ثبت موسسه آموزشی به چه صورت است؟ به موسسه ای ، موسسه آموزشی گفته می شود که هدف از ثبت موسسه آن بالا بردن سطح آگاهی و دانش قشری خاص و یا عموم جامعه می باشد و از طریق برگزاری کلاس های آموزشی مشخص تحت شرایط معینی به صورت مستقل یا با همکاری سایر واحد های تجاری و آموزشی در راستای این هدف گام برمی دارد.
ثبت موسسه آموزشی
به خاطر ماهیت غیر تجاری موسسات آموزشی و عدم امکان تولید و یا ورود به زمینه های تجاری کشور، این قبیل موسسات جهت ثبت شدن، ابتدا باید قبل از تاسیس، قالب ثبتی شخصیت حقوقی خود را به شکل موسسه غیر تجاری مشخص نمایند. این موسسات آموزشی به منظور ثبت شدن باید مجوز های مورد نیاز ثبت را از مراجع ذیصلاح دریافت کنند.
عموماً موسسات آموزشی از سه منظر زیر طبقه بندی می شوند: موسسات آموزشی که از دیدگاه مالکیت تقسیم می شوند. (دولتی، تعاونی و یا خصوصی هستند.)
موسساتی که از دیدگاه هدف آموزشی تقسیم می شوند.
موسساتی که از دیدگاه نوع فعالیت طبقه تقسیم می شوند.
مراحل ثبت موسسه آموزشی
نخستین گام جهت ثبت موسسه آموزشی، تعیین قالب شرکت و یا فعالیت حقوقی به شکل موسسه غیر تجاری است و پس از آن با توجه به اینکه در این نوع موسسات درجستجوی اهداف مالی هستید یا خیر، نوع انتفاعی بودن و یا نبودن آن را مشخص می کنید.
از آنجا که هدف از ثبت اکثر موسسات اموزشی، جمع آوری سود و منافعی برای شرکای موسسات می باشد، از این رو باید موسسه آموزشی در قالب موسسه اموزشی انتفاعی مورد توجه قرار داد.
موضوع موسسه آموزشی
موضوعات متعددی که تحت پوشش موسسات آموزشی قرار می گیرند به شرح زیر می باشند:
موسسات آموزشی که به موضوعات درسی واحد های آموزش عالی و موسسات تحقیقاتی می پردازند و خط مشی آنها از برگزاری دوره های حرفه ای و آموزشی کوتاه مدت، این است که توانایی دانش اموزان را جهت آمادگی بهتر در کنکور های مختلف از قبیل ورودی، کاردانی و کارشناسی و کارشناسی ارشد پرورش دهند.
موسسات آموزشی که هدفشان اجرای تحقیقات علمی در سطوح بین المللی و با همکاری با محققان و متخصصان داخلی و خارجی است که در این راستا امکان انجام همکاری هایی با اشخاص حقیقی یا شرکت ها و موسسات حقوقی داخلی و خارجی دیگر بوجود آید و هدف این موسسات پژوهش و تحقیق در حوزه های گوناگون و مشترک و بازبینی و توسعه علوم خاص می باشد.
این نوع موسسات با هدف ارائه خدمات مشاوره و اعزام دانشجو به خارج از کشور می باشد.
موسسات آموزشی که هدف شان ارائه خدمات امور آموزش عالی و پژوهشی و فناوری و امور دانشجویی می باشد.
موسساتی که قصد تشکیل فدارسیون های ورزشی دانشگاهی دارند.
نحوه ثبت موسسه آموزش عالی
مراکز آموزش عالی، دانشگاه ها، مراکز تحقیقاتی دولتی و خصوصی و پژوهشکده ها و پژوهشگاه ها.
موسساتی که با همکاری هیئت علمی دانشگاه ها و بکارگیری دانش دانشگاهی در راستای فعالیت های علمی و دانش بنیان به وجود می آیند.
همانگونه که اشاره شد پیش نیاز فعالیت در هر یک از حوزه های فوق الذکر اخذ مجوز خاص خود از سازمان و یا مراکز ذی صلاح مربوطه می باشد. اخذ مجوز وابسته به موضوع منتخب و حوزه ای است که قصد ارائه خدمات آموزشی را دارید تا جهت ثبت موسسه آموزشی اقدام کنید.
مجوز مذکور با در نظر داشتن موارد فوق باید از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان آموزش و پرورش و یا وزارت علوم و تحقیقات و فناوری دریافت شود.
اخذ موجز از دو یا سه سازمان فوق برای موسساتی که در چند حوزه اموزشی فعالیت می کنند الزامی می باشد.
اخذ مجوز باید همزمان با اقدام جهت ثبت موسسه آموزشی صورت پذیرد. مدارک مورد نیاز برای ثبت موسسه آموزشی به شرح زیر است که باید تهیه و به اداره ثبت شرکت ها به عنوان مرجع ثبت موسسات اموزشی تحویل داده شود:
- تقاضانامه ثبت موسسه آموزشی.
- مجوز و یا مجوز های مورد نیاز.
- فرم انتخاب نام.
- رونوشت مدارک شناسایی شرکا ، مدیران و بازرسین آتی.
- صورتجلسه مجمع عمومی موسسین.
- صورتجلسه اعضا هیئت مدیره.
- اساسنامه.
- اظهارنامه.
- وکالتنامه وکیل.
مدارک و اسناد لازم جهت صدور مجوز های آموزشی
- ارائه عکس اساسنامه برای موسسات فرهنگی و هنری که دفتر توسعه و مشارکت های فرهنگی هنری باید امضا کرده باشد ( در صورت نیاز)
- کامل نمودن فرم مشخصات عمومی متقاضی.
- ارائه عکس پروانه تاسیس.
- ارائه فرم پر شده تقاضای دوره.
- ارائه تاییدیه صادره از اماکن.
- ارائه عکس مجوز تاسیس برای هنرستان های غیر دولتی.
- ارائه عکس مجوز تاسیس برای آموزشگاه آزاد هنری یا آموزشگاه سینمایی و سمعی و بصری.
- ارائه معرفی نامه صادرشده از ادارات یا سازمان های آموزش و پرورش برای هنرستان های دولتی و غیر دولتی.
- ارائه جدیدترین عکس روزنامه رسمی.
- ارائه عکس سند مالکیت یا اجاره نامه.
- ارائه آگهی منتشرشده روزنامه که اداره کل استان مربوطه باید امضا کرده باشد.
- ارائه عهد نامه.
- ارائه تاییدیه نوسازی برای هنرستان های غیر دولتی.
مراحل اخذ مجوز موسسه آموزشی
موسسه آموزشی باید در اولین وهله جهت دریافت مجوز، از سازمان ذی صلاح مربوطه مجوز و یا مجوز های لازم را دریافت کند. واحد آموزش فرهنگی و هنری اداره کل ادارات شهرستان ها عهده دار انجام این امر می باشد.
سپس موسسه اموزشی باید از اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی تقاضای گذراندن دوره مهارت را کند و این دوره را بگذراند. واحد آموزش فرهنگی و هنری اداره کل ،گواهی پایان دوره را که به تایید اداره شهرستان ها رسیده را دریافت می دارد.
بعد از آن مدارک مورد نیاز تهیه وتحویل داده می شود. سپس در مرحله بعدی دفترچه ای درباره قوانین و مقررات و دستورالعمل ها و ایین نامه های مربوطه بهمراه مجوز به موسسه تسلیم خواهد شد.
این موسسات تحت نظر ادارات کل شهرستان و اداره اموزش و پرورش استان مشغول فعالیت خواهند بود و موسسه جهت جذب دانشجو و یا هر گونه فعالیت لازم است هماهنگی های لازم را با اداره کل و سازمان اموزش و پرورش بعمل آورد.
موسسات آموزشی می توانند تحت شرایط گوناگون از یک تا سه مجوز استفاده کنند. بخاطرداشته باشید که چنانچه در حوزه های هنری و فرهنگی و یا فعالیت های دیگری مشغول فعالیت هستید و قصد دارید در آن حوزه به ارائه آموزش مشغول شوید، لازم است مجوزهای مجزایی را از سازمان ها و اتحادیه های ذیربط اخذ نمایید.
داشتن سابقه تدریس و فعالیت و رزومه کاری تایید شده برای مدرسین و مدیران موسسات آموزشی الزامی است.
کمترین میزان سابقه تدریس برای مدیران موسسات اموزشی سه سال می باشد و لازم است که دست کم یکی از موسسان این موسسات در زمینه های آموزشی مورد نظر تحصیل کرده و مدرک تحصیلی مرتبط با آن داشته باشد.
از اینکه با مجموعه پایش ثبت همراه بودید کمال تشکر را داریم. ثبت موسسه آموزشی را با تیم حقوقی مجتمع ثبتی پایش به صورت حرفه ای انجام دهید.
مراحل تاسیس موسسه چقدر زمان میبره..ممنون
درود بر شما اصولاً تعیین نام موسسه 48 ساعت از ثبت نهایی و صدور آگهی تاسیس 14 روز کاری از زمان ارسال مدارک زمان خواهد برد.