ویژگی های مختص خود صادر می شود که باید مورد تایید سازمان ذیربط قرار گیرد. کسب پروانه بهره برداری جهاد کشاورزی مستلزم کسب جواز تاسیس کشاورزی است.
صنایع تبدیلی و تکمیلی با برخورداری از اولویت های ویژه ، با توجه به اولویت های سالیانه درهنگام کسب جواز تاسیس جهاد کشاورزی دچار تغییراتی می شوند برخوردار هستند که از میان آنها به موارد زیر اشاره می توان کرد:
- عمل آوري ميوه جات و سبزيجات.
- انواع سردخانه.
- درجه بندی و بسته بندی ميوه جات و سبزيجات (بويژه سيب زمينی)
- بسته بندی و فرآوري تخم مرغ.
- محصولات گوشتی و فراورده های حاصله از آن.
- بسته بندي حبوبات.
صنایع کشاورزی عموما در زمینه فرآوری و تبدیل محصولات کشاورزی فسادپذیر فعالیت می کند. مواردی که در ادامه به آن اشاره شده براساس کد آیسیک حوزه های فعالیتی می باشد:
- تولید و عمل آوری و حفاظت از فساد گوشت و محصولات گوشتی (کدهای ۱۵۱۱)
- عمل آوری و حفاظت از فساد آبزیان و محصولات حاصل از آبزیان (کدهای ۱۵۱۲)
- عمل آوری و حفاظت از فساد میوه و سبزیجات (کدهای ۱۵۱۳)
- روغن کشی از دانه های روغنی (قسمتی از کدهای ۱۵۱۴)
- فرآورده های لبنی (کدهای ۱۵۲۰)
- ذرت خشک کنی، پودر سبزیجات و میوه جات، برنج کوبی و فرآوری برنج (قسمتی از کدهای ۱۵۳۱)
- صنایع تبدیلی مرتبط با انواع میوه، سبزی، صیفی، چای، (محصولات حاصل از) تخم پرندگان و سایر حیوانات، (پاک کردن، درجه بندی و بسته بندی) حبوبات، انواع بذر و عسل طبیعی (قسمتی از کدهای ۱۵۴۹)
- تولید غذای آماده برای حیوانات به استثنای کنسانتره و مکملهای غذایی (قسمتی از کدهای ۱۵۳۳)
- کود از ضایعات کشاورزی و فضولات حیوانی (قسمتی از کدهای ۲۴۱۲)
- انواع صنایع تبدیلی خرما (کدهای ۱۵۴۲۱۳۳۰-۱۵۵۱۱۱۳۰-۱۵۴۹۲۴۳۶ و ۱۵۱۳۱۴۴۵)
- انواع عرقیات (عصاره و اسانس) گیاهی (قسمتی از کدهای ۱۵۴۹ و کدهای ۲۴۲۳۱۹۱۳-۱۵۵۴۱۱۱۶-۲۴۲۳۱۹۷۱)
برای ثبت نام پروانه بهره برداری با کارشناسان ثبت پایش در تماس باشید : ثبت نام پروانه بهره برداری جهاد کشاورزی نیازمند داشتن مدارک کافی و رعایت تمامی قوانین اخذ جواز می باشد قبل از درخواست ثب نام با کارشناسان ما مشاوره های لازم را داشته باشید .