جهت شروع ثبت و مشاوره رایگان فرم زیر را تکمیل نمایید
هر ساعتی در روز کنار شما هستیم با کارشناسان ما مستقیم در تماس باشید در ساعات کاری پاسخگوی تلفنی شما هستیم . بعداز تایم کاری لطفا واتس اپ پیام ارسال کنید

ثبت موسسه داوری

ثبت موسسه داوری

مجتمع حقوقی پایش در این مقاله به مطالبی درباره ی اینکه ثبت موسسه داوری چگونه به ثبت می رسد و مدارک و نکات مهم ثبت موسسه چیست پرداخته است تا انتهای مقاله همراه ما باشید.

نحوه ثبت موسسه داوری

عواملی مانند گسترش روز افزون جمعیت انسان ها و رشد زیاد ارتباطات و ابزار ارتباط جمعی از یک سو و پیچیده و دشوار شدن مسئله های پر پیچ و خم اطراف آنها و گسترده شدن بیشتر مشکلات و اختلافات حادثه در رابطه های انسانی از سوی دیگر، سبب این شده است تا قضاوت و داوری در دایره ی قضائی- حقوقی بسیار زمان گیر کند.

گنجایش پرونده هایی که در طول یک سال به اداره های قضایی ارجاع داده می شود بسیار زیاد می باشد این حجم زیاد پرونده ها به قاضی ها این اجازه را نمی دهد که بتوانند در مدت زمان کمتری و با دقت بالایی و به صورت تخصصی به پرونده ها رسیدگی کنند و آن ها را به پایان برسانند.

هم چنین به علت گسترده شدن روابط تجاری و افزایش ارتباطات در عصر معاصر خواه و ناخواه به روز اختلاف میان طرفین قرارداد، از تشریح محتوای کم اهمیت و جزوی آن تا توافق های اصلی و اجرایی نهایی آن انجام نشدنی نمی باشد.

همین مبحث به صورت مجدد موضوع داوری و ثبت موسسه حقوقی و داوری را خارج از نظام های حقوقی قضائی پر رنگ تر کرده است.

ماهیت موسسات داوری

با توجه به تاریخ تمدن بشر در می بابیم که حل نمودن اختلافات و مشکلات از روش داوری و به وسیله افرادی که قابل اعتماد هستند دارای سابقه طولانی و بلند پایه ای می باشد.

از آفرینش تا کنون افرادی که با یکدیگر دچار اختلاف یا مشکلی می شدند برای آن که مشکل خود را حل نمایند به فردی که دارای هوش بالا و تجربه کافی بود مراجعه می کردند و از او درخواست می کردند تا میان طرفین دعوا داوری نماید به همین علت می توان بیان کرد که عمر داوری با عمر بشر مطابقت دارد.

ثبت موسسه داوری

سایت ثبت موسسه داوری

از مهم ترین و با اهمیت ترین مسئله های حقوقی یافتن راه حل ارزان و سریع جهت حل و فصل اختلاف هایی می باشد که نمی توان آن ها را از طریق مذاکره های دوستانه بین طرف های درگیر حل و فصل نمود.

به موجب همین امر اشخاص بسیاری تمایل به ثبت نام موسسه داوری دارند برای ثبت موسسه باید به سایت ثبت نام موسسه داوری به نشانی http://irsherkat.ssaa.ir  مراجعه کنید و جهت ثبت موسسه حقوقی و داوری اقدام کنید.

هزینه ثبت موسسه داوری

هزینه موسسه حقوقی داوری به شرایط و عوامل گوناگونی بستگی دارد به موجب همین امر برای کسب اطلاعات بیشتر درباره اینکه هزینه ثبت موسسه داوری چگونه است میتوانید با شماره تلفن های تماس بگیرید.

شرایط ثبت موسسه حقوقی

  • ثبت موسسه حقوقی منوط به پروانه تاسیسی می باشد که از قوه قضاییه برای مدت زمانی که در پروانه مشخص شده است و تمدید آن هم تابع تمدید پروانه است.
  • برای ثبت موسسه حقوقی حداقل تعداد اعضا 2 نفر است.هم چنین نوع سرمایه موسسه هم نقدی می باشد که حداقل سرمایه باید 1.000.000 ریال باشد.
  • حداقل یکی از وکلای موسس باید دربردارنده سابقه وکالت دادگستری بیشتر از 10سال داشته باشد.
  • موسسه حقوقی باید اساسنامه داشته باشد و این اساسنامه بعد از تایید و ثبت در دفتر کانون وکلای دادگستری در اداره ثبت شرکت ها ثبت شود.

مزایای ثبت موسسه داوری

مزایای ثبت موسسه داوری به شرح ذیل می باشد:

  • ورودی پرونده ها به دادگستری کاهش می یابد.
  • باعث سریع تر شدن رسیدگی و جلوگیری از اطاله دادرسی می شود.
  • باعث صرف زمان و هزینه کمتر می شود.
  • آرای تخصصی و عادلانه صادر می شود.
  • امکان صلح و سازش در جریان داوری بیشتر می شود.
  • باعث ارتباط طرفین و تعامل آنان با داور یا داوران می شود.
  • رضایت طرفین به رای صادرشده بیشتر می شود.

مدارک مورد نیاز جهت ثبت موسسه داوری

برای ثبت موسسه داوری مدارک ذیل را تهیه کنید و به مرجع ثبتی خود ارائه نمایید:

  • دو رونوشت از تقاضانامه موسسات غیرتجاری کامل و ارائه گردد.
  • دو رونوشت از اساسنامه موسسات غیرتجاری کامل و ارائه گردد.
  • رونوشت شناسنامه برابر اصل شده تمامی اعضای هیات مدیره و شرکاء ارائه گردد.
  • رونوشت کارت ملی برابر اصل شده تمامی اعضای هیئت مدیره و شرکاء ارائه گردد.
  • چنانچه اعضاء هیئت مدیره یا سهامداران اشخاص حقوقی باشند، ارائه رونوشت آخرین روزنامه رسمی شخص حقوقی و نامه معرفی نماینده (در سربرگ موسسه) و رونوشت شناسنامه و رونوشت کارت ملی برابر اصل شده نماینده شخص حقوقی الزامی است.
  • اصل وکالتنامه یا رونوشت برابر اصل وکالتنامه ارائه گردد.
  • اصل قیم نامه یا کپی برابر اصل قیم نامه ارائه گردد.

موسسه داوری چیست؟

به برطرف نمودن مشکلات و اختلافات در میان افرادی که با یکدیگر اختلاف دارند و به واسطه ی اشخاصی که خود افراد با توافق یکدیگر انتخاب می کنند صورت می گیرد داوری گفته می شود.

گاهی ممکن است داور شخصیت حقیقی باشد این سخن بدین معنی می باشد که طرفین دعوی به موجب قراردادی فردی را به عنوان داور میان خود انتخاب می کنند و در محتوای قرارداد به آن اشاره می نمایند. گاهی هم ممکن است یک شرکت یا یک شخصیت حقوقی را به عنوان داور اعلام کنند.

مزایای ثبت موسسه داوری

  • درصورتی که موضوع داوری بسیار تخصصی می باشد داور متخصص قادر است درباره موضوع اظهارنظر نماید.
  • به طور معمول مدت زمان داوری کوتاه تر از دوره های رسیدگی قضایی می باشد.
  • داوری می تواند ارزان تر و انعطاف پذیرتر باشد.
  • به طور معمول داوری همگانی نمی باشد بلکه می توان آن را به صورت محرمانه برگزار نمود.
  • رای داور به طور معمول ، به صورت صریح و نهایی می باشد و به غیر از موارد کمیاب رد نمی شود به همین دلیل رفیع تر از دستورات و احکام قضایی می باشد.

با توضیحات ارائه شده و با عنایت به ضرورت سرعت، دقت و رسیدگی تخصصی به امور تجاری و غیره در عصر معاصر وجود داشتن اداره حقوقی و داوری یک ضرورت خواهد بود تا تمامی مشکلات میان بازرگانان اعم از فراهم کننده مواد اولیه با تولید کننده، تولید کننده با شبکه عرضه، مسئله های کارگر و کارفرمایی و اختلافات و مشکلات ناشی از رابطه های تجاری صنعتگران با اشخاص ثالث اعم از حقیقی و حقوقی را حل کند.

با توجه و گواهمندی به ماده 55 قانون وکالت و ماده 187 قانون برنامه سوم توسعه، برای به ثبت رساندن اداره ی داوری به مجوز وکالت نیاز می باشد.

در جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره مراحل ثبت موسسه داوری می توانید با مجتمع حقوقی پایش تماس حاصل کنید.مشاوران و کارشناسان خبره و کاردان ما در گروه ثبتی و حقوقی پایش آماده ارائه خدمات به متقاضیان محترم ثبت موسسه داوری می باشند.

5/5 - (1 امتیاز)
اشتراک در
اطلاع از
guest
6 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
علی نیک‌خواه
علی نیک‌خواه
1 سال قبل

سلام
روز بخیر
می‌خواهیم یک موسسه حقوقی داوری تاسیس کنیم
آیا لازمه آن داشتن پروانه وکالت کانون وکلا است؟

حدیث حسینی
حدیث حسینی
1 سال قبل

سلام وقتتون بخیر باشه ؛ آیا موسسه خود شما مراحل ثبت موسسه داوری را انجام میدهد ؟
چه مدارکی لازم میباشد ؟

شماره موبایل
9194244387
صمیمی
صمیمی
1 سال قبل

سلام وقتتون بخیر،برای انتقال سهام موسسه حقوقی نیاز به وکیل هست یا کارشناسی حقوق کافیه؟

شماره موبایل
9195840500