از نحوه تنظیم حساب عملکرد سود و زیان و ترازنامه در شرکت اطلاع دارید؟ تمایل دارید در کم ترین زمان بتوانید حساب عملکرد و ترازنامه خود را تنظیم کنید؟ ما در این متن به نحوه تنظیم ترازنامه و صورت سود و زیان خواهیم پرداخت. در ادامه با ما همراه شوید.
نحوه تنظیم حساب عملکرد سود و زیان و ترازنامه شرکت به چه صورت است ؟
بر اساس ماده 233 قوانین برای تنظیم حساب سود و زیان و نیز تنظیم ترازنامه عملکرد شرکت باید با روش های ارزیابی در سال های مالی پسین عمل کرده است. در صورت تغییر در روش های ارزیابی، اسناد مربوطه را جمع آوری و با ارزیابی ان ها با دو روش آن را برای ارائه و تنظیم در مجمع عمومی به هیئت مدیره تسلیم کرده تا بازرسان برای رسیدگی به تغییرات اقدام کنند.
در انجام این ارزیابی ها باید به چند مورد توجه شود. که از جمله آن ها می توان به روش و شکل ارزیابی و تنظیم حساب سود و زیان با روش های حسابداری اشاره کرد. که این امر در علم حسابداری انجام شده و دارای روش انجام متفاوت می باشد.
برای ارائه و نیز تنظیم این اسناد مالی باید نکته مربوط به روش های ارزیابی در سال های قبل را برای ارزیابی سال جدید در نظر گرفت.
در زمانی که هیئت مدیره بخواهد روش مربوط به ارزیابی را تغییر دهد. باید اسناد مربوطه را تنظیم کرده و این ارزیابی باید به دو صورت جدید و قدیم به مجمع عمومی ارائه و در صورت تایید آن ها به تصویب رسد. در این صورت اگر مورد تایید قرار گیرد از سال مالی بعدی به روش جدید امور مالی ارزیابی خواهد شد. با عدم تایید به همان شیوه قبل قابل ارزیابی است.
در صورت نیاز به مطالعه بیشتر درباره نحوه ثبت صورت سود و زیان و ترازنامه شرکت می توانید با کارشناسان مجتمع ثبتی پایش با سال ها خدمات شایان خود در عرصه انجام امور مالی شرکت ها در تماس بوده و از مشاوره رایگان مشاوران این موسسه بهره مند شوید.
تهیه ترازنامه
برای تهیه ترازنامه و ارائه صورت سود و زیان باید در راست ترازنامه بدهی ها و در قسمت چپ سرمایه ها و دارایی درج شود و در بالای ترازنامه نیز تاریخ و نام سال مالی درج گردد. بدین ترتیب ترازنامه مالی تهیه می شود. البته قابل ذکر است که تهیه این نوع ترازنامه ها دارای پیچیدگی خاص خود بوده و باید توسط افراد مجرب انجام گیرد. بدین جهت می توانید با موسسه پایش در تماس باشید تا این موسسه امور حسابداری و مالی شما را با تخصص ویژه خود انجام دهد.
نقش هیئت مدیره در ترازنامه مالی
این موضوع را باید در نظر بگیرید که اداره کننده و ناظر بر اعمال و امور مالی در شرکت های تجاری ، اعضای هیئت مدیره بوده و تنها با تایید آن ها می توان امور مالی را تایید و به آن ها رسیدگی شود.
در شرکت های سهامی، سهامداران با انتخاب اعضای هیات مدیره مورد اعتماد با در نظر داشتن تجارب و حسن انتخاب آن ها سرمایه شرکت را به آن ها سپرده و بدین ترتیب آن ها در راستای رسیدگی به امور مالی و نیز تنظیم صورت سود و زیان مسئول بوده و با بهره گیری از هوش و تجارب خود در راستای انجام امور مالی شرکت گام برداشته و تمامی تاییدیه های مالی و ترازنامه ها باید به تایید آن ها رسیده و برای رسیدگی سال های متمادی انجام شود.
کارشناسان مجتمع حقوقی پایش بهترین گزینه بریا انجام امور مورد تایید هیئت مدیره شرکت ها خواهد بود . شما تنها با یک تماس و ارائه مدارک شرکت و حسابداری خود از مزایای مشاوره راسگان کارشناسان این موسسه بهره مند خواهید شد.
نحوه تنظیم حساب عملکرد مالی
همان گونه که در بالا به نقش هیئت مدیره در تصمیم گیری ها اشاره شد، می توان گفت تنظیم تمامی صورت های مالی و دیون و بستانکاری شرکت ا بر عهده هیات مدیره شرکت خواهد بود.
حساب سود و زیان و همینطور عملکردهای مالی یک شرکت به همراه گزارش های آن برای در اختیار قرار گرفتن نزد بازرسین شرکت ها باید در ابتدای 6 ماهه ابتدای سال انجام شده و این امر موکول به پایان سال کاری و مالی نشود.
این امر را می توانید در ماههای ابتدایی سال توسط کارشناسان مجرب ثبتی پایش انجام دهید و بدین ترتیب خیال خود را از قانونی انجام شدن امورتان آسوده کنید.
با تکیه بر ماده 232 قوانین تجاری، برای تنظیم صورت های سود و زیان در شرکت ها نیاز به اجرای قوانین در این راستا بوده که از جمله آن ها می توان به استاندارد های حسابرسی و حسابداری اشاره کرد.
گزارشات فعالیت مالی باید تا قبل از زمان 20روز قبل از تاریخ تشکیل مجمع عمومی عادی ارائه گردد.
نقش هیئت مدیره در تنظیم صورت سود و زیان
هیئت مدیره برای تنظیم و ارائه حساب عملکرد مالی بر طبق مواد 233 تا 236 قانون باید مواردی را رعایت کنند ، این قوانین همگام و موازین با استانداردهای حسابداری انجام میگیرد و مقررات مالی را به درستی و با رعایت قوانین ارائه می دهد.
تمامی شرکت ها و همینطور بازرسین ملزم به استفاده از این قوانین در رسیدگی به امور مالی شرکت ها می باشند. به جهت رسیدگی های قانونی و اطلاع از صلاح دید امور حسابداری و مالی شرکت ها بعد از تهیه صورت های مالی و تنظیم حساب عملکرد ترازنامه شرکت ها به بازرسین شرکت ها، بازرس با بررسی قانونی با تصمیمات اتخاذ شده در راستای ارائه صورت های مالی و عملکرد مالی در سال گذشته و تصویب ترازنامه سود و زیان ارائه شده بر اساس ماده 138 مصوب هیئت مدیره باید از سهامداران که در اساسنامه نام و مشخصات آن ها قید شده تا حداکثر 4 ماه بعد از انقضای سال مالی تقاضای تشکیل مجمع را کرده و در زمان مشخص شده در اساسنامه اقدام به تشکیل مجمع عمومی برای رسیدگی به گزارشات مالی کنند.
نحوه محاسبه استهلاک اموال و هزینه های شرکت در ترازنامه
در ماده 234 برای محاسبه اموال مستهلک شده در شرکت ها باید تمامی استهلاک اموال و نیز اندوخته ها و با در نظر گرفتن اینکه وسایل مستهلک شده و نیز اندوخته های مالی قابلیت تقسیم داشته باشند یا خیر چنانچه این استهلاکات در اثر پایین آمدن ارزش دارایی انجام شده باشد ایجاد تغییرات فنی باید تمامی موارد قید شود.
از سویی تمامی هزینه های مربوط به تاسیس شرکت و هزینه های سرمایه و تقسیم سود و زیان و هزینه های 5 ساله افزایش سرمایه از زمان انجام استهلاکات هزینه خواهند بود که باید در ترازنامه سود و زیان قید گیرد.
به جهت کسب اطلاعات تکمیلی در این خصوص می توانید با کارشناسان مجرب مجتمع ثبتی پایش تماس بگیرید و راهنمایی های لازم را از آن ها در این خصوص دریافت کنید.
تهیه گزارش های مالی و تنظیم صورت دارایی در شرکت سهامی
همان طور که در متن فوق اشاره شد، ارائه و گردهم آوردن گزارش های مالی و تنظیم ترازنامه مالی و رسیدگی به وضعیت بدهی و طلب در شرکت ها برعهده هیات مدیره بوده و به جهت رسیدگی به این امور بازرسان شرکت اقدام به بررسی هایی در این زمینه میکنند.
در زمان قبل از اتمام سال مالی شرکت ها باید تمامی امورات مربوط به حسابرسی و مالیاتی شرکت انجام گیرد . با استناد به ماده 137 هیات مدیره مسئول شده تا در هر شش ماه تنها یک بار خلاصه ای از صورت های مالی کلی و نیز بستانکار شرکت را به بازرس قانونی ارائه دهد.
با تکیه بر ماده 232 قوانین تجاری ، برای تنظیم صورت های سود و زیان در شرکت ها نیاز به اجرای قوانین در این راستا بوده که از جمله آن ها می توان به استاندارد های حسابرسی و حسابداری اشاره کرد. گزارشات فعالیت مالی باید تا قبل از زمان 20 روز قبل از تاریخ تشکیل مجمع عمومی عادی ارائه گردد.
نکته: صورت وضعیت ترازنامه سال مالی باید با توجه به اطلاعات درج شده در دفاتر پلمپ تجاری باشد و با مندرجات دفاتر هم خوانی داشته باشد چون در نهایت اداره مالیات دفاتر تجاری را مورد بررسی قرار خواهد داد.
جریمه عدم رسیدگی به گزارشات مالی
قانونگذاران در قوانین مالی مجازاتی را برای عدم اجرا و ارائه صورت های مالی توسط هیئت مدیره در نظر گرفته است.
این در صورتی است که اگر اعضای هیئت مدیره تا حداکثر زمان 6 ماه پس از سال مالی اقدام به تشکیل مجمع عمومی در شرکت نکنند. به امور مالی شرکت رسیدگی نکنند و آن را به بازرسین ارائه ندهند. بر طبق ماده لایحه 232 با عدم تنظیم و تسلیم گزارشات مالی از دو ماه تا 6 ماه مجزات و یا پرداخت مبلغ نقدی از 20تا 200 هزار ریال جزای نقدی محکوم خواهد کرد.
در بند دیگر قانون در صورتی که اقدامات لازم برای تشکیل مجامع عمومی شرکت ها انجام نگیرد به جهت رسیدگی به حساب های سال های مالی تا حداکثر ده ماه پس از پایان سال مالی، ذی نفعان می توانند اقدامات را برای انحلال شرکت انجام دهند.
برای انجام به موقع امور مالی شرکت خود در نیمه ابتدایی سال با کارشناسان ثبتی پایش تماس گرفته و امور مالی و گزارشات خود را توسط آن ها پیگیری و ارائه دهید.
سلام برای شرکتهای مسولیت محدود هرسال نیاز ترازنامه مالی ارسال شه؟
درود بر شما برای شرکت های با مسئولیت محدود این موضوع اجباری نست اما بهتر که انجام بشه