جهت شروع ثبت و مشاوره رایگان فرم زیر را تکمیل نمایید
هر ساعتی در روز کنار شما هستیم با کارشناسان ما مستقیم در تماس باشید در ساعات کاری پاسخگوی تلفنی شما هستیم . بعداز تایم کاری لطفا واتس اپ پیام ارسال کنید

انتخاب بازرس

انتخاب بازرس

انتخاب بازرس در برخی شرکت ها مانند شرکت های سهامی الزامی می باشد. از این رو در این مقاله به تعریف از بازرسان و چگونگی انتخاب آنها پرداخته شده است. انتخاب بازرس در ثبت شرکت سهامی انجام می شود.

قوانین انتخاب بازرس

بعضی از شرکتها مانند شرکت های سهامی می بایست مبادرت به انتخاب بازرس نمایند و برخی شرکتها مانند شرکتهای تضامنی الزامی در انتخاب بازرس ندارند.

شرکت سهامی خاص دارای سه سهامدار و دو بازرس اصل و علی البدل می باشد که دوره تصدی سهامداران به عنوان اعضای هیات مدیره دو سال ولی بازرسین یک سال می باشد. بازرسان نباید از افراد درجه 1 تا 3 اعضای هیات مدیره باشند . شرح و چگونگی انتخاب بازرسان در شرکت سهامی و تضامنی در ذیل آورده شده است

بازرسان در شرکت سهامی

شرکت های سهامی که به دو نوع شرکت سهامیی عام و ثبت شرکت سهامی خاص ایجاد می شوند موظف به انتخاب بازرس می باشند. بازرسان بایستی هرساله توسط مجمع عمومی جهت رسیدگی به امور شرکت و عملکرد مدیران شرکت انتخاب شوند.

در صورت عدم انتخاب بازرس توسط مجمع عمومی و یا عدم کفایت آن ها در گزارش امور، بنا بر ماده 153 رئیس دادگاه شهرستان مربوطه موظف است به درخواست هر کدام از سرمایه گذاران، به تعدادی که در اساسنامه شرکت سهامی قید شده بازرسانی منصوب کند تا زمانی که مجمع عمومی خود به انتخاب بازرسین بپردازد. چنانچه انتخاب بازرسان توسط رییس دادگاه صورت پذیرد، هیچگونه حق اعتراضی بر این انتخاب وارد نمی باشد.

انتخاب بازرس

بازرسان در شرکت های تضامنی

برخلاف شرکت های سهامی که انتخاب بازرس الزامی می باشد ، انتخاب بازرس در شرکت های تضامنی اختیاری می باشد؛ زیرا در شرکت های تضامنی همه ی سرمایه گذاران می توانند به طور مستقیم به تمام امور رسیدگی و نظارت کنند. اگر یک شرکت تضامنی خواهان تعیین بازرس باشد، بایستی مشخصات آن ها را در اداره ثبت شرکت ها به ثبت برساند.

چگونگی انتخاب بازرس به هنگام ثبت

تعیین حداقل یک بازرس برای شرکت های سهامی اجباری می باشد. تعداد بازرسین به حجم امور شرکت بستگی دارد. (ماده 144 لایحه اصلاحی 1347)

به منظور جلوگیری از ایجاد بی نظمی در امور شرکت در صورت فوت، استعفا و یا هرگونه معذرویت بازرسین منتخب، باید بازرسانی علی البدل از پیش تعیین شده ثبت شده باشند. این امر نیز طبق ماده 146 لایحه اصلاحی 1347 الزامی می باشد.

یکی از مهم ترین نکات در انتخاب بازرس شرکت سهامی این است که بازرسین منتخب نباید هیچگونه نسبتی با اعضای شرکت داشته باشند.

پس از ثبت مشخصات بازرسان، بنا بر قانون وظایف بازرسان یک سری وظایف برای آن ها تعیین میشود که عبارتند از:

  • رسیدگی به عملکرد و اقدامات هیئت مدیره شرکت و بررسی درستی اطلاعات داده شده به مجمع عمومی از سوی هیئت مدیره و گزارش به مجمع عمومی در صورت وجود هرگونه اطلاعات نادرست ( طبق ماده 148 لایحه قانونی 1347)
  • حسابرسی صورت حساب ها و بررسی شود. زیان های شرکت که مدیران برای ارائه به مجمع عمومی تنظیم کرده اند بر عهده بازرسین می باشد.
  • علاوه بر آن حصول اطمینان از اصل بودن اوراق و اسناد شرکت را ارائه دهید. عدم وجود اسناد جعلی در میان آن ها از وظایف بازرسین می باشد.
  • اگر بازرس به هنگام بررسی و رسیدگی به امور شرکت با موردی خلاف قوانین مواجه شود موظف است آن را به دادگاه و مراجع قضایی اطلاع دهد.
  • یک بازرس مکلف است تمامی مخارج و درآمد شرکت را حسابرسی کرده و آن ها را به سهامداران شرکت تسلیم نماید.
5/5 - (1 امتیاز)
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها