جهت شروع ثبت و مشاوره رایگان فرم زیر را تکمیل نمایید
هر ساعتی در روز کنار شما هستیم با کارشناسان ما مستقیم در تماس باشید در ساعات کاری پاسخگوی تلفنی شما هستیم . بعداز تایم کاری لطفا واتس اپ پیام ارسال کنید

نام تجاری شرکتهای تضامنی

نام تجاری شرکتهای تضامنی

از موارد مهمی که پس از تعیین نوع و موضوع فعالیت شرکت باید به آن توجه شود انتخاب نام شرکت مناسب برای شرکت می باشد. در صورتی که تمایل به ثبت شرکتی تضامنی و تجاری دارید باید به نکاتی در راه انتخاب نام برای آن توجه شود که ما در این متن به نام تجاری شرکتهای تضامنی اشاره می کنیم. در ادامه با ما همراه باشید.

انتخاب نام تجاری شرکتهای تضامنی

انتخاب نام مناسب و قانونی شرکت تضامنی

مطابق ماده ۱۱۷ قانون تجارت در اسم شرکت تضامنی باید عبارت (شرکت تضامنی) و لااقل اسم یک نفر از شرکاء ذكر شود.

در صورتی که اسم شرکت شامل مواردی چون اسامی شرکا نباشد، بایداز عنوانی با اسم شریک یا شرکائی که در نام شرکت آورده شده عبارتی همچون “و شرکاء” یا “و برادران ” آورده شود.

بنابراین، عنوان شرکت باید حاوی اسامی شرکاء باشد، تا اینکه برای غیر و اشخاص ثالث کسب آگاهی نسبت به شرکایی که اعتبار آنان اعتبار شرکت را ایجاد می کند. اموالشان ضامن شرکت در ایفای تعهداتش است، تسهیل شود.

در انتخاب نام شرکتهای تضامنی ضروری نیست که اسامی کلیه شرکاء ذكر شود خصوصا اگر تعداد آنان زیاد باشد.

لذا آوردن نام یک یا چند تن از شرکاء با افزودن عبارت ” شركاء ” کفایت می کند. زیرا این مطلب از یک سو دلالت بر شخصیت مستقل شرکت دارد. از سوی دیگر به اشخاص غیر اعلام می شود که شرکای دیگری نیز وجود دارند.

نظر به اینکه اشخاص ثالث و بیرون شرکت در روابطی که با شرکت دارند به شرکت اعتماد می کنند، باید عنوان شرکت حقیقی باشد.

این اعتماد آنان بدلیل شرکایی که در شرکت وجود دارند. على الخصوص شرکایی است که اسامی آنان در عنوان شرکت آمده است.

نام تجاری شرکتهای تضامنی

نکاتی که در انتخاب نام شرکت باید در نظر گرفت

  1. عنوان شرکت ممکن است به دو صورت باشد. احتمال دارد که شرکت دارای نام مخصوص و معینی مثلا مانند “پرنده طلایی” باشد که باید اسامی شرکاء بلافاصله به دنبال آن آورده شود. همچنین ممکن است که اسم معين شرکت، اسم یکی از شرکاء باشد، مثلاً مانند شرکت تضامنی نیکخواه و شرکاء”. البته در برخی کشورها باید عنوان شرکت صرفا از نام شرکاء باشد. با توجه به ماده ۱۱۷ قانون تجارت واژه “تضامنی” باید در عنوان شرکت آورده شود. لکن در برخی از کشورها ضرورتی به آوردن این کلمه دیده نشده است. مثلاً در کشور کویت برخلاف کشور ما یا فرانسه الزامی به اضافه کردن واژه تضامنی به عنوان شرکت نیست.
  2. نباید عنوان شرکت به غیر از اسم یا اسامی شرکاء، نام شخص دیگری را در بر داشته باشد. چنانچه در عنوان شرکت اسم شخصی که در زمره شرکاء نیست آورده شود و وی نیز واقف و مطلع از این موضوع باشد، شخص اخیر به وجه تضامن در قبال دیون شرکت مسئول خواهد بود. علت مسئولیت چنین شخصی ناشی از قواعد مسئولیت تقصیری است به این معنی که بیگانه ای که اسم وی در عنوان شرکت درج می شود. واقف است که نام وی اشتباها در عنوان شرکت آمده ولكن اعتراضی نکند، اگر این اشتباه موجب ضرر شخص غير با شرکتی که به اعتماد اسم وی وارد معامله با شرکت شوند، وی مسئول است. عده دیگر معتقدند که اساس مسئولیت شخص در این حالت همان تمسک به نظریه ظاهر است. (Theoriel de l apparance) که حمایت از شخص غیری که با حسن نیت معامله می کند و فریب ظاهر می خورد می نماید.
  3. در هر زمانی باید عنوان شرکت با حقیقت شركاء آن اتفاق داشته باشد. یعنی اینکه اگر یکی از شرکاء از شرکت بیرون برود یا فوت نماید. شرکت با باقی مانده شرکاء یا ورثه باقی بماند و فعالیت کند، لازم است نام شریک بیرون رفته یا متوفی از عنوان شرکت زدوده شود. همینطور اگر شریک جدیدی وارد شرکت می شود نام وی را به عنوان شرکت اضافه کنند. البته در صورت اخیر، شرکت می تواند عنوان خود را بدون تغییر حفظ کند. به نظر می رسد که همانطور که نویسنده ای ابراز داشته است در هنگام فوت شریک یا خروج و بیرون کشیدن وی از شرکت، چنانچه شرکت نامه شرکتی اجازه ادامه فعالیت را در این حالت بدهد، لازم است که نام او از عنوان شرکت حذف شود. نویسنده دیگری معتقد است ابقاء اسم شریک خارج شده یا متوفی در عنوان شرکت جایز است مشروط به اینکه در عبارت عنوان شرکت واژگان ” جانشینان یا “ورثه فلان ” اضافه شود.
  4. عنوان شرکت امر جوهری و اساسی تلقی نمی گردد که بر عدم وجود آن بطلان شرکت مترتب گردد. بنابراین در صورت عدم تعیین عنوان، امضاء بر معاملات شرکت بایستی در بر گیرنده اسامی کلیه شرکاء باشد. یعنی امضای مدیر شرکت باید به همراه امضای اعضای شرکت باشد. کما اینکه اشخاص غير طرف معامله می توانند با توسل به کلیه وسائل اثبات، ثابت کنند که امضای بر معامله با آنها به مثابه عنوان ضمنی شرکت است.

ہر ممکن است سؤالی در ذکر نام شرکاء در عنوان شرکت پیش آید: آیا منظور از آوردن نام شرکاء اسم کوچک آنان است با نام خانوادگی یا هر دو با هم؟

در پاسخ باید گفت گرچه قانون ما در این باره صراحتی ندارد، لکن در قوانین کشورهای دیگر در مورد این موضوع تصریحاتی وجود دارد.

مثلاً در اتریش ذکر نام خانوادگی بدون آوردن اسم کوچک کفایت می کند. “لكن به نظر می رسد با توجه به اینکه علت ذکر نام شرکاء به منظور آگاهی دادن به اشخاص غير طرف معامله با شرکت می باشد، برای جلوگیری از اشتباه بهتر است نام و نام خانوادگی تؤاما آورده شود. کما اینکه در کشورهای فرانسه و سوئیس چنین است.

5/5 - (1 امتیاز)
اشتراک در
اطلاع از
guest
2 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
ریحانه احمدی
ریحانه احمدی
1 سال قبل

سلام اسم شرکتهای تضامنی قوانین خاصی داره؟

شماره موبایل
9125682385