جهت شروع ثبت و مشاوره رایگان فرم زیر را تکمیل نمایید
هر ساعتی در روز کنار شما هستیم با کارشناسان ما مستقیم در تماس باشید در ساعات کاری پاسخگوی تلفنی شما هستیم . بعداز تایم کاری لطفا واتس اپ پیام ارسال کنید

ثبت شرکت در مناطق آزاد

ثبت شرکت در مناطق آزاد

در این مقاله می خواهیم درباره ثبت شرکت در مناطق آزاد به ارائه مطالبی بپردازیم. تا انتهای مقاله همراه ما باشید و در صورت روبرو شدن با هر سوال و مسئله ای در خصوص ثبت شرکت می توانید با مجتمع حقوقی پایش در ارتباط باشید.

راهنمای ثبت شرکت در مناطق آزاد

ثبت شرکت در مناطق آزاد مزایای زیادی را به همراه دارد که مهم ترین آن ایجاد مزایا برای فعالان اقتصادی است. منطقه آزاد در واقع به محدوده حفاظت شده ای می گویند که قوانین آن باتوجه به قوانین سایر شهرها متفاوت است و همچنین طبق قوانینی که برای تبعه های خارجی در نظر گرفته می شود با آن ها برخورد خواهد شد.

یکی از اصلی ترین آن معافیت های مالیاتی است و مواردی که برای بخشودگی سود و عوارض گمرکی در نظر گرفته می شود.

به راحتی می توانید صادرات و واردات انجام دهید به این صورت که افرادی که در بخش منطقه آزاد تجاری فعال هستند با معافیت های خاصی جهت انجام امور ارزی است و مهم ترین مزایایی که برای ثبت این نوع شرکت ها وجود دارد جذب سرمایه گذارهای خارجی است و ایجاد تسریع در فرآیند صادرات برای آن هاست.

ثبت شرکت در مناطق آزاد

مدارک ثبت شرکت در منطقه آزاد

اگر می خواهید شرکت تان را در منطقه آزاد تجاری ثبت کنید به این نکته بسیار مهم توجه نمایید که زمانی ثبت شرکت میسر است که مدارک براساس هر قالب شرکت و با توجه به منطقه آزاد بودن متفاوت است.

ما می خواهیم در این بخش به اختصار در رابطه با ثبت شرکت در مناطق آزاد و در خصوص مدارک مشترک بین آنها توضیحاتی ارائه داده ایم:

  • اصل گواهی عدم اعتیاد مدیر عامل
  • مجوز فعالیت اقتصادی در منطقه
  • دو برگ امضاء شده از تقاضانامه شرکت
  • دو برگ امضاء شده از شرکتنامه شرکت
  • دو نسخه امضاء شده از اساسنامه شرکت
  • کپی برابر اصل شناسنامه و کارت ملی کلیه شرکاء
  • اصل گواهی عدم سوء پیشینه کیفری اعضاء هیئت مدیره
  • دو نسخه امضاء شده از صورتجلسه مجمع عمومی موسسین شرکت و جلسه هیئت مدیره
  • اصل مجوز صادره از نهاد ذی ربط در صورتی که موضوع فعالیت شرکت نیازمند ارائه مجوز باشد.
  • اصل وکالتنامه وکیل دادگستری در صورتی که امور توسط وکیل انجام می گیرد.
  • تعهد نامه کلیه اعضاء هیئت مدیره مبنی بر نداشتن سوء پیشینه کیفری است. نداشتن محدودیت های قانونی برای عضویت در هیئت مدیره و همچنین قبول سمت در هیئت مدیره شرکت

مراحل ثبت شرکت در مناطق آزاد

  1. مراجعه متقاضی به معاونت اقتصادی سازمان و درخواست صدور مجوز برای شرکت
  2. اخذ فرم تقاضای تعیین نام و تکمیل آن(در خصوص تاسیس شرکت های سهامی خاص، پس از تعیین نام بلافاصله می بایست نسبت به پرداخت 35 % سرمایه شرکت اقدام نمود و سپس مدارک تحویل اداره ثبت شرکت های منطقه گردد.)
  3. تایید نام شرکت توسط واحد ثبتی بعد از استعلام های مربوطه
  4. ارائه مجوز سرمایه گذاری به متقاضی توسط واحد مربوطه و در صورت نیاز معرفی به سایر نهادها برای اخذ مجوزهای لازم
  5. ارائه مدارک ثبتی به متقاضی توسط ثبت شرکت ها
  6. تکمیل مدارک توسط متقاضی و ارائه آن به واحد ثبتی
  7. بررسی مدارک توسط متصدی ثبت و در صورت نقص و ایراد در مدارک تکمیل و تصحیح آن
  8. پرداخت هزینه های ثبتی و ارائه ی فیش پرداخت به واحد ثبتی
  9. ثبت شرکت در دفاتر ثبت شرکت ها
  10. تحویل یک نسخه از مدارک ثبتی به متقاضی
  11. تحویل یک نسخه از آگهی به واحد صادر کننده مجوز جهت اقدامات آتی

اقدامات پس از ثبت شرکت در منطقه ازاد را می توان اینطور تعبیر کرد که پرداختن به مواردی مانند تنظیم و خدمات پلمپ دفاتر تجاری در یک سال مالی جزو موارد مهم به حساب می آید که باید در سریعترین زمان به انجام آن بپردازید.

تغییرات حقوقی ثبت شرکت در مناطق آزاد

براساس قانون 10 اداره ثبت شرکت ها برای ثبت شرکت در منطقه آزاد اشخاص مکلف هستند برای ثبت هر نوع تغییرات در اساسنامه بایستی تصمیمات در مجمع عمومی اخذ گردد و بر مبنای آن تصمیم نهایی صورت جلسه تنظیم و رای نهایی تغییرات صادر و به اداره ی ثبت شرکت های منطقه ی مربوطه ارسال شود.

در مورد شرکت های بیمه چون تاسیس آن ها با مجوز شرکت بیمه مرکزی ایران صورت می گیرد، در طول فعالیت شرکت بیمه مرکزی بر آن ها نظارت دارد. در مورد این شرکت ها برخی از تغییرات موکول به موافقت بیمه مرکزی ایران گردیده است.

تعیین حوزه مالیاتی را می توانید در مقاله مربوط به آن مطالعه کنید و بدین ترتیب از حوزه های مالیاتی اطلاع کسب کنید.

براساس ماده ی 5 ثبت شرکت ها  مقرراتی که برای بیمه و فعالیت در آن مناطق دارند به شرح زیر است :

  • تغییر در اساسنامه
  • انتخاب مدیران
  • افزایش و کاهش سرمایه
  • تغییرات در سهام سهام داران

طبق تبصره ی 1 قانون و براساس ماده ی 4 آئین نامه اجرایی برای عملیات پولی و بانکی در مناطق آزاد هرگونه تغییرات در اساسنامه مربوط به بانک ها باید مورد تایید سازمان و شورای پول و اعتبار قرار بگیرد.

هزینه ثبت شرکت در منطقه آزاد

هزینه ی ثبت شرکت در منطقه ی آزاد بستگی به قوانین حاکم بر اداره ثبت شرکت های حاکم بر آن منطقه دارد. همچنین به میزان سهام، تعداد افراد در شرکت، موضوع فعالیت و طراحی موضوع، اسامی افراد در شرکت بستگی دارد. زیرا برای آنکه تعداد کارکترهای چاپی در روزنامه رسمی دارد.

مناطق آزاد تجاری برای ثبت شرکت

  • منطقۀ آزاد تجاری کیش
  • آزاد تجاری قشم
  • محدوده آزاد تجاری اروند که شامل (آبادان، خرمشهر، جزیره ی مینو )
  • مناطق آزاد ارس
  • ناحیه آزاد انزلی
  • بخش آزاد انزلی (ماکو و بازرگان)
  • منطقه ی آزاد چابهار

معافیت از پرداخت مالیات های مستقیم بر درآمد در مناطق آزاد

اشخاص حقیقی و حقوقی که در مناطق آزاد تجاری و صنعتی به انواع فعالیتهای اقتصادی اشتغال دارند، نسبت به هر نوع فعالیت اقتصادی در منطقه آزاد از تاریخ بهره برداری مندرج در مجوز به مدت 20 سال از پرداخت مالیات بر درآمد و دارایی موضوع قانون مالیاتهای مستقیم معاف خواهند بود.

  • نقل و انتقال کالا (خرید و فروش) در داخل محدوده هر منطقه معاف است.
  • انجام خدمات در محدوده هر منطقه معاف است.
  • ارائه خدمات پیمانکاری افراد غیر مقیم به افراد مقیم در هر منطقه با اخذ مجوز از سازمان منطقه آزاد از شمولیت مالیات بر ارزش افزوده ( به میزان خدمات صورت گرفته ) معاف است.
  • صادرات کالا و خدمات از مناطق به خارج از کشور معاف می باشد.
  • ورود کالا و ارائه خدمات به سرزمین اصلی مشمول قوانین و مقررات مالیات بر ارزش افزوده است.

تفاوت مناطق ویژه اقتصادی و آزاد تجاری

با توجه به تفاوتی که بین ثبت شرکت در مناطق آزاد و ویژه وجود دارد در این بخش می خواهیم به برخی از این شباهت ها و تفاوت ها بپردازیم:

در مناطق آزاد شما به مدت 15 سال از هر نوع مالیاتی معاف خواهید بود. اما در مناطق ویژه این معافیت مالیاتی شامل تخفیف مالیاتی طبق مقررات داخلی خواهند داشت.

برای خرده فروشی در مناطق ویژه اقتصادی فقط این امکان برای اتباع خارجی وجود دارد اما در مناطق آزاد تجاری این امکان هم برای اتباع خارجی وجود دارد و هم ایرانی . روادید برای اتباع خارجی در مناطق ویژه طبق ضوابط داخلی انجام می شود.

در مناطق آزاد روادید از همان بدو ورود و در مرزهای ورودی داده می شود و قوانینی که برای کار و بیمه وجود دارد در مناطق آزاد طبق مقررات خاص انجام می شود . که این امر برای مناطق ویژه ی اقتصادی طبق مقررات داخل کشور می باشد.

روایت آماری از شرکت‌ های فعال در مناطق آزاد

براساس آمار گرفته شده در سال اخیر چیزی بیش از 50هزار شرکت در مناطق آزاد تجاری به ثبت رسیده و به طور رسمی فعالیت دارند. لازم به ذکر است شرکت ها بدون داشتن شناسه ملی یا همان شناسنامه ی شرکت نمی توانند فعالیت کنند و در مناطق آزاد به رسمیت شناخته نمی شوند.

در حال حاضر حدود 11409 نفر بدون شناسنامه و باطل شده اند که قبلا جز آمار رسمی شرکت های ثبت شده به حساب آماده بودند که در این لحظه باطل شده اند و در صورتی می توانند فعالیت کنند که  شناسه ملی خود را دریافت کنند.

5/5 - (1 امتیاز)
اشتراک در
اطلاع از
guest
2 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
سميرا غريبي
سميرا غريبي
1 سال قبل

آيا ماليات در مناطق آزاد معاف أست ؟