اگر می خواهید به کسب و کارتان رونق بدید بهتر است لزوم ثبت شرکت را بدانید که با مشاوره رایگان این کار را انجام دهید. در ادامه متن به تشریح لزوم ثبت شرکت می پردازیم که راهنمای شما خواهد بود.
الزام ثبت شرکت
امروزه شرکتهای تجاری نقش به سزایی در اقتصاد کشورها دارند؛ به نحوی که بخش زیادی از ثروت دنیا توسط این شرکتها تولید می شود و سهام شرکت های تجاری قسمت عمده ی ثروت افراد را تشکیل می دهد.
در کنار اهمیت کیفی شرکتهای تجاری، رشد کمی آنها و پیوند شان با منافع عمومی، قانونگذار را به شکل گرایی در این حوزه سوق داده است.
علاوه بر این که ایجاد شخصیت حقوقی شرکت تجاری در بسیاری از کشورها از جمله فرانسه و انگلستان منوط به ثبت آن است، این نهاد در تخصیص ممیزات شرکت مانند نام، اقامتگاه، تابعیت و شماره ی شناسایی نقش اصلی را بر عهده دارد.
در تمام تغییرات بعدی شرکت مانند ایجاد شعبه، تغییر ممیزات اساسی شرکت، تغییر اساسنامه، تغییر مدیران و بازرس یا بازرسان، نام و مشخصات و اختیارات مدیر عامل افزایش یا کاهش سرمایه شرکت، نقل و انتقال سهام، تبدیل سهام، توقیف سهام، ادغام شرکت، تبدیل و تجزیه آن و در نهایت انحلال، ابطال و تصفیه شرکت سایه ی ثبت بر آن همچنان باقی است.
شناخت حقوق شرکت های تجاری بدون شناخت رژیم ثبتی حاکم بر آن ممکن نیست. جلوگیری از فرصت طلبی مدیران و تضییع حقوق سهامداران، به ویژه سهامداران اقلیت و سایر ذینفعان شرکت و حمایت از حقوق اشخاص ثالث از جمله طلب کاران شرکت و در نهایت تأمین منافع عمومی و کاهش جرایم تنها بخشی از کارکردهای ماهوی ثبت شرکتها است.
همچنین امروزه یکی از شاخص های اصلی تسهیل و رونق کسب و کار در حقوق کشورها مدت زمان ثبت شرکت و کاستن از شکل گرایی حاکم بر آن است. از این رو همواره دو هدف اصلی در زمینۀ ثبت شرکت ها با هم در تعارض اند:
نخست ایجاد امنیت حقوقی برای ذی نفعان شرکت و جامعه و دوم تشویق افراد به سرمایه گذاری و ایجاد بنگاه های اقتصادی و رونق کسب و کار. به دست آوردن نقطه ایجاد تعادل بین این دو هدف از اهمیت اساسی برخوردار است؛ به ویژه در حقوق ایران که در حال گذر از اقتصاد دولتی به اقتصاد مبتنی بر بازار و اجرای سیاست خصوصی سازی و خارج شدن از رکورد تورمی است، این امر اهمیت مضاعف پیدا می کند.
از آنجا که ثبت شرکتهای تجاری زیر مجموعهی ثبت اسناد به طور کلی است، پیشینه ی آن را در حقوق ایران باید در قوانین مربوط به ثبت اسناد جستجو کرد. نخستین قانونی که به ثبت اختیاری اسناد اشاره کرده است، قانون سال 1290 هجری شمسی است.
لزوم و اجبار ثبت شرکت
در قانون مدنی راجع به لزوم ثبت شرکت های مدنی مطلبی نیامده است و در فقه نیز چنین سابقه ای وجود ندارد. مقررات مربوط به ثبت شرکتها در حقوق ایران بسیار قدیمی است و در موارد زیادی مبهم، ناقص، ساکت و متعارض است.
از تصویب قوانین اصلی این حوزه بیش از 80 سال می گذرد و در این فاصله زمانی اصلاحات لازم در آنها انجام نشده است. تصویب لایحه تجارت 1391 که در حال حاضر در مجمع تشخیص مصلحت نظام در دست بررسی است، می تواند بخشی از این خلاها را پر کند.
در گذشته روابط عادی و تجاری افراد عمدتاً در قالب های ساده شرکت مدنی و براساس اصل حاکمیت اراده صورت می گرفت، اما تحولات اقتصادی و اجتماعی یکی دو قرن اخیر و تغییر چهره زندگی بشر، نیاز به پیدایش قواعد و نهادهای حقوقی جدیدی را برای تنظیم این روابط به وجود آورده که از جمله مهمترین آنها لزوم ثبت وقایع مربوط به اشخاص حقیقی و ثبت اسناد و املاک و مشخصاً لزوم ثبت اشخاص حقوقی، از جمله شرکت های تجاری، است.
کشورهای صنعتی، از جمله فرانسه و انگلستان در زمینه ایجاد و رونق نظام های ثبتی از جمله ثبت شرکتها پیشگام بوده اند.
الزامات پس از ثبت شرکتهای تجاری
اگر می خواهید تبادلات تجاری و بازرگانی خود ذا رونق بخشید و بر پایه آن هر آنچه که اعتبار داشته اید را بگذارید. باید اقدامات پس از ثبت شرکتها را بدانید. یکی از این اقدامات مهم و اجباری در زمینه امور دارایی و رسیدگی به امر بدهی ها و بستانکاری های یک شرکت در زمان حیات ان است که با عنوان پلمپ دفاتر تجاری اجرا می شودا . برای اطلاع از این دفاتر می توانید به مقاله تخصصی در زمینه این موضوع بپردازید.
چه شرکتی ثبت کنیم ؟
همان طور که با لزوم ثبت شرکت آشنا شدید باید بدانید قوانین تجارتی ایران تنها شرکت هایی را ثبت می کند که در قالب های ثبتی آن عنوان شده باشد. شرکت های مانند: شرکت سهامی خاص و عام با تقسیم سهام و حداقل هایی که در قانون عنوان شده است قابل ثبت هستند. اگر نمی خواهید شرکتی با ارزش سهامی و مسئولیت و تعداد اعضاء بالا داشته باشید می توانید ثبت شرکت با مسئولیت محدود داشته باشید.
از اینکه با مجتمع ثبتی پایش ثبت همراه بودید کمال تشکر را داریم امیدواریم مطالب ارائه شده در این مطلب برای شما مفید بوده باشد.
با سلام من کارگاه تولیدی دارم نیاز به ثبت شرکت هست؟
سلام خیر نیاز به ثبت شرکت نیست.