بر اساس ماده 110 قانون مالیات، تمامی اشخاص حقوقی وظیفه دارند تمامی مدارک مربوط به شرکت را به همراه تعیین حوزه مالیاتی به ادارات مربوطه جهت بررسی ارسال کرده و از این راه امور مالی خود را انجام دهند. در این متن ما به نحوه تعیین این حوزه ها برای تسهیل امور حقوقی شما خواهیم پرداخت تا راهنمای شما باشد.
بعد از تعیین حوزه مالیات باید تشکیل پرونده دارایی و دریافت کد اقتصادی را انجام دهید. حتماً مطالب مربوطه در این زمینه را نیز مطالعه کنید.
درباره تعیین حوزه مالیاتی
باید این امر در موسسه ی امور مالیاتی که کانون فعالیت اصلی شخص حقوقی در آن قرار دارد صورت پذیرد. بعد از تسلیم نخستین فهرست مدارک ذکر شده در سال های بعدی لیست تغییرات کفایت خواهد نمود.
شهر تهران مقر ارائه اظهارنامه و پرداخت نمودن مالیات اشخاص حقوقی خارجی و اداره هایی که در خارج از کشور اقامت دارند. در داخل کشور مقر یا نمایندگی ندارند می باشد.
اشخاص حقوقی با تکیه بر درآمدهایی که براساس قوانین و مقررات این قانون روش دیگری به منظور تشخیص آن مشخص شده است، مکلف به تسلیم اظهارنامه مالیاتی متفاوتی که از بخش های مربوط مشخص شده است، نمی باشند.
مدارک لازم برای تعیین حوزه مالیاتی
- رونوشتی از شناسنامه و کارت ملی تمامی شرکا ارائه گردد.
- تقاضای اظهارنامه مالیاتی همراه با امضای تمامی اشخاصی که صاحبان امضا می باشند ارائه گردد.
- آدرسی که در اجاره نامه با آدرس رسمی شرکت ثبت شده است باید مطابقت داشته باشد.
- رونوشتی از تمامی مدارک ثبتی که دربردارنده، شرکتنامه، اساسنامه، آگهی تاسیس و دیگر مدارک ثبتی می باشد ارائه گردد.
- رونوشتی از پروانه کسب ارائه گردد.
- قبض های تلفن و برق که به مرکز اصلی شرکت مرتبط می باشد را ارائه دهید.
- چنانچه مکان شرکت به صورت شرکت اجاره ای می باشد، تسلیم اصل اجاره نامه الزامی و ضروری می باشد، به این نکته توجه داشته باشید که اجاره نامه باید کد رهگیری داشته باشد.
نحوه تعیین حوزه مالیاتی
پس از آن که شرکت به ثبت رسید و آگهی تاسیس هم منتشر گردید بایستی هیئت مدیره به مدت یک ماه از تاریخ صادر شدن آگهی تاسیس به موسسه مالیات رجوع نمایند. به منظور معین نمودن دایره ی مالیاتی اقدامات لازم را به انجام برسانند. در این هنگام پرونده با مدارکی که مورد نیاز می باشد تشکیل می گردد. بعد از ان کد اقتصادی را اخذ می کنند. حداکثر به مدت دو هفته مهلت به منظور معین نمودن حوزه ی مالیاتی در نظر گرفته شده است.
هزینه تعیین حوزه مالیاتی
مبلغ مورد نیاز به منظور مشخص نمودن دایره ی مالیاتی و تشکیل شدن پرونده مالیاتی دربردارنده مبلغ معین مشخص تعیین شده است. از این رو دایره مالیاتی تعیین کننده هزینه دریافت کد اقتصادی می باشد.
دلایل تعیین حوزه مالیاتی
در صورتی که شرکت دایره مالیاتی را معین نکرده باشد این امکان برای او فراهم نمی شود. نمی تواند در پایان سال مالی، فعالیت یا عدم فعالیت خود را به موسسه دارایی تسلیم نماید که این امر سبب بروز مشکلات مالیاتی برای شرکت خواهد بود. علاوه بر این شرکت بدون اخذ کد اقتصادی نمی تواند فعالیت داشته باشد.
چنانچه شرکت درمدت زمان تعیین شده به منظور تشکیل نمودن پرونده مالیاتی خود مبادرت ننماید شامل جرم های مربوط می گردد که اندازه و شرایط و ضوابط آن در قانون مالیات های مستقیم قیده شده است.
بعد از آن که شرکت تاسیس شد در صورتی که دایره مالیاتی را معین ننموده باشد نمی تواند کد اقتصادی دریافت کند به همین سبب شرکت این قابلیت و توانایی را نخواهد داشت تا با شرکت یا جایی قراردادی را ببندد و یا فعالیت خود را شروع کند. مواردی که خواندید تعیین کننده حوزه مالیاتی است.
پس از ثبت شرکت علاوه بر اظهارنامه مالیاتی باید پلمپ دفاتر تجاری نیز ارائه شوند و به ادارات مربوطه ارسال گردد. اگر می خواهد در کوتاه ترین زمان روند مالیاتی را انجام دهید. حتماً با کارشناسان و متخصصان ما در مجتمع ثبتی پایش تماس بگیرید.
در آخر: شما می توانید تمامی امور مالیاتی را در مجتمع ثبتی پایش با ارزانترین قیمت و سریع ترین زمان دریافت کنید. مشاوران متخصص ما آماده پاسخ به سوالات ثبتی و مالیاتی شما هستند.