جهت شروع ثبت و مشاوره رایگان فرم زیر را تکمیل نمایید
هر ساعتی در روز کنار شما هستیم با کارشناسان ما مستقیم در تماس باشید در ساعات کاری پاسخگوی تلفنی شما هستیم . بعداز تایم کاری لطفا واتس اپ پیام ارسال کنید

تفاوت مجمع عمومی فوق العاده و عادی بطور فوق العاده

تفاوت مجمع عمومی فوق العاده و عادی بطور فوق العاده

شناخت تفاوت مجمع عمومی فوق العاده و عادی بطور فوق العاده برای شرکت های تجاری به دلیل اینکه جزء ارکان اصلی ثبت تغییرات شرکت هستند بسیار مهم است. هر شخصی که برای اولین بار واژه های مجمع عمومی فوق العاده و عادی به طور فوق العاده برخورد می کنند این دو واژه را یکی می دانند. ما در ادامه این متن به تشریح مواردی برای اطلاع از تفاوت های مجامع عمومی فوق العاده و عادی بطور فوق العاده می پردازیم. در ادامه همراه ما باشید.

تفاوت مجمع عمومی فوق العاده و عادی به طور فوق العاده شرکت ها

از مهم ترین ارکان تصمیم گیرنده در شرکت ها می توان به مجامع عمومی در شرکتهای سهامی اشاره کرد. بر اساس ماده 72 قوانین تجارت، این مجامع از اجتماع صاحبان سهام بوجود خواهند آمد.

در این مجامع بر طبق قانون حضور حداکثر اعضا برای تصمیم گیری الزامی می باشد. تعدد و نیز مشخصات سهامداران که در مجامع شرکت کرده اند در اساسنامه ذکر خواهد شد مگر در صورتی که قانون برای آن ها تصمیم گیری کرده باشد.

انواع مجامع بر طبق قوانین تجاری شامل موارد زیر است:

  • جلسه مجمع عمومی موسس
  • مجامع عمومی عادی
  • مجمع عمومی فوق العاده

در این مقاله ما به تشریح مجامع عمومی فوق العاده و عادی می پردازیم. در صورت پیش آمدن هر سوالی برای تشکیل این مجامع تنها کافی است با کارشناسان ثبتی مجتمع ثبتی پایش تماس حاصل فرموده تا آن ها با در نظر داشتن تجارب خود، شما را در انجام امورات ثبتی و تغییرات در شرکت ها یاری کنند.

تفاوت مجمع عمومی فوق العاده و عادی بطور فوق العاده

مجمع عمومی عادی چیست؟

مطابق اساسنامه شرکت ها، مجمع عمومی عادی هر ساله می بایست مجمع عمومی عادی را تشکیل دهند. مجمع عمومی عادی اگر در ماه های فروردین، اردیبهشت، خرداد، تیر ماه تشکیل شود مجمع عمومی عادی سالانه می باشد.

هدف از مجمع عمومی عادی انجام برخی تغییرات می باشد. علاوه بر این ترازنامه سود و زیان در مجمع عمومس سالانه رسیدگی می شود. برای اعمال تصمیمات مربوطه باید حداقل نصف اعضا در شرکت حضور داشته باشند در این میان رای اکثریت عددی سهامداران در تصمیمات مجمع عمومی حیاتی است.

وظایف مجمع عمومی

مجامع عمومی در انجام تصمیمات مهمی برای ادامه حیات شرکت تشکیل می شوند. از جمله موارد مهمی که تصمیم گیری آنها باید در مجامع عمومی انجام شود به شرح زیر می باشد.

  • مشخص کردن اعضا هیئت مدیره
  • معین ساختن بازرسین شرکت
  • معین کردن پاداش مدیران
  • تصویب یا رد اعضای هیئت مدیره و بازرسین در شرکت و سهامداران
  • تعیین عملکرد و وظایف شرکت و اقدامات آینده شرکت
  • انجام تغییرات در شرکت ها

مصوبات مجمع عمومی عادی

تمامی مصوباتی که در مجمع عمومی عادی به همراه اکثریت آرا و حضار تصویب می شود دارای اعتبار است. در این مجامع برای انتخاب مدیران و بازرسان، تعداد رای های هر شخص رای دهنده را در تعداد مدیرانی که نیاز به انتخاب است ضرب می کنند و حق رای هر کدام از رای دهنده ها را بر طبق حاصل ضرب رای آن ها تقسیم می کنند.

در مجامع عمومی عادی به طور فوق العاده و مجمع عمومی فوق العاده تقفاوتی در حق رای اعضاء نیست و اعضاء در تمامی مجامع به نسبت سهامی که دارند حق رای دارند.

ثبت اجباری تصمیمات در مجامع عمومی

هر تصمیمی که درر مجمع عمومی فوق العاده و یا مجمع عمومی عادی گرفته می شود باید در اداره ثبت شرکت ها و موسسات غیر تجاری با ارائه صورتجلسه ثبت شود. مواردی که در ادامه آمده از جمله موضوعاتی است که در مجمع عمومی عادی به طور فوق العاده رسیدگی می شود.

  • انتخاب مدیران و بازرسین شرکت
  • تصویب ترازنامه شرکت
  • اقدام به افزایش یا کاهش سرمایه
  • ایجاد تغییرات در اساسنامه
  • منحل کردن و ارائه مدارک تصفیه شرکت

تمامی این موارد در صورت تغییر باید در روزنامه کثیرالانتشار درج گردد.

مجمع عمومی فوق العاده چیست؟

منظور از مجامع عمومی فوق العاده و تفاوت اصلی آن با مجامع عمومی عادی در موضوع تغییراتی است که در جلسه عنوان شده است. بر اساس قانون تجارت تمامی تصمیماتی که برای تغییرات موضوعات مطرح شده در اساسنامه است باید در مجمع عمومی فوق العاده نسبت به آن رسیدگی شود.

به اجتماعی که صاحبان سهام یک شرکت گرد هم می آیند مجامع می گویند در مجامع عمومی فوق العاده موضوعات زیر رسیدگی می شود.

  • اصلاح و یا تغییر در مواد اساسنامه شرکت
  • انجام کاهش یا افزایش در سرمایه
  • منحل کردن شرکت

مجمع عمومی فوق العاده با حضور نیمی از سهامداران که دارای سهام یا سهم الشرکه هستند. در این مجمع شرکت کنند تا بتوان این مجامع را تشکیل داد.

هم چنین در زمان رای گیری باید رای دو سوم حضار را اخذ نمایید. مواردی مانند تغییر در موضوع فعالیت و تغییر آدرس و تبدیلات سهام بانام به بی نام و هرگونه تغییرات در شرکت ها در این مجامع انجام خواهد شد.

در صورتی که سهامداران در زمان نوبت اولیه تشکیل مجامع فوق العاده حضور پیدا نکنند، مقام دعوت کننده اشخاص وظیفه آن را دارد که برای نوبت دوم سهامداران را در این مجامع دعوت کنند در این میان در صورتی که یک سوم از سهامداران در این مجامع حضور یابند، می توان رای آن ها را در تصمیم گیری تغییرات موثر دانست.

تفاوت مجمع عمومی عادی با فوق العاده چیست

فرق مجمع عمومی فوق العاده و عادی بطور فوق العاده چیست؟

تفاوت مجمع عمومی عادی با مجمع فوق العاده در وظایف آنها است. اصلی ترین وظیفه مجمع فوق العاده رسیدگی به موضوعات اساسنامه است. اما همان طور که پیش از این مطرح کردیم مجمع عمومی عادی به طور فوق العاده در خصوص انتخاب هیئت مدیره، انتخاب بازرس و تعیین دارنده حق امضاء است. منظور از مجمع عمومی عادی به طور فوق العاده مجمعی است که از اول مرداد تا پایان اسفند برگزار شود.

مجمع عمومی سالانه در شرکت

در مجامع عمومی عادی سالانه را می توان با حضور تعداد حداقل و بیش از نیمی از سهامداران بر اساس میزان سهام آن ها تشکیل شود و تصمیمات مهم را برای تغییرات در شرکت اتخاذ کنند. در مجمع عمومی عادی سالانه زمان قانونی بر اساس قوانین تجارت حداکثر تا 4 ماه خواهد بود که این زمان از زمان پایان سال مالی محاسبه می شود.

برای دعوت از سهامداران شرکت در مجامع عمومی سالانه با دعوت صاحبان سهام از راه انتشار آگهی در روزنامه های کثیرالانتشار و سایت های رسمی یا بورس امکان پذیر است.

از زمان تشکیل مجامع و درج آگهی 10 تا 40 روز زمان سپری خواهد شد. برای درک بهتر تفاوت مجامع عادی و فوق العاده می توان به اهمیت کاربردی مجامع با یکدیگر اشاره کرد. در صورت کلی، مجامع عمومی عادی در سال تنها یکبار تشکیل خواهد شد و این زمان در متن اساسنامه شرکت قید خواهد شد و در این مجتمع اقداماتی شامل وظایف و ارزیابی ها و تصمیمات درج خواهد شد. از سوی دیگر مجامع عمومی فوق العاده از اجتماع سهامداران تشکیل خواهد شد.

اطلاعیه تشکیل مجامع عمومی به چه نحوی است؟

برای تشکیل مجامع عمومی عادی به صورت زیر به سهامداران ابلاغ خواهد شد

  • انتشار اطلاعیه در روزنامه دارای تیراژ بالای منتخب
  •  پایگاه الکترونیکی سازمان بورس
  •  پایگاه الکترونیکی شرکت

در این میان لازم به ذکر است که این اطلاعیه ها باید در حداقل 10 روز قبل از تشکیل مجامع انتشار یافته است. این آگهی ها و ابلاغیه ها تا 40 روز زمان و اعتبار خواهند داشت. جلسات مجامع تنها با حضور اعضایی که مشخصات آن ها در اساسنامه قید شده تشکیل می شود. برای تسلیم تصمیمات و تایید تغییرات حضور حداکثر اعضا الزامی است.

تغییرات در مجامع عمومی و فوق العاده
  • انتخاب بازرسان علی البدل و اصلی شرکت
  • انتقال سهام در شرکت
  • تعیین اعضای هیئت مدیره در شرکت
  • تغییرات در آدرس شرکت
  • تصویب کردن و یا رد ترازنامه
  • امکان ایجاد سهام با نام به بی نام و برعکس
  • تغییر موضوعات شرکت
  • امکان و انجام تغییر موضوع در فعالیت شرکت
  • تغییر در حق امضا داران

در صورت تمایل برای تشکیل مجامع عمومی فوق العاده و عادی فوق العاده در شرکت برای رسیدگی به تغییرات و نیز به انجام امورات حقوقی خود بهتر است با کارشناسان مجرب ثبتی و حقوقی با تجربه در این زمینه در تماس باشید. در این میان ما به شما مجتمع حقوقی پایش را پیشنهاد خواهیم کرد.

تیم ثبتی پایش با بهره گیری از تجربیات سال ها خدمات شایسته خود آماده انجام امور حقوقی شما متقاضیان خواهد بود. شما می توانید برای بهره مندی از مشاوره رایگان این گروه ثبتی با شماره تماس های درج شده در این صفحه تماس حاصل فرموده تا در کم ترین زمان کارشناسان ثبتی شما را راهنمایی کنند.

3/5 - (2 امتیاز)
اشتراک در
اطلاع از
guest
4 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
اجاقي
اجاقي
10 ماه قبل

سلام
عالي بود و سپاس از مطالب خوبتون

شماره موبایل
9129455846
حیدری
حیدری
6 ماه قبل

عالی