جهت شروع ثبت و مشاوره رایگان فرم زیر را تکمیل نمایید
هر ساعتی در روز کنار شما هستیم با کارشناسان ما مستقیم در تماس باشید در ساعات کاری پاسخگوی تلفنی شما هستیم . بعداز تایم کاری لطفا واتس اپ پیام ارسال کنید

تغییرات شرکت تعاونی

تغییرات شرکت تعاونی

ما در این مقاله می خواهیم به مطالبی درباره ثبت تغییرات شرکت تعاونی بپردازیم. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره ثبت تغییرات شرکت به شما پیشنهاد می کنیم. که تا انتهای این مقاله همراه ما باشید و چنانچه با هر سوال و مسئله ای مواجه شدید می‌توانید از تجربیات مشاوران و کارشناسان ما در این مجموعه ثبتی بهره‌مند شوید.

راهنمای تغییرات شرکت تعاونی

نوع دیگری از شرکت هایی که در ایران قابل ثبت است شرکت تعاونی گفته می شود. شرکت تعاونی از اشخاص حقیقی و یا حقوقی تشکیل شده است.

شرکت تعاونی عموما برای دست یافتن به هدف خاصی تشکیل و اعضای آن با یکدیگر همکاری می کنند. هدف اصلی که شرکت های تعاونی دنبال می‌کنند. بهتر شدن اوضاع اجتماعی، اقتصادی و بیشتر شدن رفاه اعضا به وسیله برطرف کردن نیازهایی می باشد که مختص آن ها است.

برای ثبت تغییرات شرکت تعاونی چه مدارکی مورد نیاز است ؟

  •  صورتجلسه ای که در مجمع عمومی عادی و یا فوق العاده تنظیم شده است.
  •  اساسنامه جدیدی که با تغییرات جدید شرکت و شرکاء در نظر گرفته شده است.
  • ارا مدارک هویتی اشخاص و شرکایی که در جلسه های مجمع حضور داشته‌اند.
  • تسلیم رونوشتی از روزنامه رسمی همراه با آگهی شرکت تعاونی که ثبت شده است.

مراحل ثبت شرکت تعاونی به چه صورتی است ؟

  1. بعد از اینکه مدارک فوق الذکر را برای ثبت تغییرات شرکت تعاونی تهیه کردید باید وارد پایگاه اینترنتی اداره ثبت شرکت‌ها شوید.
  2. به قسمت صورتجلسه ثبت تغییرات شرکت رجوع نمایید.
  3. اطلاعاتی که مربوط به شرکت تعاونی می شود را وارد کنید.
  4. ارائه اطلاعات جلسه های مجمع های شرکت را درباره تصمیم گیری تغییرات وارد کنید.
  5. متن کامل صورتجلسه و یا صورتجلسه های شرکت تعاونی را وارد کنید.
  6. اطلاعات اشخاصی که در جلسه حاضر می باشند را همراه با سمتشان وارد کنید.
  7. در صورتی که تغییراتی در خصوص شرکا و یا سمت اعضای هیات مدیره شرکت ایجاد شده است اطلاعات شرکای جدید و یا قبلی را تغییر بدهید.
  8. اگر تمایل به تغییر اسم شرکت دارید اسم های جدید و مد نظرتان را بر اساس مقررات و قوانین انتخاب اسم شرکت وارد کنید.
  9. در صورتی که تمایل دارید سرمایه شرکت را افزایش و یا کاهش دهید سهام و سرمایه جدید شرکت را همراه با مدارک مربوطه وارد کنید.
  10. چنانچه می خواهید موضوع شرکت را تغییر بدهید موضوع فعالیت جدید شرکت را همراه با کاربری جدید قید کنید.
  11. مدارک و اسناد شرکت از قبیل اساسنامه، روزنامه رسمی، مدارک شناسایی شرکا را در سامانه بارگذاری کنید.
  12. به وسیله اداره پست مدارک ثبت تغییرات شرکت را به اداره ثبت شرکت ها بفرستید.
  13. هزینه آگهی تغییرات شرکت تعاونی را در روزنامه رسمی را پرداخت نمایید.

 

راهنمای تغییرات شرکت تعاونی
راهنمای تغییرات شرکت تعاونی

شرکت تعاونی چگونه منحل می شود ؟

انحلال شرکت تعاونی، بر اساس ماده 36 قانون شرکت تعاونی در زمره فعالیت های مجمع عمومی فوق العاده می باشد. در صورتی که مجمع عمومی فوق العاده تصمیم بگیرد. تعداد اعضای شرکت از حد نصابی که تعیین شده است کمتر باشد، مدت زمانی که در اساسنامه مشخص شده است به پایان رسیده باشد، بدون هیچ عذر موجهی شرکت بیشتر از یک سال فعالیتی نداشته باشد، شرکت ورشکسته شده باشد یا مقررات و قوانین مربوطه را رعایت نکرده باشند شرکت تعاونی می تواند منحل شود.

تغییر آدرس شرکت تعاونی

مرکز اصلی امور شرکت در ماده 6 اساسنامه شرکت مشخص شده است. در صورتی که محل مرکزی شرکت به تغییر نیاز داشته باشد باید مجمع عمومی فوق العاده تشکیل شود و صورتجلسه ای را تنظیم نموده و به اداره تعاون اعلام کنند. هم چنین در طی مصوبه ای به صورت جداگانه می توان این اختیار را به هیات مددیره شرکت داد تا بتواند محل شرکت را تغییر بدهد. در صورتی که این چنین باشد دیگر نیازی به برگزار کردن جلسه مجمع عمومی فوق العاده برای تغییر مکان اصلی شرکت نمی باشد.
بعد از آنکه تغییر آدرس شرکت تصویب و صورتجلسه هم تنظیم شد باید به سامانه نظارت بر تعاونی ها وارد شوید، صورتجلسه مجمع های عمومی را تعریف نموده و مواردی که در سایت مصوب شده است را وارد کنید.

بعد از آنکه صورتجلسه مجمع عمومی فوق العاده را به اداره تعاون ارائه نمودید کارشناس آن را مورد بررسی و ارزیابی قرار می دهد و پس از آن صورتجلسه ثبت تغییرات در سامانه ثبت شرکت ها در قسمت مربوطه وارد می گردد.

در قسمت تصمیم های جلسه باید گزینه تغییر محل را انتخاب کنید در صورتی که تغییر آدرس شرکت به صورت درون شهری می باشد باید گزینه تغییر نشانی در یک واحد ثبتی و اگر واحد ثبتی در شهر دیگری می باشد باید گزینه تغییر نشانی از یک واحد ثبتی به واحد دیگر را انتخاب کنید. در ادامه باید اسم اشخاصی که در جلسه حاضر هستند را همراه با سمتشان وارد کنید.

پس از بررسی مدارک در اداره تعاون و مراجعه به کارشناس مربوطه، یک نسخه از صورت جلسه تغییر  به اضافه آگهی دعوت که همه صفحات آن ممهور به مهر برابر اصل اداره تعاون شده است و نامه تأیید اداره تعاون به اداره ثبت شرکت ها و مؤسسات عیر تجاری دریافت می شود تا با مراجعه به اداره پست به همراه رسید پذیرش اینترنتی صورت جلسه تغییرات به اداره ثبت شرکت ها ارسال گردد. شایان ذکر است که این نامه توسط پاکت ثبت تغییرات به اداره ثبت شرکت ها ارسال می شود.

به جهت ثبت تغییرات آدرس شرکت ها می توانید به مقاله مربوط به آن مراجعه کرده و نکات مهم در این زمینه را دریافت کنید.

تغییر موضوع فعالیت شرکت تعاونی

در صورتی که اعضای شرکت صلاح و مصلحت بدانند موضوع فعالیت شرکت می تواند تغییر کند و یا افزایش و کاهش داشته باشد. همه شرکت ها می توانند موضوع فعالیتشان را تغییر بدهند.

بنابراین در صورتی که موضوع شرکت در اساسنامه به درستی شامل شامل فعالیت آ« نشود شرکت ها می توانند موضوع فعالیت خودشان را تغییر بدهند و یا به موضوع قبلی شرکت موضوعاتی را اضافه کنند.

انجام هر نوع تغییر درباره موضوع شرکت جزء صلاحیت های مجمع عمومی فوق العاده می باشد. در زمان تغییر و یا الحاث موضوع باید توجه کنید که موضوع شرکت به مجوز نیاز دازد یا خیر.

در صورتی که موضوع جدید شرکت به مجوز نیاز دارد باید برای اخذ آن از مراجع ذیصلاح اقدام کنید. این فعالیت ها مانند فعالیت هایی اعم از پولی و بانکی شرکت، موضوع فعالیت شرکتهای تعاونی، موضوع فعالیت تعاونی فرش دستباف، موضوع فعالیت حج و زیارت است.

به موجب همین امر موضوع جدید و یا الحاقی باید قابلیت به ثبت رسیدن را داشته باشد. برای تغییر موضوع شرکت باید مدارکی که در ذیل ذکر شده است را تهیه و ارائه دهید:

  • صورتجلسه تنظیمی شرکت
  • فتوکپی آگهی تأسیس و روزنامه رسمی تأسیس
  • فتوکپی روزنامه رسمی آخرین تغییرات شرکت در صورتی که وجود دارد.
  • رونوشت برابر با اصل مدارک شناسایی همه اعضای شرکت

نقل و انتقال سهام در شرکت تعاونی

درباره نقل وانتقال سهام در شرکت تعاونی باید بگوییم که این امر فقط به عضو همان شرکت تعاونی مجاز می باشد. شخصی که عضو شرکت تعاونی است می تواند سهم و یا سهام خود را به عضویتی دیگر در همان شرکت منتقل کند و لا غیر.
در نمونه اساسنامه شرکت تعاونی ذکر شده است که نقل و انتقال سهام شرکت تعاونی به اعضا و یا متقاضیان جدیدی که واجد شرایط می باشند فقط با موافقت هیات مدیره شرکت مجاز می باشد.

خاطر نشان می شویم که همه مراحل نقل و انتقال و مشخصات شخص انتقال دهنده باید در دفتر سهام شرکت تعاونی ثبت شود و به اعضای منتقل الیه و یا وکیل رسمی او برسد. چنانچه همه مبلغ سهام پرداخت نشده باشد پرداخت آن به ترتیب تعیین شده و طی مدت زمانی که در اساسنامه مشخص شده است بر عهده منتقل الیه می باشد.

حداکثر تعداد سهام و میزان سرمایه ای که هر عضوی قادر به داشتن آن است نباید از 15 درصد همه سرمایه شرکت بیشتر باشد. هیات مدیره هم باید توجه داشته باشد که در انتقال سهام عضو به عضو، بیشتر شدن سهام ناشی ازاین انتقال، اندازه سهام عضو از نصاب 15درصد بیشتر نشود.

عضو شدن شرکت های تعاونی برای همه افرادی که مقر فعالیت و یا سکونت آن ها در راستای عمل شرکت است و به همه و یا بخشی از خدمات شرکت نیاز داشته باشند آزاد می باشد.

در شرکتهای تعاونی شرایط عضویت خرید و پرداخت همه بهای حداقل یک سهم است. در شرکت تعاونی نباید هیچ محدودیتی برای عضویت در شرکت وجود داشته باشد. خارج شدن هر عضوی از شرکت اختیاری می باشد و نمی توان آن را تحریم کرد و بهای سهم و یا سهام آن حداکثر به ارزش اسمی باید طی سال از تاریخ خروج عضویت از شرکت به صورت نقدی پرداخت شود.

همان طور که در مطالب بالا هم ذکر شد مطلوب ترین مرجع تصمیم گیری جهت اداره امور شرکت مجمع عمومی فوق العاده می باشد. زیرا در آن همه اعضا می توانند حضور داشته باشند و رای خود را درباره موضوع دستور جلسه مجمع بدهند.

هم چنین در مجمع عمومی هر عضو بدون داشتن سهام فقط دارای یک رای می باشد. هر کدام یک از اعضای شرکتهای تعاونی می توانند استفاده از حق خود را جهت حضور و ارائه رای در مجمع عمومی به یک عضو دیگر با وکالت واگذار نماید بنابراین هیچ عضوی نمی تواند علاوه بر رای خود بیشتر از سه رای با وکالت داشته باشد.

شرکتهای تعاونی در مجمع های عمومی با حوزه عمل و یا تعداد زیاد عضو امکان دارد کارهای حق رای توسط نماینده و یا نمایندگان برگزیده اعضا در زمینه های مختلف شرکت نسبت به تعداد عضو در هر زمینه و یا ترکیبی از تعداد اعضا به گونه ای که در اساسنامه تعیین خواهد شد صورت بگیرد.

در شرکت تعاونی سرمایه نامحدود، سهام با نام و مسئولیت هر عضو محدود به میزان سهمی می باشد که از سرمایه شرکت خریداری و ضمانت نموده است.

ورود و خروج شریک در شرکت تعاونی

وقتی که شرکت تعاونی تاسیس و مراحل ثبتی به اتمام رسید چنانچه اساسنامه شرکت اجازه بدهد هر شخص حقیقی و حقوقی که غیر دولتی باشد می تواند عضویتی در شرکت تعاونی داشته باشد.

نخستین اقدامی که هر شخصی بعد از تشکیل شرکت تعاونی به انجام می رساند تا در شرکت عضو شود تقاضای کتبی عضویت است که بر اساس بند 4 ماده 37 قانون بخش تعاونی باید به هیئت مدیره شرکت ارائه گردد تا مرجع قبول و شرایط عضویت احراز شود.

چنانچه هیات مدیره شرایط را احراز نمود تقاضا را می پذیرد ولی در صورتی که این چنین نباشد تقاضا رد می شود.

تعیین اعضای هیات مدیره شرکت تعاونی

مطابق اساسنامه اداره امور تعاونی بر عهده هیات مدیره شرکت است. این هیات مدیره حداقل از سه نفر و حداکثر از 7 نفر عضو اصلی و هم چنین تا یک سوم اعضای اصلی علی البدل هستند که از میان اعضا برای مدت زمان 3 سال و با رای مخفی انتخاب می شوند.

مدت زمان خدمت هیات مدیره از زمانی شروع می شود که آن ها سمت خودشان را قبول کرده باشند. منوط بر اینکه مدت ماموریت هیات مدیره قبلی به پایان رسیده باشد در صورتی که این چنین نباشد شروع خدمت آن ها از زمان به پایان رسیدن مدت ماموریت هیات مدیره قبلی می باشد.

در جلسه مجمع عمومی عادی که اعضای هیات مدیره در آن انتخاب می شوند، داوطلبانی که تمایل به عضویت در هیات مدیره دارند با اجازه رئیس جلسه می توانند در فرصتی که به هر کدام یک از آن ها منظور می گردد خودشان را معرفی نمایند.

در تعاونی هایی که چند منظوره می باشند، در صورتی که عضو غیر شاغل انتخاب گردد اعضای هیات مدیره باید دارای شرایط خاصی باشند.

هیئت مدیره وظیفه دارد شخص واجد شرایطی را از بین اعضای شرکت تعاونی و یا خارج از آن ها برای مدت زمان دو سال تحت عنوان مدیرعامل شرکت تعاونی انتخاب نماید. هم چنین مدیرعامل باید تحت نظر هیات مدیره وظیفه خود را انجام بدهد.

  • مدیرعامل برای مدت زمان دو سال انتخاب می گردد و می توانند به صورت مجدد آن را انتخاب کنند.
  • مدیرعامل به صورت موظف فعالیت می نماید و حقوق بگیر شرکت تعاونی می باشد.
  • همان گونه که هیات مدیره مدیر را انتخاب می کند می تواند مدیر عامل را هم عزل نماید. هم چنین مدیرعامل می تواند از سمت خود کناره گیری کند و هیات مدیره هم می تواند با استعفای او موافقت و یا رد کند.
  • مدیر عامل می تواند بدون حق رای در جلسه های هیات مدیره حاضر باشد. به طور معمول اوراق عادی ونامه های شرکت تنها به امضای مدیرعامل می رسد ولی همه قراردادها، چک ها، اسناد و اوراقی که برای شرکت تعاونی سبب ایجاد تعهد می شود، باید مدیرعامل و دیگر اعضایی که مجاز به امضا می باشند آن را امضا کنند. هیات مدیره بایستی با مدیرعاملی که انتخاب کرده است قرارداد استخدامی ببندد و او را تحت عنوان مدیرعامل شرکت به مرجع ثبت شرکت معرفی نماید.

افزایش سرمایه در شرکت تعاونی

شرکت تعاونی درباره افزایش سرمایه به وسیله صدور سهام جدید می تواند سهام جدید را مطابق مبلغ اسمی بفروشد و یا اینکه مبلغی علاوه بر مبلغ تسمی تحت عنوان اضافه ارزش سهم از خریداران اخذ نمایند.

خاطر نشان می شویم که پرداخت نمودن مبلغ سهام جدید از محل سودی که تقسیم نشده است و یا یک دوم اندوخته قانونی شرکت ممکن می شود، در این حالت سهام جدید باید به اعضا واگذار گردد و این واگذاری به نسبت سهامی می باشد که اعضا صاحب آن هستند.

هر زمان که افزایش سرمایه به وسیله بالا بردن مبلغ اسمی سهام صورت بگیرد، چنانچه این امر برای اعضای شرکت تعاونی تعهدی را ایجاد کند الزامی می باشد که همه اعضا با آن موافقت کنند و تصمیم گیری در این باره از اختیارات مجمع عمومی فوق العاده می باشد که باید همه اعضا و آرای مثبت آن ها حضور داشته باشد.

خاطر نشان می شویم گه در این خصوص هم مانند افزایش سرمایه به وسیله صدور سهام جدید می توان مبلغ هایی که به مبلغ اسمی سهام اضافه شده است را از محل سودی که تقسیم نشده است پرداخت نمود و بدین ترتیب از ایجاد تعهد پرداخت برای اعضا جلوگیری نمود.

کاهش سرمایه شرکت تعاونی

در صورتی که ضررهای زیادی به شرکت وارد شود و حداقل نیمی ار سرمایه شرکت تعاونی از بین برود، با تصویب نمودن مجمع عمومی فوق العاده باید سرمایه و دارایی شرکت به مبلغ سرمایه ای که وجود دارد کاهش یابد.

خاطر نشان می شویم که در چنین شرایطی رعایت نمودن میزان حداقل سرمایه یعنی مبلغ صد میلیون ریال برای شرکت های تعاونی عام و ده میلیون ریال برای شرکت تعاونی خاص الزامی است.

به موجب همین امر چنانچه مبلغ سرمایه ای که وجود دارد کمتر از حد مجاز باشد، باید شرکت تعاونی منحل شود و یا به وسیله افزایش سرمایه مبالغی که کسری است فراهم گردد.

نمونه صورتجلسه تغییرات شرکت تعاونی

نمونه صورتجلسه تغییرات شرکت تعاونی

بسمه تعالی
صورتجلسه مجمع عمومی فوق العاده شرکت ………………………………..  به شماره ثبت ……………………………… و شناسه ملی ………………………………  و سرمایه ثبت شده ……………………………… ریال در تاریخ ……………………………… ساعت 10 صبح در محل قانونی شرکت با حضور کلیه سهامداران تنظیم شد و تصمیمات ذیل اتخاذ گردید .
ابتدا با رعایت مادده 101 لایحه قانون تجارت:
1-آقای ……………………………… به شماره ملی ……………………………… بسمت رئیس جلسه
2-آقای ……………………………… به شماره ملی ……………………………… بسمت  ناظر جلسه
3-خانم ……………………………… به شماره ملی ……………………………… بسمت ناظر جلسه
4-آقای ……………………………… به شماره ملی ……………………………… به سمت منشی جلسه انتخاب گردیدند .
دستور جلسه: اصلاح ماده اساسنامه
در خصوص اصلاح ماده اساسنامه مقرر گردید : تعداد اعضای هیئت مدیره به ………….. الی  ……. نفر  تغییر یافت و بدین شرح ماده مربوطه در اساسنامه اصلاح گردید.
به آقای …………………………. احدی از سهامداران وکالت با حق توکیل به غیر داده  می شود  تا ضمن مراجعه به اداره ثبت شرکت ها نسبت به ثبت صورتجلسه تغییرات و پرداخت هزینه های قانونی و امضاء ذیل دفتر اقدام  نماید .
نام شرکت : ……………………………..  (تعاونی)
به شماره ثبت : ……………………………
سرمایه ثبت شده : …………………………… ریال
شناسه ملی : ……………………………
لیست سهامداران حاضر در جلسه مجمع عمومی فوق العاده مورخ  …………………………

نمونه فرم صورتجلسه هیئت مدیره شرکت تعاونی

بسمه تعالی
صورتجلسه تعیین سمت اعضای هیات مدیره
انجمن صنفی / كانون ……………………………………………………………………………………….
با عنایت به صورتجلسه مورخ …………………. مجمع عمومی عادی ، نخستین جلسه هیات مدیره با حضور اعضای اصلی هیات مدیره در ساعت……………….. روز ……………………تاریخ…………………. تشکیل و سمت اعضای هیات رییسه تشکل به شرح زیر تعیین شد :
آقای/خانم   ……………………………………………………………….
به سمت رییس هیات مدیره
آقای/خانم   ……………………………………………………………….
به سمت نایب رییس
آقای/ خانم   ………………………………………………………………
به سمت خزانه دار
آقای/ خانم    ………………………………………………………………
به سمت دبیر
آقایان / خانم ها ………………………………………………………………
سایر اعضای اصلی هیات مدیره
صاحبان امضای مجاز اسناد مالی و تعهد آور
………………………………………………………………

نشانی و تلفن دفتر انجمن ( اقامتگاه )
………………………………………………………………

از اینکه تا انتهای این مقاله همراه ما بودید متشکریم. تمامی تلاش ما بر انجام سریع و آسان امور حقوقی شما عزیزان می باشد. پس بدون معطلی می توانید با مجتمع ثبتی پایش تماس بگیرید.

3.5/5 - (2 امتیاز)
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها