جهت شروع ثبت و مشاوره رایگان فرم زیر را تکمیل نمایید
هر ساعتی در روز کنار شما هستیم با کارشناسان ما مستقیم در تماس باشید در ساعات کاری پاسخگوی تلفنی شما هستیم . بعداز تایم کاری لطفا واتس اپ پیام ارسال کنید

انحلال شرکت در اثر ضرر و زیان

انحلال شرکت در اثر ضرر و زیان

روش های انحلال در قانون تجارت مثل روش های ثبت شرکت با توجه به نوع شرکت ثبت شده تفاوت دارد که در این مقاله ما شروط انحلال شرکت با مسئولیت محدود به موجب زیان های وارد شده به شرکت را شرح خواهیم داد.

انحلال شرکت در اثر ضرر و زیان

انحلال شرکت در اثر ضرر و زیان

در صورتی که نیمی از سرمایه ی شرکت به دلیل زیان های وارد شده از بین رفته باشد.

  • به نظر می آید از میان رفتن نیمی از سرمایه شرکت به خودی خود موجب منحل شدن شرکت نمی شود. انحلال شرکت در اثر ضرر و زیان می بایست دست کم یکی از شرکاء با ارائه دلایل به دادگاه خواستار منحل شدن شرکت شود. دلایلی مانند سود آور نبودن ادامه فعالیت شرکت.
  • می بایست دلایلی که به دادگاه جهت انحلال شرکت در اثر ضرر و زیان ارائه می گردد توجیه پذیر باشد. جهت صادر کردن حکم انحلال کافی باشد لکن دیگر شرکا این مساله را بپذیرند که با منحل شدن شرکت سهمی که از دارایی شرکت باید به فردی که تقاضای انحلال را کرده پرداخت شود تادیه نمایند. طرف مقابل نیز می بایست آن را قبول کرده و از شرکت خارج شود. در این صورت دادگاه حکم به انحلال شرکت نخواهد داد. قانونا شریکی که درخواست انحلال شرکت را کرده است در صورت انحلال شرکت به همان میزانی سهم دریافت می نماید که شرکا از دارایی شرکت به او پرداخت نمایند. یعنی مقدار دریافتی وی در هر دو صورت به یک میزان می باشد. نتیجه می گیریم که انحلال یا ادامه به کار شرکت تاثیری در دریافتی او نخواهد داشت. در این صورت دادگاه باید حکم اخراج شریک از شرکت را صادر کند.
  • قانونا” از میان رفتن نیمی از سرمایه شرکت اولین شرط برای تقاضای انحلال شرکت می باشد. در صورتی که کمتر از نیمی از سرمایه شرکت در اثر زیان های وارده از بین برود نمی توان تقاضای انحلال شرکت را کرد. از نظر دادگاه قابل قبول نخواهد بود. حتی اگر درخواست کننده انحلال برای انحلال به دادگاه دلایل دیگری نیز ارائه نماید.
  • آخرین موردی که در اساسنامه شرکت با مسئولیت محدود برای انحلال شرکت در نظر گرفته شده است فوت یکی از شرکای شرکت می باشد. چنانچه این مورد در اساسنامه آورده نشده باشد لزومی برای انحلال شرکت نخواهد بود.
  • در مورد محجور شدن یکی از شرکا هنوز قانون مصوبه ای ارائه نداده است. لذا محجوریت شریک باعث نمی شود شرکت منحل شود. لکن در اساسنامه می توان این را مقرر کرد که در اثر محجور شدن هر کدام از شرکا شرکت منحل شود.

در صورت انحلال شرکت باید مراتب آن به اداره ثبت شرکتها گزارش شود.

5/5 - (1 امتیاز)
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها