جهت شروع ثبت و مشاوره رایگان فرم زیر را تکمیل نمایید
هر ساعتی در روز کنار شما هستیم با کارشناسان ما مستقیم در تماس باشید در ساعات کاری پاسخگوی تلفنی شما هستیم . بعداز تایم کاری لطفا واتس اپ پیام ارسال کنید

نام تجاری شرکتهای تعاونی

نام تجاری شرکتهای تعاونی

در قانون تجارت به دو نوع شرکت تعاونی اشاره شده است: شرکت تعاونی تولید و شرکت تعاونی مصرف. برای اطلاع از نام تجاری شرکتهای تعاونی متن زیر راهنمای شما بوده تا با بهره مندی از مشاوره رایگان حقوقی بتوانید بهترین و مناسب ترین نام را برای ثبت شرکت تعاونی برگزینید.

چگونگی نام تجاری شرکتهای تعاونی

شرکت تعاونی تولید شرکتی است که بین عده از ارباب حرف تشکیل می شود و شرکاء مشاغل خود را برای تولید و فروش اشیاء یا اجناس بکار می برند. اما شرکت تعاونی مصرف شرکتی است که برای مقاصد ذیل تشکیل می شود:

  1. فروش اجناس لازمه برای مصارف زندگانی اعم از اینکه اجناس مزبوره را شركاء ایجاد کرده یا خریده باشند.
  2. تقسیم نفع و ضرر بین شرکاء به نسبت خرید هر یک از آنها.

شرکت تعاونی ممکن است مطابق اصول شرکت سهامی یا بر طبق مقررات مخصوصی که با تراضی شرکاء ترتیب داده باشد تشکیل بشود.

البته در سال ۱۳۵۰ قانون مستقل شرکتهای تعاونی به تصویب رسید که بعدا مورد اصلاحاتی قرار گرفت. برابر این قانون شرکت های تعاونی به شرکت های تعاونی کشاورزی، مصرف، و کار و پیشه تقسیم شدند. سپس در سال ۱۳۷۰ قانون بخش تعاونی اقتصاد جمهوری اسلامی به تصویب رسید.

مطابق ماده ۲۲ قانون شرکت های تعاونی ۱۳۵۰ و ماده 5 قانون بخش تعاونی ۱۳۷۰ (که در سال ۱۳۷۷ مواجه با اصلاحاتی شد) شرکت تعاونی می تواند دارای نام مخصوص باشد لكن باید واژه “تعاونی” در آن آورده شود.

لازم به ذکر است که با توجه به بند ۸ و ۹ و ۱۰ ماده ۱ قانون اصلاح موادی از قانون برنامه چهارم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و اجرای سیاست های کلی اصل چهل و چهارم (44) قانون اساسی که در جلسه علنی روز دوشنبه مورخ هشتم بهمن ماه یک هزار و سیصد و هشتاد و شش مجلس شورای اسلامی تصویب و در تاریخ 1387/3/20 از سوی مجمع تشخیص مصلحت نظام موافق با مصلحت نظام تشخیص داده شد:

نام تجاری شرکتهای تعاونی

شرایط انتخاب نام تجاری شرکت تعاونی

اولا – شرکت تعاونی به شرکت تعاونی متعارف و غیر متعارف تقسیم شده است.

ثانية – شرکت تعاونی متعارف، شخص حقوقی است که با رعایت قانون بخش تعاونی اقتصاد جمهوری اسلامی ایران مصوب ۱۳۷۰ مجلس شورای اسلامی و موادی از قانون شرکتهای تعاونی مصوب ۱۳۵۰ که نسخ نشده است و اصلاحات بعدی آنها تشکیل شده باشد.

ثالثا – شرکت های تعاونی غیر متعارف عبارت است از شرکت تعاونی سهامی عام که نوعی شرکت سهامی عام است که با رعایت قانون تجارت و محدودیت های مذکور در این قانون تشکیل شده باشد.

رابعة -شرکت تعاونی دیگری نیز در این قانون نام برده شده به نام شرکت تعاونی فراگیر ملی که نوعی تعاونی متعارف یا سهامی عام است که برای فقرزدایی از سه دهک پائین درآمدی تشکیل می شود. عضویت سایر افراد در این تعاونی آزاد است ولی در بدو تشکيل حداقل هفتاد درصد( ۷۰٪) اعضاء آن باید از سه دهک پائین در آمدی باشند.

همچنین در خصوص شرکت های تعاونی سهام عام، وزارت تعاون موظف است تمهیدات لازم را به منظور تشکیل و توسعه تعاونی های سهام عام شرایط مذکور در ماده ۱۲ این قانون را رعایت و بر حسن اجراء آن نظارت نماید. در خاتمه باید گفت که جهت ثبت شرکتهای تعاونی ابتدا باید نام پیشنهادی از مراجع وزارت تعاون طی نامه ای جداگانه درخواست گردد.

یک شرکت تعاونی را می توان با نامی خاص به ثبت رساند و بدین صورت کاملاً قانونی به فعالیت خود ادامه دهید. در این خصوص کارشناسان مجرب و وکلای مجتمع ثبتی پایش همواره راهنمای شما عزیزان در این مسیر بوده و در کم ترین زمان می توانند شما را راهنمایی کرده و نام مناسب شرکتتان را ارائه دهند.

5/5 - (2 امتیاز)
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها