جهت شروع ثبت و مشاوره رایگان فرم زیر را تکمیل نمایید
هر ساعتی در روز کنار شما هستیم با کارشناسان ما مستقیم در تماس باشید در ساعات کاری پاسخگوی تلفنی شما هستیم . بعداز تایم کاری لطفا واتس اپ پیام ارسال کنید

انواع شرکتهای دانش بنیان

انواع شرکتهای دانش بنیان

برای آشنایی با انواع شرکتهای دانش بنیان می توانید تا انتها با این مقاله همراه باشید. شرکت‌هایی که توسط مراجع ذیصلاح (کمیته‌ی سنجش و تشخیص صلاحیت شرکت‌های دانش بنیان) قادر به اخذ مجوز دانش بنیان باشند، شرکت‌های دانش بنیان می‌گویند.

اطلاع درباره انواع شرکتهای دانش بنیان

شرکت‌هایی که خواستار قالب دانش بنیان می‌باشند، پس از بررسی و توسط کمیته و اعضای کارگزار آن، صلاحیت شرکت مذکور را طبق آیین نامه‌ی تشخیص صلاحت شرکت‌های دانش بنیان به‌ یکی از انواع زیر تأیید می‌نمایند:

  • شرکت‌ دانش بنیان تولیدکننده‌ی کالا / خدمات دانش بنیان
  • شرکت‌ دانش بنیان نوپا
  • شرکت‌ صنعتی حاوی فعالیت دانش بنیان

شایان ذکر است که نوع و میزان حمایت و پشتیبانی از “شرکت‌های دانش بنیان تولیدکننده‌ی کالا/خدمات دانش بنیان”، ” شرکت صنعتی حاوی فعالیت دانش بنیان” و ” شرکت دانش بنیان نوپا” متفاوت بوده و در ابتدای امر، نیازمند تأیید تولید برای شرکت‌های تولیدی و دارای شرایط قابل قبولی برای تولید بوده؛ اما در صورتی که شرایط جهت تولید مهیا نبود، به صورت شرکت دانش بنیان نوپا، سپس شرکت دانش بنیان صنعتی حاوی فعالیت دانش بنیان مورد ارزیابی کمیته‌ی داوری قرار می‌گیرند.

با چنین تفاسیری، هنگام مراجعه به سازمان، هرگاه به آگاهی کارگزار برسد که شرکت را تحت عنوان شرکت تولیدی مورد ارزیابی قرار دهد، اما شرایط تولید برای آن فراهم نشده است، شرکت مذکور می‌بایست با عنوان دانش بنیان نوپا یا صنعتی بررسی گردد.

در صورتیکه نیاز به ثبت شرکت دانش بنیان دارید به مقاله ی آن مراجعه نمایید.

انواع شرکتهای دانش بنیان

انواع شرکت‌ دانش‌بنیان

شرکت‌هایی که مالکیت آن تنها به اعضای هیئت علمی تعلق دارد؛ اگر سهام دانشگاه در شرکت از 50 درصد کمتر باشد،‌ شرکت دانش بنیان خصوصی خواهد بود که می‌بایست تابع مقررات قانون تجارت بوده و در اداره‌ی ثبت شرکت‌ها ثبت گردد.

شرکت‌هایی که مالکیت آنها را دانشگاه‌ها نیز بر عهده دارند؛ اگر سهام دانشگاه 50 درصد یا بیشتر باشد، شرکت دانش بنیان، شرکتی دولتی قلمداد خواهد شد.

برای تمییز میان شرکت‌های دانش بنیان نوپا و دیگر شرکت‌های دانش بنیان، به دو نوع مشخصه‌های کلی و اختصاصی نیازمند هستیم.

علاوه بر مشخصه‌های عمومی، مراجعه کننده برای شرکت دانش بنیان می‌بایست افزون بر دارا بودن شرایط عمومی و کلی، شرایط مشخص‌شده در یکی از سه دسته از مشخصه‌های اختصاصی را نیز احراز نماید.

مشخصه‌های عمومی شرکت های دانش بنیان

حداقل دو مورد از شرایط ذیل، حداقل توسط دو سوم از اعضای هیئت مدیره‌ی شرکت، رعایت گردد:

– دارای حداقل مدرک کارشناسی باشند.

– دارای حداقل سه سال پیشینه‌ی فعالیت کاری یا علمی در حوزه‌ی فعالیت شرکت یا حتی سابقه‌ی مدیریتی باشند.

(لطفا بررسی فرمایید: در متن اصلی دو دسته‌ی اختصاصی و عمومی را به کار برده اما شاخص‌های عمومی را تقسیم به 3 مورد کرده ولی بالاترش که‌ هایلایت کردم نوشته شاخص‌های ختصاصی و همچنین شرایط عمومی‌ را وصف نکرده است.)

– دارا بودن حداقل یک اختراع ثبت شده و مورد ارزیابی واقع شده در داخل کشور یا حتی یک اختراع بین المللی مربوط به حوزه‌ی فعالیت شرکت موردنظرقراردادی بودن نیمی از درآمد فروش محصولات شرکت و خدمات شرکت دانش ‌بنیان مذکور (شرکت‌هایی که در مرحله‌ی تجاری سازی اولین کالای دانش‌بنیان خود هستند، از این قاعده مستثنی می‌باشند، مشروط بر داشتن تولید پایلوت موفق همراه با استانداردهای رعایت شده و همچنین دارا بودن بازار مطمئن یا حتی اعلام نیاز معتبر شرکت به وسیله‌ی قرارداد تولید کالا ) – در مورد ثبت اختراع بیشتر مطالعه نمایید.

– دارای پیشینه‌ی بیمه پرداختی به مدت حداقل 6 ماه، برای حداقل 3 نفر از کارکنان تمام وقت شرکت
امکان عقد قرارداد و انجام تعاهدات بدون داشتن هیچ گونه سوء پیشینه و تخلفی در انجام تعهدات قبلی

5/5 - (1 امتیاز)
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها