شرکت ها در صورت تمایل می توانند دارای شعبات و نمایندگی هایی در سراسر کشور و حتی در خارج از کشور باشند که جهت تاسیس و راه اندازی آن ها باید اقدامات قانونی و نحوه ثبت شعبه شرکت و ثبت شعبات را انجام دهند تا به صورت قانونی بتوانند فعالیت نکرده و از تسهیلات ویژه بهره مند شوند. ما در این متن به تشریح ثبت آسان شعبات و نمایندگی اشاره خواهیم کرد. در ادامه همراه ما باشید.
ثبت شعبه شرکت و نمایندگی
در زمان ثبت شرکت ممکن است شما علاوه بر آدرسی که ثبت می کنید. یک آدرس دیگر به عنوان شعبه شرکت به اداره ثبت شرکت ها ارائه دهید که زمان ثبت شرکت به عنوان شعبه شرکت شناخته می شود.
اما اگر پس از پروسه ثبت شرکت شعبه ( آدرس ) جدیدی به شرکت اضافه شد باید به عنوان شعبه جدید قید گردد فراموش نکنید این کار نیاز به تنظیم صورت جلسه دارد.
باید شعبه یا شعبات در صورت جلسه قید و به امضای تمامی اعضای هیئت مدیره برسد. به این نکته دقت نمایید شعبه با نمایندگی متفاوت است و صورتجلسه های آن ها مجزاست و موضوع متفاوتی نیز دارند.
یکی از مواردی که باید در اساسنامه ی شرکت قید شود، محل شرکت است. ممکن است در حین تأسیس شرکت فاقد شعبه باشد، اما بعداً مجمع عمومی فوق العاده ی شرکت تصمیم به ایجاد شعبه یا شعبی برای شرکت نماید که در این صورت این پرسش مطرح می شود که آیا نیازی به ثبت شعبه وجود دارد یا خیر؟
در لایحه اصلاحی قانون تجارت مصوب 1347 در این خصوص مطلبی نیامده است، اما در ماده 199 قانون تجارت آمده است که:
«هر گاه شرکت در چندین حوزه شعبه داشته مقررات مواد 195 و 197 باید به قسمی که در نظامنامه وزارت عدليه معین می شود که در هر حوزه جداگانه انجام گردد».
طبق این ماده شعبه باید در اداره ثبت شرکت ها به ثبت برسد و مراتب تأسیس شعبه نیز آگهی شود. با توجه به این که شعبه اقدام به معامله از طرف شرکت می نماید، حقوق طلب کاران و اشخاص ثالث لازم می دارد تا تأسیس شعبه در روزنامه رسمی آگهی شود.
در همین راستا، در ماده 634 لایحه تجارت 91 بر الزامی بودن ثبت شعبه و نمایندگی ثبت شرکت تأکید شده است. اما در هر حال، باید توجه داشت که شعبه شخصیت حقوقی ندارد و به آن شماره ثبت و شناسه ملی نباید اختصاص یابد.
پس از دریافت شناسه ملی باید نکات پس از ثبت شرکتها را به سرانجام رسانده و بر اساس آن ها اقدام به ادامه فعالیت کنید. یکی از مهمترین اقدامات در این خصوص پرداختن به امر پلمپ دفاتر تجاری است که مجتمع پایش در متن اختصاصی لینک شده به این موضوع پرداخته است. در صورت داشتن هر سوالی با کارشناسان حقوقی پایش تماس بگیرید.
مراحل ثبت شعبه شرکت
مطابق دستور اساسنامه،شرکت می تواند به منظور تاسیس شعبه و یا شعبه های گوناگون در داخل و یا خارج از کشور مبادرت کند. به موجب همین امر این امکان وجود دارد که شرکتی شعبه و یا شعبه هایی داشته باشد.
در صورتی که در هنگام تاسیس شعبه ایجاد شده باشد در اساسنامه ذکر می شود و در صورتی که بعدا شکل بگیرد، ایجاد تغییراتی در اساسنامه شمرده می شود و باید مجمع عمومی فوق العاده شرکت آن را تصویب کند و به مرجع ثبت شرکت ابلاغ گردد تا بعد از ثبت جهت اطلاع عموم مردم آگهی شود. بنابراین این امکان وجود دارد که در اساسنامه شرکت، به هیات مدیره این مجوز داده شود که به ایجاد شعبه مبادرت نماید.
مراحل تنظیم و ثبت صورتجلسه تاسیس شعبه شرکت
- تنظیم صورت جلسه توسط هیات مدیره در صورتی که اختیار تاسیس شعبه در اساسنامه به هیات مدیره داده شده است.
- تقدیم صورت جلسه مربوط به اداره ثبت شرکت ها در مثاب فوق تهران (مرکز اصلی شرکت) به انضمام یک نسخه اساسنامه موجود با آخری اصلاحات.
- بررسی صورت جلسه توسط کارشناس مربوط و در صورت عدم ایراد و واریز هزینه ثبت، شعبه تاسیس شده در دفاتر اداره ثبت تهران به ثبت رسیده و در روزنامه رسمی منتشر می گردد.
- ارسال یک نسخه از صورت جلسه مجمع عمومی فوق العاده یا هیات مدیره در صورت داشتن اختیار به اضافه یک نسخه اساسنامه و آگهی ثبت مربوط به شیراز (محل شعبه).
- مراتب فوق در محل شعبه (شیراز) به عنوان شعبه ثبت، و شماره مستقلی در شیراز به آن داده خواهد شد.
- آگهی تاسیس شعبه اداره ثبت شرکت های شیرازدر روزنامه رسمی و روزنامه کثیرالانتشار.
لازم به ذکراست که هزینه ثبت تاسیس شعبه در مرکز اصلی شرکت می باشد.
ما شما را در راه ثبت شعبات شرکت به صورت تخصصی یاری خواهیم کرد . شما برای بهره مندی از مشاوره رایگان ما در کم ترین زمان بهتر است هم اکنون با شماره تماس های مندرج در همین صفحه تماس گرفته و یا در قسمت پایین صفحه از راه مشاوره آنلاین با کارشناسان مجرب و کاربلد مجتمع حقوقی پایش در تماس بوده و از مشاوره رایگان ان ها بهره مند شوید.
سلام وقت بخیر میخوام آدرس شعبه شرکت رو عوض کنم ، کلا انتقال بدم به شهر دیگه شرایطشو میفرمایید
درود بر شما اگر تغییرات تون داخل استانی باید صورتجلسه مجمع عمومی فوق العاده تنظیم شود البته شرکت اصلی باید در این خصوص تصمیم گیری نماید.
هزینه مراحل تاسیس چقدر میشه.ممنون.
هزینه تاسیس شعبه برای انواع شرکت ها و شرایط شعیه بستگی دارد به متخصصان ما در ثبت پایش تماس بگیرید.