از جمله موسسات غیر تجاری که توسط اشخاص قابل ثبت می باشند را می توان موسسات انتفاعی دولتی نامید. که برای تاسیس و نیز ثبت این نوع موسسات باید نکات مهم در انجام امورات حقوقی را انجام دهید.
ما در این مقاله به توضیح و تشریح نحوه ثبت موسسات انتفاعی دولتی می پردازیم تا شما را در این زمینه یاری کنیم. در ادامه همراه ما باشید.
ماهیت موسسه انتفاعی چیست ؟
برای توضیح موسسه می توان اینگونه بیان کرد که، موسسه به نهادی گفته می شود. که از تعدادی شخصیت حقوقی شکل گرفته که به جهت انجام اموراتی غیر از تجارت گرد هم می آیند و تشکیل موسسه می دهند.
امورات موسسات را می توان انجام امورات خیریه ای، هنری، فرهنگی و آموزشی دانست. موسسات به دونوع غیرانتفاعی و انتفاعی تقسیم می شوند که در ادامه ما به انواع موسسات انتفاعی اشاره خواهیم کرد.
قوانین مرتبط با موسسات انتفاعی دولتی
اکثر افراد این تصور را در ذهن دارند که با ثبت یک موسسه می توانند از پرداخت مالیات شونه خالی کنند و بدین ترتیب مالیات پرداخت نکنند.
ولی در واقع با انجام هر عملی که باعث کسب سود برای افراد گردد باید مالیات را پرداخت کرد . پس عملاً هیچ شخصیت حقوقی با ثبت موسسات معاف از مالیات نخواهد بود.
برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه قوانین و مصوبه های ثبت موسسه می توانید بدون دغدغه با کارشناسان ثبتی و حقوقی پایش تماس گرفته و تمامی سوالات خود را در این زمینه از آن ها بپرسید.
نکات مهم در مورد ثبت موسسات انتفاعی دولتی
از نکته هایی که در زمان انتخاب موسسه و شرکت می توان به آن ها اشاره کرد، قابلیت ثبت موسسه به صورت انفرادی است که این مورد در شرکت ها انجام پذیر نیست.
به همین دلیل افراد که تمایل به ثبت انفرادی موسسه دارند برای ثبت موسسه اقدامات لازم را انجام می دهند.
البته این موضوع را در نظر داشته باشید که ثبت موسسه نیز با مشکلات ی در زمان ثبت همراه است که از جمله مهم ترین آن ها را می توان اخذ مجوز از ارگان های مختلف دانست که به نسبت شرکت انجام این موضوع دارای محدودیت ها و مشکلات خاص خود است. البته برای تسهیل در ارائه مجوزهای مربوطه اقداماتی از سوی ارگان های مربوطه انجام گرفته است.
از دیگر مشکلاتی که به موسسات واردمی شود ، افرادی را شامل می شود. که با انجام امورات فرهنگی و علمی بدون ثبت موسسه می باشد. که این موارد بدون اخذ مجوزهای لازمه تخلف محسوب شده و پیگرد قانونی خواهد داشت.
تمامی مؤسسات انتفاعی دولتی که توسط اشخاص اداره می شوند در صورت انتفاعی بودن و در زمان تقسیم سود و جمع صورت سودو زیان که داریا سود هستند. بر اساس ماده 131 قانون مالیات مشمول مالیات خواهند بود.
مدارک ثبت موسسات انتفاعی دولتی
- تعیین نام موسسه
- ارائه دو فرم تقاضانامه ثبت موسسه
- تنظیم و ارائه اساسنامه در دونسخه به همراه امضای شرکا
- تنظیم صورتجلسه مجمع موسسین
- رونوشت از جواز به همراه موضوع فعالیت موسسه
- رونوشت از شناسنامه و مدارک شناسایی متقاضی ثبت و شرکا
موسسات را می توان با یک نفر نیز به ثبت رساند و مشخص کردن سرمایه در موسسه الزامی است.
امضای مدیر شعبه به همراه رونوشت از شناسنامه و کارت ملی و محل سکونت وی در صورت داشتن شعب برای شرکت الزامی است.
با ارائه مدارک و پرداخت هزینه های مربوطه برای درج آگهی تاسیس موسسه موردنظر در اداره ثبت صادر می شود. متقاضی ثبت موسسه باید برای ثبت آگهی در روزنامه رسمی و کثیرالانتشار اقدام کند.
موسسات معاف از مالیات انتفاعی
در ادامه به موسساتی که فعالیت تجاری می کنند و با این حال از این امر کسب سود نمی کنند. به اصطلاح به آن ها موسسات غیرانتفاعی می گویند می پردازیم.
تمامی درآمد که از تعلیم و تعلم مدارس غیرانتفاعی در پایه های ابتدایی، راهنمایی، متوسطه و آموزشگاه های آزاد دارای مجوز فنی حرفه ای و دانشگاه های آموزش عالی و مهد کودک ها در نقاط توسعه نیافته است.
روستاها و نیز در آمد حاصل از نگهداری سالمندان و معلولین ذهنی و جسمی که برای نگهداری از آن ها اقدام می شود. هم چنین باشگاه های تربیت بدنی بر اساس تشخیص دولت از پرداخت مالیات معاف خواهند بود.
سهم در موسسه انتفاعی چیست ؟
برای تعریف سهم می توان این چنین گفت که به قسمتی از سرمایه موسسات و سرکت ها که به میزان سهم و مشارکت و نیز تعهدات سهامداران در شرکت و موسسه اشاره می کند تعلق می گیرد.
- ورقه های سهام قابلیت معامله را دارند و گویای تعداد سهامی است که صاحبان آن دارا می باشند. یک سهم امکان دارد به صورت با نام و یا بی نام وجود داشته باشد.
- بر این اساس در زمانی که برای بعضی از سهم ها بر اساس قانون مزیت هایی در نظر گرفته شود ،آن را سهام ممتاز می نامند.
- در کل مجموع ارزش اسمی سهام اسمی شرکت را تشکیل می دهند. در صورت انحلال شرکت ها و موسسات، هرکدام از سهامداران بر اساس مبلغ اسمی خود سهام دریافت می کنند.
- به صورت کلی تمامی سهامداران، به یک اندازه در شرکت سهام دارند و از حقوق مساوی برخوردارند. از جمله حقوق سهامداران را می توان میزان تعهدات و مشارکت آن ها در شرکت دانست.
- بدین جهت برای بهره مندی از حق سهام باید مبلغ اسمی سهامی که پذیره نویسی شده را در زمان مشخص شده پرداخت کنند.
سهام انتفاعی دولتی چیست ؟
با استناد به ماده 65 قوانین تجارت که در سال 1347 به تصویب رسیده اند. در زمان استهلاک سهام قانونگذار آن را تحت عنوان استهلاک سرمایه در نظر می گیرند.
سهام انتفاعی به دلیلی چون استهلاک سهام مطرح می شود. که ارزش اسمی سهام بر خلاف سهم سرمایه ای که به عنوان اندوخته توسط سود قابلیت تقسیم دارند به شخص صاحب سهام اعطا می گردد. منظور از استهلاک سرمایه در این توضیح با کاهش سرمایه برابر نیست.
در این میان جز افرادی که در لحظه تصفیه شرکت توانایی آن را ندارند. که ارزش اسمی سهام را اخذ کنند، تمامی اشخاص دارنده سهام انتفاعی همه حقوق خود را حفظ می کنند.
تمامی قوانین و ماده هایی که به آن ها اشاره شده در لایحه های قانونی قابلیت تغییر نخواهند داشت، تنها در یک صورت امکان انجام این کار وجود دارد. آن وجود شرایط در ماده 93 لایحه تصویب شده در سال 1347 می باشد.
سهام در واقع از مزیت های دارای قابلیت انتقال می باشد. که به جهت ارایه خدمات در زمان تاسیس موسسات یا شرکت باعث استفاده از امکانات و منابع در شرکت ها می شود. هم چنین در زمان تصفیه می توان مشمول دارایی اضافه بر سرمایه شودکه شرکت آن را شامل می شود.
نکته: موسسه انتفاعی دولتی نیز موظف هستند برای درج صورت مالی های شرکت موظف به اخذ پلمپ دفاتر هستند.
هزینه ثبت موسسه انتفاعی دولتی
هزینه های تاسیس و ثبت یک موسسه غیرتجاری یه عوامل مختلفی بستگی دارد ، در این حالت نمی توان تعرفه خاصی را برای آن ها در نظر گرفت.
از جمله مواردی که توسط متخصصین ثبت شرکت و موسسات غیرتجاری می توان در موسسات حقوقی انجام داد را می توان برآورد لیست هزینه های ثبت موسسه دانست که متخصصین حقوقی پایش با بهره مندی از تجارب خود در امر حقوقی و ثبت انواع موسسه شما را در کم ترین زمان به اهداف خود خواهند رساند.
از جمله مواردی که به تعرفه های ثبتی تاثیر بسزایی دارد می توان به هزینه های حق الثبت، حق الدرج، آگهی روزنامه اشاره کرد که تاثیر بسزایی در هزینه های موسسات خواهد گذاشت.
برای برآورد تمامی هزینه ها بهتر است هم اکنون با کارشناسان مجرب ثبتی پایش تماس بگیرید. تا آن ها با بررسی موسسه و موضوع آن تمامی هزینه های ثبت را به شما ارائه دهند.
مطالب ارائه شده در این محتوا توسط تیم حقوقی مجتمع ثبتی پایش تنظیم شده است که خدمات مربوط به امور ثبتی را ارائه می دهد. مشاوره های این مجموعه حقوقی کاملاً رایگان ارائه می شود.