جهت شروع ثبت و مشاوره رایگان فرم زیر را تکمیل نمایید
هر ساعتی در روز کنار شما هستیم با کارشناسان ما مستقیم در تماس باشید در ساعات کاری پاسخگوی تلفنی شما هستیم . بعداز تایم کاری لطفا واتس اپ پیام ارسال کنید

تفاوت نام تجاری و علامت تجاری

تمایز بین نام تجاری و علامت تجاری

در قانون فرهنگ لغت نام تجاری و علامت تجاری دارای ماهیتی جدا می باشند اما در قانون ثبت برند دانستن تمایز بین نام تجاری و علامت تجاری در ادامه بهتر است همراه ما باشید تا نکات مهم در این زمینه را به شما ارائه دهیم.

شرح تفاوت اصلی نام تجاری و علامت تجاری

علامت تجاری، علامتی است که در رابطه با کالا یا کالاهای معینی به منظور نشان دادن ارتباط آن کالا یا کالاهای مزبور با اشخاصی که به دلیل حق اولویت با به ثبت رساندن آن علامت دارای حق شده اند، مورد استفاده قرار می گیرد.

خواه در این علامت به مشخصات اشخاص ذیحق اشاره شده باشد یا خیر؟ مطابق ماده ۳۰ قانون ثبت اختراعات، طرح های صنعتی و علائم تجاری مصوب 1386/8/7 علامت تجاری به علامت فردی و جمعی تقسیم و اینگونه تعریف شده اند:

الف – علامت یعنی هر نشان قابل رؤیتی که بتواند کالاها یا خدمات اشخاص حقیقی یا حقوقی را از هم متمایز ساز.

ب – علامت جمعی یعنی هر نشان قابل رؤیتی که با عنوان علامت جمعی در اظهارنامه ثبت معرفی شود و بتواند مبدأ و یا هر گونه خصوصیات دیگر مانند کیفیت کالا یا خدمات اشخاص حقیقی و حقوقی را که از این نشان تحت نظارت مالک علامت ثبت شده جمعی استفاده می کنند متمایز سازد.

به عبارت دیگر علامت تجاری به هر چیزی که شکل ممیزی از کلمات یا امضاء یا حروف و ارقام یا کدها و رسوم، عناوین و مهرها و تصاویر و نقوش باشد یا مجموعه ای از این ها را داشته باشد در آن زمانی که بکار برده می شود یا درخواست استعمال (اظهار نامه) روی کالاهایی شود یا دلالت بر این داشته باشد که این کالا را صاحب علامت به سبب ساخت یا انتخاب یا مورد معامله قرار دادن یا عرضه آن برای فروش بکار می برد، اطلاق می گردد.

لذا هر سیمبل یا نشانه ای که دارای شکل ممیزی است و تاجر یا صنعتگر یا ارائه دهنده خدمات برای تمیز تولیدات یا کالاها یا خدمات خود از غیر آنها بکار می برد علامت تجاری محسوب می گردد.

 

شرح تفاوت اصلی نام تجاری و علامت تجاری
شرح تفاوت اصلی نام تجاری و علامت تجاری

درباره تفاوت بین نام تجاری و علامت تجاری

علی رغم شباهت های موجود بین اسم تجاری و علامت تجاری از جهاتی با هم تفاوت هایی دارند که ذیلا به آن اشاره می شود.

1- در اکثر کشورها هر تاجری مکلف است برای تشخیص مؤسسه تجاری اش از مؤسسات تجاری مشابه مبادرت به اتخاذ اسم تجاری نماید. لكن اتخاذ علامت تجاری توسط تاجر برای تمیز تولیدات وی از تولیدات مشابه الزامی نیست.

2- اسم تجاری برای تشخیص مؤسسات تجاری مشابه و مماثل از یکدیگر بکار می رود، در حالی که علامت تجاری برای تمیز کالاها و محصولات از موارد مشابه با آن مورد استفاده قرار می گیرد.

بنابراین علامت در جهت تعریف و شناسائی کالای تولید شده است، در حالی که اسم تجاری برای شناسائی مؤسسه تجاری می باشد. چنانچه بخواهیم در مضامین ساده تر و در قالب مثال توضیح دهیم «نام تجاری یعنی نام کامل کسب و کار مانند شرکت مایکرو سافت که هویت شرکت را معرفی می کند.»

در اغلب کلماتی چون با مسئولیت محدود، سهامی خاص یا نام های مشابه دیگری قید می شود که ماهیت قانونی شرکت را نشان می دهد. اما علامت تجاری، نشانی است که محصولات شرکت را از محصولات سایرین متمایز می کند.

یک شرکت می تواند علایم تجاری مختلفی داشته باشد. برای مثال، شرکت سونی، نوت بوک های خودش را با علامت تجاری “وايو” و ال سی دی ها را با علامت “براویا” در بازار عرضه می کند.

تفاوت ضمانت اجرای نام تجاری و علامت تجاری

در مورد اختلاف در کاربرد و وظائف این دو دیوان عالی کشور اردن در یکی از تصمیماتش مقرر داشته است: موضوع علامت تجاری از موضوع اسم تجاری متفاوت است و ارتباط و علاقه ای بین این دو نمی باشد.

زیرا علامت تجاری برای تمیز انواع کالاها بکار می رود. ولی اسم تجاری برای تمیز مؤسسات تجاری بکار می رود. لذا هیچ رابطه ای بین حقوق ملکی علامت تجاری و حقوق ملکی اسم تجاری وجود ندارد.

3- از حيث دامنه کاربری این دو باید گفت جایز نیست که اسم تجاری از سوی شخص دیگری در همان نوع تجارتی که صاحب اسم تجاری انجام می دهد.

در محدوده و قلمرو و منطقه ای که در آنجا آن را به ثبت رسانیده، مورد استفاده قرار گیرد. در حالی که علامت تجاری هنگامی که در نقطه ای از کشور به ثبت می رسد تحت حمایت قانونی در جميع اقالیم قرار می گیرد.

به همین دلیل ثبت علامت تجاری در دائره مربوطه موجب می شود که اشخاص دیگر در شهرها و استان های دیگر نمی توانند آن را بکار ببرند.

احكام قضائی اسم تجاری را با علامت تجاری تمایز داده اند، به گونه ای که دیوان عالی کشور اردن در یکی از احکام خود مقرر داشته که “قانونگذار بین اسم تجاری و علامت تجاری تفاوت گذاشته است و احکام خاصی برای هر یک از آنها مقرر داشته است.”

در مورد علامت تجاری در قانون علامت تجاری شماره ۳۳ سال ۱۹۵۲ و در مورد اسم تجاری در قانون اسماء تجاری شماره ۳۰ سال ۱۹۵۳، به همین دلیل تصمیم قاضی محکمه پایین تر را در مورد توقف تشریفات و عملیات در دعاوی مربوط به اسم تجاری در زمانی که دعوائی درباره علامت تجاری نزد محکمه عالی مطرح بود و اطراف آن طرف دعوی مربوط به اسم تجاری نبودند را مخالف با قانون شمرد.

4- صاحب مؤسسه تجاری اسم تجاری واحدی را برای مؤسسه خود اتخاذ می کند در حالی که علائم تجاری متخذه از سوی صاحب مؤسسه تجاری متعدد است و ممکن است برای هر یک از تولیدات خود علامت تجاری ویژه ای را برگزیند.

5- یکی دیگر از جهات اختلاف بين اسم تجاری و علامت تجاری این است که اسم تجاری صورت و شکل منطوقی و شنیداری دارد، تأثیر آن بر مردم از طریق حس شنوائی و از طریق حس بینائی در قرائت آن است در حالی که در علامت تجاری غالباً چنین نمی باشد.

برای ثبت علامت تجاری مختص به خود تنها نیاز به اطلاعات در این زمینه دارید که می توانید آن را در مقاله مربوط به آن مطالعه کنید.

5/5 - (1 امتیاز)
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها