تعداد بسیار زیادی از شرکت های تجاری به فعالیت های بیرون از مرز و جهانی علاقه مند می باشند حفظ و نگهداری از حق و حقوق علامت تجاری به واسطه ثبت برند این شرکت ها در کشورهای دیگر هم از اهمیت خاص و ویژه ای برخوردار است. در ادامه این مطلب می خواهیم به بررسی مراحل ثبت برند بین المللی بپردازیم. از این رو اگر در فکر ثبت برند خود در جامعه جهانی هستید تا پایان این مقاله همراه ما باشید.
مراحل ثبت برند بین المللی چیست ؟
با عنایت به این که در هر کشوری بر اساس قانون و مقررات تجاری آن کشور ثبت برند صورت می پذیرد و حمایت از برند یا علامت تجاری نیازمند این می باشد که برند ها در آن کشور ها به ثبت رسیده باشد این امکان وجود دارد که در تمامی کشورها ثبت برند امکان پذیر نباشد و جهت درخواست کنندگان هم محدودیت های زمانی و هزینه های زیادی را به پا به پای خود داشته باشد.
به منظور برطرف نمودن این مشکل تعدادی از کشورهایی که در کنوانسیون پاریس عضویت دارند با کمک و همیاری یکدیگر نظام مادرید را به منظور ثبت و حمایت و محافظت از برند تاسیس و راه اندازی کرده اند و این ماموریت را به نهادی با عنوان سازمان ثبت جهانی برند (WIPO) محول کرده اند.
شرایط ثبت بین المللی برند
به منظور ثبت برند بین المللی، نخست لازم است طبق قوانین و مقررات آن کشور به صورت رسمی در کشور مبدأ برند مورد نظر را به ثبت رسانده باشند.
از آن جایی که کشور ایران هم یکی از اصلی ترین و مهم ترین اعضای کنوانسیون پاریس می باشد بنابراین هر علامت تجاری که در کشور ایران به ثبت رسیده است این قابلیت را دارد تا در سیستم بین المللی مادرید ثبت گردد.
ثبت بین المللی برند به این معنا است که می توان برند ذکر شده را در کشورهایی که در عضو کنوانسیون مادرید عضویت دارند را با پرداخت نمودن هزينه های قانونی در هر كشور به صورت تک تک به ثبت رساند.
نظام مادرید در حال حاضر دربردارنده 85 عضو می باشد که از کشورها و اداره های منطقه ای تشکیل شده است و ثبت برند بین المللی به وسیله اداره های مالکیت معنوی کشورهایی که در نظام مادرید عضویت دارند میسر و ممکن می باشد.
با توجه به نظام بین المللی مادرید و پروتکل الحاقی آن سرپرست ثبت برند سازمان جهانی مالکیت معنوی WIPO است. در حقیقت سازمان جهانی ثبت برند WIPO تحت تایید نامه و پروتکل مادرید که در برگیرنده ثبت برند بین المللی می باشد، اداره و سرپرستی می شود.
سلسله مراحل ثبت برند بین المللی
به منظور ثبت برند به شکل بین المللی و جهانی بایستی مبادراتی صورت بگیرد. این مبادرات به ترتیب عبارتند از:
اطلاعاتی که به ثبت و فرم درخواست و ارزیابی هزینه ها مربوط می شود را می توان به وسیله آدرس اینترنتی MADRID SYSTEM / WIPO.INT کسب نمود.
وجود یک برگ نامه درخواست ثبت برند بین المللی با عنوان موسسه ثبت علامت های تجاری با قید اسم های کشورهای مورد نظر الزامی و ضروری می باشد.
درخواست کنندگان بایستی توجه داشته باشند که مدارک ثبت برند بین المللی آنها به طور دقیق با ثبت داخلی تطابق داشته باشد و عکس مدارک ثبت برند در داخل کشور هم بایستی الحاق تقاضا گردد.
به منظور اشخاص حقوقی لازم و ضروری می باشد که یک معرفی نامه بر روی سربرگ شرکت یا وکالت نامه رسمی وکیل ارائه گردد. به منظور اشخاص حقیقی، هم رجوع نمودن صاحب برند یا نماینده قانونی او با ارائه وکالت نامه رسمی در نظر گرفته شده است.
لازم و ضروری می باشد که یکی از سه فرم MM3, MM2, MM1، که در سایت WIPO در دسترس می باشد، با عنایت به درخواست ثبت در کشورهای عضو موافقت نامه، پروتکل یا هر دو، در سه رونوشت کامل گردد.
پرداخت هزینه ثبت به وسیله کامل نمودن فرم سنجش هزینه موجود در سایت WIPO و به فرانک سوئیس معین و مشخص می شود . هزینه ثبت برند بین المللی پس از تسلیم اظهارنامه به سازمان مالکیت معنوی بر اساس تعداد طبقه های برند و کالاهای مورد نظر و کشورهای مورد درخواست ، مشخص و معین و به فرانک سوئیس به حساب WIPO قابل پرداخت خواهد بود.
در هر منطقه ای، سازمان جهانی ثبت برند دربردارنده نمایندگی هایی می باشد که بایستی به منظور ثبت برند از این نمایندگی ها مبادرت گردد و تقاضایی به زبان انگلیسی، فرانسوی و یا اسپانیایی به منظور این نمایندگی ها ارسال گردد
بعد از آن که مدارک به وسیله کارشناسان و متخصصان مورد تایید واقع گردید درخواست شما مورد تایید و تصدیق و به راحتی و به آسانی ثبت خواهد گردید.