جهت شروع ثبت و مشاوره رایگان فرم زیر را تکمیل نمایید
هر ساعتی در روز کنار شما هستیم با کارشناسان ما مستقیم در تماس باشید در ساعات کاری پاسخگوی تلفنی شما هستیم . بعداز تایم کاری لطفا واتس اپ پیام ارسال کنید

تفاوت نام تجاری و علامت تجاری در چیست؟

تمایز بین نام تجاری و علامت تجاری

در قانون فرهنگ لغت نام تجاری و علامت تجاری دارای ماهیتی جدا می باشند دو اصطلاح کلیدی در این میان، “نام تجاری” و “علامت تجاری” هستند که اغلب به جای یکدیگر به کار می‌ روند، اما در واقع مفاهیم و کاربردهای مجزایی دارند. در قانون ثبت برند دانستن تفاوت نام تجاری و علامت تجاری که در ادامه به آن می پردازیم راهی برای آشنایی کامل با ماهیت هر دو اصطلاح است. همراه ما باشید تا نکات مهم در این زمینه را به شما ارائه دهیم.

تفاوت نام تجاری و علامت تجاری

نام تجاری به هویت و عنوانی گفته می‌ شود که یک شخص حقیقی یا حقوقی برای معرفی خود و فعالیت‌ های تجاری‌ آن به کار می‌ برد. این نام می‌ تواند شامل نام شخص، نام شرکت، نام محصول یا خدمتی باشد که ارائه می‌ دهد و یا ترکیبی از آنها باشد. نام تجاری مانند امضای یک تجارت و محصول است و با یک نگاه به مخاطب می‌ گوید که چه کسی یا چه شرکتی پشت یک محصول یا خدمت خاص قرار دارد.

در تعریف علامت تجاری می توان اینگونه گفت که ماهیت آن در واقع نشانه‌ ای است که برای تمایز و تفکیک کالاها و خدمات یک بنگاه از کالاها و خدمات سایر بنگاه‌ ها به کار می‌ رود. این نشانه می‌ تواند شامل کلمه، طرح، عکس، یا ترکیبی از آنها باشد. علامت تجاری به عنوان یک عنصر بصری، به طور مستقیم در ذهن مخاطب نقش می‌ بندد و به او کمک می‌ کند تا محصولات و خدمات یک بنگاه را به خاطر بسپارد و از سایرین تشخیص دهد.

می توان گفت علامت تجاری، علامتی است که در رابطه با کالا یا کالاهای معینی به منظور نشان دادن ارتباط آن کالا یا کالاهای مزبور با اشخاصی که به دلیل حق اولویت با به ثبت رساندن آن علامت دارای حق شده اند، مورد استفاده قرار می گیرد.

در کل علامت تجاری به هر چیزی که شکل ممیزی از کلمات یا امضا یا حروف و ارقام یا کدها و رسوم، عناوین و مهرها و تصاویر و نقوش باشد یا مجموعه ای از این ها را داشته باشد در آن زمانی که بکار برده می شود یا درخواست اظهار نامه روی کالاهایی شود یا دلالت بر این داشته باشد که این کالا را صاحب علامت به سبب ساخت یا انتخاب یا مورد معامله قرار دادن یا عرضه آن برای فروش بکار می برد، اطلاق می گردد.

لذا هر سیمبل یا نشانه ای که دارای شکل ممیزی است و تاجر یا صنعتگر یا ارائه دهنده خدمات برای تمیز تولیدات یا کالاها یا خدمات خود از غیر آنها بکار می برد علامت تجاری محسوب می گردد.

 

شرح تفاوت اصلی نام تجاری و علامت تجاری
شرح تفاوت اصلی نام تجاری و علامت تجاری

تفاوت اسم تجاری با علامت تجاری

نام تجاری و علامت تجاری می‌ توانند مکمل یکدیگر باشند و در کنار هم به ارتقای برند و اعتبار یک بنگاه کمک کنند. یک نام تجاری قوی، علامت تجاری را برجسته‌تر می‌کند و به آن هویت و قدرت می‌ بخشد. در مقابل، علامت تجاری جذاب و متمایز، به نام تجاری در جلب توجه و ماندگاری در ذهن مخاطب یاری می‌ رساند.

علی رغم شباهت های موجود بین اسم تجاری با علامت تجاری از جهاتی با هم تفاوت هایی دارند که ذیلا به آن اشاره می شود.

1- در اکثر کشورها هر تاجری مکلف است برای تشخیص موسسه تجاری اش از موسسات تجاری مشابه مبادرت به اتخاذ اسم تجاری نماید. لكن اتخاذ علامت تجاری توسط تاجر برای تمیز تولیدات وی از تولیدات مشابه الزامی نیست.

2- اسم تجاری برای تشخیص موسسات تجاری مشابه و مماثل از یکدیگر بکار می رود، در حالی که علامت تجاری برای تمیز کالاها و محصولات از موارد مشابه با آن مورد استفاده قرار می گیرد.

بنابراین علامت در جهت تعریف و شناسائی کالای تولید شده است، در حالی که اسم تجاری برای شناسائی مؤسسه تجاری می باشد. چنانچه بخواهیم در مضامین ساده تر و در قالب مثال توضیح دهیم «نام تجاری یعنی نام کامل کسب و کار مانند شرکت مایکرو سافت که هویت شرکت را معرفی می کند.»

در اغلب کلماتی چون با مسئولیت محدود، سهامی خاص یا نام های مشابه دیگری قید می شود که ماهیت قانونی شرکت را نشان می دهد. اما علامت تجاری، نشانی است که محصولات شرکت را از محصولات سایرین متمایز می کند.

یک شرکت می تواند علایم تجاری مختلفی داشته باشد. برای مثال، شرکت سونی، نوت بوک های خودش را با علامت تجاری “وايو” و ال سی دی ها را با علامت “براویا” در بازار عرضه می کند.

تفاوت برند و نام تجاری

با وجود تفاوت‌ های کلیدی بین برند تجاری و نام تجاری، در برخی موارد این دو می‌ توانند هم‌ معنی باشند. یک موسسه تجاری فقط می‌ تواند یک نام تجاری داشته باشد که برای تمایز آن از سایر موسسات در بازار به کار می‌رود.

در مقابل، یک موسسه می‌ تواند چندین علامت تجاری مختلف داشته باشد و از آنها برای تمایز محصولات و خدمات مختلف خود استفاده کند.

به عنوان مثال شرکت دیجی‌ کالا یک نام تجاری واحد دارد، اما از علامت‌ های تجاری متعددی مانند دیجی‌ کالا پلاس، دیجی‌ کالا مارکت، دیجی‌ استایل برای دسته‌ بندی‌ های مختلف محصولات خود استفاده می‌کند.

محدودیت‌ های انتخاب نام تجاری و علامت تجاری

  • طبق قانون تجارت، انتخاب نامی که توهم وجود شریک را برای مخاطب ایجاد کند برای صاحب یک تجارت‌ خانه که شریکی ندارد، ممنوع است.
  • همچنین، استفاده از عباراتی که باعث مشغولیت فکری مشتری یا سوق دادن آن به سمت کارهایی به دور از واقعیت می‌ شود، مجاز نیست.
  • انتخاب نام تجاری یا علامت تجاری که القا کننده ارتباط با مقامات رسمی باشد، ممنوع است.
  • در صورت داشتن نیت های منفی و سواستفاده در انتخاب نام تجاری یا علامت تجاری، متخلف می‌ تواند با مجازات‌ های کیفری از جمله کلاهبرداری روبرو شود.

ثبت علامت تجاری و نام تجاری

در حالی که ثبت نام تجاری اجباری نیست، ثبت علامت تجاری برای برخورداری از حمایت‌ های قانونی و جلوگیری از سواستفاده توسط دیگران ضروری است.

قوانین بین‌ المللی مانند معاهدات تریپس، استفاده از علامت یا نام تجاری مشابه علامت یا نام تجاری ثبت‌ شده را ممنوع می‌ کنند.

برای ثبت علامت تجاری خاص خود تنها نیاز به اطلاعات در این زمینه دارید که می توانید آن را با مشاوره تخصصی و رایگان پایش به سرانجام رسانید. با شماره مستقیم ثبت علامت تجاری 02633193 تماس بگیرید.

5/5 - (2 امتیاز)
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها