جهت شروع ثبت و مشاوره رایگان فرم زیر را تکمیل نمایید
هر ساعتی در روز کنار شما هستیم با کارشناسان ما مستقیم در تماس باشید در ساعات کاری پاسخگوی تلفنی شما هستیم . بعداز تایم کاری لطفا واتس اپ پیام ارسال کنید

تفاوت شرکت ها

تفاوت شرکتها

تفاوت شرکتها در چیست؟ مگر فرقی هم دارد که چند نفر شرکت و یا چه موضوعی ثبت شرکت داشته باشد؟ سوالات متداولی که پاسخگویشان هستیم. پس در ادامه متن با ما همراه باشید تا در این زمینه اطلاعات کافی را به شما ارائه کنیم.

راهنمای تفاوت شرکتها

درباره تفاوت شرکت ها باید به نوع آن ها و تجارتی که براساس آن فعالیت می کنند بپردازیم. به صورت کلی شرکت ها به 7 نوع طبقه بندی می شوند که به شرکت با مسئولیت محدود، شرکت سهامی عام، سهامی خاص، شرکت نسبی، شرکت تعاونی، شرکت مختلط سهامی و غیرسهامی و شرکت های تضامنی تقسیم بندی می شوند.

پیش از آنکه بخواهیم درباره شرکت سهامی خاص صحبت کنیم، باید در مورد شرکتهای سهامی توضیح دهیم.

به شرکتی که سرمایه اش به صورت سهام بین شرکا قسمت شده باشد و صاحبان سهام به میزان مبلغ سهام خود مسئولیت داشته باشند شرکت سهامی گفته می شود. مطابق با ماده 2 لایحه مورد نظر “شرکت سهامی، جزو شرکت های بازرگانی می باشد هرچند که فعالیت آن بازرگانی نباشد.”

شرکت سهامی بلافاصله پس از ثبت و تاسیس شرکت تجاری محسوب می شود با وجود اینکه برای فعالیت های غیر تجاری مثل خرید و فروش اپارتمان تشکیل شده باشد.

لایحه اصلاح قانون تجارت شرکتهای خاص و عام را مستثنی قرار داده تا به امور تجاری و گسترش آن و همچنین ایجاد شرکت های سهامی به خصوص شرکت سهامی عام که در آن می توان با خرید سهام مشارکت کرد پرداخته شود ولیکن دیگر شرکت های تجاری باید فعالیت تجاری داشته باشند تا شرکت بازرگانی تلفی شوند.

تعداد شرکا در شرکت سهامی حداقل سه نفر می باشد و به دو نوع شرکت سهامی عام و شرکت سهامی خاص تقسیم می شوند.

تفاوت شرکتها

تفاوت شرکت های سهامی خاص با مسئولیت محدود

تعریف شرکت سهامی خاص

از آنجا که تشکیل شرکت سهامی عام دارای مراحل زیادی می باشد در اصلاح قانون تجارت جهت کارهای اسان تر که به شرکای کمتری نیاز دارد نوعی شرکت سهامی را تعریف کرده که در آن کل سرمایه را فقط موسسین تأمین می کنند و شرکت سهامی خاص نام دارد.

مجمع عمومی در شرکت سهامی خاص تشکیل نمی شود و شرکای آن از شرکت سهامی عام کمتر هستند. همچنین اعلامیه پذیره نویسی در این شرکتها وجود ندارد. برای شروع به کار 35 درصد از سرمایه در حساب شرکت باید سپرده گذاری شود.

خصوصیات شرکت سهامی خاص

  • حداقل 1 میلیون ریال سرمایه جهت تشکیل شرکت مورد نیاز است.
  • دست کم 3 نفر به عنوان مدیر باید حضور داشته باشند.
  • حداقل 3 نفر به عنوان سهامدار نیاز است.
  • اوراق قرضه در شرکت سهامی خاص انتشار نمی یابد.
  • چنانچه قرار باشد نقل و انتقال سهام صورت بگیرد مدیران یا مجامع عمومی مالکان سهام باید موافقت خود را اعلام کنند و همچنین سهام این شرکت را در بازار بورس نمی توان معامله کرد. این شرکت قادر به صدور اوراق قرضه نمی باشد.
  • هر کدام از شرکا در این شرکت به مقدار مبلغ سهام خود دارای مسئولیت هستند و کل سرمایه را موسسین باید تامین کنند. (ماده 4 ل.ا.ق)

نام شرکت سهامی خاص

عنوان «خاص» باید در اسم شرکت آورده شود حال قبل از نام شرکت و یا بعد از آن بدون فاصله آورده شود و این عبارت در تمامی نوشته های نام شرکت و اطلاعیه ها باید قید شود.

مثل «شرکت سهامی خاص الوند» و عبارت خاص باید به طور مشخص در مکتوبات شرکت مشخص باشد. چرا که این شرکتها سهامی خصوصی و خانوادگی می باشد و مورد توجه مراجعین می باشد.

برای انتخاب اسم شرکت باید نکات زیر را در نظر گرفت:

  • نمی توان از اسم و یا شهرت خاصی استفاده کرد.
  • نام مورد نظر از قبل به ثبت نرسیده باشد.
  • معنی و پیام خاصی را برساند.
  • مطابق با شئونات اسلامی باشد.
  • به صورت لاتین و رقم نباشد.
  • علاوه بر این موارد در نام شرکت عباراتی مثل شاهد، شهید، جانباز، آزاده، اسامی متبرکه، انتظام، نظام، موزه، کیش، نیروی انسانی، اینترنت، کارگشا بکار گرفته نشود.
  • در نام شرکت می توان از نام شهرها و رنگ ها و ارقام بکار گرفت. ولی به عنوان اسم شرکت محسوب نخواهد شد و نام شرکت باید خارج از این لغات باشد. همچنین اسم شرکت باید دارای سه سیلاب باشد.

تفاوت عمده مسئولیت محدود و سهامی خاص

  • دست کم دو نفر جهت ثبت شرکت با مسئولیت محدود و دست کم سه نفر جهت ثبت شرکت سهامی خاص لازم است.
  • کل سرمایه در شرکت با مسئولیت محدود به مدیر عامل ارائه می شود و مدیر عامل باید اظهار کند که آن را دریافت کرده است. ولی در شرکت های سهامی خاص 35 درصد از سرمایه در یک بانک در حسابی به نام شرکت سپرده می شود و تاییدیه را از بانک دریافت کرده و به اداره ثبت شرکت تسلیم کرد. 65درصد سرمایه که باقی مانده را شرکا تعهد می کنند.
  • نیازی به بازرس در شرکتهای با مسئولیت محدود وجود ندارد و ارادی است ولی در شرکتهای سهامی خاص 2 نفر یکی بازرس و یکی بازرس علی البدل باید حضور داشته باشند.
  • محدودیتی در زمان مدیریت مدیران در شرکت با مسئولیت محدود وجود ندارد و شرکا زمان کم و یا زیادی را می توانند برای مدیران تعیین می کنند.ولی در شرکتهای سهامی خاص 2 سال برای مدیریت در نظر گرفته می شود.
  • در شرکت با مسئولیت محدود نیازی نیست روزنامه کثیرالانتشاری در نظر گرفته شود ولی در شرکت سهامی خاص انتخاب روزنامه کثیرالانتشار برای ثبت آگهی دعوت شرکت مورد نیاز می باشد.
  • در شرکتهای مسئولیت محدود سرمایه شرکت بین شرکا تقسیم می شود که سهم الشرکه نام دارد و هر شریک به اندازه سهم الشرکه در برابر بدهی های شرکت مسئولیت برعهده دارد.لکن در شرکت سهامی خاص سرمایه شرکت به شکل سهام مابین هر شریک قسمت شده و سهامداران بدون توجه به میزان سهم خود در برابر تمامی بدهی های شرکت مسئولیت دارند.
  • در شرکت با مسئولیت محدود کسی که به عنوان مدیر انتخاب می شود می تواند از بین شرکا یا فردی بیرون از شرکت باشد ولی در شرکت سهامی خاص مدیران باید از بین سهامداران شرکت گزینش شوند. بعد از انتخاب مقدار و سهام وثیقه ای را که در اساسنامه مشخص شده را به صندوق شرکت ارائه دهند.
  • قسمت کردن سود در شرکت با مسئولیت محدود با توجه به مقدار سهم الشرکه هر شریک می باشد. لازم به ذکر است در اساسنامه شرکا قادرند جهت قسمت کردن سود تفکر دیگری داشته باشند ولی در شرکت سهامی خاص هرچقدر که سهام شرکا باشد به همان نسبت سود به آنها تعلی می گیرد و این تنها روش ممکن برای تقسیم سود است.
  • در شرکت با مسئولیت محدود شرکا آورده های غیر نقدی را تقویم می کنند و مسئولیت تخمین سلامتِ آورده ها وظیفه شرکا می باشد. ولی در شرکتهای سهامی خاص کارشناس رسمی دادگستری تقویم آورده های غیر نقدی را بر عهده خواهد داشت.
  • در شرکتهای با مسئولیت محدود خرید و فروش یا انتقال سهم الشرکه بوسیله ی مجمع صورت می گیرد ولی در شرکت سهامی خاص اول فروشنده و خریدار سهام باید به اداره دارایی حوزه مالیاتی شرکت رفته و تاییدیه 4 درصد مالیات مبنی خرید و فروش سهام دریافت کنند و پس از تشکیل مجمع و ارائه گواهی از دارایی به امورات رسیدگی کنند.

بهتر است پس از اطلاع از ثبت شرکت و تفاوت ثبت شرکت مسئولیت محدود و سهامی به مقاله مرتبط با اقدامات پس از ثبت شرکت تجاری با عنوان پلمپ دفاتر تجاری مراجعه کنید زیرا یکی از اقدامات مهم ثبتی و حقوقی پس از ثبت شرکت را دربر می گیرد. در صورت پیش آمدن هر سوال حقوقی می توانید با کارشناسان مجتمع ثبتی پایش تماس بگیرید.

5/5 - (1 امتیاز)
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها