در این مقاله می خواهیم برایتان در رابطه با تعداد مدیرعاملان در شرکت های سهامی خاص توضیحاتی ارائه دهیم لطفا با ما تا انتهای این مقاله همراه باشید.
تعداد مدیرعامل در شرکت سهامی خاص
در راستای اختیاراتی که برای اداره در شرکت ها قائل شده اند باید بدانید این اختیارات کامل مطابق قانون اداره ی 7 غعف عخخهخخ ها است ما می خواهیم در این مقاله مطابق قانون ثبت شرکت ها تعداد مدیرعامل در شرکت سهامی خاص مشخص می شود لطفا تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
مدیر عامل شرکت سهامی خاص
تعداد اعضا در شرکت های سهامی خاص حداقل 3 نفر است در صورتی که کمتر از 3 نفر باشد نمی توانید شرکت را به ثبت برسانید حداکثری برای تعداد مدیران در نظر نگرفته شده است و بر اساس اساسنامه تعداد مدیران شرکت مشخص می شود این قانون قبل از شروع فعالیت مشخص و وضع می شود.
طبق توافقات در مجمع عمومی و مجمع موسس اعضای هیئت مدیر مشخص می شود و در ماجع عمومی تعیین مدیران شرکت نیز انجام و مدیران علی البدل نیز مشخص خواهند شد ( اعضای علی البدل زمانی که مدیران اصلی استعفا می دهند شروع به فعالیت می کنند.
اعضا یا همان مدیرعامل باید در بین سهام داران مشخص شوند.
مدیران شرکت را نیز می توانید از بین اعضای حقوقی و یا حقیقی شرکت انتخاب نمایید زمانی که می خواهید از بین اعضا شرکت یا همان شخصیت حقوقی اعضا هیئت مدیره را انتخاب کنید یعنی تمام اعضا به عنوان مدیران شرکت انتخاب شوند باید یک نفر را به عنوان نماینده از بین خود برگذینید تا وظایف مربوط به مدیران را انجام دهد.
شرکت های که ورشکسته شده اند ما نمی توانید از بین آنها مدیران را برای شرکت خود انتخاب نماییم. حتی کسانی که حکم های قضایی و کیفری مانند: سرقت خیانت و یا اختلاس دارند نیز نمی توانند به عنوان مدیرعامل یا هر نوع مدیریتی در شرکتها حضور داشته باشند در صورتی که این اتفاق بی اوفتد دادگاه قضایی حکم بر برکناری آنها از سمتشان خواهد داد.
اختیارات هیئت مدیره شرکت سهامی خاص
هیئت مدیره وظایف و اختارات خاصی را بر عهده دارد. این موضوع در صورتی است که تمامی وظایف اداره شرکت بر عهده آن می باشد . در ادامه به اختیارات هیئت مدیره اشاره خواهیم کرد.
هیئت مدیره وظایفی چون دعوت از مجامع عمومی و نیز تعیین دستور جلسات و رسیدگی به حساب های سالانه شرکت را برعهده دارد . هم چنین هیئت مدیره از نحوه عملکرد مجتمع عمومی گزارش تهیه می کند . گزارشات مجامع از انجام امورات مهم در هیئت مدیره باید تنظیم شود . این گزارشات وضضعیت حساب ها و عملکرد شرکت ها در سال مالی با شفاف سازی برای صاحبان سهام در شرکت های سهامی انجام می پذیرد.
در هیئت مدیره ، علاوه بر تعیین سمت رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل شرکت ها میزان حق الزحمه و حقوق آن ها را نیز تعیین می کند . در صورت تنظیم قرارداد جدید در شرکت از سوی مدی یا مدیر عاملان، هیئت مدیره باید آن ها را تصویب کرده و گزارشات خود را بر اساس ماده 129 لایحه قانونی باید به مجمع عمومی عادی تسلیم نماید.
بر طبق ماده 118 قانون تجارت، مدیران تمامی اختیارات را در انجام امورات شرکت ها بر عهده دارند. اما در صورت عدم وجود وظایف در حیطه کاری مدیران، از انجام آن ها مصون می باشند.
برای مشاوره و اطلاع از شرایط و وظایف مدیران و هیئت مدیره
جهت اطلاع از تمامی شرایط و وظایف مدیران و هیئت مدیره در شرکتها می توانید با شماره تماس های مجتمع ثبتی پایش تماس بگیرید تا از طریق تجارب مجرب ترین مشاوران حقوقی امورات ثبتی خود را در کم ترین زمان انجام دهید.
وظایف مدیران شرکت ها
- مدیرعامل یک قرار دادی مبنی بر اینکه مسئولیت دارد تا به عنوان وکیل شرکت عمل کند نه اینکه کارهای حقوقی شرکت را انجام دهد بلکه وکالت انجام کار ها را به عهده بگیرد.
- با عنوان کارمند شرکت که در این صورت قرارداد او تابع مقررات حقوق کار است و عزل او مانع ادامه کارش در شرکت نخواهد بود. البته نظریه اداره کل نظارت و تنظیم روابط کار نیز این امر را تأیید می نماید و طبق این نظریه مدیران عامل و اعضای هیأت مدیره شرکت های تجاری و غیره با شرکت دارای رابطه وکیل و مو كل وکالت بوده و در شمول مقررات قانون کار قرار نمی گیرند، یاد آوری می نماید چنانچه اشخاص مزبور غیر از رابطه وكالت فوق الاشاره تصدی یکی از مشاغل موظف شرکت را که اصولا قابل واگذاری به یکی از مستخدمین شرکت باشد في المثل مدیریت، ریاست یا سرپرستی امور مالی و اداری و غیره در ازای دریافت مزد، حقوق یا عناوین مشابه عهده دار باشند به اعتبار رابطه اخیر مشمول قانون کار خواهند بود
بنظر می رسد که اصولا مدیر عامل و مدیران شرکت تجاری از جمله شرکت سهامی عام و خاص اگر صرفا مدیر عامل با مدیر شرکت باشند نمی توان آنها را کارگر شرکت محسوب نمود. این اشخاص توسط مجمع عمومی عادی و هیأت مدیره بر حسب مورد قابل عزل می باشند. ولی اگر هریک از اشخاص فوق غير از دارا بودن سمت مدیر عاملی و هیأت مدیره دارای شغل ثابت دیگری نیز در شرکت باشند می توان در خصوص سمت مزبور معتقد به حاکمیت قانون کار گردید.
البته از آنجا که مدیر عامل بایستی بطور کامل در شرکت فعالیت داشته باشد، احراز شغل دیگر در شرکت غیر ممکن بنظر می رسد.
نقش هیأت مدیره در تعیین حدود اختیارات و مدت تصدی و حق الزحمه مدیرعامل
طبق نص صریح ماده ۱۲۴ هیأت مدیره باید حدود اختیارات و مدت تصدی و حق الزحمه او را تعیین کند. از آنجا که طبق ماده ۱۲۴ حدود اختیارات مدیر عامل توسط هیأت مدیره تعیین می شود
لذا این حدود اختیارات مدیر عامل بایستی در صورتجلسه هیأت مدیره درج و توسط اکثریت مدیران حاضر در جلسه امضاء گردد. در این راستا بوده است که در ماده ۱۲۸ لایحه اصلاحی قید گردیده است که نام و مشخصات و حدود اختیارات مدیر عامل با ارسال نسخه ای از صورتجلسه هیأت مدیره به اداره ثبت شرکت ها اعلام و پس از ثبت در روزنامه رسمی آگهی شود، ولی رویه شرکت ها این است که حدود اختیارات مدیر عامل در اساسنامه درج می گردد و طبق نظر برخی اگر میزان این اختیارات در اساسنامه پیش بینی شود.
در این صورت هیأت مدیره حق تغيير اختيارات مزبور را ندارد چون این امر تغییر در اساسنامه محسوب می شود که در صلاحیت مجمع عمومی فوق العاده است.
بر خلاف مدیران که مدت مدیریت آنها از دو سال تجاوز نخواهد کرد (ماده ۱۰۹ لایحه اصلاحی) قانونگذار در خصوص حداکثر مدت مدیر عاملی مطلبی بیان نموده است ولی بایستی گفت مدت مدیریت مدیر عامل از دو سال بیشتر نخواهد بود.
آخرش. ننوشته آید که یک شرکت چند مدیر عامل میتواند داشته باشد
درود بر شما شرکت تنها یک مدیر عامل می تواند داشته باشد. اذلبته می توان نائب مدیر عامل هم تعیین کرد که حدود و اختیارات نائب مدیر عامل در اساسنامه تعیین خواهد شد.
سلام آیا مجمع می تواند نماینده تعیین کند که آنها بعدا هیت مدیره تعیین کنند یا حتما هیئت مدیره حتما باید توسط مجمع مشخص شوند
درود بر شما خیر نماینده امکان انتخاب هیئت مدیره را ندارد و انتخاب هیئت مدیره بر عهده مجمع عمومی عادی می باشد، البته در برخی موارد نیز می توان استثنائاتی در اساسنامه قاعل شد که در این خصوص باید به اساسنامه مراجعه نمایید.