جهت شروع ثبت و مشاوره رایگان فرم زیر را تکمیل نمایید
هر ساعتی در روز کنار شما هستیم با کارشناسان ما مستقیم در تماس باشید در ساعات کاری پاسخگوی تلفنی شما هستیم . بعداز تایم کاری لطفا واتس اپ پیام ارسال کنید

انواع آورده شرکت

آورده شرکا به شرکت به اعتبار ماهیت آن به دو نوع آورده نقدی و غیرنقدی تقسیم می شود که البته آورده غيرنقد را با توجه به ماهیت آن می توان به انواع مختلف تقسیم کرد که بررسی خواهد شد. پس با مقاله آورده شرکت همراه ما باشید. آورده شرکاء در زمان ثبت شرکت باید برای هر شریک به صورت مجزا تعیین شود.

انواع آورده های شرکت

با توجه به ارتباط مستقیم بین سرمایه شرکتهای تجاری با آورده شرکا و با توجه به نوع آورده شرکا (نقدی و غیرنقدی) در مورد سرمایه شرکت سه فرض قابل تصور است:

فرض اول این است که آورده همه شرکا در شرکت از نوع نقدی باشد که رایج ترین و متداول ترین شکل تشکیل شرکت های تجاری نیز این چنین است و تردیدی در صحت آن وجود ندارد.

در فرض دوم آورده برخی از شرکا نقدی و برخی غیرنقدی باشد که در این صورت اگر چه سرمایه واقعی شرکت ترکیبی از آورده نقدی و غیرنقدی خواهد بود ولی برای ثبت شرکت باید آورده های غیرنقدی تقویم گردد و ارزش ریالی آنها مشخص گردد تا بتوان ارزش ریالی کل سرمایه شرکت را مشخص نمود.

اما فرض سوم که قابل بحث و بررسی است این است که یک شرکت تجارتی بخواهد فقط با آورده غیرنقدی تشکیل شود.

انواع آورده شرکت

آورده نقدی انواع آورده شرکت

منظور ازآورده نقدی این است که شریک شرکت، مبلغی وجه نقد در اختیار شرکت قرار می دهد. ساده ترین نوع آورده ها را آورده نقدی دانسته اند که از دو جهت این سادگی قابل توجیه است.

جهت اول این است که هر شرکت تجارتی باید به هنگام تشکیل و ثبت خود در اداره ثبت شرکتها در قالب اساسنامه یا شرکت نامه و اظهارنامه ثبت شرکت، سرمایه شرکت در حال تأسیس و ثبت را اعلام نماید. در مواردی که آورده همه شرکا آورده نقدی باشد، تعیین سرمایه مجموع آورده های شرکا می باشد. برای این منظور نیاز به هیچگونه عملیات محاسباتی یا تعیین ارزش ریالی آنگونه که در آورده های غیرنقدی لازم و ضروری است نمی باشد.

مانند اینکه شرکت تجاری با سه شریک ایجاد شود که هرکدام از شرکا مبلغ ده میلیون ریال آورده به شرکت بیاورند که در این صورت سرمایه شرکت عبارت از سی میلیون ریال خواهد بود.

در حالی که اگر آورده شرکا غیرنقدی باشد تعیین سرمایه شرکت به این راحتی امکان پذیر نبوده بلکه ابتدا باید ارزش ریالی آورده غیرنقدی با توجه به نحوه تقویم آن طبق مقررات قانونی مشخص گردد تا امکان تعیین کل سرمایه شرکت وجود داشته باشد که در مورد تقویم و شیوه های تقویم در آورده های غیر نقدی بیشتر اشاره خواهد شد.

جهت دوم این است که یکی از الزامات قانونی در زمان ثبت شرکتهای تجاری، تعیین میزان سهم الشرکه هریک از شرکا از سرمایه شرکت می باشد که در مورد آورده های نقدی این امر به راحتی قابل تعیین می باشد. چنان که در مثال فوق سهم الشرکه هر کدام از شرکا به میزان کل سرمایه شرکت است که این امر در واقع میزان مشارکت هر کدام از شرکا در سود حاصله (در تمام شرکتها) و تعهدات شرکا (در مورد شرکت های شخص) را نیز مشخص می کند.

آورده غیرنقدی انواع آورده شرکت

همانگونه که در مقام بیان مفهوم آورده بیان گردید آورده غیرنقد عبارت از هر چیزی غیر از پول است به شرطی که قابل تقویم به پول باشد. به تعبیر دیگر آورده غیرنقدهر نوع مال و حقوق مالی را دربر می گیرد مانند اموال مادی (اعم از منقول و غیر منقول مانند زمین، ساختمان، ماشین آلات، اثاثیه و غیره) و اموال غیرمادی مانند اسم تجارتی، علامت تجارتی، سرقفلی، حق کسب و پیشه یا تجارت و غیره و همچنین حرفه، صنعت و کار و تخصص.

در مورد آورده های غیرنقدی مباحث مهمی مانند انواع آورده های غیرنقدی و نحوه تقویم آنها قابل بحث و بررسی است که در ذیل به بررسی آنها می پردازیم.

پس از ثبت شرکت تجاری باید شروع به برآورد هزینه ها و عملکرد در طی یکسال مالی کنید. یکی از این اقدامات مهم ثبتی بدون شک پلمپ دفاتر تجاری یکی از موارد مهم در این زمان است زیرا با تکیه بر آن اداره مالیات و ثبت شرکتها می تواند میزان سود و زیان شما را در دفاتر پلمپ شده برآورد کنند. این را بدانید در صوت عدم ارائه این دفاتر مشمول جریمه خواهید شد.

انواع آورده های غیرنقدی در شرکت

آورده های غیرنقدی انواع و اقسام مختلفی دارند که می توان آنها را در سه قسمت کلی مورد بحث و بررسی قرار داد که عبارتند از: اموال مادی، اموال غیرمادی و حرفه و صنعت و کار.

برای اطلاع از سامانه ثبت شرکت و ثبت تغییرات شرکت تجاری می توانید به مقاله مربوط به آن مراجعه کرده و نکات ثبتی را در آن بخوانید.

به این مقاله امتیاز دهید
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها