جهت شروع ثبت و مشاوره رایگان فرم زیر را تکمیل نمایید
هر ساعتی در روز کنار شما هستیم با کارشناسان ما مستقیم در تماس باشید در ساعات کاری پاسخگوی تلفنی شما هستیم . بعداز تایم کاری لطفا واتس اپ پیام ارسال کنید

نوشتن صورتجلسه

نوشتن صورتجلسه

در این مقاله هدف این است که نوشتن صورتجلسه به چه صورتی نگارش شود تا جهت تایید شدن ثبت تغییرات در اداره ثبت شرکتها به مشکلی برخورد نکنید. پس با ما همراه باشید تا نکات مهمی را در این زمینه دریافت کنید.

راهنمای نوشتن صورتجلسه

معنی لغوی جلسه، نشست جهت بررسی و گفتگو درباره موضوع (1) بوده که معنی معنوی آن با لغوی یکسان می باشد. می توان بدین شکل گفت: به جمع شدن کارشناسان و یا مسئولان بر اساس وظایف یا ماموریت های تخصیص یافته در یک محل و زمان مشخص جهت بررسی یک مشکل اداری و یا اجتماعی و یا حل و فصل و پیدا کردن راه حل مناسب برای آن و یا تصمیم گیری درباره نحوه اجرای امری خاص، جلسه اطلاق می شود. از آنجا که تصمیمات این جلسات، نتایج وابسته بدان در پی دارد ، باید این جلسات به شکل مکتوب در آید. برای اطلاع از نحوه تنظیم صورتجلسه تغییرات شرکت می توانید به مقاله مربوط به آن مراجعه کنید.

ب ) ارکان جلسه

با توجه به تعریف بالا، با عنایت به تعریف فوق ، با حضور چهار بخش اصلی اعضا جلسه و دستور جلسه در محل و زمان معین، جلسه عینیت پیدا می کند.

لازم است هر یک از بخش های فوق و شرایط عینیت یافتن آن را اندکی توضیح دهیم.

اعضاء جلسه – به افرادی که در جلسه حضور می یابند اعضای جلسه می گوییم.

دستور جلسه : هدف از پیش معین شده از برگزاری جلسه با عنوان دستور جلسه به شکل کتبی برای حضار در جلسه فرستاده می شود. شرکت کنندگان با خواند این دستور جلسه، با آمادگی ذهنی و تهیه مدارک و اسناد لازم در جلسه حضور می یابند و جلسه سیر طبیعی و درست خود را طی می کند و از وقت بخوبی استفاده شده و راندمان جلسه تا حد زیادی ارتقا می یابد.

زمان جلسه : زمان و تاریخ تشکیل جلسه

مکان جلسه : به محل تشکیل جلسه، مکان جلسه گفته می شود.

سازمان جلسه : با شناختن سازمان جلسه می توان آگاهی خوبی نسبت به جلسه بدست آورد.

بطور عادی هر جلسه ای با شرکت یک نفر به عنوان رئیس ، چند نفر هم به سمت دبیر جلسه برگزار می شود. جلسه مذکور همگانی است و این امر برای جلسات رسمی نیز مصداق دارد.

رئیس جلسه مسئول مدیریت امور جلسه را بعهده دارد و به دو شکل زیر انتخاب می گردد. شرکت کنندگان جلسه می توانند رئیس را مشخص کنند و یا طبق قوانین مشخص ، پیش از جلسه انتخاب شود.

رئیس جلسه مسئول اداره و هدایت جلسه است و نیز برای اعضای جلسه زمانی جهت حرف زدن تخصیص می دهد. از جمله وظایف دیگر وی حفظ جلسه در خط سیر درست و استفاده درست از زمان می باشد.

رئیس جلسه همچون باقی اعضاء یک رای در اختیاردارد و هیچ اولویت خاصی نسبت به سایرین ندارد. البته گاهی بعضی از جلسات مطابق ضوابط و مقررات، امتیاز خاصی به رئیس اختصاص می دهند. به عنوان مثال، با مساوی شدن آراء موافق و مخالف، با رای موافق و یا مخالف رئیس، نسبت به تایید یا عدم تایید موردی تصمیم گیری می شود.

هر یک از اعضای جلسه، وظیفه خاصی به عهده دارند که می توان به بررسی و اطلاع مکفی نسبت به دستور جلسه، رسیدگی به موضوعات و نتیجه گیری منطقی، حفظ بی طرفی و اظهلر نظر مقتضی و حفظ مسیر اصلی جلسه و تمرکز بر موضوع اشاره نمود. اعضای جلسه هر یک بیش از یک رای در اختیار ندارند.

نوشتن صورتجلسه

نمونه صورتجلسه شرکت

بسمه تعالی

  • نمونه صورتجلسه مجمع عمومی عادی سالیانه برای انتخاب مدیران و بازرسین ، روزنامه و تصویب تراز در شرکتهای سهامی خاص

نام شرکت : ………………………………………
شماره ثبت شرکت : …………………………
سرمایه ثبت شده : …………………………
شناسه ملی : ………………………………..
صورتجلسه مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت ………… سهامی خاص ثبت شده به شماره …….…… در تاریخ …………… ساعت……… با حضور کلیه / اکثریت سهامداران در محل قانونی شرکت (اگر جلسه در محل دیگری غیر از محل قانونی شرکت تشکیل شده آدرس آن محل نوشته شود) تشکیل گردید.
الف: در اجرای ماده 101 لایحه اصلاحی قانون تجارت:
1ـ خانم/ آقای ………………………… به سمت رئیس جلسه
2ـ خانم/ آقای ………………………… به سمت ناظر جلسه
3ـ خانم/ آقای ………………………… به سمت ناظر جلسه
4ـ خانم/ آقای………………………… به سمت منشی جلسه انتخاب شدند.
ب: در خصوص دستور جلسه، 1ـ انتخاب مدیران 2ـ انتخاب بازرسین 3ـ انتخاب روزنامه کثیرالانتشار 4ـ تصویب ترازنامه حساب سود و زیان به شرح ذیل اتخاذ تصمیم شد.
ب : 1ـ اعضای هیات مدیره عبارتند از خانم/آقای ………. به شماره ملی …………………… خانم/آقای …….. به شماره ملی …………………… خانم/آقای ……….. به شماره ملی ……………………  برای مدت دو سال انتخاب و با امضاء ذیل صورتجلسه قبولی خود را اعلام می دارند. مجمع تصویب نمود در اجرای ماده 124 لایحه اصلاحی قانون تجارت میتواند رئیس هیئت مدیره و مدیر عامل یک نفر باشد.
ب ـ 2ـ با رعایت ماده 147 لایحه اصلاحی قانون تجارت خانم / آقای ………..  به شماره ملی ……………… به سمت بازرس اصلی خانم / آقای …………. به شماره ملی …………………  به سمت بازرس علی البدل برای مدت یک سال مالی انتخاب شدند.
ب ـ 3ـ روزنامه کثیرالانتشار ………………………… جهت نشر آگهی های شرکت انتخاب شد.
ب ـ4ـ پس از قرائت گزارش بازرس قانونی ترازنامه و حساب سود و زیان شرکت منتهی به سال…………………. مورد تصویب قرار گرفت.
ج: اینجانبان اعضاء هیات مدیره و بازرسین ضمن قبولی سمت خود اقرار می نمائیم که هیچگونه سوء پیشینه کیفری نداشته و ممنوعیت اصل 141 قانون اساسی و مواد 111 و147 . 126 لایحه اصلاحی قانون تجارت را نداریم.
د: به خانم / آقای ………………………… احدی از سهامداران یا احدی از مدیران یا وکیل رسمی شرکت وکالت داده می شود که ضمن مراجعه به اداره ثبت شرکت ها نسبت به ثبت صورتجلسه و پرداخت حق الثبت و امضاء ذیل دفاتر ثبت اقدام نماید.
امضاء هیات رئیسه:  رئیس جلسه ……………..…    ناظر جلسه ………………     ناظرجلسه………………
منشی جلسه ……………………
امضا اعضای هیئت مدیره:
1 ـ ……………………   2 ـ ……………………   3ـ ……………………    4 ـ  ……………………
امضاء بازرسین:                            بازرس اصلی                          بازرس علی البدل:

5/5 - (1 امتیاز)
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها