در این مقاله برای شما عزیزان در رابطه با مالیات کارت بازرگانی و قوانین مربوط به اخذ مالیات کارت بازرگانی توضیح داده شده است.
بر اساس ماده 131 قانون مالیات در ایران مالیاات های مستقیم، مالیات بر درامد اشخاص حقیقی از جانب اتاق بازرگانی مشخص می شود و در حالی که مالیات بر درامد برای انواع شرکتهای تجاری که کارت بازرگانی دارند به مقدار درامد 25 درصد از درامد حاصل از کارت بازرگانی استفاده می نمایند.
درباره مالیات کارت بازرگانی بدانید:
باید بدانید برای انجام امور اداره و تجاری نیازمند اخذ کارت بازرگانی هستیم چه به صورت حقیقی و یا به صورت حقوقی
بر اسااس ماده 130 بدهی های گذشته موضوع مواد 3 تا 16 و تبصره 3 ماده 59 همچنین ماده 129 قانون مالیات ها به ضورت مستقیم و مصوب 3/12 /1366 و همچنین طبق اصلاحیه های که در قانون بعد عا امده و زارت امور اقتصادی و دارایی می تواند بدهی مالیاتی که سال 1368 باشد را تا سقف یک میلیون ریال برای هر مودی در نقاطی که منقضی بداند کلا یا جزئا مورد بخشودگی قرار دهد.
مالیات کارت بازرگانی بر اساس قانون 130 مالیات بر درامده امده که 25 % از دامد حاصل از سود است
که شامل تمام افرادی که کاارت بازرگانی اخذ کرده اند می شود چه به صورت حقیقی باشند و چه به صورت حقوقی
البته باید توجه داشت که مالیات کارت بازرگانی برای اشخاص حقوقی به این گونه است که:
- درآمد 3000000 مالیات سالیانه آن با نرخ 15 درصد
- درآمد 10000000 تومان با نرخ 20 درصد
- درامد 25000000 با نرخ 25 درصد
- و دآمد 100000000 با نرخ 30 درصد
- و در پایان درامد بیش از 100000000 با نرخ 25 درصد محاسبه می گردد.
شرایط اخذ مالیات کارت بازرگانی
براساس ماده 131 قانون مالیات های مستقیم، اتاق بازرگانی کشور مرجع تعیین کننده مالیات کارت بازرگانی اشخاص حقیقی می باشد، که برای اشخاص حقوقی، 25% درآمد حاصله از کارت بازرگانی را تشکیل می دهد.
مطابق بخشنامه موجود در گمرک، دارندگان کارت بازرگانی باید مالیات علی الحساب واردات قطعی کالا را بپردازند این مقدار به میزان 4%مجموع ارزش گمرکی و حقوق ورودی می باشد.
مالیات کارت بازرگانی اشخاص حقیقی
مالیات کارت بازرگانی برای اشخاص حقیقی 25 درصد درامد حاصله از کارت بازرگانی را تشگیل میدهد. اشخاص حقیقی شامل افرادی می شود که به صورت انفرادی و بدون اینکه شرکتی داشته باشند صادرات و واردات انجام میدهند مالیات کارت بازرگانی این اشخاص نیز به صورت مستقیم توسط اداره مالیات محاسبه می گردد قوانین های ذکر شده بر اساس ماده 131 قانون مالیات وضع شده است.
عدم نیاز به کارت بازرگانی! تجارت بدون اخذ کارت بازرگانی افراد مشغول به صادرات و واردات بدون داشتن کارت بازرگانی تجارت
چه کسانی لازم نیست کارت بازرگانی کسب کنند ؟
- شرکت های تعاونی مرزنشین.
- ملوانان ایرانی در حال مسافرت در دریاهای داخلی و خارجی کشور.
- پیله وران.
- کارگر ایرانی مشغول به کار در خارج از ایران، منوط به داشتن کارنامه ای معتبر از وزارت کار.
- محصولات و کالاهایی که بنا به تشخیص و تایید اداره گمرک برای فروش نیستند.
هزینه اظهارنامه مالیاتی کارت بازرگانی چقدر است
هزینه اظهارنامه مالیاتی کارت بازرگانی به طور دقیق مشخص نیست و نمی توان قیمت دقیقی را ابلاغ نمود اما تعرفه ها طبق قانون تجارت و قوانین اتاق بازرگانی مشخص می گردد. بر اساس آن هزینه ها اعلام می شود هزینه های که معمولاً برای کارت بازرگانی اتخاذ می شود شامل:
- حق تمدید و یا صدور کارت
- ابطال تمبر برای صدور کارت
- ابطال تمبر برای تمدید کارت
شرایط لازم جهت تشکیل پرونده دارایی برای کارت بازرگانی
داشتن کد اقتصادی و تسکیل پرونده مالیاتی یکی از مهمترین مواردی است که شرکت ها و دارندگان کارت بازرگانی باید داشته باشند. از آنجایی که کارت بازرگانی نوعی مجوز است از زمانی که می خواهید درخواست اخذ کارت بازرگانی را بدهید باید تشکیل پرونده دارایی را انجام دهید.
برای تشکیل پرونده نیز باید بتوانید درخواست خود را در سایت اداره مالیات ثبت کنید و بر اساس قوانین تشکیل پرونده مالیاتی اقدام به تشکیل پرونده نمایید. تنها موردی که هم برای کارت بازرگانی باید توجه داشته باشید هم برای تشکیل پرونده دارایی داشتن ملک تجاری یا اداری برای فعالیت بازرگانی است.
فواید و کاربردهای کارت بازرگانی
به ثبت رساندن سفارشات تجار و ترخیص كالاها و محموله ها
وارد کردن کالا از منطقه های آزاد کشور
انجام به حق العمل كاری در اداره ی گمرك
صادر کردن انواع کالاها و محصولات مجاز
و هنگامی که معاف از داشتن کارت بازرگانی هستید.
انواع ابطال کارت بازرگانی
اشخاص حقیقی و حقوقی می توانند با ارائه مدارک به اتاق بازرگانی و تعاون نسبت به ابطال کارت خود اقدام نمایند. ابطال اجباري کارت بازرگانی در صورت تخلفاتی نظیر خرید و فروش و یا اجاره کارت بازرگانی، اتاق بازرگانی نسبت به ابطال آن اقدام می کند.
نحوه صدور کارت بازرگانی
کارت بازرگانی Business Cards
طبق تعریفی که از نظر گمرک به اطلاع شما رسیده است مجوز ای که باید برای کسانی می خواهند صادرات و واردات داشته باشند کارت بازرگانی است.
فرقی نمی کند شخص حقیقی باشید و یا حقوقی باید کارت بازرگانی دریافت کنید تا بتوانید مجوزی برای برای تجارت داشته باشید.
کارت بازرگانی برای ثبت سفارش و ترخیص کالا و واردات از مناطق آزاد در گمرک و صادرات کالا های مجاز را در بردارد.
بسیاری از افراد علاقمند به فعالیت های بازرگانی، برای دریافت کارت بازرگانی از طریق وزارت بازرگانی اقدام میکنند. اگر درک درستی از نحوه درست این کارت وجود نداشته باشد، با تمام مزیتهایش می تواند دردسرساز هم باشد.
در همین راستا چند ماه پیش که در خبرها خواندیم عده ای با اجاره دادن کارت های بازرگانی شان به قاچاق کالا در کشور دامن زده اند و یا عده ای از صادرکنندگان برای فرار از زیر بار برخی قوانین، با کارت بازرگانی دیگر افراد (که عمدتا هم روستایی بودهاند) اقدام به واردات کالا میکردهاند.
صدور کارت بازرگانی
کارت بازرگانی یک نوع مجوز است تا با آن به عنوان شخص حقیقی و یا حقوقی بتوانید بر اساس قانون 2 صادرات و واردات طبق مصوبات 1372/4/2 مجلس شورای عالی اجازه داده شده که کسانی که می خواهند تجارت کنند اعتبار کارت بازرگانی نیز تا یکسال پس از صدور است و بعد از یک سال باید تمدیدات لازم را انجام دهید و مجدد آن را تمدید کنید. اینکار را باید با دادن مدارک مورد نیاز کارت بازرگانی به انجام برسانید.
برای دریافت انواع خدمات اعم از اخذ و تمدید کارت بازرگانی، مالیات کارت بازرگانی و تنظیم اظهارنامه مالیاتی کارت بازرگانی می توانید با کارشناسان ما در مجتمع ثبتی پایش تماس حاصل نمایید.
درصد مالیات سالیانه شرکت چقدر هست؟؟
درود بر شما از 5 درصد شروع می شود که تا 25 درصد از سود خالص را نیز شامل می شود.
بر چه اساسي حساب ميشود
بر اساس فرومولی که اداره مالیات تعیین می کند این مبحث حساب می شود.
باسلام آیا با وجود کارت بازرگانی بدون اینکه صادرات یا وارداتی انجام شده باشد آیا باز هم شامل مالیات میشود
درود بر شما خیر مالیات فقط بر درآمد اشخاص است و تا زمانی که فعالیتی برای کارت بازرگانی ثبت نشود مشمول پرداخت مالیات نمی شود اما باید اظهارنامه مالیاتی را تکمیل نماید.
سلام 25 در صد از سود خالص میگیرن یا ناخالص؟
درود بر شما از در آمد خالص که همان سود شرکت است 25 درصد مالیات دریافت می شود.
سلام خسته نباشید
مثلا من جنس از عراق اوردم اینجا فروختم از اتاق بازرگانی از کجا میدونه که من چقدر سود کردم تا ۲۵ درصدش رو ببره
درود بر شما زمانی که جنس شما به گمرک میرسه قیمت گذاری و ارزش گذاری میشه و بر اساس ارزش گذاری که در گمرک ثبت شده مالیات واردات کالا باید پرداخت کنید.
با سلام
اولین بار که با کارت بازرگانی جنس وارد میشع،آیا سقف مبلغی برا واردات لحاظ شده،یا هر چقدر میخوای میتونی بیاری
درود بر شما بله تا 5 سال محدودیت واردات دارید که در زمان خروج بار از گمرک مامور گمرک قطعاً سقف واردات را بر اساس کارت بازرگانی بررسی خواهد کرد.
سلام خسته نباشید از کجا بدانیم جنسی که وارد میکنیم چگونه ارزیابی میشه توسط گمرک ینی یک سندی هست که در مورد کالاها مطالعه انجام بدیم؟؟
درود بر شما سوال شما خارج از حوزه تخصصی ماست.
سلام سقف واردات کارت بازرگانی حقیقی در 5 سال چقدر هست
درود بر شما کارت بازرگانی 5 ساله تنها به مجموعه های تولیدی دارای پروانه بهره برداری داده می شود و بر اساس ظرفیت تولید پروانه بهره برداری شخص می تواند واردات مواد اولیه مورد نیاز را با تعرفه دولتی داشته باشد.
بسیار ممنون . سقف واردات بر اساس ارز یورویی برای کارت بازرگانی شخص حقیقی در یک سال چقدر هست .
درود بر شما با توجه به کالای وارداتی و نوع آن که دولتی یا غیر دولتی باشد متفاوت است. اگر کالا جزوه کالاهایی وارداتی باشد که شامل ارز دولتی می شود وزارتخانه مربوطه سقف واردات و میزان ارز مربوطه را تعیین می کند و در صورتی که ارز آزاد باشد و محصول نیز از محصولات محدودیت یا ممنوعیت واردات نباشد سقفی برای واردات آن تعیین نشده فقط باید تامین ارز آن را مشخص کنید.
سلام تعرفه مالیاتی کارت بازرگانی حقوقی و حقیقی طبق اخرین به روز رسانی ها چه تفاوتی با هم دارند؟ ما برای اولین بار میخواهیم کارت بازرگانی ثبت کنیم و امکان درخواست حقیقی، و حقوقی را داریم. از لحاظ سیستم مالیاتی ثبت کدام نوع کارت به صرفه تر است؟
درود بر شما تعرفه مالیاتی برای اشخاص حقیقی و حقوقی که دارای کارت بازرگانی هستند و می خواهند فعالیت بازرگانی مثل واردات یا صادرات داشته باشند با هم تفاوتی ندارد و بر اساس تعرفه های مالیاتی که در دسته بندی های مالیات های مستقیم تعیین می شود محاسبه مالیات بر درآمد بازرگانان انجام می شود. اشخاص حقوقی فقط هزینه های بیشتری دارند مثلاً کارمند هستند یا هزینه های اداری بیشتری دارند که در دفاتر تجاری این هزینه ها را قید می کنند. اما اشخاص حقیقی برای درج هزینه هایی مانند پرداخت بیمه یا هزینه های کارمندان خود باید کد کارگاهی… بیشتر بخوانید
با سلام و خسته نباشید ببخشید سود هاییم که روی اون پول میاد توسط بانک بهش مالیات میخوره
درود بر شما مالیات مربوط به کارت بازرگانی تنها مربوط به درآمد کارت بازرگانی می باشد. ولی مالیات مربوط به سود سپرده بر اساس حساب تجاری محاسبه می شود.