با توجه به اینکه مقررات و قوانین مربوط به حمایت بین المللی از اسم تجاری قلمرو آن محدود یک کشور نمی شود و در این مسیر با کشور های بین المللی دیگر نیز داد و ستد خواهند داشت. مجتمع ثبتی پایش در متن زیر به ارائه نکاتی در این خصوص پرداخته تا راهنمای شما در این راه باشد.
اطلاع حمایت بین المللی از اسم تجاری
این امر نام های تجاری و به ویژه نام های تجاری مؤسسه های تجاری بزرگ و معروف را از حمایت فعال در قبال تبادل کالاها و خدماتی که تولید و ارائه می دهند. در سطح بین المللی عرضه می کنند محروم می کند.
این در حالی است که اینگونه مؤسسه های تجاری، اسامی تجاری بسیار با قیمتی دارند. بگونه ای که این نام ها از کلیه عناصر تجاری دیگر یک مؤسسه تجاری با ارزش تر است.
به همین دلیل نیاز بود که در سطح بین المللی نیز از نام های تجاری حمایت به عمل می آمد. با حمایت داخلی، حمایت بین المللی نیز ایجاد می گردید. در گذشته این موضوع با انعقاد قرارداد بین دو کشور همسایه که تجار آن با هم مراوده و معامله داشتند صورت می گرفت.
در سال ۱۳۱۶ در ایران قانونی تصویب شد به نام قانون تصویب عهدنامه اقامت و تجارت و بحر پیمایی منعقده بین دولت ایران و دولت اتحاد جماهیر شوروی که در این قانون تحت عنوان مراسلات متعاطيه به شرط معامله متقابله در مورد اسم تجاری ای که به عنوان علامت مورد استفاده قرار می گیرد آمده است.
که طرفين متقابلا متعهد می شوند در مملکت خود در آتیه اسم تجارتی را که نزد آنها به عنوان اسم نوع معینی از اجناس مصطلح شده باشد به رسمیت نشناخته به ثبت نرسانند.
اما با گسترش معاملات و اکتفاء ننمودن بازرگانان به بازار کشورهای همسایه حمایت از نام تجاری در قالب انعقاد قراردادهای بین المللی جامه عمل پوشید. که اولین قرارداد بین المللی و مهمترین آنها در حمایت از اسم تجاری معروف به قرارداد پاریس است. پس از آن می توان به کنوانسیون سازمان جهانی مالکیت معنوی و نیز قرار داد تریپس اشاره کرد.
جهت مطالعه بیشتر در مورد ثبت طرح صنعتی می توانید به مقاله آن مراجعه نمایید.