جهت شروع ثبت و مشاوره رایگان فرم زیر را تکمیل نمایید
هر ساعتی در روز کنار شما هستیم با کارشناسان ما مستقیم در تماس باشید در ساعات کاری پاسخگوی تلفنی شما هستیم . بعداز تایم کاری لطفا واتس اپ پیام ارسال کنید

بازرس علی البدل

بازرس علی البدل

در این مقاله به توضیح اجمالی بازرس علی البدل خواهیم پرداخت و وظایف بازرس در شرکت را برای شما عزیزان بازگو خواهیم کرد. شما هم چنین می توانید برای کسب اطلاعات تکمیلی با کارشناسان مجتمع ثبتی پایش تماس گرفته و یا با صرف کم ترین زمان و همراه شدن در ادامه این متن پاسخ سوالات خود را کسب کنید.

تعریف بازرس علی البدل در شرکت

وظیفه نظارت شرکت بر عهده بازرسان شرکت می باشد. در طول یک سال مالی بازرسان تلاش می کنند تا به همه کارهای شرکت مسلط باشند. چنانچه تخلفی در جریان کارها رویت شود آن تخلف را باید با تنظیم نمودن گزارشی به مجمع عمومی شرکت و در مواردی که تخلف مجرمانه باشد به مراجع قضایی اطلاع رسانی می کنند.

خاطر نشان می شویم چنانچه بازرس اصلی در شرکت باشد، کلیه وظایف بازرسی با او می باشد. در حقیقت بازرس علی البدل در این صورت هیچ مسئولیتی را در شرکت ندارد. چنانچه بازرس اصلی شرکت قادر به ایفای وظایف محوله نباشد، بازرس علی البدل جایگزین او می گردد. در این صورت بازرس هم همان مسئولیت های بازرس اصلی را خواهد داشت.

بازرس علی البدل

شرایط انتخاب بازرس علی البدل

بر اساس ماده ۱۴۷ لایحه اصلاحی قوانین مندرج در ثبت شرکت ها، اشخاصی که نمی توان به عنوان بازرس علی البدل در شرکت انتخاب شوند شامل لیست زیر است :

  • مدیرعامل شرکت موردنظر
  • نزدیکان و خویشاوندان مدیر عامل شرکت ( منظور از نزدیکان حتی برادرزن یا برادرزاده نیز می باشد.)
  • اشخاصی که از مدیران در شرکت حقوق دریافت می کنند.
  • اشخاص مجرم و دارای سابقه کیفری یا ورشکستگی

علی البدل یعنی چه

در پاسخ به سوال علل بدل چه شخصی است می توان گفت کسی که در غیاب شخص اصلی جانشین او شده و آن را علی البدل می نامند.

وظایف بازرس علی البدل

  • انتخاب بازرس شرکت

داشتن دست کم یک نفر بازرس در  شرکتهای سهامی ااز موارد اجباری به حساب می آید. شرکت ها هم چنین این امکان را دارند که درصورت تمایل بیش از یک بازرس را برای شرکت انتخاب کرده. البته این مورد تنها در زمان وجود امور بسیار در شرکت امکان پذیر است.

در این میان شرکت باید اقدام به انتخاب یک یا دو بازرس علی البدل کرده تا در غیاب بازرس اصلی، آن ها مسئول رسیدگی به امور باشند.

بازرسین علی البدل در زمان فوت و یا سلب وظیفه در نقش بازرسان اصلی ایفای نقش کرده و تصمیم گیری های لازم را انجام می دهند. در زمان رفع معذوریت از بازرس اصلی، وظیفه بازرس فرعی و علی البدل به اتمام رسیده و تمامی امور را از طریق بازرس اصلی پیش خواهند برد.

مرجع تصمیم گیری در خصوص تعیین بازرس در شرکت های سهامی عام ، مجمع عمومی موسس می باشد. این در صورتی است که تعیین بازرس در شرکتهای سهامی خاص برعهده سهامداران شرکت می باشد.

  • نظارت بر دفاتر مالی و صورت‌ حساب‌ ها

بارسان علی البدل با نظارت بر دفاتر مالی و صورت های مالی در شرکت ها موظف به بررسی و این دفاتر بوده و در صورتی ککه موارد مشکوکی در آن ها دیده شود باید اقدام به بررسی و رفع ابهام آن شوند.

  • نظارت بر امور مدیران و هیئت‌ مدیره

امور واگذار شده به مدیران و تصمیم هایی که در هیئت مدیره گرفته می شود را نیز می توان از مله وظایف بازرسین علی البدل تلقی کرد که در صورت تخلف از سوی یکی از مدیران و هیئت مدیره می توانند آن را گزارش دهند.

  • اعلام جرائم در مجمع عمومی

در صورتی که در مجامع عمومی جرمی یا اشتباهی پیش بیاید. رسیدگی به این جرایم در صورتی که بازرس اصلی وجود نداشته باشد. از این رو این نوع بازرس برای رسیدگی انتخاب شده باشد، باید توسط وی رسیدگی های لازم انجام گیرد.

در صورت افزایش سرمایه در مجامع عمومی نیز تاییدیه بازرس علی البدل الزامی است.

نقش بازرس علی البدل در شرکت

در تعریف بازرس علی البدل معمولاً اشتباهی رخ می دهد و آن نیز در خصوص وظیفه محوله به بازرسان علی البدل می باشد که به اشتباه آن ها را ناظر بر انجام امور در شرکت ها می دانند.

این مورد در صورتی است که اگر از بازرسین علی البدل اشتباهی سر بزند و از سوی آن ها خسارتی به شخص یا شرکت وارد شود وی مقصر شناخته می شود. در این زمان مسئولیت تمام قصور اتفاق افتاده برعهده بازرسین خواهد بود.

اگر در وقوع قصور احتمال تبانی و یا همکاری با دیگر افراد از سوی بازرس علی البدل محرز شود. وی مقصر شناخته شده و مسولیتی جزایی و کیفری به جرایم آن افزوده می شود. در صورتی که بازرس در شرکت گزارشی خلاف واقعیت ارائه دهد به سه تا 24 ماه حبس کیفری محکوم می شود.

حقوق بازرس علی البدل

بازرس در شرکت از اصلی ترین موارد مورد تایید در قانون می باشد. بازرسین در مجامع عمومی انتخاب می شوند و عملکردی مستقل خواهند داشت.

بر اساس قوانین تعیین دستمزد بازرسین بر عهده مجمع عمومی عادی است. مبلغ حق الزحمه بازرسین علی البدل با در نظر داشتن درآمد شرکت قابل اندازه گیری است. بازرسان علی البدل و اصلی از معاملات انجام گرفته در شرکت نیز ذی نفع می باشند.

در راستای انجام اکور حقوقی و تعیین بازرس علی البدل می توانید بر تجارب کارشناسان مجرب ثبتی پایش تکیه کرده و در حداقل زمان ممکن امور ثبتی خود را انجام دهید.

برای بهره مندی از مشاوره رایگان در زمینه ثبت شرکت هم اکنون با تلفن های مجتمع حقوقی پایش تماس حاصل فرمایید. از اینکه تا پایان مقاله همراه ما بودید نهایت تشکر را داریم.

4/5 - (2 امتیاز)
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها