جهت شروع ثبت و مشاوره رایگان فرم زیر را تکمیل نمایید
هر ساعتی در روز کنار شما هستیم با کارشناسان ما مستقیم در تماس باشید در ساعات کاری پاسخگوی تلفنی شما هستیم . بعداز تایم کاری لطفا واتس اپ پیام ارسال کنید

راهنمای تخصصی ثبت شرکت بازرگانی

ثبت شرکت بازرگانی

در این مقاله می خواهیم برایتان در رابطه با ثبت شرکت بازرگانی، انواع شرکت بازگانی قابل ثبت و مجوز مورد نیاز برای ثبت شرکت ارائه دهیم لطفا با ما تا انتهای این مقاله همراه باشید.

ثبت شرکت بازرگانی

شرکت بازرگانی یکی از انواع شرکت های ثبتی در اداره ثبت شرکت ها است که میتوان در قالب های مختلفی آن را به ثبت رساند.

شرکت بازرگانی در واقعی شرکتی است که موضوع فعالیتش مشخص شده و بازرگانی است اما قالب های آن می توان به صورت:

  • شرکت بازرگانی مسئولیت محدود
  • شرکت بازرگانی سهامی خاص
  • شرکت بازرگانی تعاونی
  • شرکت بازرگانی تضامنی
  • شرکت بازرگانی نسبی

برای ثبت شرکت بازرگانی مانند سایر شرکت های دیگر بایستی یک سری قوانین که مربوط به قانون تجارت می شود را در نظر بگیرید آن ها را اجرا کنید سپس وارد عمل شوید.

قوانین موجود برای ثبت شرکت بازرگانی طبق اعلام قانون تجارت و براساس اساسنامه ای است که توسط اعضا تنظیم می شود است.

در نظر بگیرید شرکت بازرگانی همانطور که گفتیم انواع مختلفی دارد و بر حسب انواع آن است که می توانید آن را به ثبت برسانید.

مجوز ثبت شرکت بازرگانی

در صورتی که شرکت بازرگانی بخواهید ثبت کنید به راحتی و بدون نیاز به مجوز می توانید شرکت را ثبت کنید اما برای انجام فعالیت باید کارت بازرگانی داشته باشید پس داشتن کارت بازرگانی مجوزی است برای فعالیت شرکت بازرگانی، پس از ثبت شرکت مرحله بعدی و مهم اخذ کارت بازرگانی است و این کارت توسط مدیرعامل به نام شرکت یا یکی از اعضای شرکت که سمت مدیرعامل داشته باشد اخذ گردد.

ثبت شرکت بازرگانی

شرایط ثبت شرکت بازرگانی

براساس گفته هایمان در بخش بالا شرکت بازرگانی انواع مختلفی دارد و هر کدام از آن ها شرایط متفاوتی جهت ثبت دارند که به اختصار در رابطه با دو نوع از آنها توضیح خواهیم داد.

شرایط ثبت شرکت بازرگانی سهامی خاص

  • تعداد اعضا هنگام ثبت شرکت بازرگانی سهامی خاص 5 نفر است که دو نفر از آنها به سمت بازرس و 3 نفر به سمت سهام دار در نظر گرفته می شوند .
  • سرمایه و مشخص کردن آن جز اصلی ترین کار های است که قبل از ثبت شرکت می بایست انجام دهید، سهام در این شرکت ها به صورت حداقلی 100.000 هزار تومان است و در بخش های بعدی به شما توضیح خواهیم داد که بهتر است سهام به چه صورت باشد.
  • اعضای هیئت مدیره سن شان نباید پایین تر از 18 سال باشد در صورتی که یکی از اعضا پایین تر از 18 سال سن داشته باشد بایستی خارج از هیئت مدیره و تنها سهام دار باشد.
  • مدیرعامل باید سنش بالاتر از 23 سال باشد.

شرایط ثبت شرکت بازرگانی مسئولیت محدود

  • تعداد اعضا در شرکت مسئولیت محدود 2 نفر است و هر دو اعضای هیئت مدیره هستند و سهام دار البته اگر تعداد اعضا را بیشتر از 12 نفر قرار دهید بایستی 2 بازرس داشته باشید و رویکرد اساسنامه تغییر خواهد کرد .
  • میزان سرمایه در شرکت های مسئولیت محدود 100.000 هزار تومان است البته این میزان از سرمایه کاملا حداقلی است و می توانید بیشتر آن را در نظر بگیرید.
  • سن مناسب برای مدیرعامل 23 ساال است و اگر یکی از اعضای شرکت پایین تر از 18 سال سن داشته باشد باید تنها سهام دار و خارج از اعضای هیئت مدیره باشد.

مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت بازرگانی

همان گونه که در بخش بالا گفته شد شرکت های بازرگانی برای ثبت رسیدن قالب های متفاوتی دارد . که براساس همان است که مدارک مشخص می شود در این بخش می خواهیم به مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت بازرگانی سهامی خاص و مسئولیت محدود بپردازیم با ما همراه باشید.

مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت بازرگانی سهامی خاص

  • مدارک هویتی اعضای هیئت مدیره و بازرسان این مدارک شامل کپی شناسنامه و کارت ملی اعضاء
  • مشخص کردن صاحبان امضاء و امضاء کردن اقرارنامه .
  • اخذ کارت بازرگانی نیاز به آن برای این است که با توجه بازرگانی بودن این شرکتها برای انجام معامله ها و واردات و صادرات کارت داشته باشید د رغیر این صورت شرکت تان ماهیت نخواهد داشت .
  • مشخص کردن یک آدرس با کدپستی معتبر ( آدرس محل فعالیت شرکت است و در شهرهای بزرگی چون تهران باید آدرس اداری تجاری و در شهر های کوچک می توان از آدرس مسکونی استفاده کرد.
  • مشخص کردن 5 نام 3 الی 4 واژه ای برای اسم شرکت

مدارک ثبت شرکت بازرگانی مسئولیت محدود

  • مدارک شناسایی اعضای هیئت مدیره و در صورتی که نیاز به بازرس مدارک شناسایی بازرس یا بازرسین .
  • مشخص کردن صاحبان امضا
  • مشخص کردن اعضا و سمت ها همچنین سهم هر فرد .
  • اقدام برای اخذ کارت بازرگانی به نام مدیرعامل و یا خود شرکت.
  • انتخاب 5 نام برای اسم شرکت این اسامی بایستی 3 الی 4 سیلابی باشند.

مراحل ثبت شرکت بازرگانی

مراحل ثبت شرکت بازرگانی

می توان شرکت بازرگانی را به دو نوع بازرگانی سهامی خاص و شرکت بازرگانی با مسئولیت محدود ثبت رساند.

گام بنخست برای ثبت شرکت بازرگانی، تدوین شرکتنامه (برای شرکت های مسئولیت محدود)، تنظیم اظهارنامه شرکت، تدوین اساسنامه و صورتجلسات مجمع عمومی شرکت می باشد که می توانید وارد سایت اداره ی ثبت شرکت ها به آدرس www.irsherkat.ssaa.ir ، شوید و مراحل ثبت شرکت را به ترتیب بگذرانید و مدارک مندرج را وارد سایت کنید.

سپس وارد قسمت پذیرش تاسیس در سایت شده و نوع شخصیت حقوقی ؛اطلاعات متقاضی و دیگر اطلاعات مورد نیاز را از قبیل سرمایه شرکت و سمت افراد را وارد کنید و پس از آن نام شخصیت حقوقی (انتخاب نام شرکت) مورد نظر را پیشنهاد کنید.

پس از وارد کردن اطلاعات آنها را مورد بازبینی قراردهید تا از درستی آن ها اطمینان حاصل کنید و پس از آن گزینه پذیرش نهایی را انتخاب کنید.

کارشناس حقوقی به بررسی اطلاعات تکمیل و آپلود شده و مدارک مورد نیاز وارد شده در سایت می پردازد ، و در صورت مشاهده نقص ، اطلاعیه رفع نقص را برایتان ارسال می کند تا آنها را مرتفع سازید و در صورت عدم مشاهده نقص در اطلاعات ، آن را تاًیید می کند.

درصورت تایید مدارک و اطلاعات، باید نسخه اصلی صورت جلسات تنظیم شده بهمراه مدارک پیوست شده آن ها را به صورت پست سفارشی سفارشی به آدرسی که در تاییدیه پذیرش درج شده، ارسال کنید. پس از ارسال از طریق پست، شماره مرسوله از طریق سایت در پرونده ثبت می شود.

کارشناس ذیربط درصورت مشاهده مدارک ارائه شده کامل و بی نقص، آنها را به قسمت ثبت دفاتر ثبت شرکت ها تسلیم کرده و مسئول مربوطه آنها را در دفتر ثبت کرده و روی اظهارنامه قید می کند تا متقاضی آن را امضا کند. یک نسخه از مدارک در بایگانی اداره ثبت نگاهداری می شود و نسخه دیگر مدارک ممهور شده به متقاضی تحویل داده می شود.

در گام بعدی کارشناس مربوطه، پیش نویس آگهی را که به منظور تشکیل پرونده، تنظیم شده به اتاق تایپ ارسال می کند.

در این مرحله باید به منظور انتشار آگهی در روزنامه ، مبلغ مورد نظر به شکل اینترنتی و غیر حضوری پرداخت شود. در واقع این مرحله یعنی انتشار آگهی در روزنامه رسمی جمهوری اسلامی ایران آخرین مرحله ثبت شرکت تلقی می باشد.

در پایان لازم به ذکر است متقاضیان محترم می توانند با تحویل مدارک تهیه شده به کارشناسان ما ، انجام باقی مراحل را به عهده ما بگذارند. مشاوران مجتمع حقوقی پایش با خدماتی تخصصی و موثر و مفید، به شما کمک می کنند تا کلیه مراحل ثبت شرکت را با موفقیت انجام دهید.

اقدامات پس از ثبت شرکت بازرگانی

هر زمان که ثبت شرکت به اتمام برسد و شناسه ملی برای متقاضی صادر شود نوبت به آن می رسد تا اقدامات مربوط به امور مالی و حسابرسی را پس از ثبت شرکت انجام دهید. یکی از مواردی که باید به صورت تخصصی به ان بپردازید پلمپ دفاتر تجاری است که امری تخصصی است و داشتن مهارت در زمان تنظیم اظهارنامه دفاتر تجاری امری الزامی است. می توانید اطلاعات تکمیلی را در مقاله مرتبط با این موضوع بخوانید.

 

مجوز ثبت شرکت بازرگانی

سهام در شرکت های بازرگانی

در شرکت های بازرگانی سهام براساس نوع شرکت مشخص می شود یعنی برای هر قالب ثبتی با توجه به نوع آن متفاوت است زیرا هر شرکت براساس قالب ثبتی که دارد سهام و نحوه تقسیم سهام آن متفاوت است .

سهام در شرکت بازرگانی سهامی خاص

سهام در شرکت های بازرگانی به ویژه شرکت سهامی خاص رکن بسیار مهم و اساسی است زیرا سهام است که کشخص می کند شرکت بازرگانی توانایی صادرات و واردات را دارد یا نه سهام است که به شرکت اجازه ی معامله شرکت در مناقصه و یا مزایده های دولتی و بین المللی می دهد.

در نتیجه بسیار مهم است سهام یک حداقلی دارد و یک حداکثری البته هیچگاه دقیقا حداکثر مشخص نیست بلکه تنها حداقل است که چیزی حدود 100.000 هزار تومان است که این مبلغ حداقلی هرچه بیشتر باشد باعث بالا رفتن اعتبار شرکت شما و درنتیجه کمک به بالا رفتن سود و اعتبارتان خواهد کرد نکته بسیار مهم و حائز اهمیت اینکه سهام باعث می شود شما بتوانید با تجار بین المللی نیز معامله داشته باشید

نحوه ی  تقسیم سهام در شرکت های سهامی خاص به این صورت است که سهام به قطعات تقسیم می شود یعنی سهم هر فرد به شخص داده شده و هر فرد نسبت به سهم خودش مسئولیت دارد و همچنین نسبت به تمام سرمایه باید مسئولیت بپذیرد اما مورد بسیار مهم اینکه در این شرکت تنها به میزان کل سهام در زمان ورشکستگی باید بدهکاری پرداخت کرد و ضرر شامل اموال شخصی نمی شود.

سهام نیز در این شرکت به صورت واریزی است یعنی چه ابتدای ثبت شرکت و چه زمانی که شرکت به طور کامل به ثبت رسید و در زمان افزایش سرمایه نیز باید واریز شود.

واریزی به این روش است که 35 درصد از سهام به بانک به نام شرکت در شرف تاسیس و مابقی نیز بدون واریز می ماند .

سهام در شرکت بازرگانی مسئولیت محدود

سهام در این شرکت ها بستگی به نوع فعالیت دارد مثلا اگر شرکت مسئولیت محدود و موضوع فعالیت خدماتی باشد به همان حداقل سرمایه می توان بسنده کرد اما اگر شرکت مسئولیت محدود با موضوع بازرگانی باشد بهتر است از میزان حداقلی بالاتر باشد زیرا میزان اعتتبار دهی به شرکت به مراتب بالاتر خواهد رفت.

سهام در این شرکت ها به صورت سهم الشرکه در میاید و هر فرد تنها با توجه به میزان سهم خودش مسئولیت دارد یعنی در زمان ضرر و زیان ها تنها به نسبت سهم خود مسئول پرداخت خواهد بود سهام تنها به صورت اعلامی است و نه واریزی و تنها در صورتی که می خواهید وام اخذ کنید به صورت واریزی در می آید.

ثبت شرکت بازرگانی صادرات و واردات

ثبت شرکت بازرگانی صادرات و واردات

امروزه نیز با بالارفتن دایره اطلاعات و تکنولوژی جهانی، فعالیت های تجاری در این زمینه نیز افزایش قابل توجهی داشته است و این تجارت هواداران زیادی در مردم را از آن خود کرده است.

برای برداشتن قدم اول، ابتدا باید شرکت را ثبت کرد تا در راستای این زمینه به موفقیت نائل شد. هم اینک شروط و مدارک موردنیاز جهت ثبت شرکت ها برای روند تجارت را برای آگاهی سازی بیشتر شما در اینجا شرح خواهیم داد.

موضوع فعالیت ثبت شرکت بازرگانی صادرات و واردات

ارسال کالا یا محصولاتی دیگر از کشوری به کشوری دیکر را بشرط تاییدیه گمرک و پرداخت هزینه رسمی، صادرات می نامند. فرد صادرکننده محصولات را ارسال می کند و فرد وارد کننده ان محصولات را خریده و وارد کشور مقابل می کند.

می توان گام اول برای برقراری رابطه اقتصادی بین کشورهای خارجه را صادرات دانست. در واقع صادرات موفق با سایرکشور ها حقوقی را تحت عنوان درآمد ارزی به خود اختصاص داده که موجب ترقی و پیشرفت در اقتصاد کشور می شود.

اکنون در این مقاله موارد قانونی جاری جهت صادرات و واردات را شرح می دهیم :

طبق ماده 2 قانون مصوبات صادرات و واردات،محصولات قابل صادر و وارد کردن شامل 3 بخش مختلف هستند:

  • کالا ی مجاز: به کالاهایی گفته می شود که درصورت اجرای مقررات، داشتن جواز ورود و خروج برای آنها ضروری نیست.
  • کالا مشروط: به کالاهایی گفته می شود که وارد یا صادرشدن آنها ملزوم مجوز است.
  • کالایی ممنوع: به کالاهایی گفته می شود که به دلیل مغایرت با قوانین اسلامی صادر و وارد کردن آنها ممنوع اعلام شده است.

مراحل ثبت شرکت بازرگانی صادرات و واردات

برای ثبت شرکت بازرگانی صادرات و واردات نیز باید همانند سایر شرکت ها در قالب شرکت سهامی خاص یا شرکت با مسئولیت محدود عمل کرد. ضمنا مرحله بعدی که پس از ثبت شرکت باید انجام گیرد، گرفتن کارت بازرگانی مربوطه است. این نکته نیز فراموش نشود که موضوع صادرات واردات و موضوع فعالیت شرکت حتما باید در اساسنامه قید شود.

مدارک مورد نیاز ثبت شرکت بازرگانی صادارت و واردات

مدارک لازم جهت ثبت شرکت واردات و صادرات عبارت است از:

  • رونوشت و برابراصل مدارک شناسایی ( شناسنامه و کارت ملی ) اعضای هیئت مدیره، بازرسان و کلیه شرکا ( درصورتی که مدیرعامل جزء هیئت مدیره نباشد ).
  • رونوشتی از اطلاعیه درج شده در روزنامه رسمی کشور ( چنانچه تغییری رخ دهد، رونوشت مجدد لازم است).
  • دو کپی از فرم تقاضانامه ی امضاشده ثبت شرکت واردات صادرات
  • دو کپی از نسخه کامل شده تقاضانامه شرکت چند پیشگی با امضای کلیه سهامداران شرکت واردات صادرات.
  • صورت جلسه  مجمع عمومی هیئت مدیره و کارفرماها با امضای کلیه مدیران، سهامداران و بازرسین شرکت.
  • دو کپی از کامل شده شرکت نامه شرکت واردات صادرات
  • دو کپی از اساسنامه شرکت چندپیشگی که باید توسط کلیه سهامداران مهر و امضاشده باشد.
  • عرضه گواهی عدم سوء پیشینه ی کلیه مدیران
  • عرضه کردن برگه معرفی نماینده ها
5/5 - (1 امتیاز)
اشتراک در
اطلاع از
guest
14 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
مریم لواسانی
مریم لواسانی
1 سال قبل

سلام وقت بخیر برای ثبت شرکت بازرگانی چند نفر اعضا نیاز داریم ؟

ريحانه صلاحي
ريحانه صلاحي
1 سال قبل

سلام مدارك ثبت شركت بازرگاني چيست

شماره موبایل
9125682385
مریم پگاه
مریم پگاه
1 سال قبل

برای شرکت بازرگانی نیار به کارت بازرگانی هست؟

سحر رفعتی
سحر رفعتی
1 سال قبل

سلام ممنون از راهنمایی خوبتون

شماره موبایل
9331550669
مریم نادریان
مریم نادریان
1 سال قبل

با سلام برای ثبت شرکت بازرگانی بهتره کدوم نوع شرکت ثبت بشه ؟ سهامی خاص یا محدود؟

سحر دولتی
سحر دولتی
1 سال قبل

سلام ممنون از مشاوره خوبتون

شماره موبایل
9301506690
معصومه اصغری
معصومه اصغری
1 سال قبل

با سلام،برای ثبت شرکت بازرگانی باید مدرک تحصیلی مرتبط داشت؟