جهت شروع ثبت و مشاوره رایگان فرم زیر را تکمیل نمایید
هر ساعتی در روز کنار شما هستیم با کارشناسان ما مستقیم در تماس باشید در ساعات کاری پاسخگوی تلفنی شما هستیم . بعداز تایم کاری لطفا واتس اپ پیام ارسال کنید

نقل و انتقال سهام شرکت

برای نقل و انتقال سهام شرکت باید نکات و شروط خاصی را در نظر گرفت. از این رو متن زیر را با همین موضوع به ما ارائه می دهیم تا راهنمای مناسب شما در این امر می باشد. با ما در ادامه در مجتمع ثبتی پایش همراه باشید تا به صورت تخصصی شما را در راه ثبت تغییرات شرکت یاری کنیم.

شرایط نقل و انتقال سهام شرکت

در همه شرکت ها تغییراتی وجود دارد به نام نقل و انتقال سهام، نقل و انتقال سهام شرکت در واقع برگه واگذاری سهام از یکی از سهامداران به سهامدار یا شخص ثالثی که به شرکت ورود پیدا می کند می باشد.

نقل و انتقال سهام شرکت دارای قواعد مختصی است که در قانون تجارت در خصوص آن صحبت شده است، سهام درست است که دارایی شخصی سهامداران است اما انتقال آن بدون رضایت سایر سهامداران ممکن نیست، مخصوصاً انتقال سهام با نام که هویت صاحب سهم هم در دریافت سهم بی تأثیر نبوده است.

چالبنقل و انتقال سهام برای همه شرکت ها ممکن است اما قواعد شکلی ثبت اطلاعات انتقال سهام الزامی می باشد، که بدون انجام آن عملاً نقل و انتقال سهام انجام می شود، همانند این است که شما ماشینی دارید و می خواهید به دیگری بفروشید، قطعاً نیازمند این است که به دفتر خانه ثبت اسناد برای تنظیم سند ماشین مراجعه نمایید.

نقل و انتقال سهام نیز بر اساس عرف و قوانین جاری قواعدی دارد که در ادامه به تفصیل در این خصوص خواهیم پرداخت با گروه ثبتی پایش همراه باشید.

مدارک مورد نیاز برای نقل و انتقال سهام

  • آگهی تأسیس شرکت یا روزنامه رسمی مربوط به ثبت شرکت
  • آخرین آگهی تغیرات شرکت و یا روزنامه رسمی مربوطه آن
  • مدارک شناسایی اعضاء جدید و قدیم
  • دو رونوشت از صورت جلسه مربوط به نقل و انتقال سهام
  • لیست سهامداران شرکت در برگه ای جدا باید ارائه شود.
  • ارائه برگه مفاصا حساب دارایی و پرداخت 4% از سرمایه به عنوان مالیات سهام
  • در شرکت های که دارای مجوز هستند باید صورت جلسه نقل و انتقال به مهر ارگان صادر کننده مجوز برسد.
  • دو رونوشت از پذیرش ثبت سامانه ای تغییرات مذکور

نقل و انتقال سهام شرکت

نحوه نقل و انتقال سهام شرکت

نقل و انتقال سهام زمانی رخ می دهد که یکی از اعضاء شرکت به هر دلیلی نخواهد دیگر با شرکت همکاری نماید و تمایل به انتقال سهام خود به شخص دیگری را دارد، بنابراین تمامی موارد مرتبط با شخص باید از شرکت خارج شود.

مثلاً اگر سهامدار شرکت سهامی خاص هستید و بخواهید تغییرات نقل و انتقال سهام را داشته باشید و دارای سمت هیئت مدیره نیز هستید سمت شما نیز در صورت موافقت سایر اعضاء شرکت به صاحب سهم جدید یا عضو دیگری انتقال یابد.

بنابراین با نقل و انتقال شخص به طور کلی از شرکت خارج خواهد شد و در برخی شرکت ها حتی دیگر نمی تواند سمتی در شرکت داشته باشد.

قواعد و مقررات نقل و انتقال شرکت

  • در نقل و انتقال سهام حتماً این نقل و انتقال باید در اداره ثبت شرکت ها هم ثبت گردد.
  • تنظیم صورت جلسه نقل و انتقال شرکت برای ثبت آن در اداره ثبت شرکت ها الزامی می باشد.
  • شرکت هایی می توانند نقل و انتقال سهام شرکت داشته باشند که در دارایی تشکیل پرونده انجام داده باشند و نیز کد اقتصادی آنها فعال شده باشد.
  • در اداره ثبت شرکت ها ثبت نقل و انتقال زمانی انجام می شود که برای آن آگهی از سوی اداره ثبت شرکت ها صادر نمی شود،
  • همه اعضاء شرکت باید با انتقال سهام با نام به شخص دیگری موافقت داشته باشند.
  • اعضاء شرکت های سهامی تنها با نقل و انتقال سهام می توانند از شرکت خارج شوند.
  • در برخی شرکت ها اجازه انتقال سهام ممکن است در اساسنامه به هیئت مدیره شرکت تنفیذ شده باشد، به جز شرکت های سهامی عام که نقل و انتقال سهام را می توانند تنها در مجمع عمومی فوق العاده صورت گیرد.
  • در شرکت های با مسئولیت محدود سند صلح نقل و انتقال سهام ابتدا باید در دفتر خانه اسناد رسمی انجام شود.
  • اطلاعات سهام اعضاء شرکت در سامانه ثبت شرکت ها باید عیناً بر اساس آخرین تغییرات انجام شود و هر گونه مغایرت منجر به رد درخواست نقل و انتقال خواهد بود.
  • همه شرکت ها باید دارای دفتری به ایم دفتر سهام شرکت باشند که همه تغییرات مربوط به نقل و انتقال سهام را انجام دهند.
  • در صورتی که تغییرات نقل و انتقال سهام برای اعضائی باشد که دارای سمتی در شرکت هستند علاوه بر مجمع عمومی فوق العاده باید در مجمع عمومی عادی سمت اعضاء جدید نیز ارائه شود.

چگونگی نقل و انتقال سهام در شرکت های سهامی

بر اساس قانون شرکت های سهامی باید دارای برگ سهام و دفتر سهام باشند، اما در واقع چنین چیزی در شرکت های سهامی وجود ندارد.

بنابراین مالکین سهام در شرکت های سهامی تنها از برگه لیست سهام سهامداران در زمان ثبت و تغییرات برخوردار هستند. این لیست مجامع عمومی که اصولاً در اداره ثبت شرکت ها وجود دارد تنها ادله اثبات وجود سهام است. دادگاه نیز از طریق استعلام از اداره ثبت شرکت ها به لیست سهامداران شرکت دست یابد، هر چند باید بدایند این لیست چندان ملاک اعتبار نیست.

سهام شرکت ها دارای حقوق مالی است و برای اعضاء جزوه دارایی های قانونی آنها محسوب می شود سهام شرکت می تواند قهری و یا به صورت اختیاری مورد نقل و انتقال قرار بگیرد.

اتخاذ تصمیم مربوط به تغییرات نقل و انتقال سهام به صورت کلی در صلاحیت مجمع عمومی فوق العاده می باشد که در برخی از شرکت ها شرکاء در اساسنامه ترتیب دیگری لحاظ می کنند و صلاحیت رسیدگی به این امر در اختیار مجمع عمومی عادی یا هیئت مدیره قرار می گیرد.

انتقال سهام از جمله مواردسس است که بر اساس قانون الزامی برای ثبت آن وجود ندارد و در زمان ثبت نیز نسبت به آن آگهی تغییرات نقل و انتقال سهامی منتشر نمی شود، انتقال سهام به توجه به اینکه سهام با نام یا بی نام باشد متفاوت می باشد.

نقل و انتقال سهام بی نام

آنچه که به عنوان سهام بی نام توسط قانون گذاری در ماده 39 لایحه اصلاحی قانون تجارت از آن صحبت کرده است، سندی است در وجه حامل که در دست هر کسی باشد آن شخص مالک سهام می باشد. مگر سندی وجود داشته باشد که خلاف این امر را ثابت کند. گواهی نامه موقت سهام بی نام در مواردی است که مبلغ اسمی سهم پرداخت نشده است و صدور سهام بی نام در چنین مواردی ممکن نمی باشد از این رو بد نیست بدایند نقل و انتقال سهام بی نام با قبض و اقباض و یا داد و ستد انجام می شود.

نقل و انتقال سهام با نام

در سهام با نام مشخص است سهام به نام چه کسی است و چند درصد از آنرا تأدیه کرده و یا چند درصد از آن هنوز پرداخت نشده است در واقع در در نقل و انتقال سهام با نام باید انتقال دهنده یا نماینده قانونی آن انتقال سهام را در دفتر امضاء کند. اگر هنوز مبلغ اسمی سهم را پرداخت نکرده باشد.

آدرس کامل شخصی که سهام را می خرد باید در دفتر سهام قید شود بنابراین شخصی که سهام را دریافت می کند نیز باید دفتر امضاء کند و در صورت تغییر آدرس محل سکونت می تواند باید آدرس جدید اعلام شود.

توجه داشته باشید مواردی که عنوان شد از موضوعات قانونی است اما در شرایط عادی چنین مواردی رعایت نمی گردد ولی باید به اداره ثبت شرکت ها جهت ثبتت اعلام شود.

نقل و انتقال سهام ممتاز

سهام ممتاز در واقع سهامی است که اعضاء در مجمع عمومی فوق العاده با اعمال امتیازاتی که به تصویب بیش از نصف سهامداران رسیده باشد برای اشخاص خاصی تعریف می شود که امتیازاتی برای آنها دارد برای نقل و انتقال اینگونه سهام اصولا مقرراتی در اساسنامه تعریف می شود تا اعضاء نتوانند این نوع سهالم را به نام هر کسی که بخواهد انتقال دهند.

در واقع صدور سهام ممتاز به دلیل وجود ویژگی های فردی و سا شخصی است که باید شخص انتقال گیرنده نیز از آن برخوردار باشد، مثلاً داشتن اعتبارات ویژه یکی از مواردی است که در اساسنامه شرکت برای انتقال سهام ممتاز تعریف شده باشد.

نحوه نقل و انتقال سهام شرکت

مراحل ثبت تغییرات نقل و انتقال سهام شرکت

مرحله اول:  در مرحله اول باید صورت جلسه نقل و انتقال سهام در مجمع عمومی فوق العاده تنظیم شود. (در شرکت هایی که نقل و انتقال به هیئت مدیره واگذار شده باید هیئت مدیره تشکیل شود و صورت جلسه تنظیم نماید.)

دوم: مراجعه به دارایی جهت دریافت مفاصا حساب سهام که انتقال دهنده به همراه انتقال گیرنده به دارایی مراجعه می کنند، نکته لازم به ذکر در خصوص شرکت های با مسئولیت محدود مراجعه به دفتر اسناد رسمی جهت تنظیم سند صلح برگه سهم الشرکه می باشد.

سوم: اکنون نوبت به ثبت صورت جلسه در اداره ثبت شرکت ها می باشد در این خصوص باید به سامانه ثبت شرکت ها مراجعه نمایید و در این سامانه اطلاعات مربوط به صورت جلسه را در قسمت ثبت تغییرات با وارد کردن اطلاعات ثبتی شرکت و طی کردن گام های ثبت نقل و انتقال و در انتها وارد کردن متن صورت جلسه و دریافت پذیرش نهایی انجام می شود که اطلاعات باید مورد بررسی کارشناسان اداره ثبت شرکت ها قرار گیرد.

چهارم: بعد از ثبت سامانه ای اوراق و مدارک ذکر شده باید به اداره ثبت شرکت ها در پاکت پستی مخصوص ارسال شود تا کارشناسان با اطلاعات ثبت شده در سامانه تطبیق نمایند در صورت رعایت تمام نکات و موارد نقل و انتقال سهام شرکت انجام می شود.

نکته: همان طور که گفتیم آگهی تغییرات نقل و انتقال سهام صادر نمی شود و بنابراین نقل و انتقال سهام روزنامه ای برای پرداخت ندارد.

عناوین مرتبط با نقل و انتقال سهام با نام و بی نام و ممتاز شرکت

نقل و انتقال سهام برای سهام با نام و ممتاز انجام می شود که سهام ممتاز نیز دارای قواعدی است برای نقل و انتقال که در اساسنامه شرکت بدان اشاره شده است. اما سهام های بی نام چگونه نقل و انتقال می یابند، بر اساس مقررات قانون تجارت نقل و انتقال سهام بی نام با داد و ستد یا قبض و اقباض انجام می شود.

یعنی برگه سهم بی نام در دست هر کسی باشد وی صاحب سهام مذکور است، بنابراین در نقل و انتقال سهام با نام صاحب سهم مشخص است و اینکه چه میزان از سهام را پرداخت کرده است و یا نه، شرکت های سهامی باید دفتر سهام داشته باشد تا هر گونه نقل و انتقال را در آن وارد نمایند.

5/5 - (1 امتیاز)
اشتراک در
اطلاع از
guest
14 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
شیوا حمیدی
شیوا حمیدی
1 سال قبل

سلام
اعضا هیئت مدیره شرکت مایل هستند سهامهای خودشون رو به شخص دیگری انتقال بدن ، چه مراحلی باید طی کنیم ؟

سميرا حلمي
سميرا حلمي
1 سال قبل

براي انتقال سهام بايد كد اقتصادي داشته باشيم ؟

مریم جمالی
مریم جمالی
1 سال قبل

سلام وقت بخیر سهام شرکت رو میخوام انتقال بدم لطف میفرمایید راهنمایی کنید

مریم خاقانی
مریم خاقانی
1 سال قبل

سلام وقت بخیر شرکت مسئولیت محدود دارم برای انتقال سهام چه کاری باید انجام بدم ؟

سحر جوهری
سحر جوهری
1 سال قبل

سلام ممنون از سایت خوبتون

شماره موبایل
9331506690
شیوا بابایی
شیوا بابایی
1 سال قبل

سلام ،میتونم سهام خودم رو در شرکت به فرزندم که زیز ۱۸ سال هست انتقال بدم؟

مریم سالاری
مریم سالاری
1 سال قبل

با سلام برای انتقال سهام و خروج از شرکت حتما باید همه ی اعضا رضایت بدن؟