برای انجام امور مربوط به حمایت از برند مادرید می توانید با کارشناسان مجتمع ثبتی پایش تماس بگیرید. همچنین در ادامه متن زیر به تمامی سوالات شما در این زمینه می پردازیم. کنوانسیون مادرید برای حمایت از مالکیت صنعتی تشکیل و تصویب شد.
در مورد حمایت از برند مادرید
طبق ماده 4 موافقت نامه مادرید، از تاریخ ثبتی که طبق مقررات در دفتر بین المللی انجام می شود. حمایت از علامت در هریک از کشورهای عضو، به همان نحوی خواهد بود که در صورت ثبت علامت مزبور به طور مستقیم در آن کشور، وجود می داشت.
ذکر طبقات کالاها یا خدمات در گواهی بین المللی ثبت علامت، تعهدی برای کشورهای متعاهد در مورد تعیین محدوده حمایت از علامت به وجود نخواهد آورد.
ضمناً هر علامت مشمول ثبت بین المللی از حق تقدم مقرر در ماده 4کنوانسیون پاریس برای حمایت از مالکیت صنعتی برخوردارخواهد بود.
بدون این که نیازی به رعایت تشریفات مقرر در بند 4 آن ماده داشته باشد. یعنی لازم نیست ضمن اعلامیه ای تاریخ و نام کشور دریافت کننده اظهارنامه حق تقدم را در اظهارنامه ثبت بین المللی متذکر گردد. بدون اعلامیه مزبور نیز از حق تقدم با ثبت بین المللی علامت و صدور گواهی نامه مربوط برخوردار خواهد شد.
آثار ثبت بین المللی در حمایت از برند مادرید
اطلاعات مربوط به ثبت بین المللی علامت، طبق بند یک شق الف ماده32 آئین نامه، در یک مجله بین المللی منتشر و اطلاعات مربوط به این علامت ثبت شده، طبق ماده 33 آئین نامه در بانک اطلاعاتی الکترونیکی وارد خواهد شد. در ماده 4 مکرر موافقت نامه مادرید آمده است:
« هنگامی که علامت قبلاً در یک یا چند کشور متعاهد ثبت شده، متعاقباً توسط دفتر بین المللی به نام همان مالک یا قائم مقام او از نظر مالکیت به ثبت می رسد.
چنین تلقی می شود که ثبت بین المللی جانشین ثبت های ملی قبلی شده است. بدون آن که هیچ گونه لطمه ای به حقوقی که به دلیل ثبت های قبلی کسب شده اند وارد شود. به مجرد درخواست، اداره ملی ملزم خواهد بود که ثبت بین المللی را در دفاتر ثبتی خود قید کند.»
لازم به توضیح است که جزئیات مطالب مربوط به موافقت نامه و پروتکل مادرید و آئین نامه آن نیاز به بررسی مفصل دارد که اقتضا دارد. در مجلد جداگانه ای با عنوان حقوق مالکیت صنعتی بین المللی مورد بحث قرار گیرد که آرزوی توفیق آن را دارم.
در نظام حقوقی ایران با توجه به ماده واحده قانون الحاق به موافقت نامه مادرید راجع به ثبت بین المللی علائم تجاری و پروتکل مربوط به آن مصوب 1380، مقررات مربوط به ثبت علامت، در اجرای قانون ثبت علائم مصوب 1386، در فصل هشتم آئین نامه مصوب 1387 یعنی از ماده 150 به بعد آئین نامه مزبور پیش بینی شده است.
ثبت بین المللی برند
طبق ماده 150 آئین نامه، ثبت بین المللی علامت مستلزم تسلیم اظهارنامه به مرجع ثبت اداره ثبت مالکیت صنعتی است.
ماده 151 آئین نامه می گوید: « اتباع ایرانی یا اشخاصی که در ایران اقامت داشته و یا دارای یک مقر واقعی و موثر صنعتی و تجاری باشند. می توانند حسب مورد به استناد اظهارنامه یا علامت ثبت شده در مرجع ثبت، تقاضای ثبت بین المللی نمایند.»
بنابراین افراد و اشخاص زیر از مرجع ثبت ایران حق تقاضای ثبت بین المللی علائم را خواهند داشت:
یکم- اتباع ایرانی مقیم ایران یا دارای مقر واقعی و موثر صنعتی و تجاری در ایران
دوم- اشخاص بیگانه که در ایران اقامت داشته و یا دارای یک مقر واقعی و موثر صنعتی و تجاری در ایران باشند. آنچه از مفاد 1500 آئین نامه استنباط می شود این است که ظاهراً اتباع ایرانی اگر در ایران فاقد اقامتگاه است. یا در ایران دارای مقر واقعی و موثر صنعتی یا تجاری نداشته باشند. حق تقاضای ثبت بین المللی علامت را نخواهند داشت ولی این استنباط چندان منطقی به نظر نمی آید.
زیرا یک ایرانی ممکن است در ایران اقامتگاه نداشته باشد. دارای مقر واقعی و موثر صنعتی و تجاری نیز نباشد. اما در یکی از کشورهای عضو موافقت نامه و پروتکل مادرید، علامت صنعتی یا تجاری خود را به ثبت رسانده است. همچنین مایل باشد اظهارنامه ثبت بین المللی علامت مزبور در ایران نیز ثبت شود تا از مزایای آن در ایران برخوردار گردد.
در پایان: مجتمع ثبتی پایش یکی از بهترین شرکت های ارائه دهنده خدمات ثبتی است که می توانید از مشاوره های آن به صورت رایگان استفاده کنید.